Sağlam’a sağlam destek verilmeli! Hayri Ülgen | | Ligin başlamasına sayılı günler kala burdan tüm Beşiktaşlılar’a seslenmek istiyorum!.. Belki geçen sezon şampiyon olamadık ama bunda tek suçlu Ertuğrul Sağlam ve futbolcular mı? Tabii ki değil... Yaşanan sakatlıklar ve aleyhine verilen kararlar Beşiktaş’ın bu başarısını kaybetmesinde büyük etki oldu. Başkan Yıldırım Demirören, her konuşmasında, ‘Hocamıza güvenimiz tam’ diyerek Sağlam’ın arkasında olduğunu gösteriyor. Ancak bana göre başkan kadar bu camianın gerçek sahipleri olan siyah-beyazlı taraftarı genç çalıştırıcıyı hiçbir zaman yanlız bırakmamalı. UEFA Kupası’nda Siroki karşısında Beşiktaş’ı beğendim dersem yalan olur. Ancak lige kadar sakat olan oyuncular ile affedilen futbolcuların da katılımıyla bu kadro büyük iş yapar. yeni transferlerden özellikle Sivok’u başarılı buldum. Rakip forvetleri çok iyi etkisiz hale getirmesini bilen bir oyuncu. Özellikle Gökhan Zan ile olan uyumu gerçekten çok güzel. Geçen sene Toraman ile Zan bir arada uyum içinde olamadılar. Bu sezon bunu Sağlam çok iyi çözmüş olacak. Benim tek endişem sol taraf... Tello ve Aydın Karabulut bu tarafta kanat oyuncusu olarak iyi işler yapıyorlar. Fakat savunma açısından her iki oyuncu da hucüm yönü ağırlıklı futbolcular olduğu için gereken verimi veremiyorlar. Bu mevkii için alınan Seric’in tam hazır olmadığı hem de kontenjana takılması Beşiktaş’ın ileri günlerdeki sorunu olacak. Manisa’dan alınan Uğur İnceman, Kartal’ın vazgeçilmezi olacak. Cisse ile de iyi bir ikili oluşturdular. Sağlam’ın bu sezon uygulamayı düşündüğü çift ön libero da Cisse ve Uğur hem savunmada hem de orta sahadaki varlıklarıyla büyük katkı sağlayacaklar.
__________________ |