![]() |
İbrahim Kaş ve Serdar Özkan Disiplin Kuruluna Sevk Edilecek İstanbul Büyükşehir Belediye maçı sonrasında soyunma odası girişinde rakip takım futbolcularına yumruk atan İbrahim Kaş ve Serdar Özkan Disiplin Kuruluna sevk edilecek. Maç sonu yaşanan olayların gözlemci raporlarına ayrıntılı bir şekilde yansıdığı öğrenildi. Bu arada Beşiktaş Kulübü’nün de bu iki futbolcuya para cezası vermesi gündemde. |
Rüştü Geri Dönüyor Sakatlığı nedeniyle kupa maçlarında oynayamayan Rüştü, İstanbul B.B. maçında sahada yerini alacak. Sakatlığı nedeniyle Türkiye Kupası karşılaşmalarında takımdan ayrı kalan Rüştü Reçber, cumartesi günkü İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşmasında kalesindeki yerini alacak. Tecrübeli eldiven, dünkü idman öncesinde teknik direktör Mustafa Denizli’yle görüştü ve durumu hakkında bilgi verdi. Antrenmanda maskeyle çalışan Rüştü, rahatsızlığının forma giymesine engel olmadığını dile getirip, hocasından forma istedi. |
Nihat ; Alınan Sonuçlardan Dolayı Utandık Sezonun ilk yarısında beklenen patlamayı yapamayan golcü oyuncu, “En verimli kamp dönemini yeni bitirdik. Ama ne olduğunu anlamadık. İnsanlar bize ne olduğunu soruyorlar. Haklılar... Özür diliyoruz. Bunu düzeltecek olan da bizleriz. Artık sadece önümüzde lig hedefi var” diye konuştu. Ne pahasına olursa olsun, şampiyonluğa ulaşacaklarını dile getiren Nihat, şöyle devam etti: İspanya’da Real Madrid ve Barcelona gibi dünya devi iki takım da kupa dışında kaldılar. Ama bunlar bahane değil. Çok üzgünüz, kendimizi ancak futbolla affettiririz. Cumartesi günü gerçek kimliğimize bürüneceğiz... |
Denizli'nin Göndereceği İsimler Kupadaki Belediye yenilgisi sonrası “Bazıları bertaraf olacak” diyen Denizli`nin kimleri kast ettiği ortaya çıktı. Tecrübeli teknik adamın Tabata başta, Serdar, Tello, Nobre ve Uğur`u gözden çıkardığı öğrenildi Beşiktaş`ta teknik direktör Mustafa Denizli, dünkü idman öncesi futbolcularına patlarken, diğer yandan da Tabata konusunda yönetime inceden inceye mesaj verdi. Ziraat Türkiye Kupası`nda Serdar Özkan, Yusuf, Necip, İsmail`e şans veren ve sakatlıktan yeni çıkan Holosko`yu bile oynatan Denizli, Kasımpaşa ve İstanbul Bş. Bld. maçlarında Tabata`yı yanında oturtarak, "Bu futbolcuyu kadroda düşünmüyorum. Tabata bu takımın futbolcusu değil" mesajını verdi. Tecrübeli çalıştırıcı daha önce yine bir maç sonrasında "Tabata bu haliyle takıma giremez. Bizim birinci futbolcumuz olamaz" açıklaması yapmıştı. Brezilyalı oyuncunun bonservisine 8 milyon Euro ödeyen yönetim ise tecrübeli futbolcuyu bir kalemde silmek istemeyen Denizli, Tabata`yı bir Anadolu kulübüne kiralık olarak gönderilmesini istediği öğrenildi. Kadro ile sık sık oynamasına karşın, Nihat ve Nobre`ye gösterdiği sabrı ve şansı Tabata`ya vermeyen tecrübeli teknik adamın, Delgado`nun takıma dönmesi halinde Tabata`nın gönderilmesini istediği bildirildi. Denizli`nin "Benim inandığım kadar oyuncular da inanmalı. Bu oluşumun dışında kalan bazı futbolcular bertaraf edilecek" açıklamasının ardından gözler hedefteki futbolcuların kimler olduğuna çevrilirken, Tabata`nın yanında Nobre, Tello, Yusuf, Uğur ve Serdar Özkan`ın performansından memnun olmadığı öğrenildi. |
Y.D Tv Programında Seçim ve Son Gelişmeleri Yorumladı Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören şu an Kanaltürk`te Serhat Ulueren`in hazırlayıp sunduğu programa katıldı. AKSU`YA KIRGINIM Yıldırım Demirören seçim sürecinde kişilik haklarına saygısızlık yaptığı için başkan adayı Murat Aksu`ya kırgın olduğunu belirtti. DEL BOSQUE ve TİGANA OLAYLARINDA AKSU`NUN BİLGİSİ VARDI Demirören, başkan adayı Murat Aksu ve diğer yöneticilerin (Kıvanç Oktay, Süleyman Eren vb.) teknik direktörlerin gönderilişlerinde hukuksal olarakta bilgi sahibi olduklarını belirtti. KİMSE KİMSEYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİL Başkan Demirören, taraftarların kendisine yönelik tavrına, `Kimse Kimseyi sevmek zorunda değil, önemli olan Beşiktaş Başkanlık makamının korunmasıdır` dedi. BEN BABAMINDA BAŞKANIYIM Yıldırım Demirören, Babasının arkasında olduğu ile ilgili olarak `Ben Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanıyım ve babam kongre üyesi olduğu için babamında başkanıyım` dedi. ÖDENEN BEDELLER NORMAL Gaziantep`ten Tabata`nın alınmasıyla ilgili olarak; Biz daha önce Ayan`ı Antep`ten 12milyon dolara aldık. Antep`ten İbrahim Üzülmez`i, Toraman`ı aldık. O zamanki ödeme koşullarınıza bakarsak Tabata ve İ.Köybaşı transferleri için ödene bedeller nomaldir. BİZ DECO`YU ALIYORDUK Biz Tabata`dan önce Deco`yu alıyorduk. Büyük ölçüde anlaşmıştık. ancelotti göndermeye razı olmuştu. Fakat sözleşmesindeki bir maddeden dolayı riske girmek istemedik. Tabata`yı tanıyorduk ve tercihimizi bu şekilde yaptık. Tabata`nın şu andaki performansı kötü. Ben daha olabileceğinin düşnüyorum. TOPUZ TRANSFERİ Mehmet Topuz ve ailesi bize söz vermişti ama olmadı. Benimbu konuda söyleyecek birşeyim yok. Herşey onun için hayırlı olsun. Türk milli takımına iyi hizmetler verir umarım. KİRAYA VERMEYECEĞİM Batuhan`ı kiraya vermeyeceğim. Kira şeklini kendisine ödül olarak görüyor. Batuhan hocasının sözünü dinleyip çalışarak, Beşiktaş2a hizmet edecektir. SEÇİME SİYASET GİRMİŞTİR Ahmet Çakar`ın seçime siyaset karıştı mı sorusuna Demirören `Seçime siyaset karışmıştır. Devletin yüksek makamlarındaki kişilerin kongre üyelerini etkilemeye çalıştıklarını görüyorum. Anadolu gezilerimde kongre üyelerinden bana bu konuda şikayetler geldi. Bu çok üzücü... PARAMI GERİ ALIRIM Metin Keçeli başkan adayı olmadan önce beni bizzat aradı ve bu konuda kendisine yardımcı olmamı rica etti. Kendisi çok sayfı duyduğum birisi. Bu yüzden de kendisine çok teşekkür ediyorum. Ama Murat Aksu benimle konuşmadığı gibi hakkımda şımarık çocuk, zengin aile çocuğu gibi bana yakışmayacak benzetmelerde bulundu. Bu yüzden kendisi başkan seçilirse kulüp için verdiğim tüm parayı geri alırım. DELGADO OYNARSA ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM Delgado için önemli olan doktorlarımızın vereceği sağlık raporu. Ve hocamızın kararı da çok önemli. Delgado gelince de kimin gideceği gündeme gelecek. Buna da hocamızla karar vereceğiz. İyi bir Delgado bizim için çok iyidir. İnşallah oynar. Delgado da oynarsa şampiyon olacağımıza inanıyorum. Hocamızla 6.haftada da konuştuğumuzda hemfikir olduğumuz şey bu takımın yine şampiyon olacağıydı. Ben şunu da kabul etmiyorum. Geçen sene biz şampiyon olunca G.Saray ve F.Bahçe yoktu deniliyor. Böyle bir şey yok. Ben bunu kabul etmiyorum. Beşiktaş`ın kazandığı bu büyük başarılar böyle karalanmamalı. Ben Şampiyonluktan sonra bırakmadım çünkü kulübü zarara sokmak istemedim. Çünkü benim için önemli olan Beşiktaş`ın yıpranmamasıdır. Şampiyon olduktan sonra Süleyman başkanımız telgrafla kutladı. Serdar başkan da telefonla kutladı. BORÇ DURUMU Beşiktaş`ın borcunu açıklamak için benim bile yetkim yok. Kimsenin de yoktur bu konuda. SPK için bu böyle uygulanıyor. Beşiktaş`ın borcunu denetleme kurulu açıklar. Onlar 181 milyon dolar diyorlarsa öyledir. Beşiktaş zarar alacak şekilde basında tartışılmaz. Kongremiz vardır orada tartışılır. Öyle şeyler çıkıyor ki denetleme kurulu başkanımızı yalanlıyor neredeyse bu yazılar. Denetleme Kurulu 181 milyon dolar demiştir borç için ve bu böyledir. Ben konuşmuyorum çünkü Beşiktaş yara alsın istemiyorum. Başkan adayı arkadaşım tabii ki muhattabımdır ama basında Beşiktaş`ı tartışmam bu yüzden sessiz kalıyorum. Geldiğimiz makamların hepsi geçicidir. Ama önemli olan bir araya geldiğimizde birbirimizin yüzüne bakabilmektir. Sayın Aksu kazandığı gece gider elini sıkarım. Çünkü Beşiktaş`ımızın ben dahil başkanı olmuştur. Sandıklarda oy atılmaya başlandığından itibaren benim görevim bitmiştir. Sonuçlar açıklanana dek bu böyledir. Kim seçilirse seçilsin camia onun arkasında toplanmalıdır. MANSİMOV HAKKINDA Sevgili Mubariz Mansimov bizim aile dostumuzdur. Çok iyi bir Beşiktaşlıdır. Beşiktaş için bir şeyler yapmaya çalışmaktadır. Beşiktaş`ın kongre üyesidir. 10 sene önce antrenmanlara gelirdi. Aynı zamanda Türk vatandaşıdır ve Türkiye`de yaşıyor. Kendisine Azerbaycan`da Futbol Federasyonu Başkanlığı teklif edildiği için benim yönetimime girmiyor. O yüzden de kendi CEO`su olan Alaattin Aykaç`ı bana teklif etti ve ben onu aldım yönetimime. Kupa aldığımız zaman bizim haricimizde 500bin dolar prim verdi cebinden. YENİ YÖNETİM HAKKINDA Şu anda beraber çalıştığımız arkadaşlarla 31 Ocak`a kadar devam edeceğimiz için şu anda aktif olarak yönetimde bulunan arkadaşlardan kimle devam edeceğiz kimle etmeyeceğiz açıklamayacağım. Ama günü geldiğinde hepsi açıklanacak. Tabii ki devam edeceklerimiz olacak ama yollarımızı ayıracaklarımız da var. Yollarımızı ayırdığımız arkadaşlarımız kesinlikle kötü oldukları için ayrılmayacaklar. Amatör branşlara senede 10-12 milyon dolar para gidiyor. Futbol kendini idare ediyor. Amatörlere bu kadar para gidiyor ama bir lira bile geri gelmiyor. Eğer biz amatörlerin giderlerini dengeleyebilirsek, Futbol zaten kendini karşılıyor. Beşiktaş`ın korkulacak hiç birşeyi yok. Beşiktaş`ı yıpratmayalım. Tek hedefimiz Beşiktaş`ın menfaatleri olmalı. Hepimizin giderleri, gelirlerinden fazla. Bunu inkar edemeyiz. Kızılay ve Mehmetçik Vakfı projelerimizi biliyorsunuz. Dünya`da bunu yapan tek kulübüz. Barcelona da almıyor diyeceksiniz ama Barcelona`nın kuruluş sözleşmesinde böyle birşey var. Biz sosyal bir kulübüz. Biz de her şey futbol değil. Bizim etkinliğimiz Beşiktaş duruşumuz farklı. O yüzden bunları yapıyoruz. BEDAVA BİLET DÖNEMİ BİTTİ Bedava bilet verme dönemi artık bitti. Bu hatalar yapılmıştır. Önemli olan artık bu hataları yapmamaktır. Bana tribünde yeter diyen, istifa diyen, küfür edenleri ikiye ayırıyorum. Birincisi demokratik hakkı olan insanlar, ikincisi de kötü işler içinde olan insanlar. Bunlar bugün yoktu, Süleyman başkanımızdan bu yana var bu insanlar. Küfür edenlerin kalitesi bellidir. PROJELER Stat çok önemlidir tabii ki. Fulya projesi 40 senelik bir projeydi. Bitirmek bana nasip oldu. Oradan senelik 16-17 milyon dolar para gelecek. Beşiktaş`ın ipoteği var falan deniyor. Beşiktaş`ın kesinlikle öyle anlatıldığı gibi bir ipotek olayı yok. Beni tek üzen Beşiktaşlının gidip bunlar için dava açmasıdır. Keşke önce benimle konuşsalardı. Fulya projesinin yüzde 65`i Beşiktaş`a ait. ÜÇ BÜYÜKLER ARASINDA EN İYİ DURUMDA OLABİLİRİZ Beşiktaş`a iki sene içinde gelecek paralarla borcumuz bile ödenebilir. Yani 3 büyükler arasında en iyi durumda olacak kulüp olabiliriz. Şu anda 3 büyük takım arasında gelir giderleri en dengede olan takım Beşiktaş. Hatta bunların içine Real Madrid, Liverpool gibi takımları da ekleyebilirsiniz. Ben bunu heryerde anlattım ama hep farklı şeyler yazılıp çiziliyor. Bizim bu Fulya projesi bile başarıya endeksli değil. Kendimi dışardan izleseydim, hem sportif hem de idari yönden başarılı bulurdum. Beşiktaş`ın marka değeri en azından 1 milyar dolardır. Fulya`nın 30 yıllık değeri 500 milyon dolar. Yani biz 1.5 milyar dolarlık bir değeri tartışıyoruz. Buna çok sıkı sahip çıkmamız lazım. Futbolda artık ruh falan kalmadı. Her şey para oldu. O yüzden bunu dengede tutabiliriz. 10 milyon taraftarımız senede bir kere bir çakmak, bir kravat, bir rozet alsa 100milyon dolara yakın para eder. Hiç bir sorunumuzda kalmaz. Türkiye`de benden zengin o kadar çok Beşiktaşlı varki bunu tartışmaya gerek yok. Ben tek başıma gider bugün bankadan kredi çeker Beşiktaş`ın borcunu kaparım. Yani ben hangi bankaya gitsem her parayı alırım. Peki ya faizi ne olacak? Beşiktaş ödeyecek eğer böyle bir durum olursa. BEN SÖZ VERDİM Serdar başkan edilen küfürlere dayansaydı Beşiktaş 5 sene üst üste şampiyon olur Avrupa`da da kupaları alırdı. Ben gelirken de sordular, küfür edilirse gider misin diye, ben gitmem dedim o gün de söz verdim. Serdar başkan zamanında Beşiktaş öyle bir kadro yakalamış, öyle bir istikrar yakalamıştı ki kesin çok uzun seneler başarılar gelirdi. O küfürleri benim ettirdiğim de söylendi ama o zamanlar benim başkanlıkla uzaktan yakından alakam yoktu. Sonradan gelişti benim başkanlığım. ŞAMPİYONLUKLAR KOLAY KAZANILMIYOR Şampiyonluklar çok kolay kazanılmıyor. Real Madrid başkanı bile o kadar para harcayıp en iyi oyuncuları alırken bu sene şampiyon olacağız demiyor. Ama biz de çıkılıp 3 sene üst üste şampiyonluk sözü veriliyor. Ben de buna nazaran çıktım 5 sene dedim. Bizler bu kulüplerin başına amatör olarak yapıyoruz. Aziz Yıldırım`ın lafının doğru olmadığını düşünüyorum o yüzden. Ben de isterim tabii ki takım her sene şampiyon olsun diye ama böyle laflar çok doğru değil. HOCAMIZDAN MEMNUNUM Fatih hocayla bir Galatasaray maçından sonra hocalık ile görüşmemiz olmuştu. Ama orada kaldı. Futbolda olur böyle şeyler. Lucescu`yu ben çok severim. Ama şu anda kendisi zaten hem Shaktar`da hem de Ukrayna`da çalışıyor. Zaten sayın Terim de Türkiye`de çalışmak istemiyor. Ben hocamızdan gayet memnunum. KİMİN GİDECEĞİNE HOCAMIZ KARAR VERECEK Delgado geldiğinde kimin gideceğine hocamız karar verecek. Hocamızın her fikrine saygım var. Önemli olan hocamızın bir karar vermesidir. Kararı da teknik ekiple beraber verecektir. Hocamız eğer Delgado oynayamayacak derse gerçekten içim cız eder. Çünkü gerçekten çok önemli bir oyuncu Delgado. HOLOSKO İYİ FUTBOLCU Holosko dünya kupasına gidecek ve bizim için önemli bir oyuncu. Bu yüzden de kontrat yaptık kendisiyle. HOCAMIZ BAŞKA TRANSFER İSTEMİYOR Biz kimle ilgili çok iyi desek hep sakatlandı. Holosko, Rüştü, Hakan, Ferrari, İbrahim Toraman gibi oyuncularımız hep çok ağır sakatlıklar yaşadı. Nazara geldik biraz. Kaleci için Türk bir kaleci bulmak zorundaydık. Yabancı hakkımız yok çünkü. Hocamız da başka transfer istemiyor. BU TAKIMDA IŞIK VAR Manchester United ve Fenerbahçe`yi yenen bir takımda ışık vardır. Bu takım şampiyonluğu sonuna kadar kovalar. Dünkü maçta böyle bir ışık yoktu. Bunda hemfikiriz ama bu takım gerçekten iyi bir takım. Sadece bazı şanssızlıklar yaşadık. STAT PROJESİ Stat projesinin gecikmesinin sebebi yeni bir proje almış olmamızdır. 42bin kişilik bir stat projesi geçti elimize. Yuvarlak yapıda bir stat projesi bu. Yakında benim çıkaracağım kitapçıkta da olacak zaten. Ama bu stat olayını da lütfen kimse seçim yatırımı olarak görmesin. Stadı yaptığımızda kaba hesapla 40-45 milyon dolarlık bir gelir getirmesini bekliyoruz. Bu gelir az bile kalacak aslında stat işlemeye başladığında. Şu an bürokrasi ile uğraşıyoruz. Ama belli yerlere geliyoruz. Belli kademelerde tıkanmalar var. Ama aşılacaktır. Her aşabilirim diyen Beşiktaşlıdan yardım istiyorum. Şu bulunduğumuz binanın bile çatısını değiştirmek için gideceksiniz 6 ay sıralarda bekleyeceksiniz. Ben sonuna kadar bu mücadeleyi vereceğim. Bu stat benim stadım olmayacak, Beşiktaş`ın stadı olacak. O yüzden de hepimiz gelip geçiciyiz ve Beşiktaş için ne gerekiyorsa yapmalıyız. PROFESYONELLER GELECEK Hiç bir yöneticimi şube sorumlusu yapmayacağım. Hep beraber yöneteceğiz. Futbol A.Ş`ye bir profesyonel gelecek. Ben bununla ilgili sayın Bülent Çağlar`la da görüşüyorum. Tamamen profesyonel bir yapıyla gideceğiz. GRUPLARLA NE ALAKAM OLABİLİR? Seçime 3 ay kala hangi başkan taraftarıyla çatışır. Ben küfür eden ve kanunsuz işlere girenleri temizleyeceğim dedim. Benim gruplarla ne alakam olabilir ki? Bunu sadece kapalıdan yapmıyorlar ki, numaralının altından da bağırıyorlar. Beşiktaş`ın sahibi genel kuruldur. 13bin civarında aidat yatırıldı. Katılabilen katılsın isterim ben. FİKRET ORMAN`IN YANIMDA OLMASINI İSTERDİM Başkanlık seçiminde tabii ki görüşmeler olur. Yanınızda olmak isteyen gelir sizle görüşür, karşınız da olan da gider diğer adayla görüşür. Ben tabii ki sayın Fikret Orman`ın da yanımda olmasını isterdim. Ben Beşiktaş`a hizmet etmiş ya da edecek değerli her kişiyi yönetime almak isterim. Ama girmezlerse de benim kurduğum yönetime de kötü deme hakları yoktur. Medyadan bir yönetici almayı düşünüyorum. Medya ile ilgili çeşitli çalışmalarımız olacak zaten. DİGİTURK`E TEŞEKKÜR ETMEK LAZIM 3 büyük marka ile bu ligler yürüyor. 3 büyük markanında korunması gerekiyor. Ama bu sistem bozuldu. Benim farklı bir projem vardı bunla ilgili. Ama garanti paramız yüzde yüzden yüzde elliye düştü. Son ihale için de Digiturk`e teşekkür etmek lazım. Tabii kulüpler birliği de çok çalıştı bu düzeyde bir ihale olabilmesi için. Ben bu ihalenin kaliteyi arttıracağını düşünüyorum. Ben kulüplerin çok rahatlayacağını düşünüyorum. YABANCI SAYISI DÜŞÜRÜLMELİ Ben yabacı sınırlamasının kaldırılmasına karşıyım. Türk futbolunun gelişmesine yardımcı olmak istiyorsak bence yabancı sayısı düşürülmeli. MİLLİ TAKIMIN HOCASI YERLİ OLMALI Milli takımın hocasının yerli olmasından yanayım. Bizim hocamıza da teklif gelirse benden önce hocamızın karar vermesi lazım. Ama ben hocamızın karakterini biliyorum. Böyle bir durumu kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Ama kabul ederse de mühim olan Beşiktaş`ın maçlarını aksatmadan milli takımı devam ettirmelidir. Ben hocamızla istikrarı yakaladığımızı düşünüyorum. O yüzden de onunla devam etmek isterim. KİM SEÇİLİRSE HERKES ARKASINDA OLMALI Sonuçta seçimi kazanan Beşiktaş olacak. Benim tek söyleyeceğim kim seçilirse seçilsin, herkes onun arkasında olmalı. Sayın Aksu`ya da başarılar diliyorum. |
Y.D Tv Programında Seçim ve Son Gelişmeleri Yorumladı Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören şu an Kanaltürk`te Serhat Ulueren`in hazırlayıp sunduğu programa katıldı. AKSU`YA KIRGINIM Yıldırım Demirören seçim sürecinde kişilik haklarına saygısızlık yaptığı için başkan adayı Murat Aksu`ya kırgın olduğunu belirtti. DEL BOSQUE ve TİGANA OLAYLARINDA AKSU`NUN BİLGİSİ VARDI Demirören, başkan adayı Murat Aksu ve diğer yöneticilerin (Kıvanç Oktay, Süleyman Eren vb.) teknik direktörlerin gönderilişlerinde hukuksal olarakta bilgi sahibi olduklarını belirtti. KİMSE KİMSEYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİL Başkan Demirören, taraftarların kendisine yönelik tavrına, `Kimse Kimseyi sevmek zorunda değil, önemli olan Beşiktaş Başkanlık makamının korunmasıdır` dedi. BEN BABAMINDA BAŞKANIYIM Yıldırım Demirören, Babasının arkasında olduğu ile ilgili olarak `Ben Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanıyım ve babam kongre üyesi olduğu için babamında başkanıyım` dedi. ÖDENEN BEDELLER NORMAL Gaziantep`ten Tabata`nın alınmasıyla ilgili olarak; Biz daha önce Ayan`ı Antep`ten 12milyon dolara aldık. Antep`ten İbrahim Üzülmez`i, Toraman`ı aldık. O zamanki ödeme koşullarınıza bakarsak Tabata ve İ.Köybaşı transferleri için ödene bedeller nomaldir. BİZ DECO`YU ALIYORDUK Biz Tabata`dan önce Deco`yu alıyorduk. Büyük ölçüde anlaşmıştık. ancelotti göndermeye razı olmuştu. Fakat sözleşmesindeki bir maddeden dolayı riske girmek istemedik. Tabata`yı tanıyorduk ve tercihimizi bu şekilde yaptık. Tabata`nın şu andaki performansı kötü. Ben daha olabileceğinin düşnüyorum. TOPUZ TRANSFERİ Mehmet Topuz ve ailesi bize söz vermişti ama olmadı. Benimbu konuda söyleyecek birşeyim yok. Herşey onun için hayırlı olsun. Türk milli takımına iyi hizmetler verir umarım. KİRAYA VERMEYECEĞİM Batuhan`ı kiraya vermeyeceğim. Kira şeklini kendisine ödül olarak görüyor. Batuhan hocasının sözünü dinleyip çalışarak, Beşiktaş2a hizmet edecektir. SEÇİME SİYASET GİRMİŞTİR Ahmet Çakar`ın seçime siyaset karıştı mı sorusuna Demirören `Seçime siyaset karışmıştır. Devletin yüksek makamlarındaki kişilerin kongre üyelerini etkilemeye çalıştıklarını görüyorum. Anadolu gezilerimde kongre üyelerinden bana bu konuda şikayetler geldi. Bu çok üzücü... PARAMI GERİ ALIRIM Metin Keçeli başkan adayı olmadan önce beni bizzat aradı ve bu konuda kendisine yardımcı olmamı rica etti. Kendisi çok sayfı duyduğum birisi. Bu yüzden de kendisine çok teşekkür ediyorum. Ama Murat Aksu benimle konuşmadığı gibi hakkımda şımarık çocuk, zengin aile çocuğu gibi bana yakışmayacak benzetmelerde bulundu. Bu yüzden kendisi başkan seçilirse kulüp için verdiğim tüm parayı geri alırım. DELGADO OYNARSA ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM Delgado için önemli olan doktorlarımızın vereceği sağlık raporu. Ve hocamızın kararı da çok önemli. Delgado gelince de kimin gideceği gündeme gelecek. Buna da hocamızla karar vereceğiz. İyi bir Delgado bizim için çok iyidir. İnşallah oynar. Delgado da oynarsa şampiyon olacağımıza inanıyorum. Hocamızla 6.haftada da konuştuğumuzda hemfikir olduğumuz şey bu takımın yine şampiyon olacağıydı. Ben şunu da kabul etmiyorum. Geçen sene biz şampiyon olunca G.Saray ve F.Bahçe yoktu deniliyor. Böyle bir şey yok. Ben bunu kabul etmiyorum. Beşiktaş`ın kazandığı bu büyük başarılar böyle karalanmamalı. Ben Şampiyonluktan sonra bırakmadım çünkü kulübü zarara sokmak istemedim. Çünkü benim için önemli olan Beşiktaş`ın yıpranmamasıdır. Şampiyon olduktan sonra Süleyman başkanımız telgrafla kutladı. Serdar başkan da telefonla kutladı. BORÇ DURUMU Beşiktaş`ın borcunu açıklamak için benim bile yetkim yok. Kimsenin de yoktur bu konuda. SPK için bu böyle uygulanıyor. Beşiktaş`ın borcunu denetleme kurulu açıklar. Onlar 181 milyon dolar diyorlarsa öyledir. Beşiktaş zarar alacak şekilde basında tartışılmaz. Kongremiz vardır orada tartışılır. Öyle şeyler çıkıyor ki denetleme kurulu başkanımızı yalanlıyor neredeyse bu yazılar. Denetleme Kurulu 181 milyon dolar demiştir borç için ve bu böyledir. Ben konuşmuyorum çünkü Beşiktaş yara alsın istemiyorum. Başkan adayı arkadaşım tabii ki muhattabımdır ama basında Beşiktaş`ı tartışmam bu yüzden sessiz kalıyorum. Geldiğimiz makamların hepsi geçicidir. Ama önemli olan bir araya geldiğimizde birbirimizin yüzüne bakabilmektir. Sayın Aksu kazandığı gece gider elini sıkarım. Çünkü Beşiktaş`ımızın ben dahil başkanı olmuştur. Sandıklarda oy atılmaya başlandığından itibaren benim görevim bitmiştir. Sonuçlar açıklanana dek bu böyledir. Kim seçilirse seçilsin camia onun arkasında toplanmalıdır. MANSİMOV HAKKINDA Sevgili Mubariz Mansimov bizim aile dostumuzdur. Çok iyi bir Beşiktaşlıdır. Beşiktaş için bir şeyler yapmaya çalışmaktadır. Beşiktaş`ın kongre üyesidir. 10 sene önce antrenmanlara gelirdi. Aynı zamanda Türk vatandaşıdır ve Türkiye`de yaşıyor. Kendisine Azerbaycan`da Futbol Federasyonu Başkanlığı teklif edildiği için benim yönetimime girmiyor. O yüzden de kendi CEO`su olan Alaattin Aykaç`ı bana teklif etti ve ben onu aldım yönetimime. Kupa aldığımız zaman bizim haricimizde 500bin dolar prim verdi cebinden. YENİ YÖNETİM HAKKINDA Şu anda beraber çalıştığımız arkadaşlarla 31 Ocak`a kadar devam edeceğimiz için şu anda aktif olarak yönetimde bulunan arkadaşlardan kimle devam edeceğiz kimle etmeyeceğiz açıklamayacağım. Ama günü geldiğinde hepsi açıklanacak. Tabii ki devam edeceklerimiz olacak ama yollarımızı ayıracaklarımız da var. Yollarımızı ayırdığımız arkadaşlarımız kesinlikle kötü oldukları için ayrılmayacaklar. Amatör branşlara senede 10-12 milyon dolar para gidiyor. Futbol kendini idare ediyor. Amatörlere bu kadar para gidiyor ama bir lira bile geri gelmiyor. Eğer biz amatörlerin giderlerini dengeleyebilirsek, Futbol zaten kendini karşılıyor. Beşiktaş`ın korkulacak hiç birşeyi yok. Beşiktaş`ı yıpratmayalım. Tek hedefimiz Beşiktaş`ın menfaatleri olmalı. Hepimizin giderleri, gelirlerinden fazla. Bunu inkar edemeyiz. Kızılay ve Mehmetçik Vakfı projelerimizi biliyorsunuz. Dünya`da bunu yapan tek kulübüz. Barcelona da almıyor diyeceksiniz ama Barcelona`nın kuruluş sözleşmesinde böyle birşey var. Biz sosyal bir kulübüz. Biz de her şey futbol değil. Bizim etkinliğimiz Beşiktaş duruşumuz farklı. O yüzden bunları yapıyoruz. BEDAVA BİLET DÖNEMİ BİTTİ Bedava bilet verme dönemi artık bitti. Bu hatalar yapılmıştır. Önemli olan artık bu hataları yapmamaktır. Bana tribünde yeter diyen, istifa diyen, küfür edenleri ikiye ayırıyorum. Birincisi demokratik hakkı olan insanlar, ikincisi de kötü işler içinde olan insanlar. Bunlar bugün yoktu, Süleyman başkanımızdan bu yana var bu insanlar. Küfür edenlerin kalitesi bellidir. PROJELER Stat çok önemlidir tabii ki. Fulya projesi 40 senelik bir projeydi. Bitirmek bana nasip oldu. Oradan senelik 16-17 milyon dolar para gelecek. Beşiktaş`ın ipoteği var falan deniyor. Beşiktaş`ın kesinlikle öyle anlatıldığı gibi bir ipotek olayı yok. Beni tek üzen Beşiktaşlının gidip bunlar için dava açmasıdır. Keşke önce benimle konuşsalardı. Fulya projesinin yüzde 65`i Beşiktaş`a ait. ÜÇ BÜYÜKLER ARASINDA EN İYİ DURUMDA OLABİLİRİZ Beşiktaş`a iki sene içinde gelecek paralarla borcumuz bile ödenebilir. Yani 3 büyükler arasında en iyi durumda olacak kulüp olabiliriz. Şu anda 3 büyük takım arasında gelir giderleri en dengede olan takım Beşiktaş. Hatta bunların içine Real Madrid, Liverpool gibi takımları da ekleyebilirsiniz. Ben bunu heryerde anlattım ama hep farklı şeyler yazılıp çiziliyor. Bizim bu Fulya projesi bile başarıya endeksli değil. Kendimi dışardan izleseydim, hem sportif hem de idari yönden başarılı bulurdum. Beşiktaş`ın marka değeri en azından 1 milyar dolardır. Fulya`nın 30 yıllık değeri 500 milyon dolar. Yani biz 1.5 milyar dolarlık bir değeri tartışıyoruz. Buna çok sıkı sahip çıkmamız lazım. Futbolda artık ruh falan kalmadı. Her şey para oldu. O yüzden bunu dengede tutabiliriz. 