![]() |
İran'da 30 kişi idam edildi İran'da, birey ve toplum güvenliğini tehdit eden suçlar işleyen 30 kişi idam edildi. İran Resmi Haber Ajansı (İRNA), adam öldürme, tecavüz, silahlı soygun, zina, işkence, gasp, tehdit, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, silahlı çete kurma gibi suçları işledikleri gerekçesiyle 30 kişinin Tahran'da bu sabah idam edildiğini duyurdu. Tüm yargı safhalarının tamamlandığı ve en üst mahkemenin de nihai onayı ile idam hükmünün infazına karar verildiği kaydedildi. İran'da, birey ve toplum güvenliğini tehdit kapsamındaki suçları işleyenler, idam cezası istemiyle yargılanıyor. Suçların sabit görülmesi halinde ise idam hükmü infaz ediliyor. CNNTÜRK |
21. yüzyılda, cezalandırma şekline bak...! helal olsun |
işte hukuk budur, adalet budur bravo iran'a. |
Alıntı:
Dünkü olaylara karışanları (burada sarfedemiyorum o küfürleri) ne olucak dersin? Yakalandılar diyelim (onları adam yerine koyupta karşılarına alıcaklar, konuşturacaklar ve içeri atacaklar) Sonrası ne mi olacak seçim günü yaklaşacak o kesimden bu kesimden oy almak için af yasası çıkartacaklar. Eeee sonrasımı o gözü dönmüş katiller hadi nerde kalmıştık diyerek aynı suçları ellerini kollarını sallayarak işleyecekler... Aslında haklısın helal olsun demekte arkadaşım, bana kalsa ben direkt ölüm cezası vermem, acı çektire çektire ölüm cezası uygulattırırdım. Artık güneş altında saatlerce aç, susuz bıraktırırdım ibret-i alem olsun.. Yalvarırdı artık beni öldürün diye veyahut tırnaklarını çektire çektire tuz bastıra bastıra bir işkence uygulattırırdım.. Bunlara bu yakışır, insanlıktan nasibini almamışlara, insanlık dışı cezalar verdirirdim de belki böylesi daha hayırlı olurdu... Bu artık bizim eksikliğimizmi yoksa bazı ülkeler bizden dahamı iyi biliyorlar orasıda açık oturum olabilir... |
Alıntı:
ben buna sadece şu yorumu getirebilirim havalı "eğer idam edersek, onlardan farkımız kalmaz..." |
Alıntı:
Buna benzer tarihte çok, Sırp kasabınıda yakında asarlar, belkide asmışlardır bilmiyorum, ama yakışanda bu... İdam konusunda evet haklısın. Korkulacak birşey çünkü işlerine gelenler asılabilinir, işlerine gelmeyenler asılmaz. Kısacası suçlu suçsuz ayırt edilmeksizin olabilir bunlar. Suçsuzluk bir suç gibi gösterilmesi KORKULACAK TARAFI.. Bunun içinde ADALET GEREKLİ.. ADALET'te şu devirde çok uzak bizlere sanırım :( |
yazık insan hayatı bir ipte sallandırılacak kadar ucuz olmamalı,suç her ne olursa olsun... |
suç ne olursa olsun havalı idama karşıyım. işkence çektirsinler, ölmekten beter yapsınlar... ama öldürmek hak değil, hukuk değil... Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz. |
Öyle diyorsunda burcu bazı suclar 2 kere idamı hakediyor.Örnek vereyim pkk ve kundak bebeklere kursun sıkan zihniyet. |
İran'da idam olmasına rağmen hala aynı ve benzer suçlar işlenmeye devam ediyor. Bu demek ki değişen birşey olmuyor, olmaz da.... |
Alıntı:
Semranında dediği gibi öldürsen ne değişecek ki? cinayet doğru birşeyse, öldürmek doğru birşeyse pkk yı suçlamamız ne kadar mantıklı olur ki? |
ayrıca pkk vblerinin zihniyeti genç yaşlı bebek kadın erkek dinlemeden öldürmek. Niyetleri, amaçları ne olursa olsun doğru birşey değil yaptıkları, insanlık dışı... Ama idamı savunarak aslında aynı zihniyet içine girilmiş olmuyor mu? Onlar öldürdü, bu nedenle idamı ve ölümü hakediyorlar düşüncesi devam ettikçe bu gibi olaylar daha çok olur, birbirinin devamı gelir... |
bu uyğulama bizde de olsa ne iyi olur sünepe beyinlerden kurtulmuş oluruz... |
Birazcık empati yapsanız bırakın devletin idam etmesini, sizin elinize verseler o kişiyi siz kendiniz idam edersiniz... Elin Rusya'sı, Amerika'sı hala neden idam cezasını kaldırmıyor, onlar 2.dünya ülkelerimi veya onlar başka devirdemi yaşıyorlar veyahut onların zihinleri refah ortamını en aza indirgemek değilmi.. Zaten biz herşeyi çok iyi biliyoruz ya, sporda olsun, politikada olsun, hakta olsun, adalette olsun, olsun oğlu olsun... Sadece empati, ufacık empati.. Çoluğunuza çocuğunuza satılmış uyuşturu tacirlerini elinize geçirdiniz diyelim, veya en sevdiğiniz kişiyi öldürmüşler diyelim (ALLAH GÖSTERMESİN)... Size birşey anlatayım; 2 sene önce yurtdışından gelen bir arkadaşın başından geçen olay... Ekim ayı gece saat 11.00'de Taksim'in ara sokaklarında kız arkadaşıyla yürüyor ve karşısına çıkan 2 kişi.. Önce parasını istiyorlar arkadaş başta direniyor ve bacağına sokulan bir bıçak ucu sonra arkadaş parasını vermek zorunda kalıyor kız arkadaşıyla birlikte.. Geceyi karakolda geçiyor ve sabahı suçlular yakalanmışlar. Ve suçluların ifadesi aynen şu; kış ayı yaklaştı, içeride yemeğimizi yer, 2 ay 3 ay sıcakta yatar çıkarız bundan dolayı yaptık bunu.... Gülermisin, ağlarmısın... Bu ölümlede sonuçlanabilinirdi... Ve şunu da söyleyim, evinize giren bir hırsızı yatak odanız hariç başka odada ölüme sebebiyet vermek veya öldürmekten dolayı suçlu olduğunuzu biliyormuydunuz???? Eğer hırsız evinize girmişse ve elinde bıçak varsa sizde kendinizi bıçakla koruyabilirsiniz (büyüklükler eşit veya eşit değerinde olucak) Silahla koruyamazsınız diyor... (Kısacası kitap, yatak altında yatıp, hırsızı görmezlikten gelin diyor) (Ne diyelim, ALLAH bizleri organ mafyalarından, BÜTÜN KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERDEN KORUSUN) Saygılarımla... |
Alıntı:
http://www.besiktasforum.net/forum/h...vakasi-sayfa2/ Alıntı:
|
Alıntı:
:) yani azmini tebrik ederim.. araştırıp bulmuşsun helal olsun... hak eden herkesi öldürelim o zaman..! |
kim hak ediyorsa bence idam edilmeli.Arkadaşın dediği gibi sadece empati yapın.Kendinizi acı ceken insanların yerine koyun.Ben yakınlarıma zarar veren insanı her halde devlete bırakmazdım.Bu yüzden sadece kendim için düşünmeyip bütün vatandaşlarımızın bir bütün olduğunu düşünerek onların çok haklı duygularına katılıyorum.Yapılan hatalar cezasız bırakılmamalı.suclular magdur insanlardan kesilen vergilerle hapishanelerde boş yere barındırılmamalı diye düşünüyorum.Böyle olursa sucların çok yüksek miktarda azalacagı kanaatindeyim. |
Alıntı:
