![]() |
sen din hocası mısın? vaaz vereceksen camiye git.. insanların inançlarını sorgulamak onları yönlerdirmek sana düşmezz. hiç kimseye düşmezz. hesap vereceği tek bir yer vardır. iyi ve kötüyü seçmek insanların elinde, senin yazdıklarınla değil. inancını nasıl yaşıyorsan içinde yaşa. ahkam keser gibi açmışsın konuyu.. |
Alıntı:
Kimse kimseyi yönlendirmiyor. Arkadaş ilgisini çekenler, bu konuda eğilimi olupta gevşek davrananlar için açmış konuyu.Okumak gibi bir zorunluluğun yok. Bu konu seni hiç ilgilendirmeyedebilir.Biz okumaktan konunun paylaşılmasından memnunuz. Forumda sadece belli bir tekelin istediği olacak diye birşey yok. Bu topic var ve dini konular açılıyor. Sana saçma gelebilir ama dediğim gibi kimse kimseyi okuması için zorlamıyor;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu mudur bilgilendirme mesajının verdiği mesaj??? Kimse bana sonunda ünlem işaretinin bulunduğu bir cümlede emir veremez!!! İster kılarım, ister kılmam, ister müslüman olurum, ister hıristiyan, ister ateist kimseyi ilgilendirmez!! Bu konunun bilgilendirme amaçlı değil, namaz kılmayanları "ne kadar adi insanlarsınız bakın da utanın" mesajı olduğunu düşünüyorum... |
way bee ne forumuz..din konusunu bile siyaset meydanına çewirmişiz.konunun werdiği mesaj belli.namaz konusunda bilgilendirmek istemiş arkadaşımız.ama bazı diğer arkadaşlarımız bunu nerelere çekmiş...şaşırdım we üzüldüm çok güzel bir konu açmışın arkadaşım tebrik ediyorum seni.keşke nefsimize bu kadar uymasak we kul olarak üzerimize düşeni yapsak..yüreğine sağlık ALLAH razı olsun |
bide şunu eklim...kesinlikle bilgilendirme amaçlıdır başka şeyler çıkarmayalım... teheccüh namazı gece wakti uykudan kalkıp 2 weya 12 rekat olmak üzere ALLAH rızası için kılınan bir namazdır.her kim kalkar bu namazı kılar rabbine dua ederse ALLAH o kulunu meleklere gösterir we şöle der ''görüyormusunuz şu kulumu.bölesi bir karanlıkta herkezin yorgan altında uyuduğu bir gecede kalkıp bana ibadet ediyor..sizler şahidimdirki ben o kulumu bağışladım'' saygılar |
Cevap verme amaçlı konunun içinden sadece bir cümleyi kopararak farklı anlamlar çıkarmanın hiç gereği yok. Eğer bir insanın içinde yoksa kimse zorla namaz kıldıramaz zaten. Bu konuyu okuyun diye kimse sizi sıkboğaz etmiyor neden bu kadar kasıyosunuz ki??? Konuyu isteyen okur isteyen okumaz, isteyen namazını kılar isteyen kılmaz. Bu konuyu okuyupta kendine çeki düzen veren insanlar var ve gayet memnunuz. Boş yere konuya çamur atıp gerginlik yaratmanın alemi yok. Kimse kimsenin dinine de karışmıyor. Nerden nereye gelmiş konu..Çok yazık!!! |
Nefertiti ve kartalkolik arkadaşlarımıza katılmamak elde degil.Şu konuyu nerden nereye çektiniz.Kimse size kalk namaz kıl demiyor ama Namaz kılmak isteyip erteleyen yahut üşenen kişilere bir teşvik mesajıdır bu.İsteyen Dikkate alır kılar istemeyen kılmaz . Lütfen mesajlara yorum yazarken biraz daha empati kurarak cevap verelim. |
böyle konuların kul ile allah arasında olduğuna inanıyorum ve dillendirilmesine karşıyım |
bunlar tartışmaya açılamayacak kadar hassas konular, bana göre de gereksiz bir topic olmuş... |
güzel bir örnek.. bahane uydurmakta insanın üstüne yok...ama şu da bir gerçekki kıldığımız namazların Allah'a ne faydası var..ne yapıyorsak kendimize.. |
Alıntı:
sana katılmıyorum. Teşekkürler konuyu daha önce görmemiştim. Namaza başlamayı çok istiyorum. ama bir türlü başlayamadım ve yakındada başlamayı düşünüyorum.. |
bence arkadasımız çok güzel bi konuya değinmiş tamamen bilgilendirme amaclı bir paylasım bende bazen kaçırıyordum namazımı bazen kılıyodum şimdi kaçırmamaya çalışam inş. |
ayrıca büyük sevap işledin arkadasım emegine sağlık |
Alıntı:
BILGI PAYLASMAKTIR ;) |
tamam ama bunlar arkadaşında dediği gibi çok hassas konular insanların gözüne sokmaya gerek yok ki |
Ne kadar uzadı ya isteyen okur isteyen okumaz:) Size göre ince ve hassas mı okumadan geçin:) Gülocan arkadaşım çok teşekkürler kendimi saldığım zamanlarda namazı bırakıyordum ama şimdi çok daha dikkatli davranacağım..Allah razı olsun;) |
Alıntı:
ben din hocasi degilim,, olup olmamamda zaten sizi ilglendirmez,, bir seye nasil bakmak istersne oylede gorursun,, ben sizi yonlendirmiorum,, kimin ne yaptigi hangi dine bagli oldugu,, hangi seyleri yapip yapmaidgi beni hic ama hic ilgilendirmez,, bu yazinida cok sacma buluyorum,, benim niyetim paylasmaktir,, zaten her zamanda dedigim gibi bilgi paylasmaktir,, ben ustume dusen gorevi uyguluyor ve internette okudugum ve faydali olcagina inandigim seyleri paylasiorum,, kimse sizi bu yaziyi okumakla zorlamior,, yada neyi yapip yapmamakla.. valla konuyu okadar sacma bi yere cekmisinizki inan daha fazla soyleyecek seyler bulamiorum,, ALLAh razi olsun bir kac arkadas benim ne yapmak istedigimi anlior,, daha oncede yazmistim,, biraz sayfalari karistirirsaniz gorursunuz,, kimsenin neyi yapip yapmadigi veya neye inanip inanmadigi ne beni nede baskasini ilgilendirmez,, lutfen bi yazi yazarken iice dusunun ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kardeşim boşver daha fazla uzatma bence:) Konu daha fazla kirlenmesin:) Konu gayet açık bir şekilde ortada. İsteyen istediği kadar yanlış anlamakta özgür... |
Alıntı:
senin ve diger beni anlayan arkadaslarada tsk ederim.. saolun ;) :) |
Alıntı:
sana ve beni anlayan diger arkadaslara tsk ederim... |
Alıntı:
|
namaz kılmıyorum ama vaktim olmadıgından degill ailemm kılmadıgından dolayı bizde kimse kılmaz cunkuu nedenide hz. aliyi namaz kılarken öldürdükelri içindir okk |
aynı yere geliyoruz bunlar hassas konular |
Alıntı:
|
Alıntı:
ARKADAŞLAR ARKADAŞA YANLIŞ BİLGİ VERMİŞLER SANIRIM DİKKATE ALMAYINIZ ÖYLE BİRŞEY SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ ! |
Allahın bizim namazımıza tabiki ihtiyacı yoktur..Biz Onun kulları olarak namaz kılmak ile yükümlüyüz..İsteyen kılar istemeyen kılmaz..Konuyu açan arkadaşa da teşekkür ederim.. |
Arkadaslar, sonucda insan bildigini diger bilmeyen insanlara aktarmasi, dogru yolu gostermesi, farz. Yoksa ahirette vebal altina girer. Islamiyette zorlama yoktur. Inanip, inanmamak kendi iradesinde. Zaten imtahanin amaci da budur... Ayrica islam, paylasimin en cok oldugu ve olmasi gereken bir dindir. |
aynen katılıyorum ve gülocan arkadasım çok tsk ederim bu konuyu açtıgın için..ayrıca gereksiz diyen arkadaslarında ne düsünerek yorum yaptıgını henüz anlamıs deilim aksine çok gerekli bi konu bence güncel tutulup sık sık okunmalı bambaşka yerlere çekilmiş konu farklı algılanmış üzüldüm gerçekten |
Konuyu baslatan arkadasa cok tesekkur edıyorum Böyle konuları acmaya devam edersın ınsallah |
Spr bi konu tsK ederim sana ya :) Kılmaya gayret ediorum ins hrkesin ki kabul olur ,) |
Konunun cıvıgını cıkaran arkadaşlara icten teşekkürlerimi sunuyorum. Bakın arkadaşlar isteyen kılar istemeyen kılmaz. Bu kimseyi ilgilendirmez. Konuyu tamamen inceledim konu bilgilendirme amaçlıdır. Kaldı ki yönlendirme amaçlı bile olsa insanlarının %90 ının müslüman olduğu bir ülkede bu gayet normal karşılanmalıdır öyle deilmi? Ülkemizde insanlar açık veya gizli bir şekilde hristiyanlığa davet ediliyor. Buna neden hiç kimsenin sesi cıkmıyorda burda arkadaşınız insanları namaza yönlendiriyo r diye sorun oluyor anlamıyorum? Konu ile ilgisi olmayan arkadaşlar konuyu okumasın olsun bitsin. Konuyu boykot etmek cozum deildir. Konuya yazılan mesajların %80 i konudan memnun. Geri kalan %20 lik dilim ise lütfen konuyu gormemezlikten geliniz..! |
ALLAH herkese naıp etsın kılanlarınkınıde ALLAH kabul etsin |
bi cuma namazını kılıom şu anda ama Kılıcam ilerde kılmam gerekir zaten bunun farkındaim ama yinede iste tembellıkten kılamıorum... |
Alıntı:
saygilar... |
2 3 sene sonra başlamayı düşünüyorum beşiktaş önce bi şampiyon olsunda daha sonrasını düşünürüz |
kardes karismis gibi olmim ama ben bunu soledikten sonra sende istedigini soyleyebilirsin bana ama 2 -3 gun sonraya veya 2-3 saate cikacan ne malum?? |
Türkiye`de Saat: 14:15 . |