10 milyon taraftarımız senede bir kere bir çakmak, bir kravat, bir rozet alsa 100milyon dolara yakın para eder. Hiç bir sorunumuzda kalmaz. Türkiye`de benden zengin o kadar çok Beşiktaşlı varki bunu tartışmaya gerek yok. Ben tek başıma gider bugün bankadan kredi çeker Beşiktaş`ın borcunu kaparım. Yani ben hangi bankaya gitsem her parayı alırım. Peki ya faizi ne olacak? Beşiktaş ödeyecek eğer böyle bir durum olursa. BEN SÖZ VERDİM Serdar başkan edilen küfürlere dayansaydı Beşiktaş 5 sene üst üste şampiyon olur Avrupa`da da kupaları alırdı. Ben gelirken de sordular, küfür edilirse gider misin diye, ben gitmem dedim o gün de söz verdim. Serdar başkan zamanında Beşiktaş öyle bir kadro yakalamış, öyle bir istikrar yakalamıştı ki kesin çok uzun seneler başarılar gelirdi. O küfürleri benim ettirdiğim de söylendi ama o zamanlar benim başkanlıkla uzaktan yakından alakam yoktu. Sonradan gelişti benim başkanlığım. ŞAMPİYONLUKLAR KOLAY KAZANILMIYOR Şampiyonluklar çok kolay kazanılmıyor. Real Madrid başkanı bile o kadar para harcayıp en iyi oyuncuları alırken bu sene şampiyon olacağız demiyor. Ama biz de çıkılıp 3 sene üst üste şampiyonluk sözü veriliyor. Ben de buna nazaran çıktım 5 sene dedim. Bizler bu kulüplerin başına amatör olarak yapıyoruz. Aziz Yıldırım`ın lafının doğru olmadığını düşünüyorum o yüzden. Ben de isterim tabii ki takım her sene şampiyon olsun diye ama böyle laflar çok doğru değil. HOCAMIZDAN MEMNUNUM Fatih hocayla bir Galatasaray maçından sonra hocalık ile görüşmemiz olmuştu. Ama orada kaldı. Futbolda olur böyle şeyler. Lucescu`yu ben çok severim. Ama şu anda kendisi zaten hem Shaktar`da hem de Ukrayna`da çalışıyor. Zaten sayın Terim de Türkiye`de çalışmak istemiyor. Ben hocamızdan gayet memnunum. KİMİN GİDECEĞİNE HOCAMIZ KARAR VERECEK Delgado geldiğinde kimin gideceğine hocamız karar verecek. Hocamızın her fikrine saygım var. Önemli olan hocamızın bir karar vermesidir. Kararı da teknik ekiple beraber verecektir. Hocamız eğer Delgado oynayamayacak derse gerçekten içim cız eder. Çünkü gerçekten çok önemli bir oyuncu Delgado. HOLOSKO İYİ FUTBOLCU Holosko dünya kupasına gidecek ve bizim için önemli bir oyuncu. Bu yüzden de kontrat yaptık kendisiyle. HOCAMIZ BAŞKA TRANSFER İSTEMİYOR Biz kimle ilgili çok iyi desek hep sakatlandı. Holosko, Rüştü, Hakan, Ferrari, İbrahim Toraman gibi oyuncularımız hep çok ağır sakatlıklar yaşadı. Nazara geldik biraz. Kaleci için Türk bir kaleci bulmak zorundaydık. Yabancı hakkımız yok çünkü. Hocamız da başka transfer istemiyor. BU TAKIMDA IŞIK VAR Manchester United ve Fenerbahçe`yi yenen bir takımda ışık vardır. Bu takım şampiyonluğu sonuna kadar kovalar. Dünkü maçta böyle bir ışık yoktu. Bunda hemfikiriz ama bu takım gerçekten iyi bir takım. Sadece bazı şanssızlıklar yaşadık. STAT PROJESİ Stat projesinin gecikmesinin sebebi yeni bir proje almış olmamızdır. 42bin kişilik bir stat projesi geçti elimize. Yuvarlak yapıda bir stat projesi bu. Yakında benim çıkaracağım kitapçıkta da olacak zaten. Ama bu stat olayını da lütfen kimse seçim yatırımı olarak görmesin. Stadı yaptığımızda kaba hesapla 40-45 milyon dolarlık bir gelir getirmesini bekliyoruz. Bu gelir az bile kalacak aslında stat işlemeye başladığında. Şu an bürokrasi ile uğraşıyoruz. Ama belli yerlere geliyoruz. Belli kademelerde tıkanmalar var. Ama aşılacaktır. Her aşabilirim diyen Beşiktaşlıdan yardım istiyorum. Şu bulunduğumuz binanın bile çatısını değiştirmek için gideceksiniz 6 ay sıralarda bekleyeceksiniz. Ben sonuna kadar bu mücadeleyi vereceğim. Bu stat benim stadım olmayacak, Beşiktaş`ın stadı olacak. O yüzden de hepimiz gelip geçiciyiz ve Beşiktaş için ne gerekiyorsa yapmalıyız. PROFESYONELLER GELECEK Hiç bir yöneticimi şube sorumlusu yapmayacağım. Hep beraber yöneteceğiz. Futbol A.Ş`ye bir profesyonel gelecek. Ben bununla ilgili sayın Bülent Çağlar`la da görüşüyorum. Tamamen profesyonel bir yapıyla gideceğiz. GRUPLARLA NE ALAKAM OLABİLİR? Seçime 3 ay kala hangi başkan taraftarıyla çatışır. Ben küfür eden ve kanunsuz işlere girenleri temizleyeceğim dedim. Benim gruplarla ne alakam olabilir ki? Bunu sadece kapalıdan yapmıyorlar ki, numaralının altından da bağırıyorlar. Beşiktaş`ın sahibi genel kuruldur. 13bin civarında aidat yatırıldı. Katılabilen katılsın isterim ben. FİKRET ORMAN`IN YANIMDA OLMASINI İSTERDİM Başkanlık seçiminde tabii ki görüşmeler olur. Yanınızda olmak isteyen gelir sizle görüşür, karşınız da olan da gider diğer adayla görüşür. Ben tabii ki sayın Fikret Orman`ın da yanımda olmasını isterdim. Ben Beşiktaş`a hizmet etmiş ya da edecek değerli her kişiyi yönetime almak isterim. Ama girmezlerse de benim kurduğum yönetime de kötü deme hakları yoktur. Medyadan bir yönetici almayı düşünüyorum. Medya ile ilgili çeşitli çalışmalarımız olacak zaten. DİGİTURK`E TEŞEKKÜR ETMEK LAZIM 3 büyük marka ile bu ligler yürüyor. 3 büyük markanında korunması gerekiyor. Ama bu sistem bozuldu. Benim farklı bir projem vardı bunla ilgili. Ama garanti paramız yüzde yüzden yüzde elliye düştü. Son ihale için de Digiturk`e teşekkür etmek lazım. Tabii kulüpler birliği de çok çalıştı bu düzeyde bir ihale olabilmesi için. Ben bu ihalenin kaliteyi arttıracağını düşünüyorum. Ben kulüplerin çok rahatlayacağını düşünüyorum. YABANCI SAYISI DÜŞÜRÜLMELİ Ben yabacı sınırlamasının kaldırılmasına karşıyım. Türk futbolunun gelişmesine yardımcı olmak istiyorsak bence yabancı sayısı düşürülmeli. MİLLİ TAKIMIN HOCASI YERLİ OLMALI Milli takımın hocasının yerli olmasından yanayım. Bizim hocamıza da teklif gelirse benden önce hocamızın karar vermesi lazım. Ama ben hocamızın karakterini biliyorum. Böyle bir durumu kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Ama kabul ederse de mühim olan Beşiktaş`ın maçlarını aksatmadan milli takımı devam ettirmelidir. Ben hocamızla istikrarı yakaladığımızı düşünüyorum. O yüzden de onunla devam etmek isterim. KİM SEÇİLİRSE HERKES ARKASINDA OLMALI Sonuçta seçimi kazanan Beşiktaş olacak. Benim tek söyleyeceğim kim seçilirse seçilsin, herkes onun arkasında olmalı. Sayın Aksu`ya da başarılar diliyorum. |
Sapasağlam buradayım Kasığındaki sakatlık sonrasında bıçak altına yatan Matias Delgado, sezon başında Beşiktaş ile olan sözleşmesini 6 aylığına askıya almıştı. Bu süre içerisinde tedavisini sürdüren Arjantinli yıldız, önceki gün İstanbul’a geldi ve dün de ilk idmanına çıktı. Düz koşu yapmakla yetinen Tangocu, son durumu hakkında FANATİK’e açıklamalarda bulundu. ‘Kalmak istiyorum’ Kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Kartal’ın 10 numarası, şöyle devam etti: İdmanım çok iyi geçti ve gerçekten kendimi iyi hissediyorum. Benim için işlerin yoluna girdiğini söyleyebilirim. Çünkü herhangi bir ağrım yok, sağlığım yerinde. Şu anda ne olacağını sorarsanız, buna yanıt veremem. Çünkü ben sağlıklı bir şekilde döneceğimi söylemiştim ve şimdi İstanbul’dayım. Artık ben üzerime düşeni yapıp, iyi çalışacağım. Kararı teknik direktör verecek, yönetimimiz verecek. Ben tabii ki kalmak istiyorum. Kalmaktan başka bir şey düşünmüyorum... |
Bursa'dan Başkan Geçti Daha önce Murat Aksu’yla da görüşme fırsatı bulan üyeler, Demirören’e, projelerini sordu. Başkan, “Çok güçlü isimlerden kurulu bir yönetim oluşturuyorum. Başkan artık sadece liderlik yapacak. İşleri profesyoneller yönetecek. Doğrusu da bu. Yönetim kurulu ve en son da ben denetleyeceğiz. Kulübü borç batağında gibi gösterip, küçültmeye çalışanlar aslında kendilerinin küçüldüğünü seçimde fark edecekler. Her türlü eleştiriye açığız, ancak Beşiktaş ismine laf ettirmeyiz. Kongre sürecinde Beşiktaş’ın zarar görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. Destek alan Başkan, dün İstanbul’a döndü. |
Gençler Rövanşı Aldı Siyah-Beyazlılar, dün oynanan karşılaşmada Büyükşehir Belediye’yi 2-1’lik sonuçla geçip, liderliğini sürdürdü. Kara Kartallar, altyapıdaki başarılı performansını da sürdürüyor. Önceki günkü oynanan maçlarda 16 Yaş altı takımı 5-2, 15 Yaş altı takımı da 3-0’lık skorlarla Pendik’i mağlup etmişti. Beşiktaş diğer iki yaş grubunda da lider durumda bulunuyor. |
Holosko'yu idmandan Kovana Kadar Serdar Özkan , Uğur , Nobre , ibrahim kaşı Kov Sayın Denizli |
Chelsea Milanda Pirloyu Alırsa Deco'yu Beşiktaş'a verecekmiş Ancelotti Falanda filan |