HAK EDENİ ÖLDÜRMEYELİM, ÖLÜMDEN BETER YAPALIM. YANİ 2 KERE DE ÖLDÜREBİLİRİZ ;) Zaten nüfus çoğunluğu var ülkede, neden hep kötüler uzun yaşıyorki, bırakalımda biraz iyiler yaşasın, atalım şu keneleri yakamızdan değilmi ;) |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Hak kukuk yerini bulur... arkadaşlar birçoğunuz biliyor benim polis çocuğu olduğumu ve 9 yıl karakol üstünde yaşadım...siz sanıyormusunuz ki hapis, nezaret hayatı rahat bir hayat??? sanıyormusunuz ki hiçbirşey yapmadan rahat rahat yatıp kalkıyorlar??? hayat Türk sinemasında gördüğünüz gibi tozpembe değil şükürki... onlar yaptıklarının bin katını çekiyorlar zaten orada. bırakın işkenceyi 4 duvar arasında yıllarca kalmanın ne demek olduğunu düşünün bu bile yeter.. Hiçbir hata / yanlış cezasız kalmaz. İdam edilenler çok daha şanslı. |
Alıntı:
Burcu imralıya bir bak seninde vicdanın sızlar sanırım o insanın orda aldığı her nefesten. |
Herkes şunun farkında ki medeniyet seviyesi üst düzey olan ülkelerde bile idam cezası mevcuttur. elbetteki hırsızlık idam cezası ile sonuçlanmamalı. Ancak bir katil bugün hapse girdikten sonra ertesi gün çıkıp aileme veya sevdiklerime zarar verecekse, Veya bir asker bugun askeri mahkemede yargılanıp ertesi gün ülkemi bölme veya darbe girişimlerinde bulunucaksa varsın idam edilsin. Bir damla kanına bile acımam! |
Alıntı:
Hiçbir katil hapse girdikten sonra ertesi gün elini kolunu sallayarak çıkmaz... ben burada katil savunucusu gibi görünmek istemiyorum.. benim savunduğum şey CİNAYETE KARŞIYIM... idamda bir nevi cinayettir benim için. Katili öldürürsek ondan ne farkımız kalır?? Allah ın verdiği canı Allah alır.. bunu bilir bunu söylerim! |
Alıntı:
Ve şunu da göz önünden geçirelim.. Gazetelerde yazmıştı hatırlarsın. Amerikan Konsolosluğu önündeki ölen teröristlerin kimliklerini araştırmışlardı ve birisi Afganistanda özel eğitim aldıktan sonra yakalanmış ve Amerika'nın (tam hatırlamıyorum) (G..... harfi ile başlıyordu sanırım hapishanenin ismi) orada 2 ay mı, 3 ay mı, 2 senemi, 3 senemi ne kapalı duvar arasında yatırmışlar) kimbilir senin dediğin gibi ne işkenceler gördü ve sonrada o shrefsizzzzz serbest bırakıldıktan sonra böyle bir saldırıda bulundu. Ya peki düşündün mü neden Amerika... Benim fikrim ve düşüncem birazda gıcıklığına, inadına yaptı bu eylemi. Zaten teröristin, kötü niyetli kişilerin, sapıkların dini imanı, hakkı, adaleti, iyisi yokki.. Onlar KÖTÜLÜĞE TAPIP, KENDİ YOLLARINDA ÖLÜMÜ GÖZE ALIYORLAR. Eğer sen bu tarz sherefsizleri dışarıya salarsan tekrar aynısını yapar, Kısacası senin savunduğunu (İdam edilenler çok daha şanslı) çürütüyor bu yaklaşım arkadaşım... Yani bana göre idam edilenler bu yüzden çok fazla şanslı değiller... |
1 gün, 1 ay , 1 yıl ,5 yıl , 10 yıl ne fark eder ki ?Teröristi al cezaevine koy yedir içir sonra sal meydana canlı bomba olsun cıksın. İşinden gelen insanın canını, evinde bekleyen insanların da yüregini daglasın. Eğer olayı islama cevirecek olursak ise lütfen bir dini mecmuadan KISAS'ın anlamını araştırın. Araştıramam diyenler için küçük bir yazı ;) Cinayette ödeşmek. Bir suç işleyenin aynı cinsten bir ceza ile cezalandırılması. Öldürme veya yaralamada, suçluya aynı şeyin yapılması. Kasten adam öldürene veya yaralayana