Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Makaleler

Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform.

Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 27-02-2008, 12:59   #1
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Erman Toroğlu iyice şaşırdı

Gece golleri!

Gay futbolcular konusu zaman zaman Türkiye’de de konuşuluyor. Olaya basit mantıkla bakarsanız, genelde oran neyse, futbolcuda da o kadardır. Herkesin özel hayatı kendini ilgilendirir. Yalnız, benim anlamadığım bir şey var.

Bazı büyük spor yazarları (!) maça gitmeden, evde yatarak, televizyon seyrederek veya viski ve şarap içerek, yaptıklarının ne kadar ulvi, ne kadar muazzam olduğunu satır satır yazıyorlar.

Gene, futbolun dışında bazı yazarlar, bazı kalemler gay olmanın veya lezbiyen olmanın neredeyse faydalı bir şey olduğunu bunların rahat rahat kendilerini açıklamaları gerektiğini ve bunlara sonsuz müsamaha gösterilmesi gerektiğini, bu gayliğin ve lezbiyenliğin neredeyse ne kadar faydalı bir şey olduğunu yazıyorlar, söylüyorlar.

Genel bakışı bırakın, ben size bir detay sorayım bakayım, ne cevap vereceksiniz.

Rahat dururlar mı?

Futbol takımları kampa girerler. Neden? Kendilerine daha iyi bakmak için maça daha iyi hazırlanmak için. Bu kampa girdiklerinde futbolcuların sevgilileri veya eşleri kampa alınmazlar. Yani onlarla aynı yatağa girmezler. Peki, iki gay futbolcu bu girilen kampta rahat dururlar mı? O kamp, hedefine ulaşır mı? Belki, gay iki futbolcu için hedefine fazlasıyla ulaşabilir o kamp. Ama takım için ne olur? Onu bilemem. Onlar birbirlerine gol atmaktan belki de rakip takıma atılacak gol kalmayabilir.

Vefa borcu olanlara dikkat

Trabzonspor'un ikinci golü net ofsayt. Vestel Manisa’nın inanılmaz bir penaltısı verilmemiş. Faulleri saymıyorum. Maçın sonu 2-2. Bu maç sezonun son karşılaşması olsa ve böyle bitse Vestel Manisa küme düşmüş olacak. Maç doğru idare edilse, Manisa maçı alsa Manisa ligde kalmış olacak.

Hakem de seneye maçları idare etmeye devam edecek. Mesela bu maçın hakemiyle Denizli-Beşiktaş maçının sadece ikinci yarısını 7 dakika eksik oynatan hakemler için acaba gözlemcileri kaçar puan verdiler, merak ediyorum.

Özellikle de altını çiziyorum. Testiyi kıranla, götüreni ayıramazsanız, yani gözlemcilik müessesesini işletemezseniz bu hakemler her türlü şeyi yaparlar. Bir şeyi daha uyarıyorum, yeni Futbol Federasyonu bazı hakemleri dikkatle takip etsin. Giden Federasyon’a vefa borcu olanların veya olabileceklerin hareketlerini yakın takibe alsınlar. Yoksa, arkadan vurulabilirler.

Şerefli spor yazarı Kazım

Yıllar önce milli maç için Üsküp’teyiz. Bir seyyar satıcıdan doldurulmuş atmaca satın aldım. Bir kafede kahve içiyoruz. Kazım Kanat da var. Elimde atmacayla fotoğrafımı çekti ve ilave etti: "Senin, Beşiktaşlı olduğun kanıtlandı." "Kazım bu kartal değil, atmaca" dedim. "Olsun" dedi. "Ben Kartal diye yazayım da sen atmaca olduğunu ıspat et."

İşte, böyle bir ahlaklı ve şerefli spor yazarıdır Kazım Kanat. Yazdıklarına cevap vermek istemem. Çünkü, adam yerine koymuş olursun. Ama bu sefer sınırı aştı. Haddini bildirmek lazım.

