ferro1903 | 18-12-2006 22:12 | Serdar Tiganaya Teşekkür Etti Beşiktaş’ın ortasahadaki parlayan yıldızlarından Serdar Kurtuluş, Radyospor’a konuştu. Genç futbolcu, futbolun garanti olmadığını ve üniversiteye giderek iyi bir yere gelmek istediğini kaydetti.
Beşiktaş’a 19 yaşında Bursaspor’dan transfer olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Burak, "Buraya gelişimin en önemli nedeni Tigana’nın gençlere verdiği önemdi. Bana şans verdi. Ben de bana verilen şansı değerlendirdim. Şu an 19 yaşındayım. İnanıyorum ki ilerleyen dönemlerde daha başarılı olacağım" dedi.
Bursaspor altyapısında futbola başladığını kaydeden genç futbolcu, "Dokuz sene Bursaspor altyapısında iki sene de A takımında oynadım. Şimdi Türkiye’nin en büyük camialarından birine geldim. Geçen yıl üniversite sınavına girmiştim ama kazanamamıştım. Futbolun garantisi yok. Üniversite sınavına girip, kazanarak öğretmenlik veya başka bir meslekte iyi bir yere gelmek istiyorum." şeklinde konuştu.
Delgado, Kleberson, gibi çok tecrübeli isimler arasında oynamasının kendisi için avantaj olduğunu kaydeden Serdar Kurtuluş, "Antrenmanlarda ve maçlarda abilerimden çok şey öğreniyorum ve öğrenmek için de onları izliyorum. İnaniyorum ki kendimi daha da geliştireceğim" ifadelerini kullandı.
Uefa Kupası’nda şanssız bir şekilde yenildikleri Leverkusen maçına da değinen ortasaha oyuncusu, "Hayli zor bir maçtı. Biz o maçı kazanmak için çıkmıştık. Bize beraberlik yetiyordu. Son 10 dakikaya kadar dayandık. Şanssız bir penaltı kazandılar. Daha sonra onlar ikinci golü de buldular. Biz golü de bulduk ama şanssız bir yenilgiyle gruplardan çıkamadık." dedi.
İstanbul’a geldiğinde zorluk çektiğini kaydeden Serdar, "Ben buraya oynamak için geldim. Bursaspor’da oynarken de büyük takımlara gitmek istiyordum. Beşiktaş ile Bursaspor taraftarı arasında limonilik var ama ben Türkiye’nin en büyük camialarından birine geldi. Şimdiki hedefim A milli takım." şeklinde konuştu.
Ricardinho’nun etkileyici bir futbolcu olduğunu kaydeden Serdar, "O’nunla yanyana olmak bile çok güzel. Topu aldığı zaman oyunu yönlendiriyor, paslarıyla takımı yönetiyor. Dünya çapında bir isim. Bu konuda şanslıyım. Hocam benden ataklara çıkan Ricardinho gibi futbolcuların yerini doldurmamı istiyor. Ben de onun yerini boş bırakmamaya çalışıyorum. Bazen ben de ataklara çıkıyorum. Ama daha çok defansif oynuyorum" dedi.
İkinci yarıyı da değerlendiren Serdar, "Bizim için 8 puanlık farkın önemi yok. Devre arasında iyi bir kamp dönemi geçirerek ikinci yarıya çok iyi başlayıp farkı kapatıp şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Kadromuzda bunu başarıcak güçte" şeklinde sözlerini bitirdi.
Radyospor |