![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| |
| | #1 | ||
![]() Üyelik tarihi: Aug 2008
Tecrübe Puanı: 19 ![]() ![]() |
Süper Lig’de yeniden şampiyonluk potasına giren Beşiktaş’ta Teknik Direktör Mustafa Denizli’den oyuncularına uyarı geldi Süper Lig'de yeniden şampiyonluk potasına giren Beşiktaş'ta Teknik Direktör Mustafa Denizli'den oyuncularına uyarı geldi. Denizlispor karşısında oynanan kötü futbolun önümüzdeki haftalarda devam etmesinden çekinen deneyimli çalıştırıcının, oyuncularını lig sonuna kadar maç kaybetmeme konusunda bir kez daha ikaz ettiği öğrenildi. Denizli deplasmanından sonra yarışta kaldıkları için mutlu olduğunu söyleyen siyah-beyazlı teknik adamın, olası puan kaybında şampiyonluktan tamamen uzaklaşacaklarını da hem yakın çevresine hem de futbolcularına söylediği bildirildi. Tecrübeli hocanın yaptığı toplantılarda ağzından iddialı bir şekilde şampiyonluk kelimesini çıkaramadığı, bütün maçların kazanılması durumunda şampiyon olabileceklerini söylediği belirtildi. Mustafa Denizli yine yakın çevresine "Ligin ilk yarısında Bursaspor'un yanı sıra Manisaspor ve Diyarbakırspor maçlarından birinden galibiyetle ayrılmış olsaydık, sezon sonunda şampiyonun adı Beşiktaş olurdu" ifadelerini kullandığı öğrenildi. Para dopingi Öte yandan Beşiktaş Yönetimi kaybedilecek maçlarının kalmaması nedeniyle hem maddi hem de manevi açıdan futbolcuların problemlerini çözmeye çalıştıkları belirtildi. Yönetimin ligin sonuna yaklaştıkça siyah - beyazlı oyunculara gecikmiş ödemelerinin yanı sıra ekstra primler de vereceği bildirildi. Serdar Sarıdağ-Milliyet | ||
| |
| | #2 | ||
Beşiktaş'ın bu sezon hücum hattında forma şansı bulan oyuncuları tarihe geçti Beşiktaş'ın bu sezon hücum hattında forma şansı bulan oyuncuları (Nihat Kahveci, Bobo, Nobre, Holosko, Tello, Ekrem Dağ, Tabata, Yusuf Şimşek) Beşiktaş'ın son 29 sezondaki en başarısız hücum hattı olarak tarihe geçti. Beşiktaş'ın puan cetveline göre 34 golü var. Fakat hükmen kazanılan Ankaraspor maçlarında eklenen altı golü çıkardığımızda siyahbeyazlıların bu sezon ligde kaydettiği gol sayısı 28'e düşüyor. Beşiktaş en son 1980-1981 sezonunda ilk 25 haftada 20 gol atabilmişti. Siyah-beyazlı takım, o sezonun ardından en kötü hucüm performansını bu sezon sergiledi. Son 25 sezonda 25. haftalar itibariyle hiç 35 golün altına düşmeyen Beşiktaş, 2009-2010 sezonunda 60 ve 60'ın üstünde gol bulduğu dönemleri adeta mumla arar oldu. İki maçı düşüp diğer sezonları da 23 maç üzerinden değerlendirirsek, tablo çok fazla değişmiyor, sadece 1 sezon fark ediyor. NİHAT VE NOBRE'DEN BİRER GOL Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Bobo 21 maçta kaydettiği dokuz golle siyah-beyazlıların en golcü ismi. Yuvaya dönen ve camiada hayal kırıklığı yaratan Nihat ile siyah-beyazlı kulüpte dördüncü sezonunu geçiren Nobre bu sezon bekleneni veremedi ve bu iki oyuncu toplam 35 maçta ligde sadece birer defa gol sevinci yaşadı. Beşiktaş'ın Bobo'dan sonra en golcü ismi olan Holosko ise geçen sezona oranla daha az forma şansı bulmasına karşın bu sezon bireysel performansını artırdı. 2009-2010'da 12 maçta dört gol bulan Holosko, 2008-2009'da çıktığı 21 maçta da altı defa gol sevinci yaşayabilmişti. Emir Somer-Sabah | ||
| |
| | #3 | ||
2009-2010 sezonunda gol kısırlığı yaşayan Beşiktaş'ta savunma hattının verdiği rakamlar bu olumsuz istatistiklerin karşısında duruyor 2009-2010 sezonunda gol kısırlığı yaşayan Beşiktaş'ta savunma hattının verdiği rakamlar bu olumsuz istatistiklerin karşısında duruyor. Bu sezon kalesinde sadece 15 gol gören ve 25. hafta itibariyle ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunan Kara Kartal, savunmada son 10 sezonun en başarılı dönemini yaşıyor. Siyah-beyazlı takım en son 1999-2000 sezonunun 25. haftasında kalesinde sadece 14 gol görmüştü. O dönemden sonra bu sezon elde edilen sonuçlar, siyahbeyazlı takımın en iyi performansı oldu. Bu 10 sezonun içinde Beşiktaş, 2002-03 sezonunun 25. haftasında 16 gol yemiş ve o sezon ligi 85 puanla şampiyon olarak bitirmişti. | ||
| |
| | #4 | ||
Denizli, Kasımpaşa ile bugün oynanacak zorlu maç öncesi futbolcularıyla bir toplantı gerçekleştirdi Denizli, Kasımpaşa ile bugün oynanacak zorlu maç öncesi futbolcularıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Başarılı hoca kupada rakiplerine 3-1 yenildikleri maçı oyuncularına izlettirerek, "O maçta daha 26. dakikada 3-0 mağlup duruma düştüğünüzü unutmayın. Kasımpaşa özellikle forvette çok etkili bir takım. Üstelik kendi sahalarında oynayacaklar. İşi sıkı tutmazsak bunun bedelini ağır öderiz" diye konuştu. YÜKSELİŞİMİZ SÜRMELİ Kasımpaşa'nın defansta zaafları olduğuna dikkat çeken Denizli, "Savunmada forvetteki gibi etkili değiller. Onların bu açığını iyi değerlendirmeliyiz. Son 4 maçta yaptığımız çıkışı bu maçta da sürdürmeliyiz. Bu maç şampiyonluğun en kritik halkalarından biri olacak. Sizlere güvenim her bakımdan tam" ifadesini kullandı. Takvim | ||
| |
| | #5 | ||
Siyah-Beyazlıların gol yükünü çeken Bobo ile Filip Holosko şartların uygun olması halinde Siyah-Beyazlıların gol yükünü çeken Bobo ile Filip Holosko şartların uygun olması halinde sezon sonu Avrupa'nın yolunu tutmayı düşünüyor. Brezilyalı Bobo, attığı 9 golle Kartal'ın skor yükünü omuzluyor. Slovak Holosko da sakatlık sonrası kendini ispatlamaya başladı. Sezon başında Yunanistan'ın Olympiakos takımı ile prensipte anlaşan Bobo, yönetimin istediği bonservis bedeli verilmeyince yuvada kalmıştı. Bobo, Beşiktaş'ta mutlu olduğunu söylemesine rağmen Avrupa'ya açık kapı bırakıyor. Avrupa'nın kalburüstü ekiplerinden teklif gelmesi halinde gitmeyi düşünen Bobo, Beşiktaş'a da para kazandırmayı istiyor. Yönetim ise Sambacı'nın bonservisini geçen sezon olduğu gibi yine en az 5 milyon Euro olarak belirledi. Beşiktaş'ın bir diğer yıldızı Holosko ise 2010 Dünya Kupası'nı bekliyor. Slovakya Milli Takım formasını giyecek olan yıldız ismin Güney Afrika'daki performansı transferinin rotasını belirleyecek. | ||
| |
| | #6 | ||
Serdar Özkan’dan ilginç bir yorum geldi Serdar Özkan'dan ilginç bir yorum geldi. Beşiktaş Yönetiminin sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatmasıyla ilgili yaptığı teklife henüz bir cevap vermeyen Serdar Özkan'ın, siyah-beyazlı yöneticilere "Arda neyse ben de oyum. Futbola aynı dönemde başladık. Benzer yeteneklere sahibiz. Arda da benimle aynı şeyleri düşünüyor. Ama Beşiktaş'ta kendimi gösterme fırsatı bulamıyorum. Yeterli süre alamıyorum" diyerek dert yandığı öğrenildi. Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın ise genç futbolcuya, "Bunları boş ver. Beşiktaş'ın evladısın, seni kaybetmek istemeyiz. Önünde uzun yıllar var. Bir an önce kararını ver. Kafanda ayrılmak gibi bir düşünce de varsa bunu açıkça söyle" cevabını verdiği ifade edildi. Bilgehan Can-Türkiye | ||
| |
| | #7 | ||
Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile arası açılan Semih Şentürk'le ilgilendiği şeklindeki haberlere Siyah-Beyazlı kulübün iletişim sorumlusu ve Futbol Komitesi üyesi Mete Düren'den sert cevap geldi Düren tek düşüncelerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "Biz nöbetçi değil, yıldız golcü alacağız." dedi. Transfer dedikodularına nokta koyan Düren, sezon sonunda yıldız bir golcüyü takıma kazandıracaklarını dile getirdi. Düren, "Semih'in menajeri Fenerbahçe'ye karşı Beşiktaş'ı koz olarak kullanmaya çalışıyor. Biz Beşiktaş olarak bunun içinde yer almayız. Semih'in Beşiktaş'a gelmesi ile gibi bir düşüncemiz olmadı." ifadelerini kullandı. Temel Yirmibeşoğlu-Zaman | ||
| |
| | #8 | ||
Son haftaların formda ismi Rodrigo Tello’nun ismi, gönderilecekler arasında geçiyordu Son haftaların formda ismi Rodrigo Tello'nun ismi, gönderilecekler arasında geçiyordu. Ancak teknik direktör Mustafa Denizli duruma el koydu ve yönetime çağrıda bulundu. İdarecilerin Üzülmez, Rüştü, Yusuf ve Toraman'la anlaşması üzerine Denizli, Tello'yla da görüşmelerin başlamasını istedi. Sezon sonu serbest kalacak olan Şilili yıldızın gitmesini istemeyen deneyimli teknik adam, "Görüşmediğimiz sadece Tello kaldı. İlk yarıda sakatlıklar ve milli takım nedeniyle konsantrasyon sorunu yaşadı. Çok yönlü bir futbolcu. Savunmada, her iki kanatta ve forvet arkasında oynayabiliyor. Geçen sene benzer bir yanlışı Cisse'de yapmıştık. Ben Tello'nun kalmasını istiyorum" diye konuştu. Yöneticiler harekete geçti Oyuncusundan memnun olduğunu belirten Denizli'nin bu çağrısı üzerine idareciler de harekete geçti. Futbol Komitesi'nden Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu ve Emin Önal'ın, Kasımpaşa karşılaşmasının ardından deneyimli futbolcuyla masaya oturacakları ve görüşecekleri dile getirildi. Bu sezon inişli çıkışlı bir görüntü çizen Tello; Kayserispor, Belediye ve Denizli maçlarındaki performansıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı. Orhan Yıldırım-Fanatik | ||
| |
| | #9 | ||
Başkan Yıldırım Demirören, Beşiktaş’ın 107. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın 107. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı: Beşiktaşımız, Serencebey semtinde 22 yürekli büyüğümüz tarafından kurulmuş, 107 yıldır nesillerden nesillere gururla taşınmış, milyonların sevgisiyle bugünkü çağdaş düzeyine ulaşmıştır. Beşiktaş'ı 107 yıldır tertemiz duygular, sevgi, aşk, fedakarlık, emek, hizmet, dayanışma, birlik beraberlik ayakta tutmuştur. Bizim en büyük gücümüz, bu değerlerimizdir. Beşiktaşımız'ın bir semt takımı olarak doğup, dünyanın tanıdığı bir kulüp haline getiren şanlı tarihine; yeni zaferler, yeni şampiyonluklar, Avrupa ve dünya arenasında başarılarla dolu devamlılık, çağdaş vizyon kazandırmak için hep beraber omuz omuza, yılmadan, azimle çalışmaya devam edeceğiz. Kulübümüz'ün 107. yılına girdiği bugünde, dünyadaki tüm Beşiktaşlılar'ı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yıldırım Demirören Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı | ||
| |
| | #10 | ||
Dünyadaki tüm Beşiktaşlılar’ı gururlandıran gün bugün... Beşiktaş Jimnastik Kulübü 107 yaşında... Nice yıllara Beşiktaş Aşkın var mıdır yaşı? Sen hayatıma girdiğinden beri, ne körlük kaldı ne pembeler ne kararsızlıklar... Siyah kadar gerçek, Beyaz kadar umut... Benzemedi bu yüzden, başka aşklara bizimkisi... Doğruyu bulmayı da senden öğrendim, duruşu da... Hayat sensin; babamın gösterdiği yol da sende, annemin sıcaklığı da... Dedemin bir sürpriz cebinden çıkardığı çikolata da, onu kaybettiğimde yaşadığım acı da... Arkadaşımın saatlerce ağladığım omzu da, kardeşimin dokunmaya kıyılmazlığı da... Bil istedim... Mücadele etmekse aşk, aşk da hayatsa eğer, senden öğrendim bunun yolunu, sende buldum gücümü... Senin oturduğun ev koca bir semtse de, buldum hep seni dünyanın her yerinde... Bazen gururla işlenmiş bir duvar yazısında, bazen köşedeki kaldırım taşında... Üşüsem de bazen sokaklarında, ısındım yine senin sarılmalarında... Annemin güzel ellerinden çıkan atkım senin rengin... Alıştım sana... Ayaklarım bazen, ben bilmeden götürdü senin yanına... Onlar biliyormuş meğer; senin yanın sıcacık kömür sobası, üstünde çıtırdayan kestaneler senin sesin... Biliyorlarmış; özlesem de çok ailemi, sana dokununca görürmüşüm yüzlerini, odamızı, soframızı... Televizyondan, senin ezdiğin yeşil çimlerin kokusu... Burnumuzda o, ellerimiz kenetlenmiş... Şimdi çıplak gözlerle izlerken seni nasılsa... Bir ordayım, bir burda... Sense, her yerde... Çünkü en içimde... Alıştım sana... Ama hiç sıkılmadan... Heyecanındı çünkü alışkanlığım... Benim heyecanım; bir kuvvet yükseldiğinde göğe... Ve yüzündeki gülüş, döndüğünde... Ağladım bazen ona bakarken; gururdan, coşkudan... Okşadın kalbimi, başım gibi... Her şeyi paylaştık seninle... His adının altından akan her ne ise, beraber dokunduk en derinine... Korku da dahil... İçim akarken sana, nasıl titremez ki ellerim?.. Aşkımın ispatıdır; birbirine dolaşan dilim... Ama bilirim... Düşsen ne olur; beraber ineriz ışıksız çukurun dibine... El ele... Bizim mabedimiz; yatağımızdır yumuşacık... Beraber sararız yaralarımızı, dert bizdeyse, derman "biz"de... Sevginin ışığı aydınlattı yolumu... Onunla seçtim melek kim, şeytan nerede... Onunla buldum ben gibileri... "Ben"ken, "biz" olduk, seninle... Kaybederken bazılarımızı, uğurlarken yıldızlı göğe, beraber ağladık en sevdiğimiz bahçede... Bıraktıklarına tutunduk sımsıkı... Bu dünyada kaybetmeyeceğimize, yemin edercesine... Ve şimdi sevgilim... En sevdiğim sevgilim... Bir kere daha geldiğinde, doğumunla taçlanan, Mart'ın en güzel günü, şölenler yapıyor hislerimin her biri birlikte... Önümüzdeki dünya kadar büyük pastanın üzerinde, renklerinin şanına sarılmış 107 mum... Üflüyoruz hep beraber, dileğimiz belli... Ve bugün, selamlar söylüyorum, seni bildiğim güne... Teşekkür ediyorum binlerce kere, yaşadığımı hissettirdiğin her güne... Söz verdim yine... Seninle... Her yere... Senem Gülkar / Beşiktaş Dergisi | ||
| |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |