|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
16-03-2010, 12:03 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 15 |
BEŞİKTAŞ dün akşam Denizli’de sadece kazanmak için oynadı.. Ligin düşme hattındaki rakibi karşısında oyuna hükmetmeden, topu fazla koşturmadan sadece koşarak ve mücadele ederek kazandı. BEN özellikle büyük takımların saha içinde daha pozitif bir futbol sergilemesi gerektiğine inanıyorum. Ligin en zayıf takımlarından biri karşısında karambolden bulunmuş tesadüfi bir golle kazanmak şampiyonluğa oynayan bir takım için yeterli olmamalı. KOŞMANIN ötesinde şampiyonluğa oynayan takım biraz da topu koşturacak bir kurguya sahip olmalı. Şampiyonluğa oynayan takım rakibine kendi oyununu kabul ettirmeli, rakibi zor durumlara düşürmeli. MUSTAFA Denizli’nin takımı kazanmaya odaklı. Ancak hücumda daha üretken bir oyun şart. Kanat bekleri İbrahim Kaş ve İbrahim Üzülmez’in hücuma katkıları son derece kısıtlı.. ORTA alan İbrahim Toraman ve Fink gibi pas yapan değil, rakibi karşılayan oyunculardan kurulu.. Sadece Bobo, Tello ve Holosko’nun üzerine hucüm organizayonlarını yıkmak üretkenlikten uzak oyunun başsorumlusu.. SAVUNMA İYİYDİ BU kadar defansif önlemle beraber iyi savunma yapan bir takım vardı sahada. Rüştü, Sivok, Toraman ve Ferrari iyi oynadılar. Dünyada futbol her geçen gün daha da kolektif bir anlayışa gidiyor. Alanlar daralıyor. Takımlar 10 kişi ile savunma; 10 kişiyle hücum yapıyorlar.. ANCAK Beşiktaş takım savunmasındaki başarısını ‘takım hücumunda’ gösteremiyor. 8 kişiyle savunma, 3 kişiyle hücum yapıyor. Asıl çözülmesi gereken sorun kanımca bu. OYUNUN genelinde topa daha çok sahip olan, oyunu kontrol eden, daha agresif ve ofansif oynayan Denizlispor’du. Şiddetle puana ihtiyacı olan, ligde kalmak için çırpınan bir takıma karşı oynamak zordur. Nitekim de öyle oldu. ARTIK hatanın telafisinin oldukça zor olduğu haftalarda savunma güvenliği tabii ki önemli ama bazı kilitleri, duvarları aşmak için de savunma güvenliğinden daha fazla, hücum organizayonları önem kazanıyor. Güntekin Onay / Vatan | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |