Delgado : Zeki adam aldatır... | | Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye elle attığı golü çok güzel bulduğunu anlatan Delgado, "Bir oyuncu öyle bir şeyi yapacak kadar zekiyse, bunu yapmasında mahsur yok" dedi.
BEŞİKTAŞ’ın Arjantinli yıldızı Delgado, "Bir futbolcu, kendi takım arkadaşlarını, rakiplerini ve hakemi uyutabilecek kadar yüksek bir zekaya sahipse, bence yaptığında bir sakınca yok" dedi. Futbol Federasyonu’nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi’ne konuşan Delgado, Sergen ve Tümer’in yerine oynadığı için üzerinde baskı hissetmediğini ifade etti. Futbol idolünün Maradona olduğunu ve bu oyuncunun 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye elle attığı golü çok güzel bulduğunu anlatan Delgado, şunları söyledi: "O gol bana muhteşem görünmüştü ve büyük bir sevinç yaşamıştım. Genel olarak kameraların bir şeyleri çekip de bir hafta sonra ortaya çıkarması taraftarı değilim. Futbolun bir geleneğinin olması gerekir ve kamera görüntülerinin bu geleneği bozduğuna inanıyorum. Eğer bir futbolcu yüksek bir zekaya sahipse, bence bunu yapmasının (aldatma) bir mahsuru da yok. Ama bu sözlerimle parmağınızı rakibinizin gözüne sokmayı kastetmiyorum. Sadece futbol içerisinde müsaade edilebilecek şeylerden söz ediyorum."
---------------------------------------------------------------------- kaynak spordabugun.... |