![]() |
Marco Aurelio ve Milli Takim ULUSAL MARŞTA AYAĞA KALKMAM! Olamaz... İsyan ediyorum. İtirazım Marco Aurelio'nun Mehmet Aurelio olmasına değil. Olabilir. Adam Türkiye'de ekmek yiyor. Daha çok para kazanmak için ismini Mehmet yapabilir. F.Bahçe kendi çıkarları için 6 yabancı barajını bu uyanık taktikle delebilir. Buna da itirazım yok. İtirazım şurada; Marco bir günde Mehmet yapılırsa ve O Mehmet'te en yüksek değerimiz olan Ulusal formayı giyerse ben de isyan ederim. Biliyorum ki bu konuda beni suçlayanlar, faşist , ırkçı diyecekler. Hatta bana globalleşen bu dünyada sen ne geri kafalı adamsın diyecekler. Dünya'ya bak. Fransa, Hollanda ve İngiltere'de kimler oynuyor diyecekler. Desinler efendim, desinler. Bakınız beni dinleyin; Siz Didier Six'i bilir misiniz? Bilmezseniz hatırlatayım. İçişleri Bakanı Ali Tanrıyar'ın torpili ile bir günde Türk vatandaşı oldu. Dündar Siz ismini aldı. Galatasaray'da top oynadı, para kazandı ülkesi Fransa'ya döndü. Bir gün Türkiye'ye geldi. Gümrükte, Türk değil Fransız pasaportunu polise uzattı. Polisin "Siz Türk vatandaşısınız" sorusuna küstah bir bakış attı. Bakınız efendim; benim Marco'm, sizin Mehmet'iniz yarın Brezilya'ya döner. Bir gün tatile gelirse Türk polisine Brezilya pasaportunu uzatır. Olayın özeti budur. Peki siz o ulusal forma altında duygusuz ve sadece parayı düşleyen bir oyuncuya nasıl bakarsınız. Ben şöyle bakacağım. Eğer Fatih Terim Marco'yu Ulusal takıma alırsa. O maçta Ulusal marşlar çalınırken ben de ayağa kalkmam. Bu konuda susmayacağım. Devşirme sporcularla kendimizi kandırmayalım . Sizi bilmem ama Elvan koşarken değil, Süreyya koşarken heyecandan ölüyorum... Kazim kanat bugun sabahtaki kosesinde boyle bir yazi yazmis sizin gorusleriniz nedir bence bende karsiyim bazi ulkelerde ornegin hollanda fransa gibi ulkelerde oluyor ama o oyuncular onlarin somurge ulkelerinin vatandaslari vede oyuncular yildiz oyuncu ya marco nereli brezilyan sirf fb bir yabanci fazla oynatsin diye turk yapildi yani marconun yerinde milli takimda oynayan oyuncular marcodan dahami kotu bence daha iyi |
Türk tarihinde her zaman devşirmeler var olmuştur ve önemli mevkilere gelerek ülke için oldukca faydalı işler yapmışlardır. Eğer futbolcu kaliteli ve gerçekten yetenekli ise milli takımlarımızda oynatılmasının hiç bir zararı yoktur. Kazım kanat gene shova kaçmış yazısında. Haa..olay sadece Aurelio ise bu oyunucuyu sevmem ve yetenekli görmediğimden milli takıma seçilmesini tavsip etmem. Fakat bir messi ,sevicenko gibi, yetenekler olsa ,milli takımımızda bulunmaları önemli katkı yapacağından kabul ederim. Fakat iş sadece Aurelio ise yetersiz birinin takıma çağırılmasını kabul etmem elbette. bir de hatırlatma: pireye kızarak yorgan yakılmaz.Beyefendi o oyuncu oynarsa milli marşta ayağa kalkmam demesi;tamamanen milli birlik ve beraberliğe saysızılık demektir. |
o kadar saygısız davranacağını düşünmüyorum sadece tepkisini göstermek için böyle yazmıştır büyük ihtimalle...... |
eziklerde türk statüsünde oynarsa oynasın. ama milli takımda asla. hem fahrinin milli forma sansını da ortadan kaldırabilir. |
marco dan daha iyi adamlar var milli takimda yabanci sayisini kisitliyorlar genclerin onu acilsin diye milli takima sirf bir takim yabanci sayisi 1 fazla olsun diye milli takima almak istiyorlar bu ne pehriz bu ne tursu egerki bahsi gecen oyucu gerceketen bir yildiz olsa olur kazim kanata gelince tepkiden soylenmis bir sozdur bence yoksa her ne olursa olsun Milli marsta oturmak saygisizliktir Herkes milli degerler sahip cikmali |
marcodan daha yetenekli gerçek türk oyuncular var FAHRİ TATAN |
kalkmazsan kalkma ulan!!! zaten belli senin ne mal olduğun. milli takımda yabancı oynamasına bende karşıyım. bu zamana kadar olmadı bundan sorada olmasın. |
hayatımız boyunca cekmısız bu yabancılardan adamlar para ıcın napcanı sasırır her daim.sımdı gelmısler marco paşanın elıne turk bayragı wermısler gıtmıs poz werıo adam hıc ıcıme sınmıo sınırlenıorum bıde lıgtwdekı cok bılen abıler amcalar oynar tabı marco cok ii bı oyuncu artık turk watandası oynasın dıo. ya bu adam istıklal marsımızı bıle bılmıo cıksın elını bıde arkadan baglasın ıstıklal marsı okunurken. sonra hepberaber ızleyelım marco beyı mıllı takımda ... turkıyede oynıcak futbolcu kalmadı ya.... |
Ben kesinlikle karsi cikmam. Bu her ulkede oluyor ve her dalda oluyor, unutmayin ki bayan basketbol ve erkek basketbol Milli Takimda da Bosnak, Rus vardir ve atletizm'de bir zencimiz bile oldu. Ayrica Aurelio kalilesiyle cok esy katabilir Milli Takima, orada Huseyin Simsir oynayacagina Aurelio oynasin daha iyi, zaten onliberoda eksiklik var Milli Takimda. Ayrica Fahri'yi soyleyen arkadaslara anca gulerim ben, Fahri daha BJK'de sadece resmi 1 mac oynadi, Aurelio ise 3 senedir Fenerde banko 11 ve ilk sene takimin nerdeyse tek basina tasidi, bari o kadar at gozluklu bakmayalim. |
Alıntı:
|
72 Milyonluk TÜRKİYE CUMHURİYETİ 11 tane savaşacak TÜRK genci çıkaramıyorsa ne diyeyim ...yazıklar olsun... |
bence türkiyeye güc katar ! bakin almanyaya takimin yarisi yabanci, senci bile var onlarda, klose podolski neuville, odonkor hepsi alman degil ! türkiye de de bi yabanci oynasa ne olcak ? bence hatta güc katar tür mili takimina.. :D:D |
soruyorum yarın bu gibi adamlar milli takımda oynamaya başlarsa almanyadaki gençlere gel bizimalman milli takımında oynayan gençler gidip orda oynar |
BEn karsi deılım eger en iyi perfonmasi o gosteriyorsa oynasın! |
arklar böyle milliyetçilik ayaklarını bırakalım, bunu tüm dünya yapıyor, pekala biz de yapabiliriz, zaten önemli olan o adamın istiklal marşını öğrenip söylemesi değil, marş çalınırken gösterdiği saygıdır... ayrıca marco aurelio çok iyi bir oyuncudur, eziklerde oynuyor diye adamın hakkını yemeyin... ayrıca şöyle bir durumda var: ingiltere, fransa ve daha birçok avrupa ülkesinin kadrolarına baktığımızda adamların ne müthiş kadrosu var, biz de niye yok diye iç çekiyoruz, ama o takımların hemen hemen tamamı devşirme oyuncular... bunlar bana çok normal geliyor, globalleşen dünya anlayışında... |
binlerce genç oyuncu ulusal forma ateşiyle yanıp sönerken marco formayı giyerse bırakalım gidelim artık |
Alıntı:
hepimiz kleberson'u çok seviyoruz, adam da burayı çok seviyor ve çok mutlu, 3 yıl daha böyle gitse , sonunda türk vatandaşı olmaya karar verse ve milli takıma çağırılsa tepkiniz ne olurdu?işe bir de bu boyutundan bakmaya çalışalım, eziklere hepimiz gıcığız ama sırf onların oyuncusu diye bunları söylemeyelim...;) (not: yukarıdaki sadece bir örnekti, yoksa kleberson'un brezilya milli takımında oynadığı için türk milli takımında oynayamayacağını biliyorum!:D ) |
Türkiye Milli Takımı Bence milli takımda sadece o ülkenin çocukları oynamalıdır. Fenerli olduğu için değil bizden bir futbolcu da olsa yanlış ve saçma bence. Mesela atletizm'deki Elvan... Milli takıma şampiyonluk getirecek olsa bile bence alınmamalııııııııııııııııııııı. |
Mute bugun show yapıon valla :D butun yorumlarına katılıyorum :D |
Alıntı:
|
türkiye milli takıma katkısı olucksa oynasın |
kardeşim imzamdan da anlaşılayacğı gibi ırkçılığa sonuna kadar karşıyım. ama milli takımımızda 5 sene önce türkiyeye gelmiş, bırakın istiklal marşını ezbere söylemeyi türkçe dahi konuşamayan bir brezilyanın oynaması bana ters geliyor. Milli duyguları taşımayan bir insan doğma büyüme türk bile olsa orda yeri olmamalıdır bırakın yabancı olmasını... şimdi fransa da, almanya da bir sürü yabancı adam var başarılı oluyolar diyenler çıkacaktır. özentiden çok ne var bu ülkede!? hayır bir aurelio ile milli takımımız avrupa veya dünya şampiyonu olacak olsa anlarım. bu adamın kalitesi de ortada...bir ronaldo olsa insanın gönlü belki razı olur da... Herkesi milli değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyorum... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Avrupa yapıyor ama ,adamlarda nufus artışı sıfır mecburen yapıyorlar.Avrupa yapıyor diye yapacağımız o kadar çok şey varki ,mesale avrupa gibi çalışkan olalım,avrupanın teknolojisini alalım,avrupalıların siyasetçilerini örnek alalım ,bu kişi klebersonda olsa istemem bizim yıldız sorunumuz yok, aurelio yokken biz dünya üçüncüsü olduk ,adı üstünde milli takım bizim milli takıma bakış açımızla avrupalınınki çok değişik,mesela avrupalı bir topçu milli takımda artık oynamayacağım diye açıklama yapıyor bizde aynısını yapmaya kimse cesaret edemez (Tugay istisna) bu işle milliyetçiliği karıştırmayın öyle birşey olsa milliyetçi olanlar klub takımlarındaki yabancılarada karşı çıkar (Ayrıca milliyetçiliğide suç gibi göstermeyin vatanını seven insandan korkmayın kimseye zarar gelmez)... |
Alıntı:
|
valla bu adami sirf yabanci diye milli takima almazlarsa ne oliim |
Ben Buna Karsiyim. Okadar Genc Turk Futbolcularimiz Varken Neden Bi Yabanci Futbolcu Milli Takimda Forma Giysin? |
fatih terim carsamba gunu kadro aciklanacak o zaman gorursunuz demis onemli olan oynayip oynamamasi degil avrupada basta almanya, hollandada o ulkenin vatandasi olmak icin bazi kosullar lazim ornegin hollanda kursa tabi tutuluyor ilk once dil bilmesi sart sonra o ulke kulturune ayak uydurmasi lazim ama adam daha iki kelime turkce bilmiyor biliyorsada konusmuyor adam sirf fb bir yabanci fazla oynatsin diye Turk oldu yoksa ne isi var adamin 6 yabanciyi serbest birakin hani yabanci sinirlamasi olmassa genclerin onu kesiliyordu simdi ne oluyor genclerin onumu aciliyor |
kala kala aurelio yamı kaldık. bıraksınlar bu işleri o forma Türkten başkasına yakışmaz. formanın rengi neden kırmızı sanıyolar acaba. |
Milli takıma giremez hele Terim varken hiç giremez ama oldu da girerse yazıklar olsun deriim... |
öyleyse nobreyi de alsınlar takımda golcü yok bea adında mehmet nuri yapalım |
Alıntı:
Cunku Turk gencleriyle bir bok yiyemiyoruz da ondan.:) |
arklar çok duygusal davranıyorsunuz ve bence hiç objektif değilsiniz, türk milli takımı da bu hallere hep bu duygusallığından geldi zaten, alpay'ın tekmeleri, antrenörün rakip oyuncuya çelmesi, fatih terim'in oyuncularına rakip takım oyuncusunu hedef göstererek vurun demesi, hep duygusal davranışlar... kusura bakmayın ama bu konuda da çok duygusal davranıyorsunuz, bence marco aurelio, bölgesinde türkiye'deki en iyi 2-3 oyuncudan biri ve milli takımda oynaması da bir artıdır... |
abi bi turk gibi hissdemez macı bence farzedelim brezilyayla oynuyoruz bir turk gibi oynayabilirmi??? |
türk vatandaşlığına geçmiş olsalar bile yabancı futbolcuların milli takıma çağrılması çok saçma,milli takımımız fransa,hollanda milli takımlarında olduğu gibi çeşitli ülkelerden oyuncularla dolmamalı..kazım kanatın yazısını bugün ben de okudum gazetede,bi yere kadar haklı olabilir ama milli marş sırasında ayağa kalkmam da ne demek????? |
bence biz sonunda fransa gibi 11 senci futbolcuyla milli maclara cikmayacaksak eger birsey olmaz. bende milliyetcigim ve türkiye a milli takimini düsünerek kim iyi ise bizim milli takim icin oynamak istiyorsa oynasin. eger fahri iyi oynarsa fahri oynasin aurelio'da külübede oturur. bakin galatasarayda'da mehmet güven diye bir gencimiz var her ne kadar cimbom'da oynasada o bir TÜRK ve eger böyle iyi oynamaya devam ederse o aurelio'yu yedek külübesine oturtturur. HERSEY GÜZEL TÜRKIYEMiZ ICIN!!! |
biz türküz diğerleriyle aynı kefeye koymayalım kendimizi..şahsen eğer bi yabancı oynarsa bizim milli takımda çok rahatsız olurum... |
YA ne yıldızı yaa bu adam 3 gün sonra koyup gidicek ülkesine daha türkce konusamıan adamın ne işi war miili takımda ben kazım kanata katılıyorum!! Marco?? Ne kata bilirki milli takıma yası belli kapasitesi belli!!!Bence yanlıs bi hareket!!! |
100 milyon türkten 1 adam çıkaramıcazda arelyo yu mu oynatacaz be öyle olursa yuh bize.. |
Türkiye`de Saat: 14:23 . |