|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
09-06-2008, 15:40 | #31 | ||
Guest
| zaten bu isteğimi kabul etmicek biriyse işi resmiletirmenin gereği yok orda bitirmek lazım...soyadı öncesinde benim ailemin soyadını kabullenemiyorsa görüşüme saygısı yoksa saygıdan yoksun biriyle niye evleniyimki zaten... | ||
|
09-06-2008, 15:40 | #32 | ||
Banned Üyelik tarihi: Jan 2008
Tecrübe Puanı: 0 | biz nereden geldik kardeş marstanmı...anadoluda doğup büyüdüm benle..anadolu örf ve adeti ile bağlantısını çözemedim ben durumun...ortada örf ten adetten bahsetmek için yüzlerce yıl geriye gitmek lazım ama soyadı kanunu çıkalı 100 sene oldu..kadınların kendi soyadını kullanabilme hakkı ise çok daha yeni..bunun örfle falan bir bağlantısı yok yani...bu ne batı nede bizim için örf yada adet...kadının kendi ailesinin soyadını evlendikten sonrada ön adının yanına iliştirmesinden ibaret...sen karşı taraftan bakıyorsun ebnce...benim halamda kullanıyor kızlık soyadını eşinin soyadı ile beraber...bu beni mutlu ediyor...kendi ailesine bağlılığını gösteriyor...kabul etmemek senin düşüncen sanada birşey demiyorum..tercih meselesi...ama kullanmasını mantıklı göreninde örf ve adetten kopmuşluğu falan yok.. | ||
09-06-2008, 15:44 | #33 | ||
Banned Üyelik tarihi: Apr 2008 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 0 | baştan konuşmak lazım.. bende kendi soyadımı ön isim olarak kullanmayı istiyorum. bunda kötü bişi yok karşı tarafında soy ismini kullanacaksın kendi soy ismini de.. peki pusucu bir soru; yeni bir yasa gelse ve erkek kadının soyadını kullanacak denilse kabul edermisin???? | ||
09-06-2008, 15:46 | #34 | |||
Banned Üyelik tarihi: Oct 2007 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 0 | Alıntı:
benim bulnudugu myerde örf ve adetin bir parçasıdır.. soyadı bulnudugum yerde önemli bir unsurdur.. ve bazen isimle deği lsadec esoyadla hitap edilir.. ve benim çevremdek ihiçbi insanda evlenirken kızlı ksoyadını kullanamaz.. bu bizim ailemize göre örf ve adete giren birşeydir. ve buraalrda bunu örf ve adetten sayan çok aile vardırda.. azcık gezersen aandoluyu bunu örf ve adetten sayan birço kyeride görebilirsin.seni mutylu ediyo olabilire bu duru mbeni rahatsız eder ki bend ekendi fikrimi söyledim.. bana göre soyadımı kabu letmeyen kişi aileme hakaret etmiştir benim düşnücemm ibenim düşnücem.. bizim ailed eve buralarda birçok ailedede örf ve adet olarak girer.. çünkü buraalrda çok kand avası olur ve soyadıda çok önemlidir......anlatabildiysem ne mutlu sana...örv ve adetler yılalrca aynı kalan birşeydir doğru ama yılalr ilerledikçe yeni şeylerde ekleniyor bunalra insan farkına bile varmadan oyüzdne 100 yıldır var demen çok saçma... | |||
09-06-2008, 15:47 | #35 | ||
tek aşkı beşiktaş Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 30 | bunu kabullenicek erkek sınırlı sayıdadır bence örf adet meselesi işte "benim soyadım olucek ulennn" hesabı ayrıca anadolu kadını neyi rahat yapabiliyorki
__________________ Neye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık Anlaki yok Allah(c.c) tan başka yakınlık .... | ||
09-06-2008, 15:47 | #36 | |||
bi ömür evlenmem.. çünkü soyad bizde evin reisinid ebelirler.. öyle bieşy oloursa evin reisliğinid ebırakır yan gelir yatarım yada evlenirsem ben onun soyadını alıyosam bayanalr gibi yan gelir yatarım... ki enb aşta bunun tam tersi olsaydı kabulde ederdim... ve kendi soyadımı kullanmyada akrşı çıkardım... | |||
09-06-2008, 15:50 | #37 | |||
Bir ömür evlenmem diyorsun yani kadının soyadını almak sana ağır geliyor.. ama kadının erkeğin soyadını alması normal!!! burada bir bencillik söz konusu. exp. yazdığın cevaba cevaben; benim soyadımı kabul etmeyen diye başlamışsın ama evlenince sadece kendi soyadını kullanmıyor, iki soyadı kullanıyor ! | |||
09-06-2008, 15:50 | #38 | ||
Tecrübe Puanı: 39 | Benm soyadımı kullanmalıdır bence eşim ...
__________________ Forum Kurallarına Uyalım !!! BesiktasForum.NET ......... | ||
09-06-2008, 15:51 | #39 | |||
doğuda anadoluda evlenmenin ilk önceliğ isevgi değildir soyadını devame ttirebilmektir.. bunu akbu letmelerinide beklemesin zaten kimse.. ve doğudaki kand avaları yüzünden bu soyad bayagıda önemli oluyo istanbulda yaşıyan yada batıda yaşıyan insanalr pek bilmez | |||
09-06-2008, 15:51 | #40 | ||
Tecrübe Puanı: 0 | hem kendi soyadını, hem senin soyadını ki zaten arkadaşlar eğer karşılıklı anlaşılırsa kadının kızlık soyadı ismine ekleniyor soyismine değil | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |