|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
14-10-2006, 16:05 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 34 |
Kadın girişimcilere finansal destek Türkiye’de ilk kez kadın girişimcilere özel bir finansal destek paketi hazırlayan Garanti Bankası, ekonomide aktif rol üstlenmek isteyen kadınlara yönelik bir dizi projeyi hayata geçirmek üzere Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile işbirl Garanti’nin Kadın Girişimci Destek Paketi’nden yararlanan kadınların yanı sıra KAGİDER’in belirleyeceği kadın girişimcilerin de ücretsiz, yararlanabileceği eğitimlerde, bir iş fikrinin oluşturulmasından başlayarak “stratejik bir iş planı”nın hazırlanması konu edilecek. Eğitimin tüm bölümleri, gerçek hayattan kadın girişimcilerin başarı öyküleriyle desteklenecek. Eğitimin ardından KAGİDER’in danışmanlığında iş planlarını hazırlayacak kadın girişimciler, oluşturulacak iletişim platformu aracılığıyla birbirleriyle de görüş alışverişinde bulunabilecek. Garanti Bankası’nın da ekonomi ve finansman yönetimi eğitimi vereceği kadın girişimciler arasından seçilecek 5 kişi, bir yıl boyunca KAGİDER’in mentorluk hizmetinden de yararlanabilecek. Konuyla ilgili basın toplantısında bir konuşma yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Anadolu’yu karış karış geziyoruz. Bu da bize, küçük ve orta ölçekli işletmeleri yakından gözlemleme fırsatı veriyor. Sahadaki deneyimlerimiz bize, Türkiye’de KOBİ’ler arasında kadın girişimcilerin çok az sayıda olmasının yanı sıra, en önemli ihtiyaçlarının bilgi ve finansman desteği olduğunu gösteriyor. Türkiye’de ekonomik büyümenin, tüm kesimler tarafından hissedilir hale gelebilmesinin yolu, ülkedeki potansiyelin daha fazla sayıda girişimci tarafından ortaya çıkarılmasından, daha fazla üretimden geçiyor. Kadınlar, bu anlamda bizce en başta desteklenmesi gereken girişimci grubunu oluşturuyor.” dedi. KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Kurtsan ise “Bugün dünyanın her yerinde yerel koşullara uygun, kadının hane dışında da ekonomiye katılımını sağlamaya yönelik çalışmalar sürmektedir. Türkiye’de de Kagider olarak kadın girişimcilerin güçlenmesi için projelerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda dünyada borcuna en sadık girişimci grubunu oluşturan kadınlara yönelik eğitim programımız için Garanti Bankası ile işbirliği yaptık. Bu işbirliğinin kadın girişimciler açısından önemli bir itici güç olacağına inanıyoruz.” dedi. Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Koordinatörü C. Kaan Gür de Kadın Girişimci Destek Paketi hakkında bilgi verdi. Kadın girişimciler, paket kapsamında, diğer finansal ürün ve hizmetlerin yanı sıra, yatırım projeleri için 30.000 USD’ye kadar kredi kullanabiliyor. İlk 6 ay geri ödemesiz, yatırımın geri dönüş süresine göre en fazla 7 yıl vadeli sunulan kredinin yıllık komisyon tutarı, kadın girişimcilere özel olarak %1,5... Garanti Bankası ve KAGİDER işbirliğiyle Kadın Girişimcilere Sağlanacak Hizmetler 1. Aday Girişimci Eğitim Programı * (KAGİDER) § 4 tam günlük sınıf içi eğitim § Girişimcinin temel başvuru kitabı § İş planı hazırlama danışmanlığı 2. Ekonomi ve Finansman Yönetimi Eğitimi (GARANTİ) § Dış ticaret § Temel ekonomi § Yatırım ürünleri 3. Mentorluk (KAGİDER) * Aday Girişimci Eğitim Programı 1. Gün - İş fikrinizin “iş tanımı” var mı? - İşinizin stratejisi nedir? - Kim için ne yapacaksınız? - Stratejiniz uygulanabilir mi? - Ben nasıl yaptım? (Bir Kadın Girişimciden Başarı Hikayesi) 2. Gün - Stratejinin Tanımlanması - Segmentasyon nedir, nasıl yapılır? - Konumlandırma nedir, nasıl yapılır? - Ben nasıl yaptım? (Bir Kadın Girişimciden Başarı Hikayesi) 3. Gün - Pazarlama stratejinizin uygulanabilmesi için “kritik işler”in belirlenmesi - Pazarlama yetkinliklerinizi nasıl geliştirebilirsiniz? - Operasyonel yetkinliklerinizi nasıl geliştirebilirsiniz? - Ben nasıl yaptım? (Bir Kadın Girişimciden Başarı Hikayesi) 4. Gün - Stratejinizin uygulanabilmesi için ihtiyacınız olan “kritik kaynaklar”ın ve bu kaynaklara erişim yollarının belirlenmesi - Bilgi ve teknoloji - İnsan kaynağı - İlişkiler ağı - İş fikriniz yeterince kârlı mı? - Stratejik iş planının hazırlanması
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |