![]() |
İş çok baya be pff :D |
geçmiş olsunnn:D:D:D |
ben kesin olarak günah biliyorum ama bende dövme var:D |
dövme haramdır kesin olarak... ben bu konuyu çok araştırdım ve btn birikimlerim sonucunda buna varılıor ve böylece yabtırmaktan vazgeçtim.. |
Alıntı:
|
Çok dövme istiyorsanız hevesinizin kırılması için tattoo yaptırın Hem haram değil diye tahmin ediyorum o derinin üstünde çünkü Bir süre sonra çıkıyor |
yazmasa biLe abdest(bazı durumlarda:)) aLdığımzda, abdest geçerli olmuyo.. abdest almıyosnz o ayrı.. |
Dövme abdeste engel deyil ama vücudumuza bilerek verdigimiz degisiklik (estetik) günahdir.. bende hesabini bir gün vereceyim... |
nasıl abdeste engel deil su geçirmiomu yaptrln dövmeler, bu soruyu soran da sakızLardn çıkan dövmeyi yapıştırck deiL heralde.. |
dövme abdest geçirir ama vücuda verilen zarrdan dolayı haramdır arkadaşlar... |
Alıntı:
|
arkadaşım bu dövme konusunda dayandıın bi ayet falan var mı?hadis fetva falan herhangi birşey.. |
Dövme ile abdest olmaz Başka türlü bir fikri aklınızdan çıkarın Said haklı Ama bugüne kadar rastladığım herkesce günah.. |
ya ben haksız demedimki sadece sordum dayandıı bi şey var mı die meydan okuma deil ciddi annamda soruydu:D haramdır ama nie?insanlar bunn cevabını merak edio herşey kayıtsız şartsız kabul edilmior malesef... |
Arasana Zekiriya beyaz'ı hahaha :D |
aman allah'ım korusun inşallah onun gibilere bırakmasın güzel dinimizi... |
Adamın yüzünde nur var yaf niye öyle diyosun :D İnsan bir bakınca bir daha bakası geliyor :D |
ya ben bu adama ciddi ciddisinir oluorum ve hiç salih bi insan olduunuda düşünmüorum...yüzde nurla iş bitseydiii:D:D:D |
bende bır suru var hıcte zararını gormedım günhanıda bosa konusuyorsunuz yakısan yaptırsın herkes kendınden mesuldur |
İçinin güzelliği dışına vurmuş adamın öyle deme :D |
Alıntı:
din bazı şeyleri kıstlar arkadaşım... |
su an yaptıgınızı kısıtlamıyormu |
neyi ? insanlara doğru olann ne olduunu gstermeye çalışmayı kıstlamaz sanırım islam yhaa... |
neyın dogru oldugunu nerden bılıyorsun heavy metaldenmı bılıyorsun |
heavy metal dinleyen kuran okuyamazmı ya da arştıramaz mı dinini sahiplenemezmi:Dçok yanlış yoldayım çook:D |
Lütfen konu dışına çıkmayalım!! |
Alıntı:
|
[bencede cok yanlıs yoldasın kuran ve heavy metal cok ılgınc bence sen bıldıgın yoldan devam et heavy metal olumsuzdur |
sadece sana demedim herkese diyorum ;) |
bu tartışmayı uzatmıcam...sadece tek biş yazıcam her heavy metal dinleyen allah'a isyan etmez... |
arabeks dınlemıyoruz kı edelım heavy metal dınlıyoruz bence sen bu kulturu bır aractır |
Alıntı:
bunun içn kanıt istemk mantıkLı deiL ki ama.. kuranda açık,belli oLan ve gizLi ayetLer var sen de biLiyosundur bu konuda direk dövme abdesti bozar, ya da su geçirmez diye bi ayet oLmaz zatn, belki araştırsak peygamberimzn hadisLernde buLabiLirz.. ama yine de orda burda okuduğm ve benden büyük, gerçktn biLgi sahibi oLan insanLrdn aLdığm biLgiye göre KESİNLİKLE abdesti tamamLamıyo.. zatn değişik maddeLerdn yapıLıo uzun bi süre gerekio, ee mantıken deriyi bayaa bi kapLıyo suyu da geçirmiyo.. abdest de kabul oLmayınca haLiyle insan cünup geziyo.. bu da çok büyük günah bu konuda da ayet var.. |
Alıntı:
tabi dövmesine gre de deişio biraz sanırım derialtına işlenn var mı blmiorum... |
Alıntı:
bu soruyu soran da büyk ihtimaL kartaL dövmesi yaptırıcktr:D.. büyük faLn.. heralde onLar geçirmiyo.. tabi senn dediğn gbi dövmeden dövmye değişr.. |
Yaw şöyle bir durum var Kübra senin istediğin dövme Deri altımı..Yoksa tattoo mu Anlayamadım pek Hevesin geçsin istiyorsan tattoo yaptır deri altı diyorsan illede bazı şeyleri kabullenmek gerek..:) ve onları çıkarmak hiçte tahmin ettiğin kadar kolay değildir |
ya ben vazgeçeli çok oldu ufuk:D olayı biliorumda derdimi anlatamıorum tam biizahını bulup dncem bu konuya tekrar öle bi karr aldım:D:D |
aman napcnz.. faso füso şeyLer.. ben dövmemi kaLbime yapmışm:rock: |
valla ne gereng var şüphede kaldıysan yapma :P |
Bu konuyla alakalı verilen onca Hadis-i şerif ve Ayet-i kerime'den sonra bize hiçbir şey demek düşmez. |
Türkiye`de Saat: 19:23 . |