Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Konu Arşivi

Konu Arşivi Bu Bölüm Arşiv Bölümüdür. Geçmiş Konuları Bulabilirsiniz.

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29-07-2010, 09:18   #3461
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"Beşiktaş Real'den Büyük"

Kolay değildi onu İstanbul’a getirmek. Kariyeri, dünyanın en büyük kulübü olarak gösterilen Real Madrid’ten ibaretti. Zidane, Raul, Figo, Ronaldo, Beckham, Cristiano Ronaldo’nun arasında hep parlayan bir yıldızdı. Hızlı yaşamı, sarı saçları ve aykırı açıklamalarıyla İspanya’da kendi tarzını yarattı. Real Madridliler’e göre İspanya’nın yetiştirdiği gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncusu olan Guti, artık Beşiktaş’ın yıldızı... Başkan Yıldırım Demirören’in büyük çabalarıyla Kartal’a kazandırdığı Beşiktaş’ın ‘galactico’su, Türkiye’nin 1 numaralı spor gazetesi FANATİK’e konuştu, haber müdürümüz Mehmet Demircan’a yaşadıklarını anlattı. İşte Guti’den, Beşiktaşlılar’a Siyah-Beyaz mesajlar...

Real Madrid’ten sonra Beşiktaş’a imza atan Guti, Siyah-Beyazlı kulüpteki hedeflerini de FANATİK’e anlattı. Kulüpte, başarı için çok uygun bir havanın bulunduğunu dile getiren İspanyol yıldız amaçlarını da Mehmet Demircan’a açıkladı. “Her zaman kazanmak için sahada olurum. Geçen sezonu dördüncü bitirdiğimiz için Avrupa Ligi’nde mücadele edeceğiz. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde olacağız. Buna yürekten inanıyorum” diyerek sözlerine başlayan Guti, iddialı açıklamalarını şöyle sürdürdü: Teknik direktör Bernd Schuster’i yakından tanıyorum. Kendisi iddialı bir isimdir. Real Madrid’te uyumlu bir çalışma ortamımız vardı. Beşiktaş’ta da bu durumun devam edeceğine inanıyorum. Taraftarlarımız tüylerimi ürpertiyor. Bu tribünlere layık olmak istiyorum. Elimden geleni yapmaya hazırım. Başkan ve yöneticiler transferim için büyük özveride bulundular, uğraş sarfettiler. Bana güvenenleri utandırmayacağım ve verilen görevleri eksiksiz yerine getireceğim. Taraftarların bu desteğiyle birlikte, Beşiktaş yürür, gider... Takımımızdan birçok oyuncuyu zaten tanıyorum. Kazanılacak ne kadar kupa varsa, kaldırmak için buradayım. Avrupa Ligi, Türkiye Kupası, Türkiye Ligi... Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Tesislere hayran kaldım. Doğrusu böyle lüks ve güzel tesisler beklemiyordum. Beşiktaş’ta bulunduğum her dakika için kendimi şanslı hissediyorum.

“Kariyerim boyunca Real Madrid’te forma giydim. İspanya’dan ayrılıp, İstanbul’a geldiğimde zaten çok heyecanlıydım. Müthiş bir atmosfer olacağını herkes bana anlatmıştı. Ama doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar büyük bir sevgi gösterisini beklemiyordum. İnsanların sıcak tavrı beni çok mutlu etti. İmza töreni ise bambaşkaydı. İnönü Stadı’nda imza atarken yaşadıklarımı hayatım boyunca unutmayacağım. Beşiktaş taraftarlarının tutkusunu ve sıcak tavrını İspanya’da da, dünyada da herkese anlatacağım. Böyle sevgi görülmemiştir...”

Sorumluluğumun farkındayım
“Beni karşılamak için gelen taraftarların tezahüratları, tribün şovları inanılmazdı. Elim ayağıma dolaştı. Adeta rüyada gibiydim, ayaklarım yere basmıyordu. Bu büyüklük, Real Madrid’in büyüklüğü değil, Beşiktaş’ın büyüklüğü Real Madrid’ten kat ve kat fazla... Kıyaslanamaz bile. Böyle bir tutku dünya üzerinde hiçbir kulüpte yoktur. Daha ilk maçıma çıkmadan önce neye uğradığımı şaşırdım. Çok mutluyum ve gururluyum. Ama bu sevgi gösterisi bende ağır bir yük bıraktı. Yöneticilerin sıcak tavrına, taraftarların sevgisine ben de futbolumla cevap vereceğim. Beşiktaş’ı seçtiğim için İstanbul’da bulunduğum her dakika daha mutlu oluyorum. Çok doğru bir tercih yaptığımı biliyorum...”

Noelia: Taraftara hayran kaldım
İstanbul’a gelen Guti’yi, sevgilisi Noelia bir an olsun yalnız bırakmıyor. 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu da, sevgilisiyle mutlu bir tablo çiziyor. Röportajımız sırasında sempatik davranışlarıyla dikkat çeken Noelia, her fırsatta İstanbul’a ve Türkiye’ye olan hayranlığını dile getiriyor. Noelia, “Daha dolaşma fırsatı bulamadık, ancak tarihi yerleri inanılmaz. Ayrıca boğazı da muhteşem. Bu şehirde yaşamak çok güzel olacak” dedi. İmza töreninde çok duygulandığını belirten Noelia, sözlerini şöyle noktaladı: Umarım Guti burada başarılı olur. Çünkü o muhteşem seyirci, şampiyonlukları hak ediyor. İstanbul’daki herkes Beşiktaş taraftarlarından söz ediyor. Guti’nin Beşiktaşlılar’ı mutlu edeceğini ve kupalar kazanacağını düşünüyorum...

Mehmet Demircan/FANATİK Özel Röportaj
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 29-07-2010, 09:21   #3462
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kara Kartal Tur Peşinde

Vikingur engelini kolay geçen Siyah-Beyazlılar, play-off öncesinde turu getirecek sonucu deplasmanda almanın hesaplarını yapıyor. Kara Kartal’da teknik direktör Bernd Scuhster’in as takımını sahaya sürmesi bekleniyor. Siyah-Beyazlılar’da sakatlığı bulunan Bobo’nun bugün forma giyeceği, gönderilmesi gündemde olan Holosko’nun da kadroda kendine şans bulacağı kaydedildi. Yeni transfer Hilbert ise yedek bekleyecek.

PLZEN
Krbecek
Rajtoral
Bystron
Navratil
Limbersky
Petrzela
Rada
Horvath
Jiricek
Kolar
Rezek
T.D.: Pavel Vrba

BEŞİKTAŞ
Hakan
Ekrem
Sivok
Toraman
Üzülmez
Holosko
Ernst
Delgado (Tabata)
Quaresma
Nihat
Bobo
T.D.: Bernd Schuster

Stat: Letna
Saat: 21.30
Yayın: NTV Spor
Hakem: Carlos Clos Gomez
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 29-07-2010, 09:22   #3463
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Guti İlk İdmanına Çıktı

Önce takım arkadaşlarıyla tanışan orta saha oyuncusu, sonrasında sahadaki yerini aldı. 1.5 saat süren antrenman ısınma hareketleriyle başlarken, yıldız oyuncu daha sonra kondisyon çalışması yaptı. Guti pas antrenmanı yaptıktan sonra, çalışmayı bıraktı. İspanyol süperstarın yanı sıra Plzen maçı kadrosuna alınmayan Ferrari ve Fink de dünkü antrenmandaydı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda Guti’nin oldukça istekli olduğu ve hırsıyla dikkat çektiği bildirildi. Bilindiği gibi, İnönü Stadı’ndaki imza töreni sonrasında teknik direktör Bernd Schuster’le kısa bir görüşme yapan Guti’nin, “Fiziksel olarak hiçbir eksiğim yok. 15 güne ihtiyacım var. Uyum sürecini aşarım ve 90 dakika oynayabilecek kapasiteye ulaşırım” dediği belirtilmişti.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 29-07-2010, 09:23   #3464
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
THY'den Barça Tarifesi

Barcelona ve Manchester United gibi dünya devlerinin yanı sıra Beşiktaş’ın da ulaştırma sponsorluğunu yapan Türk Hava Yolları, Plzen maçı için dün Prag’a giden Kara Kartal’a jest yaptı. Atatürk Havaalanı’ndan, THY’ye ait özel uçakla yurttan ayrılan Siyah-Beyazlı kafileye yemek servisi sırasında üzerinde Beşiktaş amblemli menüler sunuldu. Siyah-Beyaz renklerin hakim olduğu menüde yemeklerin haricinde, teknik heyet ve futbolculara yönelik şans mesajı da yer aldı.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 29-07-2010, 09:25   #3465
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tribünler Boş Kalacak

Beşiktaş ile Viktoria Plzen arasında Prag'ın Generali Stadı'nda oynanacak karşılaşma için, biletlerin yarısının alıcı bulmadığı belirtildi.


Plzen’in maçlarını oynadığı stadın UEFA kriterlerinden geçememesi üzerine 20 bin kişilik Prag Generali Stadı’na alınan karşılaşmada, iki kent arasında bulunan 90 kilometrelik uzaklığın da seyirci sayısını etkilediği açıklandı. Çek futbolseverlerin tüm şartlara rağmen takımlarına büyük destek vermesi bekleniyor.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 29-07-2010, 09:27   #3466
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
UEFA'yı Kazanacağız

Beşiktaşlı Sivok, hedeflerinin UEFA Kupası'nı almak olduğunu dile getirdi. Siyah-beyazlı oyuncu, yönetimin takımı bu sezon güçlendirmek için elinden geleni yaptığını vurgulayarak, "Ama kağıt üstünde güçlü olmak sahada yetmiyor. İyi mücadele etmet şart. Umarım UEFA Kupası'na ulaşırız" dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 29-07-2010, 09:33   #3467
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Komşu’ya Gidiyor

Beşiktaş’ın yollarını ayırmaya hazırlandığı Ferrari için Panathinaikos ve Olympiakos’un devrede olduğu belirtildi. İki Yunan ekibinin de önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek siyah-beyazlı yönetimle masaya oturacağı öğrenildi


Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster tarafından adeta istenmeyen adam ilan edilen Matteo Ferrari için, iki Yunan kulübü Panathinaikos ve Olympiakos’un önümüzdeki günlerde İstanbul’a geleceği öğrenildi.
Siyah -beyazlı kulübün bu oyuncuyu satacağı yönünde haberlerin basında çıkması üzerine harekete geçen Yunanlıların, İtalyan oyuncu için yarışa girdikleri bildirildi. İki ekibin ilk etapta Beşiktaş Yönetimi’nden bonservis bedelini öğreneceği ve daha sonra pazarlığa geçeceği vurgulandı. Siyah-beyazlılar ise, iki Yunan kulübünün Ferrari’ye aynı anda talip olması nedeniyle iyi bir bonservis bedeliyle bu oyuncuyu elden çıkartacağı öğrenildi.
Geçtiğimiz Sezon Genoa Kulübü’nden 4.5 milyon euro gibi bir paraya transfer edilen Ferrari için Beşiktaş Yönetimi’nin 5-6 milyon euro bonservis bedeli belirleyeceği bildirildi. Olympiakos ve Panathinaikos yönetiminin bu bedeli daha da aşağıya çekmeye çalışacağı belirtildi. Yönetimin Ferrari ile ilgili henüz resmi bir teklif almadıkları, önümüzdeki günlerde gelecek olan Yunan kulüpleriyle yapacağı görüşmeler sonucunda İtalyan oyuncunun her an elden çıkarılabileceği vurgulandı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, kadrosunda düşünmediği bu oyuncuyu dün Viktoria Plzen maçının kadrosuna da almadı.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 29-07-2010, 09:36   #3468
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İmza Atarım Ama Bir Şartla

Guti transferi sonrası Beşiktaş’ta kalması zorlaşan Arjantinli, Arap kulübüyle anlaşmaya vardı. Ancak, boşta olan kayınbiraderi Rossi’nin de kendisiyle birlikte transferini şart koştu.

BEŞİKTAŞ’ta gidecek yabancılar arasıdna ilk sırada gösterilen Delgado, rotayı Birleşik Arap Emirlikleri’ne çevirdi. Arjantinli oyuncu, Abu Dhabi’nin teklifine sıcak bakarken Arap yetkililer Beşiktaş’ın istediği 5 milyon Euro ücreti ve tangocuya verilecek yıllık 2.5 milyon Euro’yu kabul etti. Ancak, Delgado imza için şart koştu. Futbolcu olan kayınbiraderi Julio Rossi’nin de kendisiyle beraber transfer olmasını isteyen Delgado, “Ya Rossi de gelir ya da bu transfer olmaz” dedi. Forvet oynayan Rossi, son olarak İsviçre’nin Neuchatel Xamax takımında forma giymişti. Şu anda boşta olan Rossi için Abu Dhabi yöneticileri kesin kararlarını hafta sonuna kadar verecek.

