Herşey bitmiş Vedat Okyar | | DOST acı söyler, diye başlayalım. Uyumsuzluk futbolda en büyük sorundur. ‘Yarısı iyi, yarısı yok bir takımın liderken bile ligi önde bitirmesi pamuk ipliğine bağlı’ diyordum. Haklı çıkmanın keyifsizliğini yaşıyorum. Maalesef bu uyumsuzluğu dünkü galibiyette bile zaman zaman yakaladım. Rize takımı çoluk çocukla maça çıkmış. Bir gol yiyorsun, eski yediklerinin kopyası. 6-7 tane adamın 18’in içinde ama rakibi tutan yok. Rakibin yanında bile değiller. Kalitesi üst seviyede kalecin topa hamle yapıyor, geri dönüyor. Rüştü kardeş; senin önünde oynayanlar adamla yan yana durmuyor. Bu yan toplara sen çıkacaksın. Ya vuracaksın, ya tutacaksın. Yoksa rakipler vuruyor, gol oluyor.
Dünkü futbolu beğenmedim. Bu tip oynanacaksa, ligde yenilecek başka bir takım yok zaten. Rize sağlam takımıyla Beşiktaş’ı hem ligde üzdü, hem kupa dışına attı. Kötü kadroyla yakalandılar. Yapacakları hiçbir şey yoktu. Tüm ceplerini boşalttılar. Ama o hata golünün dışında pozisyonları yok. AYDIN NİYE ÇIKTI Kİ?
BEŞİKTAŞ’IN attığı 2. gol ders niteliğinde. Maçın en şık, en göz keyfi taşıyan pozisyonu. Delgado’nun ustalığı kadar Holosko’nun yaptığı verkaç da üst seviyeydi.
Bu Gordon, Beşiktaş’a ilâç olmaz. Son kararım bu! Sade bir vatandaş, o kadar.
Serdar’a 2 çift lafım var. Bak Serdar, futbolcu eskisi bir ağabeyin sesleniyor. Hızlı büyüyenler büyük yıldız olur. Bir ara duraladın, dün seni çok beğendim. Ama gördüğün sarı kart, o iyiliği aldı götürdü. Yalnız oynamakla büyüme. Sporcu olarak da büyü.
Ertuğrul Hoca Aydın’ı niye çıkardı, aklım ermiş değil. Aydın bu takıma dinamizm katan bir oyuncu. Çıkarırsın İ.Üzülmez’i, Tello’yu oraya çekersin, Aydın oyunda kalır.
Dünkü oyunun hakemlik bir işi yoktu.
Hakem de zaten suya sabuna dokunmadan tek taraflı oynanan bir oyunun seyircisi oldu. Matematik olarak eline kim kalem kağıt alsa, ‘Bu 3 puanlı ligde her şey olur’ der. Ben ise ‘Dünkü oyunla hiçbir şey olmaz’ derim. Ama Beşiktaş’ın istikrar ibresi o kadar titrek ki, ne olacağını ne futbolcular kestirebilir, ne hocaları. Bunun ispatı var. 5 maçın 3’ü kayıp. Skoru beğendim ama oynananı sevmedim.
__________________ |