Bırakın spor yazarlığını, ahlaklı bir insan bildiğini yazar, doğruyu yazar. Eğer, bilmiyorsa araştırır, sorar yazar. Veya konuşur. Geçen hafta, Oğuz Sarvan’dan ve babası eski hakem Muzaffer Sarvan’dan bahsederken sözü bana getirmiş. Öncelikle şunu söyleyeyim. Yıllar önceki o meşhur Ankara’da oynanan Ankaragücü-Beşiktaş Türkiye Kupası maçında, hakem Muzaffer Sarvan’ın, Kazım Kanat’a göre buz gibi gol dediği Beşiktaşlı Nihat’ın attığı golde elle oynama var. Bir nolu yardımcının ikazı üzerine Muzaffer Sarvan, o golü iptal etti. Aynı maçta sonuç 2-0 Ankaragücü lehine bitti. Beşiktaş elendi.

Sporcu, sporcuyu korur

Maçtan sonra hiçbir Ankaragücülü futbolcu olaylara katılmadı. Santraya gidip oturdular. Olaylar, Beşiktaşlı futbolcularla sahada bulunan siviller ve polisler arasında geçti. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Beşiktaş’tan 6 futbolcu ceza kuruluna gittiler ve 2’şer ayla, 1.5 yıl arası cezalar yediler.

O maçta Beşiktaş’ın teknik direktörü Gündüz Kılıç’tı. Şerefli, haysiyetli spor yazarı Kazım Kanat’a göre 19 Mayıs Stadı’nın çıkış tünelinde Gündüz Kılıç’ı merdivenlerden aşağı iten futbolcu benmişim. Bak Kazım, bırak Gündüz Kılıç’ı merdivenlerden aşağı bizzat itmeyi, başka birisi itse gider ondan hesap sorarım. Biz sporcular ne olursa olsun, kanlı bıçaklı bile olsak birbirimizi koruruz. Sahip çıkarız.

Çünkü, sporcular saygılıdırlar. Ama senin gibi spordan nasibini almamış, sporculuk ruhunu anlamayan insanlara karşı saygısı tartışılır tipler bunlardan anlamaz. Bak Kazım, bu kadar sütunu bile sana harcamak yazık. Ama, senin gibi yalancı, senin gibi şerefli spor yazarı bu yazıdan da utanmaz. Çünkü sende utanacak surat yok. Kösele olmuş.

Utandın mı?

Neden mi Kazım Kanat.

Beşiktaş’la oynadığımız bu Türkiye Kupası rövanş maçından 3 gün önce yine Ankara’da yine Beşiktaş ile oynadık. Hakem Muzaffer Sarvan, 90. dakikada Beşiktaşlı Yusuf ile beni tartıştığımız için oyundan atmıştı...

Yani, rahmetli Gündüz Kılıç’ın merdivenlerden aşağıya düştüğü bu maçta ben kapalı tribünün en üstünde o maçı seyrediyordum. Yani, o maçta oynamıyordum. Yalancı Kazım Kanat... Utandın mı? Ne gezer. Çünkü sende utanacak surat yok...

Seyirciyi soymayın!..

Genelimiz, şampiyonluğa veya düşmemeye odaklanmışız. Hep o hedeflere koşuyoruz. Onları tartışıyoruz. İddia kalmayınca maçlarda seyirci adedimiz azalıyor. Ama bakıyorsunuz İngiltere Premier Ligi’nde 15. ile 18. maç yapıyor. Stat kapasitesi ne kadarsa, o kadar seyirci full. Neden? Çünkü onlar maça bir tiyatro gibi bakıyorlar. Yani bu maç bir ürün.

Peki, bu ürünün baş aktörleri yani bu ürünleri tezgaha koyanlar satılması için süslüyecek, püslüyecek şahıslar kimler? Önce teknik adamlar, sonra hakemler. Öyle değil mi? Ben bir ürünü alıyorsam, ona tonla para veriyorsam, o kaliteli olduğu içindir. Ama sen teknik adam olarak bana birinci ürünü gösterip de maça ikinci ürünü sürersen, olay vitrinde gösterdiğinden tezgah altından çıkardığına gelir. Yani sen benim paramı, çalıyorsun demektir.

Aynı şekilde bir hakem de 90 dakika oynanacak maçı 90 dakika olarak, yani kemiksiz kıyma gibi oynatması gerekir. İlk yarı oynanmayan 8 dakika varsa 8 dakikayı, ikinci yarı oynanmayan 10 dakika veya 15 dakikayı oynatmaya mecbursun. Bunu kısma yetkin yok. Çünkü, seyirci bu parayı maça gelirken o malın tamamı için verir. Ama sen ona 90 dakikalık değil de 75 dakikalık maç verirsen, 15 dakikalık bu süreyi seyircinin cebinden hırsızlık yaparak çalmış olursun.

Yani, ne hakemlerin ne de teknik direktörlerin seyircinin cebindeki parayı çalmaya hakları yoktur. Yani, hırsızlık yapmaya yetkileri yoktur.

Çok iş var...

Yeni Futbol Federasyonu’nun yapacağı çok işler var. Bazıları uzun vadede, bazıları kısa vadede. Mesela futbolun kalitesini yükseltmek için 18 takımlı Süper Lig normal mi, yoksa bu kış şartlarında bunu 16’ya indirmek mi lazım?

Türkiye coğrafyasına göre lisanslı futbolcu adedimiz çok düşük. Nasıl çoğaltılır? Buna bakmak lazım. Bank Asya 1. Ligi, TFF 2. Lig ve 3. ligleri ıslah edip takım adetlerini azaltıp, 2. ve 3. Ligi tamamen bölgesel yapmak gerekmez mi? Ne dersiniz?
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2008, 13:02   #2
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bunadı leny bu adam.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2008, 13:04   #3
 
tekaşkımbjk_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ya bu adamı ne zaman susturacaklar yaa
__________________
Click the image to open in full size.
tekaşkımbjk_03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2008, 13:07   #4
Yazal
 
erzincnli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

gerçekten üzülüorum bu adama senin ne haddine ki kazım kanatı ağzına alıyorsun geçmişte ne işler yaptığı ortada şimdide bi yarışma programı suncakmış gaylerle neden bu kadar ilgili anlamadım
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
erzincnli Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2008, 13:12   #5
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hay o atmaca seni yırtsın emi.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2008, 13:14   #6
 
canorguc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
okumayın

erman toroğlu gibi kendini bilmezleri okumayıp dinlemezsek onlara prim kazandırmamış oluruz en güzel cevap erman toroğluda kim ben onu tanımıyorum demektir
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
canorguc Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2008, 19:16   #7
Eye For An Eye
 
OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

okumaya değmez...
__________________
Click the image to open in full size.



Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
M. Kemal ATATÜRK

OzzY Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2008, 19:43   #8
 
can buyukkarakartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

onu bunu bilmem.
sen kılçıksız bir maç oynatabildin mi?
denizli-bjk maçının duraklamalarını basket maçı gibi hesaplatmışsın.var mı böyle duraklama hesabı yapılmış tek bir maç.
senin yönettiğin maçlara bakmak lazım.eger böyle hesaplayıp da 10-15 dakika uzattığın 1 tane maçın yoksa HIRSIZ KİM ?
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
can buyukkarakartal Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-02-2008, 23:14   #9
gençsafran
 
cinayet78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ibrahim üzülmez le ali tandoğan gaydir kesin
__________________
ŞU DUVARLAR HIÇKIRIĞIMI DUYSA BELKİ BENİ ANLARDI ! BENİ UNUTANA SÖYLE BENİ UNUTANI BEN UNUTMADIM KALBİMDE BİR IŞIK GÖNLÜMDE BİR UMUT ONU BEKLİYOR BEKLEYECEK ELBET BİR GÜN GERİ DÖNECEK YA DÖNECEK YADA BU BEDEN ONSUZ ÖLÜP GİDECEKKKKKKKKKKKK

C@NK@N
cinayet78 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-02-2008, 10:12   #10
 
lacrymosa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

şöyle bir düşünün; şu anda futbol yorumcusu olarak geçinenler arasında en popüler ve en gündemde olan kimler: 2 eski hakem olanlar hani, isimleri söylemeye bile gerek yok, hatta işi büyütüp kanallarda saçma yarışmalar sunmaya kadar gittiler, şimdi işin bu boyutu da var, bu kadar ün şan şöhret getiriyorsa böyle yazılar adamlar niye yazmasın, erotik kuşakta bile olmayanhareket ve söylemler, ezeli ve düşman bellediğiniz rakibinize bile yapmayacağınız imaları yapan bu adamın haddi bildirilmemişse adam ne yapsın, devam ermancım güzel gidiosun, içine ettiniz futbolun, etmeye de devam...
__________________
eternity...
lacrymosa Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/makaleler/54323-erman-toroglu-iyice-sasirdi/
Mesaj Yazan For Type Tarih
Untitled document This thread Refback 27-02-2008 20:20

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 21:32 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580