İslâm hukukunun uyguladığı ceza. Bir İslâm hukuku terimi olarak kısas; ferdin hakkı olarak yerine getirilmesi gereken, âyet ve hadislerde miktarı belirlenen ve suçlunun bedenine yönelik bulunan cezayı ifade eder. Kesmek anlamına gelen "Kass" kökünden alınmıştır. Kısas cezasını gerektiren suçlar; Kasten adam öldürme ile bazı kasten yaralama ve sakat bırakma eylemlerini kapsamına alır. Kısas cezası Kitap ve Sünnet delillerine dayanır. Kur'ân-ı Kerim'de şöyle buyurulur: "Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hür hür ile; köle köle ile, kadın kadın ile kısâs olunur. Öldürülenin velisi tarafından, öldüren lehine bir şey affolunursa (diyet için) yapılacak uygulama örfe göre normal olmalı ve en iyi bir şekilde ona ödenmelidir. Bu size Rabbınızdan bir kolaylık ve rahmettir. Artık bu hükümden sonra kim haddi aşarsa ona acı bir azap vardır. Sizin için kısasta hayat vardır, ey tam akıllı insanlar" (el-Bakara, 2/178-179). |
Örfe uygun dediği ise şeriat mahkemelerinden bahseder. Ne kadar ağır olduklarını söylememe gerek yokttur herhalde ;) |
Alıntı:
:) o zaman Allah ın verdiği canı Allah alır düşüncesi otomatik olarak çürüyor... Dinimizin mucizesi... yorum yapmıyorum bunun üzerine mübarek gece! |
:) Düz mantık yürütmekle olmuyor ne yazıkki. Yazıda da yazdığı gibi eğer biri kendini hayat veren yerine koyup can alıyorsa devreye giriyor. Biraz daha dikkat lütfen. |
Alıntı:
hala yorumsuz :D günaha sokmayın beni :D yapışırım yakanıza ahirette :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Buyrun öleyse :D |
Alıntı:
|
Hayat kısa :D zaman seni şimdi tanıdım her şeyi kaybettikten sonra zaman seni kullanamadım kendime tanıyamadım seni zaman suçumu biliyorum senin işini yapmaya kalktım zaman ayrıldım ayrıldım ayrılamadım zaman ne yaptım ben ben ne yaptım Murathan MUNGAN :D |
Alıntı:
Linkte toplam 74 ülke var ve bu 74 ülkenin kaç tanesi Müslüman Ülke saymadım canım arkadaşım ama çooook ;) Ortada çürütme olsaydı, çoğunluk Müslüman ülkeleride bunu uygulamazdı. Eminim onlarda Kuran'ı çok iyi biliyorlardı, Kuran'a ters düşecek birşeyler yapacaklarını sanmıyorum;) Eminim onlarında büyük din bilimcileri, alimleri, hocaları vardır:) NEYSE..... ALLAH KÖTÜLERİ EMELLERİNE ULAŞTIRMASIN.. ALLAH KÖTÜLERDEN VATANIMIZI KORUSUN.. |
Alıntı:
paylaşım için teşekkürler :D:D:D evet hayat kısa ama bi o kadar da hızlı ve sürprizlerle dolu... siz daha iyi bilirsiniz! :D |
işlenen suç her ne olursa olsun İdam cezası uygulamak çözüm değildir... ALLAHın verdiği canı bir tek ALLAH alır... Semranın da dediği gibi eğer idam cezası bir çözüm olsaydı herşey bir idam cezasıyla çözümlenecek olsaydı İran vb. ülkerde bu gibi suçlar için verilmiş binlerce infaz kararının ne kadar önleyici olduğu herkesin takdir edeceği gibi büyük bir yanılgıdır.... Ki islamiyetin temel noktasının yaşatmak olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
hepimiz için!!! |
Alıntı:
Helal ediyormusun varsa geçen hakkını? Benden yana HELAL-I HOŞ olsun. Bilmeden kırdıysam, kırıldıysan HAKKINI HELAL ET. Cidden bunun şakası bile çok kötü... |
Türkiye`de Saat: 11:04 . |