'Demirören kaybedeceğine inandı' Beşiktaş'da yaklaşan kongre öncesi seçime başkan adayı Murat Aksu'nun listesine girecek olan Murat Akdoğan NTVSPOR.NET'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Murat Akdoğan, mevcut başkan Yıldırım Demirören için sert sözler söyledi. Daha önce Beşiktaş'ta yönetim kurulunda yer aldınız mı, almadıysanız neden Murat Aksu? Yıldırım Demirören daha önce beni kendi listesine almak istemişti, fakat ben istememiştim. Beşiktaş'ın bu düzeye geleceğini daha önce öngörmüştüm, haklı da çıktım. Şu anda başkanın hata yapmasını engelleme şansızımda yok. Marmara Üniversitesi'nde dersler veriyorum ve böyle bir yönetim anlayışı tanımlanabilir bir anlayış değil. Finansal açıdan sürdürülebilir yönetim anlayışı olması gerekir. Beşiktaş'ta bir A.Ş var ve bir de dernekler. Anonim şirkete baktığınızda sermaye kaybına uğramış ve eksi düzeye gelmiş. Sermaye kaybeden şirkette işlerin ne kadar kötü yönetildiğini anlamak zor değil. Yıldırım Demirören borsayı maniple ediyor, bir yandan da ertesi gün alacağımı alırım diyor, bu borsayı maniple etmektedir. Borsaya ciddi zarar verir. Yönetim anlayışı facia. Bırakın yaptıklarını, söylemleri kulüp başkanına yakıştırmıyor. Kazanırsanız yapacağınız en büyük değişiklik ne olacak? Bizim yapacağımız sürdrülebilir başarı, sportif anlamda başarı, Beşiktaş'ın ekonomik anlamda sürdürübelir başarıya ihtiyacı var. Beşiktaş'ın en kötü 1. veya 2. olması lazım. Ölünüzün 3 yılda bir şampiyon olması lazım. Kurumsallaşmadan kastımız budur, sportif başarı ve sürdürülebilir başarı. Seçilirseniz Mustafa Denizli ile mi devam edeceksiniz? Değiştirmeyi düşünmüyoruz, oyuncularla oynayıp hata yapmak istemiyoruz. Bunlar çok basit şeyler değil. Sporun yönetim şeklini değiştirmek istiyoruz. Del Bosque olayında daha önce gördünüz. Bu kamuya ait kulüptür. Sezon sonu Mustafa Denizli ile oturup konuşacağız ve karar vereceğiz. Ama dediğim gibi değiştirmeyi düşünmüyoruz teknik kadroyu. Seçime siyaset karıştı diyor sayın Yıldırım Demirören. Siz bunu kabul ediyor musunuz? Bu büyük bir ayıptır. Bu Demirören'in seçimi kaybedeceğini görmesi durumunda ortaya atacağı şeydi ve bunu yaptı, seçimi kaybedeğine inandı. Murat Aksu'nun sisayal bir yönü yoktur. Bu insanlara hakarettir. Seçimi kaybetme korkusuna gelmiş kişinin, "siyaseti alet ediyorlar" demesidir. Şu andaki ikinci başkanı MHP milletvekili, o siyaset olmuyor mu? Murat Aksu daha önce Yıldırım Demirören zamanında ikinci başkanlık yaptı, o zaman siyasete bulaşmamış da şimdi mi bulaşmış oluyor. Bu Yıldırım Demirören'in seçim taktiğidir ama bu basit taktiktir. Bu yönetim kurulu üyelerine hakarettir. Seçimi kazandığınız taktirde taraftar bütünlüğünü nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Taraftar ne istiyor? Komşusuyla, eşiyle dostuyla karşı karşıya kaldığında Fenerbahçeli, Galatasaraylı ile karşı karışya kaldığında kulübün başarılı olmasını istiyor, ona karşı kötü durumda kalmak istemiyor, yani sportif başarı istiyor. Beşiktaş genel anlamda, son zamanlarda içinde bulunduğu bu boşluktan dolayı aşağı çekiliyor. Galatasaray başkanının açıklamasını biliyorsunuz yayın ihalesiyle ilgili. "Bu yayın ihalesinde yüksek gelir elde edilmesi Galatasaray-Fenerbahçe rekabetine bağlıdır" diyor. Bu Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durumu ya da getirilidği durumu gösteriyor. Beşiktaş da bunu hak etmiyor, taraftar da. |
ELDE VAR YİNE RÜŞTÜ Devre arasında Ramazan Özcan`ı kadrosuna katan Beşiktaş, yine de Rüştü`yü arıyor. Kaleci yönünden büyük şanssızlık yaşayan ve bu nedenle ara transfer döneminde Ramazan Özcan’ı renklerine katan Siyah-Beyazlı ekip, yine Rüştü Reçber’e kaldı! Dün sabah medyaya kapalı gerçekleştirilen antrenmana, sakatlıkları nedeniyle kaleciler Ramazan Özcan ile Hakan Arıkan yine katılmazken, Rüştü Reçber yüzündeki maskeyle çalıştı. Tecrübeli file bekçisinin, cumartesi günü Büyükşehir Belediye ile oynanacak lig maçında görev yapabileceği belirtildi. İsmail Köybaşı ile Matteo Ferrari takımdan ayrı düz koşu yaptı. Bu arada Beşiktaşlı bazı futbolcular, bu sabahki idman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek. Delgado’ya yapılacak testlere ise dün başlandı. Üç gün sürecek uygulamalar sonrasında bu oyuncu hakkında karar verilecek. |
TENEKEYDİ, KIYMETE BİNDİ İbrahim Toraman, “Beşiktaş kazandığında küçümsenen Türkiye Kupası, biz elenince bir anda pırlanta muamelesi görmeye başladı” diye konuştu. Sakatlığını atlatan ve takımla birlikte çalışmalara yeniden başlayan Siyah-Beyazlı ekibin kaptanlarından İbrahim Toraman, bundan sonra artık önlerinde sadece Turkcell Süper Lig hedefinin kaldığını ve şampiyonluğu elde etmek için tüm takım olarak vargüçleriyle mücadele edeceklerini söyledi. “İkinci yarıya nasıl başlarsak öyle gideceğini biliyoruz. Cumartesi günü açılışı İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyeti ile yapacağız” diyen tecrübeli oyuncu, yapılan eleştirilerde izlenen çifte standarda da dikkati çekerek şöyle konuştu: ‘Dalga geçiyorlardı’ “Kupayı kazandığımız sezonlarda, ‘Sonuçta teneke kupa, alsalar ne olur’ diye küçümsediler, hatta dalga geçenler bile oldu. Ama şimdi elendik ya, kupa bir anda pırlanta oluverdi. Bunun tek açıklaması var, Beşiktaş’ı çekemeyenlerin çok olduğudur. Elbette ki alınan sonuçlardan üzgünüz. Ancak onlara inat ligde şampiyon olacağız. Zaten önemli olan da lig şampiyonluğu.” |
DELGADONUN GÜCÜ YETMEDİ Beşiktaş’ta teste sokulan Arjantinli futbolcunun bacaklarında yüzde 40 güç kaybı olduğu ortaya çıktı. Prof. Düren, “Bir ay sonra sahalara dönebilir. Bu halde oynatmak çok sakıncalı. Lifi atarsa neredeyse sezonu kapatır” diye konuştu. Beşiktaş’ın haftalardır testi geçip geçemeyeceği merak konusu olan Matias Delgado’nun sınavı geçemediği ortaya çıktı. Devre arasında hazırlıklarını ülkesinde sürdüren Arjantinli oyuncunun cybex testi sonucu bacaklarından yüzde 40’a yakın güç kaybı olduğu bildirildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin, Delgado’nun katıldığı ilk idmanda bacaklarındaki güç kaybını çıplak gözle fark ettiği ve yakın çevresine “Delgado’nun bacaklarında yüzde kırk güç kaybı var” diye konuştuğu öğrenildi. Cybex testi sonucu da tecrübeli hocayı haklı çıkardı. Arjantinli oyuncunun karın kaslarına ağırlık vermesi nedeniyle bacak kaslarında güç azalması olduğu belirtildi. MR’ı bugün çekilmesi planlanan Arjantinli oyuncunun, cybex testini geçememesi nedeniyle teknik heyet, yönetim ve sağlık heyetinin bir araya gelerek yol haritası çizecekleri öğrenildi. Beşiktaş Sağlık Kurulu Başkanı Mete Düren ise şunları söyledi: “Delgado’yu bu halde oynatmak çok sakıncalı. Bacaklarının güçsüzlüğü nedeniyle lifleri atarsa neredeyse sezonu kapatır. Bu oyuncunun idmanlar sonrasında ekstra güçlendirme çalışmaları yapması lazım. En kötü ihtimalle bir ay sonra sahalara dönebilir” ifadelerini kullandı. Denizli’nin bir yabancıyı gönderip, Delgado’yu bir ay daha bekleme ihtimalinin zayıf olduğu vurgulandı. Yönetimin birkaç gün içinde oyuncuyla görüşerek sezon sonuna kadar sözleşmeyi dondurmayı teklif edeceği bildirildi. |
İSMAİL ÜNAL`I SİNİRLENDİRDİLER Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaşlı kimliği hakkında çıkan dedikoduları yalanladı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, son günlerde hakkında yapılan yorumlar üzerine, “Bazı gazeteler bana kongre için vatandaşlardan tepki olduğu yönünde tamamen asılsız ve yanlı haber yaptı. Ben Türkiye genelinde oy oranını en fazla yukarı taşıyıp rekor kıran bir başkanım. Tepki sandıkta olur. Bu iftiraları atanlar, seçim bittiğinde en iyi dersi yine almış olacaklardır. Konumum itibari ile herkese eşit mesafedeyim. Ayrıca benim Beşiktaşlı kimliğimi de kimse tartışamaz” şeklinde sert çıktı. |
12 BİN 800 ÜYENİN OY KULLANMA HAKKI VAR 24 Ocak günü gerçekleşecek olan Beşiktaş Kongresi`nde 12 bin 800 üyenin oy kullanma hakkı var. Beşiktaş’ta 24 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek ve çoğunluk sağlanamadığı takdirde 31 Ocak Pazar günü yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı öncesi başkan adayları, yönetim kurulu aday listelerini 20 Ocak Çarşamba günü Divan Kurulu’na teslim edecek. Bu arada Siyah-Beyazlı kulüpte, 12 bin 800 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu belirtildi. Divan Kurulu’ndan, “Oy kullanma hakkına sahip her Beşiktaşlı’nın seçime katılarak oylarını kullanmalarını bekliyoruz. Beşiktaş’a yakışır bir seçimin geçmesini diliyoruz ve öyle de olacağına inanıyoruz” açıklaması yapıldı. |
MANSIMOV`DAN DESTEK Yıldırım Demirören`in listesine CEO`su Alaattin Aykaç`ı veren Mansimov, Başkan için bir destek yemeği verecek. Azerbaycan Futbol Federasyonu Başkanı olması yönündeki talepler karşısında Yıldırım Demirören’in yönetimine girmeyen, ancak CEO’su Alaattin Aykaç’ı veren ünlü işadamı Mübariz Mansimov, önümüzdeki hafta İstanbul’a gelecek. Chelsea Başkanı Abramoviç’in de yakın arkadaşı olan Mansimov’un, Yıldırım Demirören’e geniş katılımlı bir destek yemeği vereceği belirtildi. |
CAMİADAN ÖZÜR DİLEYECEKLER Beşiktaşlı 10 futbolcu bugün basının karşısına çıkarak son dönemdeki kötü gidiş için taraftardan ve camiadan özür dileyecekler ve “Hata Denizli’de değil, bizde” diyecekler Beşiktaş’ta futbolcular taşın altına elini sokuyor... Siyah-beyazlı takımda son dönemdeki kötü gidişin ardından bugün Kaptan İbrahim Üzülmez basının karşısına çıkıp, özür dileyecekti. Ancak Başkan Yıldırım Demirören devreye girerek, Denizli’yi aradı ve “Kötü sonuçlarda topu hep sen üzerine alıyorsun. Bu defa futbolcular çıkıp özür dileyecekler” dedi. Bunun üzerine futbolcular da aralarında yeni bir karar aldı ve 10.30’daki basın toplantısına 10 kişinin katılmasına karar verdi. Öte yandan, kaptanlar İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman dünkü idmanda yaptıkları açıklamada, “Kötü sonuçlar bize yakışmıyor. Futbolcular aynı, ama yolunda gitmeyen bir şeyler var. Sorun hocamızda değil, biz futbolcularda. 2-3 metreden gol yapamıyorsak, bazı şeyler eksik demektir” diye konuştular. |
FERRARİ DÜZ KOŞU YAPTI Beşiktaş’ta orbit kemiğinden ameliyat olan Matteo Ferarri’nin, dün sabahki idmanda takımdan ayrı düz koşu yapması teknik heyeti sevindirdi. İtalyan oyuncunun sakatlığından beri mağlubiyetlerden yakasını kurtaramayan Beşiktaş’ta, bu oyuncunun bir an önce sahalara dönmesi için tedavisinin hızlandırıldığı vurgulandı. İstanbul B.B maçının hazırlıklarını sürdüren siyah-beyazlıların kondisyon ve taktik ağırlıklı bir çalışma yaptığı açıklandı. İdmana tedavileri devam eden Ramazan ve Hakan katılmazken, İsmail’in ise düz koşu yaptığı bildirildi. |
BİR ŞANS DAHA VERMEK LAZIM Geçtiğimiz günlerde istifa eden eski yönetici Levent Erdoğan, Beşiktaş kongre üyeleri Turgut Tümer ve Remzi Özdemir ile birlikte Kuşadası Beşiktaşlılar Dernek üyeleri ile bir araya geldi. Erdoğan, Demirören'e bir kez daha şans verilmesi gerektiğini belirterek, "Oyumla Yıldırım Demirören'e bir şans daha vermeyi düşünüyorum. Murat Aksu'nun da başarısını alkışlamak veya başarısızlığını yermek için hazır olduğumu beyan etmek isterim" dedi. |
KİMSEDEN İCAZET ALMAM Teknik direktör Mustafa Denizli, "Aklı Çeşme'de kalmış" diyenlere, "Dönmek istersem kimseye soracak değilim" dedi Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, dün kulübün resmi sitesinden hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Tecrübeli hoca, "Aklı Çeşme'de, kendini takıma veremiyor" şeklindeki yorumlar için, "En az 5 yıl daha Çeşme'ye gitmeyi düşünmüyorum. Sadece her yıl tatilimi orada geçireceğim" yanıtını verdi. Çeşme'ye dönmek istediği zaman da, hiç kimseden icazet almayı düşünmediğini dile getiren Denizli şöyle devam etti: "Futboldan maddi-manevi beklentim yok. İkisine de fazlasıyla sahibim. Tek isteğim Beşiktaş camiasının başarısı ve benim bunda pay sahibi olmam. Bu kötü dönemi telafi edeceğiz." |
LİSTELER YARIN DİVAN KURULU'NA VERİLİYOR 31 Ocak'taki genel kurul öncesinde başkan adayları aday listelerini yarın Divan Kurulu'na gönderecekler Beşiktaş'ta pazar günü gerçekleştirilecek ancak çoğunluk sağlanamadığı takdirde 31 Ocak'ta yapılacak genel kurul toplantısı öncesi başkan adayları, yönetim aday listelerini yarın Divan Kurulu'na teslim edecek. Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, seçimde 12 bin 800 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğunu belirterek, "Her Beşiktaşlı'nın oylarını kullanmalarını bekliyoruz" diye konuştu. |
Hikmet Çetin:Oyum Murat Aksu'nun Beşiktaş camiasının önde gelen isimlerinden eski meclis başkanı ve bakan Hikmet Çetin, kulüp başkanı Yıldırım Demirören’in “seçime siyaset karıştı” sözünü doğru bulmadığını söyledi. Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Çetin, “Beşiktaş delegesi şu ya da bu telefon etti diye kararını değiştirecek bir delege değildir. Ayrıca valilerin ya da emniyet müdürlerinin delegelerini aradığına inanmıyorum.Delgeler özgür iradeleriyle oylarını kullanırlar” şeklinde konuştu. İşte Hikmet Çetin’in bir son dakika süprizi yaşanıp yaşanmayacağıyla ilgili tespitinden, hangi adaya oy vereceğine, mevcut yönetim anlayışından ikinci yarıyla ilgili beklentilerine kadar pek çok konudaki çarpıca sözleri. TEK SÜPRİZ İKİ ADAYIN ÇEKİLİP TEK BİR ADAYIN ÇIKMASI OLUR İki haftalık sürede 3. bir aday çıkmaz. Olsa olsa, bu gelişmeler nedeniyle iki aday da yarıştan çekilir. Herkesin kabul edebileceği bir aday ortaya çıkar. Bu bir düşüncedir. Ama şu an itibariyle bunu da pek fazla olanaklı görmüyorum. Ama olursa ancak böyle bir sürpriz olabilir. Beşiktaş’ın finansman meselesini de çözebilecek güçlü bir kadroyla geleceğine yönelik bir oluşum olabilir. Tabii şu andaki iki aday çekilirse. OYUMU MURAT AKSU’YA VERECEĞİM Bana yönelik başkan adaylığı ısrarları devam etmiyor. İki aday da benim arkadaşım. Ama şimdiki yönetimin mevcut durumu değiştireceği inancında değilim. Bir değişime ihtiyaç var. Bu nedenle bu iki adayla seçime gidilirse benim oyum Murat Aksu’ya olacak. BEŞİKTAŞ’TA SAYGIN BİR YAPIYA İHTİYAÇ VAR Beşiktaş uzun zamandır iyi yönetilmiyor. Seyirciden kopuk. Seyirciyle kavgalı bir yönetim var. Ayrıca sporun içerisindeki durum iç açıca değil. Takımlar arasındaki gerilim çok fazla. Böylesine bir ortamda aday olmayı düşünmedim. Kısa vadeli ve içe dönek başarı anlayışı var. Bu durumda aday olmamaya karar verdim. Önemli olan saygınlığı korumaktır. Finans da dahil olmak üzere her açıdan saygın bir yapıya ihtiyaç var. SEÇİME SİYASET KARIŞTIĞINA İNANMIYORUM Murat Aksu, Yıldırım Demirören yönetiminde ikinci başkanlık yaptı. Birlikte çalıştılar. Demirören’in seçimi kazanmasında Murat Aksu’nun büyük etkisi oldu. O günlerde siyaset işin içinde yoktu da şimdi mi girdi. Seçime siyaset karıştı söylemini doğru bulmuyorum. Beşiktaş delegesi şu ya da bu telefon etti diye kararını değiştirecek bir delege değildir. Ayrıca valilerin ya da emniyet müdürlerinin delegelerini aradığına inanmıyorum.Delgeler özgür iradeleriyle oylarını kullanırlar. Adayların sert konuşmalarını doğru bulmuyorum. Ayrıca bu kadar başarısız olan bir yönetim anlayışının devam etmesi taraftarı değilim. BEŞİKTAŞ GEÇEN SEZON DA İYİ FUTBOL OYNAMIYORDU Beşiktaş, bir türlü istikrarlı bir takım olamıyor. Beşiktaş, geçen sezonu da işin içene koyarak söylüyorum, iyi top oynamıyor. Geçen sezon tabii ki iki kupa kazandı. Ama bazı gerçekler görülemedi. Geçen sezon bir tek Galatasaray derbisini kazanabildi. Galatasaray, geçen sezon 3 tane küme düşen takıma yenildi. Beşiktaş rakipler kaybettiği için iddialı duruma geldi. Transferler yanlış. Tabata, oynatılmıyor. Bu kadar para verip, kenarda oturtmak doğru değil. |
Kaptanlar Konuştu Ziraat Türkiye Kupası`ndan elenen Beşiktaş`ta kötü gidişat üzerine Beşiktaş`ın kaptanları basın karşısına çıkarak taraftarlara umut dolu mesajlar gönderdiler. Beşiktaş`tan İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Mert Nobre, Alman Fabian Ersnt ve genç futbolcu Necip Uysal Nevzat Demir Tesisleri`nde düzenledikleri basın toplantısında Turkcell Süper Lig`in ikinci yarısında bambaşka bir Beşiktaş olacağını ve takım olarak buna inandıklarını ifade ettiler. İBRAHİM ÜZÜLMEZ ŞAMPİYONLUĞA İNANIYOR Tecrübeli futbolcu, geçen sezon kazandıkları başarıyı tekrar yakalayacaklarını belirterek, "İyi bir takımız. İyi bir takım olduğumuzu geçen sene gösterdik. Geçen sene gösterdiğimiz performansla şu anda aynı seviyede değiliz. Bu takım geçen seneki başarıyı yakalayacaktır, geçen seneki şampiyonluğu yaşayacaktır. Takım arkadaşlarımda bu inancı görüyorum. Artık sahada farklı bir takım göreceksiniz" dedi. Kaybedilmiş çok şey olmadığını vurgulayan Üzülmez, "Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde istikrar olmaz. İstikrarın olmadığı yerde de başarı gelmez. Camiada o birlik beraberliği yakalamalıyız. Zaman zaman eleştiri olacaktır. Eleştirilerden de dersler çıkarmalıyız. Taraftarlarımızın desteğiyle 2 kupa kaldırdık. Şu anda kaybedilmiş çok şey yok. Türkiye Kupası`ndan elenmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Geçen sene başarı isteği ve inanç fazlasıyla vardı. Son 6-7 maçta bunu ortaya koyamadık" diye konuştu. İbrahim Üzülmez, spor basınında görev yapan eski Beşiktaşlı futbolculara da seslenerek, "Geçmiş dönemlerde bu takıma mücadele etmiş oyuncular var. Onlara saygı duyuyorum ama yenildiğimiz her maçtan sonra o arkadaşların bizi gündeme getirmesi takıma zarar veriyor. Her başarısız sonuçtan sonra gündeme getirilmek doğru değil. Geçen sene bu takıma sahip çıkıldı ve başarı geldi. Yine bu takıma sahip çıkmak gerekiyor, kenetlenmemiz gerekiyor. İstikrar yakalayıp hedeflere hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum. Başarının olduğu yerde alkış vardır. Başarısız olunan yerde tepki de olacaktır. Evde oturursunuz kimse sizi eleştirmez. Ama o çizgiyi bir türlü yakalayamadık. Geçmişe takılmak yerine önümüze bakmalıyız. O mücadele eden takımı yine sahada göreceksiniz" ifadelerini kullandı. Zaman zaman sıkıntılar da yaşadık. Belki yeni transferler daha iyi performans sergileyebilirlerdi. İkinci yarıda bu olacaktır. Fiyatlar önemli değil. Takım olamadıktan sonra kimi getirirseniz getirin başarı