![]() |
bira kemikleri güçlendiriyor..... İspanyol bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre kırmızı şaraptan sonra biranın da sağlığa iyi geldiği ortaya kondu. Nature dergisinde yayınlanan araştırmada her gün düzenli bira içen kadınlarda kemik erimesi riski azaldığı görüldü. 48 yaşın üzerindeki 1700 kadının alkol tüketim alışkanlıkları ölçüldü. Röntgenleri de çekilen kadınlara yapılan sağlık taramasından sonra bilim adamları biranın içindeki silusyum maddesinin kadınlarda kemikleri güçlendirdiğini ortaya koydu. Sadece İngiltere’de üç milyon kişi kemik erimesi hastalığından mustarip. http://img441.imageshack.us/img441/5528/8586074.jpg |
tam senliik bi haber !! baravaa braavaa !! |
sende bil diye yayınlıyorum bira kötü bir şey değildir bazen ayyaşlığın yararlarını görürsün işte :D |
kemıkler guclenırken karacıger ıflas edıo haberın yok ayyaşşşşcım ;) |
biLiyorum zaten , yararlı oldugu için İÇİYORUZ :D Sebebimiz var yani :D teşekkürler moruk ;) |
şerefe :D yarasın :D zaten yarıyomuş... |
boşver abi dalgana baaak çak ozamn çak çak çak çak :D:D:D böbrekleride çalıştırıyo valla herşeye bire bir ya :D |
Seviyorum böyle alkolik bilim adamlarını :D Bu yeni bir haber değil hatta vücut çalışanlarında bir miktar içmesi söylenir.Günde 5-6 bira içiyorum 10.kattan atlasam bişey olmaz demekki. :D Mısırlılıarın gözünü seviyim iyiki bulmuşlar birayı. :) |
smy Allah cezanı verecek bırada patlama yasanıcak bu gıdısle :D |
taßi yha biRa'nn fayDaLarı sayMaqLa bidmeZ neFes aLma EFES aL die ßoşA demeMişLe®.....(: |
millette içmek için bahane arıyor zaten hıı:) |
tuborg'a selam biraya devem :D |
haram bea... allah affetsin hepinizi:D |
smyy duy yawrummm duyyy :D carpılıcan bıgun :D |
:D:DGüzel bir bilgi.Sevindim buna Teşekkürler |
ozaman benim kemiklerim oldukca güçlü hadi canım bende oldukca tahribat yaptı bayya göbek saldık valla nasıl yok edecez bilmiyorum hoş bu sıcaklarda güzel oluyor içmesi ama |
aLkoLik hareket engellenemez :D:D:D selin iç yawrum sende bak beğenmezsen bende bişey bilmiom :p :D:D:D |
Arpa suyu olduğu için aslında yararlı. Fakat, çok içince darmadağın oluyor insan lol .D |
forza bira bu haberin şerefine bütün foruma benden bira:D |
Tşk :beer: ;) |
şimdi bişe derdim ama... allah'ım ne kemii gçlendirmesi özendirme oyunları bunlar inanmayıınn:D |
Alıntı:
milletin duygularıyla oynama:D |
Kesin İspanyollar piyasaya yeni bir bira süreceklerdir... Nedense bu tarz haberler birşeyin üretimi çıkmadan önce bilimadamlarınca onaylanıyor :) |
Günde 1-2 birim bira ya da alkollü içki tüketen erkeklerde kemik yoğunluğunun, tüketmeyenlere göre yüzde 3-4 daha fazla olduğu belirlendi. Ilımlı alkol olarak adlandırılan 1-2 birimlik miktarlar ise, ortalama bir kadeh şarap ya da bir bardak biraya eş değer. Ilımlı alkol tüketen yaşlıların kemik mineral yoğunluğunun, tüketmeyenlere göre daha yüksek olduğu bildirildi. Çalışma Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yayınlandı. Çalışmada bin 289'u menapoz sonrası dönemde olan, bin 537 kadının; bin 182 erkeğin verileri kullanıldı. Araştırmacılar kişilerin alkollü içki alışkanlıkları ile kemik mineral yoğunluğu sonuçlarını analiz ettiler. Kadınlarda 2'den fazlası kemik yoğunluğunu arttırıyor Çalışmada günde 1-2 birim bira ya da alkollü içki tüketen erkeklerde kemik yoğunluğunun, tüketmeyenlere göre yüzde 3-4 daha fazla olduğu belirlendi. Benzer şekilde menapoz sonrası kadınlarda günde 2'den fazla alkollü içecek tüketmenin, içmeyenlere göre kemik mineral yoğunluğunda yüzde 5 ile 8'lik artışa yol açtığı görüldü. Öte yandan, ılımlı alkol tüketiminin kemik mineral yoğunluğu üzerine olan olumlu etkisine karşın günde 2 birimden fazla alkol tüketen erkeklerin kemik yoğunluğunda, içmeyenlere göre yüzde 3 ile 5'lik düşüklük olduğu belirlendi. 1-2 birimlik miktarlar ise şu şekilde değerlendirilebilir: “Ortalama bir kadeh kırmızı ya da beyaz şarap veya bir kadeh şampanya 1.5 birim alkole eş değer. Ortalama bir bardak bira ise 1 ile 2 birim arasında alkole tekabül ediyor. Kübra naber? ;-D |
Alıntı:
allah'ım bide açıklıolar günah günah nese bnm kadar önmsseen yok sanırım tekrardan allah affetsin hepinizi... |
hah hah :))))))))))) Üniversite deyken son yıl finallerde birşey oldu o yüzden bende bırakmıştım bira yı. Çok matah birşey değil ama ne bileyim işte ara sıra insan içebilir :p Kübra müsade ederse Pazartesi Beşiktaş maçından sonra 1 şişe içelim :D |
kemikleri güçlendiriyor ama ahlakı zayıflatıyor;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
cuma günü oruçla beraber hepsini bi kenara atıorum sigarayıda birayıda şaka bi yana ama gerçekten zararları çok ... |
Alıntı:
Alıntı:
|
bira içmek zorunda değilsiniz rakı da var :)... |
Alkolik Tavır...Ne şeriat Ne Darbe kafası Güzel Türkiye :D takıl bize:D:D |
Arkadaşlar siyaset yapılmaması için uyarı veriliyor veya tartışma platformu yaratılmasın diye uyarı veriliyor adminler tarafından. Gene görüyorum ki bazıları bildiğini okuyor. Bilginiz yok, bari yazılanlara saygılı olun. Arpa suyu vücuda faydalıdır. Tabi ayyaş boyutunda içersen siroz olursun. Her konuda Allah ismi geçerse en büyük günahı bizler değil sizler işlemiş oluyorsunuz.. Guatr kanseri olan insanlar da günde bir bardak Şarap içmek durumunda. Onlarda Allah sız mı oluyor? Yeter.. Ayıp oluyor artık.. * Bilinçli insan ne zaman içeceğini bilir, ne zaman duracağını bilir. Böylece Ahlak bozulmaz.. Cahiller ise.. |
alkol haramdır...bu kesin olarak kuran'da geçer...burda siyaset falan yapmıoruz ne alakası var..sadece din de olmaması gereken bişi sölüorz bu da yasak deil bldiim kadarıyla...bu konuya sadece bira içenlern deil içmyenlernde yorum yapma hakkı var..neden susturulmaya çalışılıyor anlamış deilim..karşı fkrlerden kaçma snrm bnn adı...özlemcm yorumun az ve öz olmuş cnm kndi adıma tşkkr edrm.. |
Şunu söyleyeyim istiyorsanız için :) Günah konusunu hiç karıştırmıyorum . Ama 1 şişe bira içmek bile kalp krizi riskini 3 katına çıkarıyor . Bu Discovery Channel vb. tarzda kanallarda hep tartışılmıştır . Sonuç olarak böbreklere iyi geldiği ve kemikleri güçlendirdiği söylendi . Ama kalp krizi riskini arttırıyor . |
bendemi icmeye baslasam napsam :D:D |
yha bu biRa neymiş böLe içenn qafasını güzeLLeştRİo içmeyenn raaDını bozuo maDem bu qadar zarrLı satıLmasın |
Alıntı:
|
ya isterse omru 100 yıl uzatsın genede ıcmem sonucta gunah |
Sütte kemikleri güçlendiriyor bira içmek bahane :D Günah kısmına kimse karışamaz herkes kendi günahlarını çekicek içenede saygı duymak gerekir |
Türkiye`de Saat: 04:30 . |