Getafe istemedi

Beşiktaş Yönetimi ise bu sene yapılan pek çok transferde birlikte çalıştığı menajer Ahmet Bulut’a, Delgado’ya takım bulması konusunda yetki verdi. Ancak Bulut, Arjantinli futbolcunun eski takımı Basel ve İspanyol ekibi Getafe’yle yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı.

Radyospor’a açıklamada bulunan Getafe Sportif Direktörü Toni Munoz, “Delgado’yu transfer etmemiz yönünde bize Beşiktaş’tan bir teklif geldi. Biz forvet arıyoruz, orta saha değil. O nedenle konuyu hemen kapattık. Delgado’yu hiç düşünmedik” dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 01-08-2010, 14:52   #3469
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Demirören'den Açıklamalar

Başkaları gibi futbolcu peşinde koşmadık

“Biz öyle 15-20 milyon Euro bonservis paralarına adı sanı duyulmamış oyuncu değil, kariyerinde önemli başarılar kazanmış futbolcuları kadromuza katıyoruz. Hem de beklemeden ve peşlerinden koşmadan.”

ÇEK Cumhuriyeti’ndeki Plzen maçı sonrası ayak üstü sohbet ettiğimiz Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, hayli ses getirecek açıklamalarda bulundu. Transferde Quaresma ve Guti gibi dünya yıldızlarını renklerine bağladıklarına dikkat çeken başkan, ezeli rakiplerine gönderme yapmadan da edemedi. İşte Demirören ile gerçekleştirdiğimiz sohbet...
Teknik direktör olarak Schuster, futbolcu olarak da Quaresma ve Guti gibi önemli isimleri takıma kattınız. Bu transferler sürecek mi?

Schuster istesin Robinho’yu alırım

Beşiktaş’ta transfer bitmez. Biz öyle 15-20 milyon Euro bonservis paralarına adı sanı duyulmamış oyuncu değil, kariyerinde önemli başarılar kazanmış futbolcuları kadromuza katıyoruz. “Yurt dışından yabancı oyuncu kolay gelmez” diyorlar. Rakiplerimiz takımlarına iyi bir yabancı getirmek için 2 yıl önceden rezervasyon yapıyorlar. Biz sadece bir değil, iki yabancıyı istediğimiz an getirdik. Hem de beklemeden ve peşlerinden koşmadan. Schuster kimi isterse, anında getiririz. Hem de öyle abartı paralarla değil.

- Sıradaki isimler Robinho ya da Carew olur mu?

Oyuncu transferinde tek yetkili teknik direktörümüzdür. Geçen sezon da Mustafa Denizli hocamız Ferrari’yi istedi, hemen aldık. Robinho ve Carew için de tek yetkili Schuster’dir. O istediği an her şey olur. Ama şu gerçek, yabancı kontenjanımız boşalırsa sadece Türkiye değil Avrupa’nın da hayran olduğu müthiş bir siyahi oyuncu gelebilir.

- Beşiktaş tarihinin en kalabalık yabancı kadrosuna sahip, kimler gidecek?
Oyuncuların takımdan gidip kalması konusnuda tam yetki teknik direktörümüz Schuster’de. Plzen ile yapacağımız rövanş maçı sonrasında bu isimler açıklanacak. Zaten bazı oyuncular ile görüşülmeye başlandı.

- Futbol komitesinin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Futbol şubesi çok önemli bir makamdır. Serdal Adalı bu görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Özellikle yurt dışındaki transferlerde inanılmaz katkısı var. Adalı Türkiye’de tüm kulüplere, futbol komitesi sorumluluğu için örnek teşkil ediyor. Kendisinden inanılmaz memnunum.

Inter bizden oyuncu almak istedi

- Avrupa’da Beşiktaş’ı nasıl karşılıyorlar?
Inter Kulübü yönetimi ile sürekli görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde bir maçımızı izlemek için Türkiye’ye gelecekler. Inter, bize Quaresma konusunda inanılmaz kolaylık gösterdi. İleride onların da Beşiktaş’tan alacağı oyuncu olacaktır. Bir isim söylediler şimdi açıklamam. Gelecekte herkes görecek. Real Madrid yönetimi ile de sürekli temas halindeyiz. Bize ellerindeki oyuncuların hangisini istersek alabileceğimizi söylediler.

Borcu fazla kafaya takmayın

Muhalefete bağlı gruplar, kulübün borçta olduğunu söylüyor.
Yurt içi ve dışındaki tüm kulüplerin borçları var. Borçlar geçicidir. Önemli olan kalıcı başarılar yakalamak. Kimse borçları kafasına takmasın, onları eritecek gücümüz var. Yeni projelerimiz hazır. Beşiktaş tarihinin en önemli dönemini yaşıyoruz. Schuster, Hılbert, Quaresma, Guti gibi oyuncular gelince neden takımın kalitesinin yükseldiği konuşulmuyor da borçlar ortaya atılıyor merak ediyorum. Kimsenin Beşiktaş Kulübü’nde parası kalmamıştır. Aksine Beşiktaş’ın itibarı Avrupa’da el üstündedir. Yoksa böylesi oyuncular alınır mıydı. Bir dönem Carew’i aldığımızda da zarar ettik diye laf söylendi, hem de kârla sattık.

Plzen maçı bizi kendimize getirdi
“Vikingur gibi zayıf bir takımla oynamak konsantrasyonu düşürüyor. Plzen maçı ise oyuncularımızı kendine getirdi.”

- Plzen maçında bu skoru bekliyor muydunuz?
Futbolcuların Avusturya kampında günde 7 saat çalıştıktan sonra böyle maçları oynaması kolay değil. Takımının çalışmalarını yakından takip ediyorum. Antrenmanlardan sonra yorgunluktan ne futbolcu ne de teknik heyet konuşabiliyor. Ama Plzen maçı ölçü değil. Çünkü Vikingur gibi zayıf bir takımla oynamak konsantrasyonu düşürüyor. Ardından çıktığımız Plzen karşılaşması ise oyuncularımızı kendine getirdi. Gerçeğe dönüyorlar. Beşiktaş bundan böyle gerçekleri sahaya yansıtacak.

- Bu yılki hedefler neler?
Beşiktaş’ın her yıl hedefi vardır. Bu sene beklentimiz oldukça yüksek. UEFA Avrupa Ligi asıl hedef. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nıda kazanmak için yeterli kadroya sahip olduğumuza inanıyorum.

İsmail Er / Hürriyet
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline  
Alt 01-08-2010, 14:56   #3470
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Roberto Carlos'dan Guti Yorumu

ROBERTO CARLOS, GUTI'Yİ ANLATTI!..

F.Bahçe'nin eski yıldızı bir dönem beraber oynadığı İspanyol yıldızı anlattı: Kariyerim boyunca beraber oynadığım en teknik ve akıllı futbolculardan biri.

Beşiktaş'an yıllığı 2.7 milyon Euro'dan 2 senelik anlaşma yaptığı Guti Hernandez transferi büyük ses getirmişti. Avrupa basını olaya geniş yer verirken Kartal, Quaresma'nı ardından dünyaca ünlü yıldızı da alarak hedef çıtasını yukarı çekmiş Siyah-Beyazlı kulüp adına dünyada önemli bir reklam yapmıştı. F.Bahçe'den ayrılan Roberto Carlos, Real Madrid'de 11 yıl birlikte oynadığı Guti'nin Kartal'a imza atmasını değerlendirdi:

Transfer sürecinde Guti ile Türkiye ve Beşiktaş adına herhangi bir görüşmem olmadı. Beşiktaş'a imza attığını internetten öğrendim. Türk futbolunu internetten yakından takip ediyorum. Açıkcası Guti'nin Beşiktaş'a gitmesine hiç şaşırmadım. Keza Quaresma da öyle. Çünkü Türkiye daha öncesinde yaptığı transferlerle yıldız oyunculara kapılarını açmıştı. Bana göre şu anda yapılan transferlere baktığımda Beşiktaş'ın çok iyi bir kadro kurduğunu düşünüyorum.

'TAM BİR TAKIM OYUNCUSU'
Herkes Guti için 'yıldız oyuncu' değerlendirmesinde bulunuyor ama bana göre o tam bir takım oyuncusu. Kariyerim boyunca birlikte oynadığım en teknik ve akıllı isimlerden birisi. Mevki olarak demiyorum ama bu özellikler anlamında '10 numara.' Onun Türkiye'ye alışma anlamında sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Sosyal olarak çabuk adapte olacaktır. Teknik direktörün Schuster olması da büyük avantaj. Ayrıca Beşiktaş taraftarının ilgi ve sevgisi de gerek Guti'yi gerekse Quaresma adına itici güç olacaktır. Çünkü futbolcular ilgi ve sevgi gördükleri yerde ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalışır.

Kaynak: Habertürk
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 36 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 36 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 07:19 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580