Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Haberler

Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-01-2009, 09:24   #1
BeŞiKtAşKımM..
 
MeHLiKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İsrail'in yaptığı soykırım

İsrail'in yaptığı soykırım
Click the image to open in full size. Amerikalı ünlü Yahudi akademisyen Prof. Norman Finkelstein, İsrail'in Gazze operasyonuna isyan etti. Yapılan katliama çok sert tepki gösteren Finkelstein, İsrail'in Gazze'de Holokost (Yahudi soykırımı) yaptığını söyledi.

Hem annesi hem babası Holokost'tan kurtulan Finkelstein, İsrail'in "delirdiğini" düşünüyor. Nazilerin II. Dünya Savaşı'nda Yahudilere yaptıkları ile İsrail'in Filistinlilere reva gördüğünü aynı kefeye koyan Finkelstein, "Gazze'de yapılan katliamdır, kıyımdır." diyor. Finkelstein, yakınları soykırıma uğramış Amerikalı bir Yahudi olarak İsrail'e karşı hiçbir hissî bağ duymadığını, İsrail'in barış düşmanı bir ülke olduğunu kaydediyor.
Zaman'a konuşan Finkelstein, İsrail'in sadece Batı Şeria'nın kendisine verilmesi durumunda barış yapacağını savunuyor. Türkiye'nin Gazze katliamlarına verdiği tepkiyi ise olumlu buluyor. Bazı çevrelerin Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine karşı çıkan Finkelstein, "Kendisine en yüksek saygılarımı sunuyorum." ifadesini kullanıyor.
Prof. Finkelstein, Holokost'un Yahudilerce istismar edildiğini anlattığı "Holokost Sanayi" kitabının yayınlanmasının ardından DePaul Üniversitesi'ndeki işinden olmuştu. İsrail de ünlü bilim adamının 10 yıl boyunca ülkeye girmesini yasaklamıştı.
Zaman'a telefonla mülakat veren Finkelstein, İsrail'in sadece Batı Şeria'nın kendisine verilmesi durumunda barış yapacağını savunuyor. Finkelstein'ın sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:
İsrail bu operasyonu ile neyi amaçladı?
Temelde iki hedefi var. Birincisi Arap devletleri arasında korku yayarak caydırıcılık gücünü tekrar takviye etmek. Bu İsrail'in stratejik doktrininin temel ilkelerinden biridir. Arap ülkeleri İsrail'in büyük askerî kuvvetinden korkmalı, İsrail'in istediklerini yapmalı ve emirlerine itaat etmelidir.
İsrail'in caydırıcılık kapasitesi Mayıs 2000'de Hizbullah'ın işgalci İsrail ordusunu Güney Lübnan'dan çıkarması üzerine sarsılmıştı. Bu yenilginin hemen ardından İsrail caydırıcılığını tekrar tesis etmek için Hizbullah ile yeni bir savaş hazırlığına girdi. 2006'da uzun hazırlıklara ve harekatta hava kuvvetlerinin yoğun olarak kullanılmasına rağmen İsrail, Hizbullah'a karşı bir defa daha rezilane bir hezimet yaşadı.
İkinci gaye ise Filistin'in barış "hücumunu" akamete uğratmaktı. Araplarla barışı müzakere etmemek de İsrail'in diğer temel ilkelerinden biridir. İsrail, Araplara her zaman emir vermek ister ama müzakere etmek istemez. Hamas, çok ılımlı bir çizgiye doğru geliyordu. 1967 öncesi sınırlar çerçevesinde barışa "evet" diyebileceğinin kuvvetli sinyallerini göndermeye başlamıştı. Suriye ve Batı Şeria'daki Filistin liderliği de bu yönde işaretler veriyordu. İsrail, milletlerarası camianın son 30 yıldır desteklediği bu barış planına mecbur edilebileceği endişesine kapıldı. Bu tür barışa ABD ya da şöyle diyelim, ABD destekli İsrail itiraz ediyor. Hamas gittikçe ılımlı bir çizgiye doğru ilerliyor, 2008 Haziran'ında kabul edilen ateşkese riayet ederek de güvenilir bir barış ortağı olabileceğinin işaretlerini veriyordu. Yani sözünü tutuyordu. Bu arada İsrail ne yapıyordu? İsrail ateşkesin mühim şartlarından biri olan Gazze tecridinin kaldırılması için hiçbir şey yapmadı. İsrail'in stratejisi Filistinlilerin bu barış "hücumunu" öldürmekti ki İsrail, bunu her zaman yapar. Filistinlileri her zaman tepki vermeye zorlar. Ya Hamas'ı tamamen tahrip etmek istiyor ya da o kadar fazla zarar vererek Hamas'ın "biz hiçbir zaman İsrail ile müzakere etmeyiz" demesini temin etmeye çalışıyor. Bu da tam olarak İsrail'in istediğidir. İsrail hiçbir zaman karşısında ılımlı, makul bir barış muhatabı görmek istemez. Böyle bir muhatap ortaya çıkarsa milletlerarası baskının artacağını çok iyi bilir. Hamas şu an çözümden yana, sözlerini tuttu. Sözlerini tutmayan ve müzakere etmek istemeyen taraf İsrail'dir.
İsrail'in barışla pek ilgilenmediğini söylüyorsunuz...
İsrail barış istiyor ama kendi şartlarında bir barış istiyor. Bu şartlardan mühim bir tanesi Batı Şeria'nın İsrail'e bırakılması.
Harekat İsrail açısından başarılı mı?
Öncelikle kullandığımız ifadelere dikkat etmemiz lazım. Burada ne bir harekat var ne de bir savaş. Burada olan katliamdır, kıyımdır. 200-300 çocuk öldürülmüşse bu savaş olamaz. Kuvvetli bir ordu savunmasız bir halka saldırırsa, bu bir savaş olmaz. Eğer bir kovada balık avlarsanız, buna kimse savaş diyemez. Bir İsrailli köşe yazarının dediği gibi bir hapishanede insan avlamak için jetleri ve helikopterleri göndermeye cesaret denemez. Şu an olan savaş değildir. Ölenlerin üçte biri çocuklar. Bu sadece bir katliamdır.
İsrail'in amaçları açısından baktığımızda başarılı olduklarını teslim etmemiz gerekir. İsrail'in çılgın bir devlet olduğu, aklını kaybettiği ve emirlerine uyulması gerektiği konusunda Filistinliler ve Araplar arasında bir korku oluştu. İkincisi ise Hamas bir barış ortağı olarak yok ediliyor. Hamas'tan şimdi "asla masaya oturmayacağım" türü laflar duyacaksınız. İsrail'in istediği tam da budur.
İsrail'e terörist devletten başka ne denebilir? İnternet sitenizde, Holokost kurbanlarının, çocuklarının Nazilerin kendilerine yaptıklarını, şimdi Filistinlilere yaptıklarını söylüyorsunuz. Bu doğru bir niteleme mi?
Birçok yorumcunun dile getirdiği gibi sanıyorum İsrail aklını kaybediyor, deliriyor. Bunları dürüstçe ifade etmemiz gerekiyor. Bütün dünya, Amerika, Avrupa, Asya barış isterken, bu ülke savaş, savaş ve yine savaş istiyor. Gazze katliamları başladığı hafta İsrail basınında İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin tamamının Gazze ile ilgilenmediği, zira İran'a karşı bir harekat düşünüldüğü yazıldı. Daha sonra aynı hafta Lübnan'a karşı askerî bir harekat planlanabileceği haberleri yer aldı. İsrail çılgın, deli bir devlet.
Sorum, siz bu nitelemeye katılıyor muydunuz? Yani Holokost kurbanlarının torunları Nazilerin yolundan mi gidiyor?
Sitemdeki fotolara bakın ve kendiniz karar verin. İnsanların ne düşünmesi gerektiğini ben söyleyemem. Söylediğim şu, fotoğraflara bakın ve karar verin. (Fotolar için: Norman G. Finkelstein)
Hem anneniz hem babanız Holokost'tan kurtuldu. Holokost'a bu kadar ehemmiyet atfeden İsrail'e giremiyorsunuz. Neden?
Bakın bir konuyu açıklığa kavuşturayım. Ben İsrail'e girmeye çalışmıyordum. İsrail'e gitmek için özel bir arzum yok. İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan dostlarımı görmeye gidiyordum. İsrail, arkadaşlarımı görmeme engel oldu. Milletlerarası hukuka göre buna hakları yok aslında. İsrail'e hiçbir şekilde milli güvenlik tehdidi filan arz etmiyordum. Böylesine çıldırmış bir ülkeyi görmek için, dediğim gibi, özel bir ihtirasım yok.
Bazı Yahudi aydınlar, İsrail'in bir terör devleti olduğunu söylemeye başladılar. Katılıyor musunuz?

Eğer katılmasam, başka ne diyebilirim bilemiyorum. Harekatın amacı sivil halkı korkutarak, Filistinlilerin İsrail'den çekinmelerini temin etmekti. Terörün sözlükteki manası şudur: Siyasi bir hedefe ulaşmak için sivil halkın hedef seçilmesi. Bu katliamların hedefi sivil halkı terörize etmek ve günün sonunda Filistinlilerin aman dilemesini sağlamak üzere sivil altyapının mümkün mertebe tahrip edilmesiydi. Okullara, camilere, ambulanslara, hastanelere, BM yardım kurumlarına saldırdığınızda bu nasıl isimlendirilmelidir? Eğer bunlar terör değilse, terör nedir?
Büyük ses getiren Holokost Sanayi kitabınızda İsrail'in berbat insan hakları ihlallerini gözden kaçırmak ve eleştiriye karşı bağışıklık kazanmak için Holokost'u istismar ettiğini savunuyorsunuz. Bu son harekatta bunun örnekleri yaşandı mı?
Evet kullanmaya çalıştılar ama çok mide bulandırıcı bir şekilde. Amerikan Yahudi Komitesi Başkanı David Harris bir makale yazarak, Gazze'deki harekatın 27 Ocak'a yakın zamanlarda gerçekleşmesinin bir tesadüf olmadığını, zira 27 Ocak'ın Holokost kurbanlarını anma günü olduğunu dile getirdi. İkisi arasında bir bağlantı olduğunu ima etti. Hakikatte bir bağlantı var, o da şu: İsrail Gazze'de bir Holokost yapıyor. Tabii ki Harris'in söylemek istediği bu değildi, Holokost kartını oynamak istiyordu. Artık bunun çok işe yaradığını düşünmüyorum. Gazze'deki katliamlar gösterdi ki hem milletlerarası kamuoyunda hem de Yahudi cemaatinde İsrail'e olan destek azalıyor. Dolayısıyla, Holokost ya da anti-semitizm kartı eskisi kadar işe yaramıyor.
Sizi de anti-semitik ilan edenler vardır.
Dediğim gibi artık bu propaganda işe yaramıyor.
Filistinliler, 1948'de planlı etnik temizliğe maruz kaldı
"Cüret'in Ötesinde" kitabınızda İsrail'in, Filistinlilerin etnik temizliğinden sonra kurulduğunu ancak bu etnik temizliğin önceden planlanıp planmadığının net olmadığını söylüyorsunuz. Bu netleşirse, 1948'de İsrail'in yaptığı soykırım mı olur?
Artık şunu söyleyebiliriz, evet etnik temizlik önceden planlanmıştı. İsrail'in eski Dışişleri Bakanı Sholomo Ben Ami bile birkaç yıl önce yayınlanan "Savaş Yaraları" isimli kitabında 1948'de Filistinlilerin planlı bir etnik temizliğe maruz kaldığının net olduğunu söylüyor. Bu önceden planlanan etnik temizliğin de Siyonist felsefenin mühim düsturlarından biri olduğuna dikkat çekiyor. Etnik temizlik etnik temizliktir ve savaş suçudur ama soykırıma girer mi bilmiyorum.
Gazze'deki olayları ve genelde İsrail-Filistin ihtilafını yansıtırken Amerikan medyası neden bu kadar İsrail yanlısı?
Sanıyorum iki sebebi var. Öncelikle İsrail bölgede Amerikan menfaatlerine hizmet ediyor. Amerikan basını Amerikan menfaatlerine hizmet eden bütün devletleri mazur görür. Mesele budur ve diğer ülkeler için de geçerlidir. Suudi Arabistan ve Mısır gibi korkunç ülkeler de Amerikan basınınca mazur görülür. Ayrıca benim etnik unsur dediğim bir sebep var. Gazetelerin birçoğunda ve genel olarak medya sektöründe ciddi bir Yahudi mevcudiyeti var ve Yahudi dayanışması burada rol oynuyor. Ancak bu ikinci sebebi biraz nüanse etmemiz gerekir. İlk unsuru yani İsrail'in bölgede Amerikan menfaatlerine hizmet ettiğini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. İkincisi de liberal Yahudi çevreler katliamların başladığı ilk günden itibaren harekata mesafe koydular.
Hamas'ın Türk askerine sıcak bakması, hükümete yönelik saygı ifadesi

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'i sert bir şekilde eleştiriyor. Bu çok alışılmış bir şey değil bir Türk başbakanı için. Karşılığında da ABD'de bazı çevrelerden sert eleştiriler alıyor. Siz Erdoğan'ın Gazze meselesindeki duruşunu nasıl buluyorsunuz?
Keşke daha fazlasını yapsaydı. Katar, Moritanya, Bolivya ve Venezuela gibi bu çılgın ülke ile diplomatik ilişkileri kesseydi. Ancak şu anki durduğu yerin bile muhteşem olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Hamas'ın Türk hükümetinin jestlerine saygı duyması ve Türk askerlerinin sınırlara yerleştirilmesine sıcak bakmasından memnun oldum. Bu Türk hükümetine yönelik çok büyük bir saygı ve takdir ifadesi.
Türkler Filistinlilere merhametle, adaletle, hürmetle muamele ediyor. 2003'te ABD'nin Irak işgalinden önce Türkiye nasıl Amerikan askerlerinin topraklarını kullanmasına müsaade etmediyse şimdi de aynı doğru yerde duruyor. Bütün Türkler bundan gurur duymalıdır. Erdoğan ve Türk halkına en yüksek saygılarımı gönderiyorum.
İsrail şeytani bir devlet
Hem annesi hem babası Holokost'tan kurtulmuş birisi olarak İsrail'in Gazze'deki harekatı hakkında şahsen ne düşünüyorsunuz?
Acımasızca, vahşice ve gayri-insani araçlarla bu savaşları sürdüren İsrail'e karşı ciddi bir hissiyatım olmayalı uzun bir süre geçti. İsrail vandal bir ülke. Rus bir yazar çağdaş vandal ülkelere "Telegraflı Cengiz Han'lar" ismini takmıştı. İsrail, "bilgisayarlı Cengiz Han". Bu devlete karşı herhangi bir bağ hissetmiyorum. Orada çok güzel dostlarım var ve tabii ki hiçbir şekilde zarar görmelerini istemem. Bunu söylemekle birlikte, zaman zaman İsrail'in cehennemden çıkmış bir ülke olduğunu düşünmeye başladım. Şeytani bir devlet. Nüfusunun % 90'ı katliamlar karşısında coşkuya kapılıyor, gurur duyuyor, katliamı gerçekleştirenleri kutsuyor ve kahraman ilan ediyor. Bir çocuk bahçesine Sherman tankı gönderip, çocukları yakarak yok etmek, bu mudur kahramanlık, bu mudur cesaret?
DePaul Üniversitesi'nde hocalık yapmanız engellendi, Princeton'dan doktoranızı alırken bile zorlandınız. Bütün bunlar neden başınıza geldi?
Bazı problemlerim olduğu doğru. Ancak Gazze'de olanlar karşısında bunları tartışmanın çok yersiz, aptalca ve gereksiz olduğunu düşünüyorum. 300 çocuk katledildi, yakıldı, bütün Gazze'ye fosfor bombaları atıldı. Bu insanların on yıllardır tekrar ve tekrar inşa etmeye çalıştıkları hayatları bir defa daha yok edildi. İsrail dediğimiz ülke 1978'de, 1982'de, 1993'te, 1996'da, 2006'da ve 2008'de tekrar tekrar işgal etti Arap topraklarını ve sürekli yok etti, tahrip etti. Sonra da bu şeytani, narsist insanlar ellerini başlarının arkasına alıp, "Bizi neden kimse sevmiyor?", "Neden komşularımız bizim de bu topraklarda olmamıza tahammül edemiyor?" diye soruyor. Nasıl tahammül edebilirler ki?
__________________
Kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var,
Alevler içinde...
Beşiktaş sana yemin olsun,
Bitmeyecek sevdan...

/▌\
/ \



/▌\
/ \Siyah!






/▌\
/ \ Beyaz!





/▌\
/ \ Hep Seninleyiz!






☻/
/▌Beşiktaş!:)
MeHLiKa Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-01-2009, 09:38   #2
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İsrail zaten barış karsıtı bir ülke bunu hepimiz biliyoruz terör ülke ama yaptıkları bu katliam karsıksız kalmaz elbet bir gün acısı cıkar
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 19:27 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580