![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #21 | ||
zɐʎaq ɥɐʎis ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Herkes düşüncesini söylüyor. Kimin taviz verip vermemesi önemli değil, isteyen istediğini düşünür söyle. Fıkıhçıların yönettiği bir ülkede yaşamıyoruz değil mi. Din Allah/Tanrı/God ile kul arasında bir iletişimden ibarettir. Öyleyse bırakında insanlar kendi inançlarını istedikleri ve hissettikleri gibi yaşasınlar. Tabiki her konuda konuşmak tartışmak bizi mutlaka ileri götürür, buna karşı değilim. Ancak din iman konularında bu kesin böyledir şuş öyledir diye bir baskı yada zorlama yapmaya da karşıyım. Tanrı diyene uyuz olurum falan demek en kadar saçma. Belki o Tanrı diyenin sendne daha güçlü imanı olabilir. Zira Allah diyenler içerisinde de nice imansızlar olduğunu biliyoruz. Unutmayın ki gaybı yalnızca Allah/Tanrı/God bilir. Neml suresi 65. ayet : 65- De ki: Göklerde ve yerde Allah'tan başka kimse gaybı bilmez. Cin Suresi 26. Ayet: 26- O bütün gaybı bilir. Fakat gaybını hiç kimseye açmaz. Kehf Suresi 26. Ayet : 26- De ki: "Onların ne kadar kaldıklarını Allah daha iyi bilir." Göklerin ve yerin gaybı O'na aittir. O ne güzel görendir! O ne mükemmel işitendir! Onların, O'ndan başka bir yardımcısı yoktur. O, kendi hükümranlığına kimseyi ortak etmez.
__________________ Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh + | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #22 | ||
Dişi Kartal ![]() ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 22 ![]() | ''İkra'' diye buyurmuş Allahü teala..''Oku''... Allah' a ancak ve ancak ilimle ulaşırız Allah' ı daha iyi anlayabilmek için ilime başvurmamız gerekir. Vede islami ilim dalları fıkıh,tefsir v.b. bunlar bize dinimizi daha iyi anlamak için yardımcı olurlar. Ve tabiki fıkıhçılar dinimiz için önemlidir. Hangimiz o kadar araştırıyoruz. Hangimiz Kuran' ın tefsirini yapıyoruz???? Amacım konuyu saptırmak değil ama bazı şeyler göz ardı edilmemeli hiçbir zaman. Vede yazdığın ayetlerde fikrimi çökeltecek herhangi birşey göremedim...Ben Allah diyorum isteyen istediğini diyebilir özgürdür...Aynı zamanda evet herşey iman da biter ama tam imanda herşeyi onun dediği şekilde kabullenmekte. Vede Allah bize uygulamamız için bir kitap ve elçisi olarak peygamber göndermiş ondada tüm ayrıntılar mevcut. İnanıyorum demek yetmiyor maalesef...
__________________ geçti istemem gelmeni yokluğunda buldum seni bırak vehmimde gölgeni ![]() gelme artık neye yarar... | ||
![]() | ![]() |
![]() | #23 | ||
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İyi yazmışsın Zeynep, buna karşı bir şey söylemiyorum zaten.
![]() | ![]() |
![]() | #24 | |||
![]() Üyelik tarihi: Sep 2006
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Alıntı:
ALLAH C.C | |||
![]() | ![]() |
![]() | #26 | ||
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Herkesin düşüncesi kendine, allah demekle müslüman olunuyorsa, en iyi müslüman sizsiniz demektir. Ben de Allah diyorum, Tanrı da diyorum. alışkanlıklardan vazgeçilmiyor tabiki. Sözde müslüman olacağıma hiç olmayayım daha iyi. Tanri kimseyi şekilci müslüman yapmasın. Zaten dini şekil şemal için yaşayanlar yüzünden bu sorunlar hep. Sözünüz değil özünüz müslüman olsun. Bu yeter.
![]() | ![]() |
![]() | #27 | ||
Dişi Kartal ![]() ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 22 ![]() | Emre birşey demiyorum açıklamamı yukarda yaptım zaten ![]() ![]()
__________________ geçti istemem gelmeni yokluğunda buldum seni bırak vehmimde gölgeni ![]() gelme artık neye yarar... | ||
![]() | ![]() |
![]() | #28 | ||
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bir daha forumda bu tür konulara hiç bir yorum yazmamaya karar verdim.
![]() | ![]() |
![]() | #30 | ||
Banned ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Yaş: 48
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | yav insanın kalbi önemlidir. ha tanrı ha allah. tanrı demek manası yaratan demektir. tanrı-allah-rab aynı manaya gelir. ha tanrı demişsin ha allah. bence çok saçma bir konu.
__________________ Lütfen Konu acarken konunun var olup olmadıgını kontrol ediniz.. ------------------------------------ Lütfen Forum kurallarını okuyunuz.. | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |