Diatta resmen Newcastle'da
Beşiktaş, sezon başında Caçapa’nın yerine Diatta’yı transfer etmişti... O dönemde Caçapa’yı renklerine bağlayan Ada ekibi, Kartal’ı izledi, Senegalli’yi aldı.
Sezon başında büyük bir soru işaretiydi Lamine Diatta... Karşılamaya 1-2 taraftarın gittiği Senegalli futbolcu, Beşiktaş'ta hep tartışma konusu oldu. alternatif isimlerin gölgesinde kaldı. O zaman Lyon'dan ayrılan Caçapa'yı almayan ve Diatta'yı tercih eden Siyah-Beyazlı yönetim ve teknik heyet eleştirilmiş, Brezilyalı futbolcuyu Newcastle'ın transfer etmesi de referans gösterilmişti. Ancak dün oldukça ilginç bir olay yaşandı...
Keagan: Ona güveniyorum
İsmi Beşiktaş ile de anılan Caçapa'dan beklediği verimi alamayan Newcastle United, devre arasında Türkiye'den ayrılan Lamine Diatta'yı renklerine bağladı! Emre Belözoğlu'nun formasını giydiği Newcastle'ın hocası Kevin Keagan, Diatta'ya güvendiğini belirtti ve ekledi: Ona çok güveniyorum. Bu bölgede bize faydalı olacak bir isim... Savunmadaki oyuncularımız sık sık sakatlanması, bize bu bölgede sıkıntı yarattı.