![]() |
O kadar deniliyor ya Turkçemize farklı kelimeler girmesin diye Alın işte Tanrı kelimesi öz Türkçedir Tanrı kelimesini reddedenler arkadaslar Söyledikleriniz çelişmiyormu böyle durumda |
Valla biz bugüne kadar Allah demişiz öyle de gider Allah'ın 99 tane ismi var istediğini söyleyebilirsin neden illa da Tanrı bunu da ben anlamış değilim.Allah ismi Türkçe'de Tanrı demekmiş.Ama sonuçta siz Türk olmayan bir insanın adı söylerken Türkçe karşılığı ile mi söylüyorsunuz.Hayır.Benim görüşümde bu Tanrı diyenlere de saygı duyuyorum ama tasvip de etmiyorum.. |
aslında bu muhabbeti fazla uzatmamak lazım...bu bir tercih meselesidir...ve kişiye özeldir... |
hayir kardesim eyer ALLAH'in adini soyleyeceksen ALLAH diyeceksin .... ALLAH adi ayricaliktir ... tanri manri diye bir ad olmamalidir .... bir cok yerde gorduk ve duyduk karanligin tanrisi suyun tanrisi bunun tanrisi onun tanrisi simdi siz ALLAH-in adini tanri ile esitlerseniz ....hata yapiyorsunuz ..... |
ALLAHIMIZI Taniyalim Yeter.. |
Ne kadar uzamış konu :) Herkesin Kendi düşüncesi dir saygı duyalım arkadaşlar ;) |
ooo... siz burayı telegol e çevirdiniz iyice....:D |
isteyen istediği şekilde zikreder..önemli olan amaçtır..amaç ibadet etmek ve inanmaksa isteyen istediği şekilde yapar bunu..vay sen tanrı dedin ben allah dedim olmaz öyle demek yanlış..allah ile kul arasında olan birşeye kimse karışmamalı..özel olaydır..kişisel olaydır bu..saygı duymak lazım bence.. |
Önemli olan niyettir, ister 99 ismi kullan, ister Allah de, ister Tanrı.. Söylemlerden ziyade niyetin önemli olduğunu unutmamak lazım... |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Anlayışınız için teşekkürler Diğer üyelerimizde keşke sizin gibi olsa... |
Türkiye`de Saat: 00:30 . |