|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
|
Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
09-04-2008, 09:51 | #1 | ||
hüngürella Üyelik tarihi: May 2007 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 24 |
Beşiktaş’ın Sivas galibiyeti ligi ilk ikide bitirme umuduna dönüşü işaretliyor. Ancak amacına ulaşması için öncelikle tüm maçlarını kazanması gerekiyor. İşini puanla bitirmek zorunda. Zira üç rakibine karşı da ikili ve genel averajlarda üstünlüğü yok. Öyle bir zorlu dönemde yine önemli adamları sakat, cezalı ve birkaçı da dört sarı kart sınırında. Ve de artan hakem hataları başının derdi! Hakem hatalarından edindikleri yararlardan ötürü hiçbir takımı suçlamam. Fener’e de Galatasaray’a da diyeceğim yok. Hatalara tepki koyarken hedefim, hatayı yapandır ve yanı sıra yanlışlarında ısrar eden hakeme görev vermede ısrar eden MHK’dır. Hakan Sivriservi adlı hakeme maçta dili dönen futbolcuya yaptığı ilk yardımdan ötürü büyük saygı duydum. O saygım gene var; ama artık hakemliğine hiçbir biçimde aynı içtenlikle yaklaşmıyorum. Onu art niyetli de ilan edemem. Ama şu kesin ki hakemlik için yetersiz ve de yeteneksiz. Eğer yetenekli sayılırsa, işte o zaman hataları art niyetli olmakla açıklanır. Ben onu yetersiz sayıyorum. Peki, yetersizliğini açıkça kanıtlamış bir adama neden ısrarla önemli maçlar yönettiriliyor? İşte bu noktada MHK’nın sorgulanması gereği doğuyor. Ak sayfaya kara notu MHK düşürtmekte! Sivriservi Beşiktaşlı Bobo’yu İBB maçının, 42. dakikasında atarak büyük hata etmiş Beşiktaş’ın yenilgisinde başlıca rolü oynamıştı. Aynı Sivriservi, Kayseri karşısında Fenerbahçe lehine, hakemim diyen adamın utançtan yüzünü kızartacak bir penaltı vererek ve de maç içinde daha birçok hakemlik yanlışı yaparak Fenerbahçe’nin kazanmasında gene başrol oynadı. Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin arasındaki beş puanın doğmasındaki ana neden Sivriservi’nin hatalarıdır. Bu hakeme ve benzerlerine ısrarla görev verilmesi MHK’nın güvenilirliğine gölge düşürür. MHK’yı bir nedenle mazur görebiliriz. Kiminle baş edecek? Daha dün Yunus Yıldırım BJK-FB maçında BJK’ın; Müftüoğlu G.Birliği-GS maçında G.Birliğinin penaltısını vermeyerek ligin akışına olumsuz etki yaptılar. Hakemlik de bir yetenek işi. Sorun yalnızca eğitimle, atamayla, düsütlükle çözülmüyor. Futbolu oynamak gibi yönetmek de bir yetenek işi. Kaderimiz bu ki ülkeden hiç yıldız hakem çıkmıyor. Bizimkiler becerileriyle değil, beceriksizlikleriyle yıldızlaşıyorlar! Güven Taner | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |