![]() |
ayrıca sadece Allah denilmeside pek hoş değildir (Allah celle celalühü) dersek daha hoş olur. Allah (c.c) razı olsun Bekir... |
Alıntı:
Ayrıca hala Allah ile Tanrı kelimelerinin aynı anlama geldiğini savunuyorsunuz..Aynı anlama gelmez kardeşim..Tanrı kelimesinin kökünü ve kökenini yukarda yazdım..Allah bir özel isimdir.. Kendi adıma Kimseye anlayışsızlık yapmıyorum..herkes dilediği söyleyemekte serbesttir..Anlayışsızlık yapmamız ne haddimize..Kim karışır?? |
Bir kaç üyenin yprumunu dikkatli okursan dediğimi anlarsın abi sana bir lafım yok Resmen hakaret etmedikleri kalmamış bir Düşünceme gelince sonuna kadar savunmaya hazırım,birde şöyle bir durum var Tanrı kelimesini kullanıyor değilim,ne günah olduğu nede sözde hristiyanların kullandığı için Böyle yetiştik böyle gördük Allah kelimesini kullanıyoruz ama Tanrı kelimeside öz Türkçe'dir Bu yüzden sonuna kadar savunuyorum,yoksa uzatacak değilim bu kadar |
Bak Ufukcum,Öz türkçe olduğunda hemfikiriz..Ancak Türkçe'de kullanılan Tanrı kelimesi ''Tengri'' kelimesinden bu güne gelmiştir..Tengri kelimesinin anlamı Gök'ün Yüce Ruhu demektir..Ayrıca bu kelime Türkler tarafından İslam dini kabul edilmeden önce ki inanç sisteminde kullanılıyordu.. Söylemek istediğim şeyde bu zaten..Tanrı kelimesinin sonucunda ulaştığımız anlam ile Allah'ı ifade etmeye kalkarsak yanılırız,eksik kalırız..Anlatmak istediğim sadece bu..Herkes istediği gibi yorumlayabilir,söyleyebilir ancak herkese saygım sonsuzdur..bu söylediklerim dikte değil gerçeklerdir..Eğer bir meseleyi tartışıyorsak doğruyu bulmamız gerekir..Şimdi ben böyle diyorum diye farklı görüşte ki arkadaşlar beni yanlış anlamasın..İlla böyle olmalı demiyoruz ki,Zorla birşeyler angaje etmiyourz ki..Dediğim gibi Herkese saygımız sonsuz.. |
Birbirimizi kırmadan düşüncelerimizi belirtelim arkadaşlar.. Allah ya da Tanrı derken önemli olan şey ona yüklenen anlamın farkına varabilmek bence.. |
ne farkeder ki sonuçta anlatmak istediğin yaratıcı manasına gelmiyor mu ki? bu kdr katı olmayalım bence istyn istediğini diyebilir |
Allah kelimesi Allahın zatına aittir.Anlamı da belirtilmemiştir.Bu yüzden tanrı kelimesi anlam olarak karşılamamaktadır.Ben tanrıyı yaratıcı olarak biliyordum ama değilmiş.Kulllanılmalı mı kullanılmamalı mı kısmına birşey diyemem.Ama güzel sıfatlarla telafuz edilmesi daha doğru olur herhalde. |
Bende Ufuk gibi düsünuyorum ama herkesin görüsûne saygi duyuyorum :) |
|
Doğrudur.Bununla ilgili birşey söylemek istiyorum.Tanrı kelimesi yanlıştır demek doğru olmaz ama orjinali önemli.Allah ı telaffuz edenler hangi dilde konuşurlarsa konuşsunlar aynı şeyi söylüyorlar.Bir bakıma evrensel. Ramesson un diğer sayfalarda belirttiği gibi Allah kelimesinin karşılığı tanrı değil.Bu iki kelime birbiriyle aynı gibi gözükse de özünde farklı şeyler. |
Türkiye`de Saat: 03:50 . |