star tv de sike dosyasi Fenerbahçe nasıl maç satın aldı?
Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım'ın yakın arkadaşı Cihan Oskay, Fenerbahçe'nin şike dosyasını açığa çıkardı. Oskay, sarı-lacivertli kulübün şampiyonluğu kazandığı 2000-2001 sezonunda yaptığı şikeleri bir bir anlattı.
İşte Oskay'ın Star Tv'de yayınlanan Tele Gol'de anlattıkları;
"200-2001 sezonunda Fenenerbahçe ile Galatasaray arasında şampiyonluk yarışı yaşanıyordu. Ben de Aziz Yıldırım adına Fenerbahçe'nin maçlarını kazanması için araya girdim. O dönemde son maçlar büyük çekişmeye sahne oluyordu. O dönemde Trabzonspor'da forma giyen Oktay Derelioğlu'nu arayarak "250 bin dolar vereceğiz, Galatasaray maçında sizlerden çok iyi bir performans bekliyoruz. Kabul mü?" dedim. Oktay 500 istedi biz 250 bin dolarda ısrar ettik. Sonunda 250 bin dolara anlaştık. Ancak Sergen o dönemde Galatasaray'a imza atmıştı. Sergen "Ben çıkıp oyanarım" dedi ama o da o maçta forma giymedi.
Fenerbahçe'nin son maçı Samsunsporlaydı. Bu maç öncesi biz de hazırlıklar yaptık. Bunun için Orduspor Başkanı sayın Mustafa Çebi'yi araya soktuk. O Samsunsporlularla temasa geçti. Samsunspor teknik direktörü parasal sıkıntılar yaşadıklarını belirtti ve takımın 3 gün önceden Sinop'ta kampa alınacağını söyledi. Biz kampın iptal edilmesini istedik. İlk amacımız Samsunsporlu futbolcular Tümer, Ali Akdeniz, İlhan Mansız gibi yıldızların iyi oynamamasını sağladık. Maça rahat çıkacaklardı. Mesajı almışlardı. Samsunspor teknik direktörü her gün bizi arayarak bilgi veriyordu. Hatta Samsunspor teknik direktörü bizi arayarak kadroyu bildirdi. kadroda Ertuğrul vardı. Aziz Yıldırım Ertuğrul'u istemedi. Hoca ise Ertuğrul'un 6 haftadan bu yana oynamadığını belirtti. yani Samsunspor'un ilk 11'i bile Samsun'dan belirlenmişti. Bunun yanısıra Samsun'a giderek Aziz yıldırım'dan aldığım 150 bin dolarlık çantayı verdim. Oradan Trabzonspor kampına gittim. 150 bin doları Aziz Yıldırım'dan aldım, 150 bin doları da Fenerbahçe Kulübü muhasebeci Metin Bey'den aldım. Trabzonspor kampında Oktay'ın odasına gittim. Trabzonsporlu futbolcular ikişer ikişer odaya geldiler. Ve onlara şunları söyledim "Eğer Galatasaray'a en fazla 1 gol farkla yenilirse parayı vereceğim" dedim. Planı şöyle yaptık Galatasaray-Trabzonspor maçını Oktay Derelioğlu'nun kayınbiraderi Murat'la birlikte maçı izleyecektim. Eğer Trabzonspor 1 farkla bile yenilse bile içinde 150 bin dolarlık çantayı Murat'a teslim edecektim. O maçı Murat'la Ortaköy'de Princess Otel'de izledik. Maç 4-0 bitince parayı vermedim. Hatta Murat maç bittiğinde '3-1 bitse bile parayı alacaktım' dedi. Bunların kayıtları bende var. Son maçta ise Samsunspor'u 3-1 yendik. Samsunspor'da hangi futbolcunun ne kadar aldığını bilmiyorum ama İlhan Mansız Galatasaray'la anlaşmıştı o yüzden teknik direktör 'İlhan Mansız'ı frenleyemem' dedi. Ancak Samsunspor'a verilen paranın tamamı verilmedi. Mustafa Çebi bu parayı istedi, Aziz yıldırım 'maçı hakkımızla' kazandık diyerek paranın geri kalanını vermeyince Çebi çok zor durumda kaldı.
Federasyona başvuran Cihan Oskay'ın şikeyi belgeleriyle açıklayacağı Tele Gol programı bu gece az sonra yayınlanacak. Oskay'ın bu konuda gerekli bilgileri federasyon yetkililerine iletebileceği, bunun karşılığında ise can güvenliği istediği iddia edildi. O dönemde forna giyen bazı futbolcuların da şikeyi itiraf edecekleri belirtildi. Futbolcu Ali Akdeniz'le yapılan şike konuşmasını yayınlayacağı öğrenildi. Star spor müdürü Serhat Ulueren'in ortaya çıkardığı müthiş belgeler gündemi belirleyecek. yayin su anda devam ediyor
kaynak:kartalhaber.com |