gelmez. Önemli olan takım olmak. Bazı arkadaşlar daha iyi performans sergileyeceklerdir. Maddiyatı ön plana çıkarmak önemli değil. Genç oyuncularla konumak lazım diye bir klasik var. Genç oyuncular camianın değerini bilmeli. Eleştiri olacaktır. Her zaman olacaktır. Futbol eleştiri üzerine dayalı bir oyun. Genç oyuncular bunlara takılmamalı. Kendi performanslarını artırarak bu takımda nasıl kalıcı olacaklarını düşünmeliler. Ben onlardan çok umutluyum. Umarım mahcup olmam. İBRAHİM TORAMAN: BİZ İNANIYORUZ Asıl hedef Süper Lig şampiyonluğu. Ligdeki hedefimizi sürdürüyoruz. Aleyhimize görülen durumu lehimize çevirebiliriz. Olumsuz havayı çevirebiliriz. İkinci yarıda bu şanssızlığımız kırabiliriz. Olaya toplu halde bakmamız lazım. Asıl hedef şampiyonluk. Türkiye Kupası`nı da isterdik ama hedefimiz artık şampiyonluk. Biz buna inanıyoruz. Taraftarımız da yanımızda olursa biz bu hedefe gideriz. MERT NOBRE: GEÇEN SENE DE TEK FORVET OYNUYORDUM İki forvet oynamayı ben de çok seviyorum ama şu anki sistemle biz geçen sene iki kupayı kazandık. Bizim kondisyonumuz ile ilgili polemikler yapılıyor. Bizim durumumuz çok iyi. Bazı şeyler bahane edilerek kondisyonumuz hakkında konuşmalar yapılıyor. Durumu düzeltecek olan bizleriz. Geçmişten ders alarak önümüze bakmalıyız. Kötü günler geçiriyoruz. Kaybettiğimiz zaman kimse mutlu olamaz. Eğer biz burada konuşuyorsak bu durumun nasıl düzeltileceğini bildiğimizdendir. FABİAN ERNST: O KUPAYI KALDIRACAK OLAN YİNE BİZLERİZ Biz burada kimsenin aldığı parayı tartışmıyoruz. Biz burada mesaj vermek için, iddiamızı göstermek için buradayız. Gücümüzün yerinde olduğunu göstermek. Tekrar o kupaları kaldıracak olan bizleriz. Biz şampiyonluğumuzu alacağımızdan da eminiz. Genç futbolcu Necip Uysal da "Benim için onur verici bir durumdu. Taraftar takıma destek vermeli" dedi. - HABER1903 - |
E hadi bakalım. |
Mantıklı düşünen her Beşiktaş'lının yapması gerekeni yapmış Sayın Çetin... Şu durumda demirörene oy atmak saçmalıktan öte değil.. |
takdire değer oyunu satanın... |
aklı başında bir Beşiktaşlının Demirören'e neden oy vermemesi gerektiğini söyleyen bir kaç neden sıralamış sayın Çetin. Demirören 2 de 1 seçime siyaset girdi diyor. Tutmadığı - tutamadığı sözlere bir baksın önce Demirören. Siyasetçiden ne farkı varmış belki görür :) |
işte camianın önde gelenlerinden beklediğim açıklama.. Keşke herkes Hikmet Çetin gibi duyarlı olsa.. Sırf ailevi ilişkiler nedeniyle bir büyük ayıbı görmezden gelmek bu ayıba ortak olmaktır.. Hikmet Çetin'in yaptığı gibi Demirören'in gitmesi gerektiğini açık bir şekilde ifade etmeyen, edemeyen camiaya yön verenler Beşiktaş'ın içine düştüğü ve düşeceği durumdan sorumlu olurlar benim gözümde.. |
helal olsun hikmet abimize |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
burda açıklamayızz ama anlayan anladı;) |
istedikten sonra bu ligde yenemeyeceğimiz takım yoktur!!!yeterki inanın |
Delgado şov yaptı! Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını bugün Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenman ile sürdürdü. Takımlara idmanlara başlayan Arjantinli Delgado, performansıyla göz doldurdu. Antrenmana, tedavileri devam eden Ferrari ve Hakan Arıkan katılmazken, Ramazan Özcan takımdan ayrı olarak yaptığı düz koşunun ardından tedavisini sürdürdü. Teknik dirketör Mustafa Denizli'nin yönetimindeki çalışma kısa mesafeli koşular, pas çalışmaları ile başladı. İdman, kanatlardan geliştirilen hücum organizasyonları ve şut çalışmasıyla ile sona erdi. Antrenmanda Beşiktaş ile askıya alınan sözleşmesinin yeniden geçerli hale getirilip getirilmeyeceği netleşmeyen Delgado'nun performansı ise göz doldurdu. Arjantinli futbolcu hem pas çalışmalarında, hem de hücum organizasyonlarının denendiği çalışmalarda hırsı ve isteği ile göz doldurdu. Kendisi hakkında son kararı verecek olan teknik direktör Denizli'nin Delgado'nun bu performansından memnun olduğu öğrenilirken, Arjantinli oyuncunun yeniden Siyah- Beyazlı formayı giymeye yakın olduğu kaydedildi. Siyah Beyazlı takım yarın sabah saatlerinde yapacağı antrenman ile hazırlıklarını sürdürecek. |
Futbolculardan Toplu Özür http://img4.mynet.com.tr/spr3/bjk-takim-20433_501.jpg Beşiktaşlı futbolcular, Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendikleri için üzgün olduklarını ancak lig şampiyonluğuna ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Siyah-beyazlı futbolcular İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Mert Nobre, Fabian Ernst ve Necip Uysal, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak konuşan kaptan İbrahim Üzülmez, son haftalarda aldıkları kötü sonuçlardan dolayı takım olarak çok üzgün olduklarını belirtti. Beşiktaş'a yakışmayacak sonuçlar aldıklarını ve bu sonuçlardan dersler çıkarmaları gerektiğini ifade eden tecrübeli futbolcu, "İyi bir takımız ve bunu geçen sene gösterdik. Geçen sene bu kupayı kazanmış takımın, grup maçlarında gösterdiği performans takımla aynı kalitede değil. Hafta sonu lig başlıyor. Bu takım geçen seneki başarıyı, şampiyonluğu yaşayacaktır. Bunu takım arkadaşlarımda görüyorum. Bundan sonra sahada çok farklı bir takım göreceksiniz. Birlik ve beraberlik olmazsa istikrar olmaz. Bu takım başarılı olacaktır ama başarılı olurken de camiada birlik ve beraberliği yakalamamız gerekiyor" dedi. Beşiktaşlı taraftarlara da mesaj gönderen İbrahim Üzülmez, "Onların desteği ile geçen sene bu takım 2 kupa aldı. Bu yılkı kupa performansımızdan dolayı üzgünüz. Ama önümüzde lig var. Başarıyı yakalamak için birbirimize destek olmalıyız. Geçmiş dönemlerde bu takımda mücadele etmiş futbolcular var. Kötü sonuçlardan sonra o arkadaşları gündeme getirmek bize zarar veriyor. Ben de çok seviyorum o arkadaşları, ama son yıllarda başarısız sonuçlardan sonra bunları gündeme getirmek doğru değil. Sezon bu arkadaşlarımızla devam edeceğine göre, bu arkadaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bütün takım arkadaşlarıma inanıyorum. Bu takım başarılı olacaktır. Başarı için camia olarak kenetlenmeliyiz" diye konuştu. Takımın tecrübeli futbolcularından İbrahim Toraman ise futbolda hiçbir şeyin garantisinin olmadığına dikkat çekerek, "Türkiye Kupası'ndan elendik ama asıl önemli hedef Süper Lig şampiyonluğudur ve hala önümüzde duruyor. Tecrübeli takımız, şu an olumsuz bir hava olabilir ama ikinci yarının başlaması ile bunu kırabiliriz. Önemli transferler yapıldı. Lig şampiyonluğu asıl hedeftir. Artık elimizde Süper Lig şampiyonluğu hedefi kaldı. Buna inanıyoruz. İlk maçımızdan itibaren taraftarımızı da yanımızda görünce hedefimize varacağız" diye konuştu. Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mert Nobre de bir soru üzerine iki forvetle oynamayı sevdiğini belirterek, "Ama şu unutulmamalı ki şu anki sistemle geçen sene 2 kupa aldık. Kötü sonuçlardan ders alıp önümüze bakacağız ve şampiyon olacağız. Kimse kaybettiği için mutlu olamaz. Bu sıkıntıları geride bırakıp önümüze bakmak istiyoruz. Arkadaşlarımızla konuşuyoruz ve herkes şampiyon olmak istiyor" ifadelerini kullandı. Bu sezon resmi maçlarda sadece 1 gol attığının hatırlatılması üzerine ise Nobre, "Büyük takımlarda ve böyle şampiyonalarda oynadığınızda her zaman baskı vardır. Bir forvet oyuncusu olarak da içinde bulunduğum durumdan memnun değilim. Daha fazla çalışıp daha fazla goller atmak istiyorum. Nobre veya başka bir insanın iyi oynaması önemli değil, takım olarak iyi oynamamız önemli. Tek yapmamız gereken geçen seneki performansımıza dönmek. Önümüzde 17 maç var ve sadece 5 puan fark bulunuyor. Puan farkını da çok kolay kapatabiliriz. Ben tabii ki gol atmak isterim ama benim asıl mutlu olduğum takımın kazanması, kimin attığı önemli değil" cevabını verdi. Alman futbolcu Fabian Ernst ise son dönemde aldıkları mağlubiyetler için üzgün olduklarını ifade ederek, "Fakat, lig kupasını kaldıracak olan bizleriz. Elimizde Türkiye şampiyonluk kupası var ve bunu almak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Bir soru üzerine son haftalarda kendi ve takımın performansından memnun olmadığını belirterek, "Bir maçı kaybettiyseniz hata yapmışsınızdır. Yenildiğimiz maçları çok ufak farklarla kaybettik. Bunlar üzüntü verici. Ancak, son iki maçta gösterdiğimiz görüntü ile birlikte o kötü görüntü iki katına çıktı" şeklinde konuştu. Siyah-beyazlı takımın genç oyuncusu Necip Uysal ise son haftalarda sadece kendisine ve Ernst'e sevgi gösterisinde bulunulduğunun hatırlatılması üzerine, "Benim için çok mutluluk verici bir şey ama taraftarın sadece ikimize değil tüm takıma destek vermesi lazım. Ben de takımıma en iyi şekilde faydalı olmaya çalışıyorum" cevabını verdi. |
bla bla bla bla bla bla bla... |
Canlı yayında izledim basın açıklamasını. Futbolcular artık herşeyin değişiceğini söylediler. Ben sabır gsötermek gerektiğini düşünüyorum. Herkesin önüne çıkıpta taraftardan özür dilemek kolay birşey değil. |
"Milangaz Tribünü" http://www.ilkhabergazetesi.com/word...hp_560x480.jpg Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Murat Aksu, kendisine sürekli Yıldırım Demirören'in parasını nasıl ödeyeceğinin sorulduğunu belirterek, ''İnönü Stadı'nın, SİT alanı olan bölümün dışında kalan üç tribününü teker teker yıkıp yeni bir stat oluşturacağız. Dokunamadığımız tribüne de 25 yıllığına 'Milangaz Tribünü' deriz. Başkanın parası çıkmış olur'' dedi. Beşiktaş Kulübü'nün 31 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek kongresi öncesinde kulübün mali durumunu değerlendirmek amacıyla gazetecilerle bir araya gelen Aksu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin faaliyet gelirlerinin son 3 yılda istikrarsızlık gösterdiğini, giderlerin ise gelirlerle aynı düzeye ulaştığını söyledi. Faaliyet gelirleri içerisinde en önemli payı televizyon yayın gelirlerinin oluşturduğunu, ancak geçen yıl bu tutarın düştüğünü dile getiren Aksu, kombine kart ve loca gelirleri ile maç bilet gelirlerinin de kulübün diğer önemli gelir kalemi olduğunu anlattı. Şirketin en önemli gelir kalemlerinde büyümenin yakalanamadığını ileri süren Aksu, sponsorluk gelirlerinin de istenilen düzeyde olmadığını savundu. Murat Aksu, son 3 yıl içinde İnönü Stadı'nda yapılan maç sayısı ve elde edilen gelirler dikkate alındığında ve maç başına 20 bin seyircinin statta olduğu varsayımıyla kişi başına ortalama bilet ücretinin yaklaşık 32 lira olduğunu belirterek, ''Burada bir yanlış var. Biletlerin ortalamasının 32 lira olması mümkün değil. Satılan bilet sayısında bir hata yapılıyor'' dedi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin net işletme sermayesinin negatif düzeye düştüğüne dikkati çeken Aksu, 2007 yılında 26,5 milyon lira, 2008 yılında 38,4 milyon lira ve geçen yıl 65,6 milyon lira olan net işletme sermayesi açığının 31 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla 113 milyon liraya yükseldiğini söyledi. -KULÜBÜN BORCU- Aksu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kısa ve uzun vadeli borçlarının hızla büyüdüğünü ve toplamının 279 milyon lira olduğunu bildirdi. Yıldırım Demirören'e olan borcun da eklenmesiyle bu borcun, 340 milyon lira seviyelerine çıktığına dikkati çeken Aksu, şu görüşleri dile getirdi: ''Son günlerde çok konuşulan bir şey var; 'Kulübün borcu 181 milyon lira mı? 400 milyon lira mı?' deniliyor. Belirttiğim gibi şirketin borcu kabaca 340 milyon lira... Burada Del Bosque olayında olduğu gibi karşılık ayrılmayan ve henüz tutarı tespit edilemeyen borçları da düşünürsek, borç 400 milyon liraya çıkıyor. Del Bosque olayında Başkan, davayı kazanacağını düşündüğü için karşılık ayırmamıştı, ama kaybedince Del Bosque'ye ödenen tutar, gider yazıldı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, borç miktarı kadar şirketin esas faaliyetlerinden kar elde edip etmediğidir. Şirket, son 3 yıldır faaliyet zararı oluşturmuştur. Son yıl faaliyet zararımız 29 milyon liraya ulaştı. Şirketin katlandığı finansman giderleri de son 3 yılda hızla artmış, son yıl 36 milyon lira olmuştur. Ayrıca şirketin özkaynakları geçen yıldan itibaren negatife dönmüştür. Bu durum, şirketi 'hukuki anlamda borca batık şirket' konumuna sokmuş ve bunun üzerine mahkemeden bilirkişi raporu alınarak yeniden değerleme yapılmış ve bu değerlemede futbolcularla şirketin gelecekte elde edeceği gelirler, yeniden değerlenerek bugüne indirgenmiştir. Ancak bu değerleme, uluslararası standartlar tarafından kabul edilmediğinden, mevcut negatif özsermayeli bilanço ile biz UEFA kriterlerini karşılamak zorunda kalacağız. Böyle bir bilançoyla da kulüp, uluslararası turnuvalara katılamaz durumda olacaktır.'' Kulübün gelirlerinin temlik altında olmadığının da söylendiğini, ancak ''gerçeğin'' böyle olmadığını savunan Aksu, ''Şirketin gelecek yıllara ilişkin gelirleri üzerinde temlik vardır. Bunu görmek için şirketin İMKB'de yayınladığı bilançonun dipnotlarına bakmak yeterlidir. Son durum itibarıyla temlik tutarı yaklaşık 43 milyon dolardır. Temlikler, çeşitli banka kredilerine karşılık verilmiştir. Dolayısıyla Beşiktaş'ın maç geliri, yayın geliri, kira geliri ve sponsorluk geliri gibi hemen hemen tüm gelirleri önümüzdeki dönemde serbestçe kullanılamaz durumdadır'' şeklinde konuştu. -''ÜYELERİN OY KULLANMALARI İÇİN KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ''- Soruları da yanıtlayan Aksu, kulübün son 5 yıl içinde sadece bonservis bedeli olarak 85 milyon avro ödediğini, ancak ödenen bu bonservislerin ne stat, ne sponsorluk gelirlerini, ne de ürün satışlarını buna paralel artırmadığını söyledi. Murat Aksu, bir gazetecinin ''Seçimi kazanma konusunda umutlu musunuz?'' sorusunu da şöyle yanıtladı: ''13 bin civarında kongre üyesi var. Bunlardan 8 bin 500-9 bininin oy kullanmaya geleceğini tahmin ediyorum. Başkanın sabit oyları var. Bunları çevirmek çok mümkün görünmüyor, ama 7 binin üzerinde oy kullanılırsa, ben kazanırım. Özellikle kongreye son 10 gün kala kongre üyelerinin oy kullanmaları için kampanya başlatacağız.'' Aksu, kendileri için en büyük sorunun, ''nasıl bir kulüp devralacaklarını bilmemeleri'' olduğunu ifade ederek, ''Başkanı, bilançoları incelemek için 3 kere aradım. Ancak kendisi buna yanaşmadı. Mali raporlar, halen kongre üyelerine gönderilmiş değil'' dedi. Bir gazetecinin, ''Seçime siyaset karıştırdığınız yönündeki iddialara ne diyorsunuz?'' sorusuna da Aksu, daha önce de kulübün Yönetim Kurulunda olduğunu hatırlatarak, ''O zaman siyaset karıştırmadım da şimdi mi karıştırıyor muşum? Hangi vali, hangi emniyet müdürü, kongre üyelerini bana oy vermeleri için arıyormuş? Bunu ispat etsin. Konya ve Balıkesir ziyaretlerimde o şehirlerin Valilerini ve Emniyet Müdürlerini ziyaret ettiğim doğrudur. Kendileri benim uzun zamandır arkadaşlarım. Bir arkadaşımı ziyaret etmem, buralara çekilmemeli'' yanıtını verdi. Kongreyi kazanmaları halinde ilk yapacakları işin, kulübe bağımsız bir denetim şirketi getirmek olduğunu vurgulayan Aksu, kulübün kurumsal yönetime kavuşturulmasının işin icrasının profesyoneller tarafından yapılmasının şart olduğunu söyledi. -''ÜÇ YIL İÇERİSİNDE 100 MİLYON LİRA EK GELİR LAZIM''- Aksu, kulübün, ''düzlüğe çıkması'' için 3 yıl içerisinde 100 milyon lira ek gelir elde etmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: ''Altyapıya çok önem vereceğiz. Altyapıdan yetiştirdiğimiz futbolcuları Türk futboluna kazandıran bir kulüp olacağız. Zaten kulübün bilançosu ortada. Böyle bir ortamda 'ben şu yıldızı getireceğim, bu yıldızı transfer edeceğim' gibi sözlerin bir anlamı yok. Bunun yanı sıra stadın yeniden inşa edilmesi hayati önem taşıyor. Stadımızın bir bölümü SİT alanı içerisinde yer alıyor. Buraya bir çivi bile çaktırmazlar. Ancak diğer üç tribünü yapabiliriz. Bana sürekli Yıldırım Demirören'in parasını nasıl ödeyeceğimi soruyorlar. İnönü Stadı'nın, SİT alanı olan bölümün dışında kalan 3 tribününü teker teker yıkıp yeni bir stat oluşturacağız. Dokunamadığımız tribüne de 25 yıllığına 'Milangaz Tribünü' deriz. Başkanın parası çıkmış olur. Diğer üç tribünün inşaatının finansmanını da Kulüpten karşılamayı düşünmüyoruz. İnönü Stadı'nın tribünlerini yapmaya gönüllü olacak çok kişi var. Bunlara bu tribünleri yaptırır ve isimlerini belli bir süreliğine veririz. Böylelikle güzel bir stada kavuşmuş oluruz. İyi bir stat da hem prestijimizi, hem gelirlerimizi artırır. Ayrıca bunlara ek olarak bir projemiz var. Kongre üyelerinin sayısının az olduğunu düşünüyorum. Benim hedefim, kulübün 100-150 bin kongre üyesine sahip olması... Şu an giriş aidatı 2 bin lira. Bu, çok yüksek. Bunu 500 liraya düşürebiliriz. Kongre üyelerinin yıllık aidatı da şu an 50 lira. Bu, çok az. Bu rakamı 300 liraya çıkarmalıyız. 100 bin kongre üyemiz olsa ve bunlardan yıllık 300 liradan 30 milyon lira gelir elde etsek, 3 yılda yaklaşık 100 milyon lira ek gelir hedefimize ulaşmış oluruz.'' Murat Aksu, diğer bir soru üzerine de Kartal Yuvası mağazalarının sayılarının çok olduğunu ve bunların çoğunu kapatmayı düşündüklerini söyledi. Aksu, stok, pazarlama, dağıtım gibi maliyetleri yüksek olan küçük küçük mağazalar yerine 3-4 tane büyük mağazanın yeterli olacağını, mağazalar dışında da esas olarak internet üzerinden satış yapılabilineceğini sözlerine ekledi. AA ( Özel Haber ) |
Türkiye`de Saat: 03:46 . |