Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Medya

Medya Bu Bölümde Televizyon Radio vb. Beşiktaş Hakkındakı Yayınlar Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-03-2007, 11:55   #1
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Futbolun 13. adamı: 'Top toplayıcılar'

Futbolun 13. adamı: 'Top toplayıcılar'Click the image to open in full size.ERHAN GÜVEN
Futbolda oyuncuların ve teknik adamların dışında skora doğrudan etki edenlerin başında taraftarlar geliyor. Bu yüzden onlara ‘12. Adam’ deniyor. Son dönemlerde yeşil sahalarda sonucu doğrudan etkileyenlere top toplayıcılar da eklendi. Tuttukları takım öndeyse yavaş, gerideyse hızlı hareket eden, bazen taktik veren, bazen de asist bile yapan(!) top toplayıcılar, futbolun ‘13.
Yasin Gurbet, 16 yaşında Antalyalı bir genç. F.Bahçe’nin altyapısına seçilince ailesinin yanından kopup İstanbul’a gelmiş. Sürekli kalabileceği bir yakını da olmadığı için Dereağzı Tesisleri’nde günlerini geçiriyor. B Genç Takım’da forvet mevkiinde oynayan Gurbet’in en büyük hedefi, altyapıdaki diğer gençler gibi ileride F.Bahçe olmasa bile bir Süper Lig takımında forma giyebilmek. Yasin Gurbet, idmanlar ve okulun dışında kalan zamanlarda F.Bahçe’nin düzenlediği etkinliklerde görev alıyor. Bu görevlerden biri de Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maçlarda top toplamak. Sahadaki mücadeleyi yakından izleyen Gurbet ve arkadaşları hem kendilerini geliştiriyor hem de para kazanıyor. Çünkü F.Bahçe, bu gençlere maç başına 15 YTL ücret ödüyor.
Futbolcu olmak isteyenlere ‘Senden ancak top toplayıcı olur!’ gibi kırıcı bir söz söylenmesi, belki de hayallerin önüne çok erken set vurulması anlamına geliyor. Zaten ülkemizde top toplayıcıların genellikle futbolu pek bilmeyenlerden oluştuğu düşüncesi hakim. Her ne kadar basit bir iş gözüyle bakılsa da takımların altyapılarındaki oyunculardan seçilen top toplayıcılar, maç içindeki davranışlarıyla galibiyete veya mağlubiyete direkt etki edebiliyor. Yani taraftarlara ‘12. Adam’ dendiği futbolda ‘13. Adam’ nitelemesini en çok onlar hak ediyor.
Bazen topu oyuna geç sokmaları, yavaş hareket etmeleri, bazen de ikisinin, üçünün birden sahaya top fırlatması dikkatleri bu gençler üzerine çekiyor. Peki, bazı maçların seyrini bile değiştiren top toplayıcılar kimlerden oluşuyor? Yaşları 13 ila 16 arasında değişen top toplayıcılar, Süper Lig veya Avrupa maçlarında istisnalar dışında ev sahibi takımların altyapısında oynayan oyunculardan seçiliyor. Yıldız kategorisinde mücadele eden ve gelecekte büyük bir futbolcu olmanın hayaliyle yanıp tutuşan gençler, 2 yıla yakın top toplayıcılık görevini zevkle yerine getiriyor. Beğenildikleri takdirde sırasıyla B Genç, A Genç ve PAF (Profesyonelliğe Aday Futbolcular) takımda forma şansı bulan gençler, A takıma yükselmek için top toplayıcılıktan itibaren basamakları yavaş yavaş çıkıyor.
***
Top toplayıcı Cannavaro
Sistem sadece Türkiye’de böyle değil aslında. Yurtdışında da günümüzün birçok ünlü yıldızı kariyerinin ilk döneminde top toplayıcılık yapmış oluyor. Örneğin, İtalyan futbolcu Fabio Cannavaro... Almanya 2006’da Dünya Kupası’nı havaya kaldıran Cannavaro, kısa boylu olmasına rağmen çok iyi bir savunma oyuncusu. Dünya Kupası’ndaki performansı tecrübeli defansa çok sayıda ödül kazandırdı. Cannavaro’nun bilinmeyen özellikleri arasında uzun süre top toplaması gösterilebilir. İtalya’nın ev sahipliği yaptığı 1990 Dünya Kupası’nda top toplayıcı olan Cannavaro, bu olaydan bir yıl sonra da Napoli’de Maradona ile idmanlara çıkmaya başlıyordu. Almanya’daki gururumuz Nuri Şahin de saha çizgilerinin dışına kaçan topları yakalamada çok hızlıymış! Çocukluğunda Borussia Dortmund forması giyeceği günleri rüyalarında gören milli futbolcu, Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid ve Arsenal’a karşı oynadığı karşılaşmalarda top toplayıcılığı yapmış.
Top toplayıcılığın bazıları için ne kadar üst düzey bir hedef olduğunu Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş’tan dinleyelim: “Küçükken futbolcu değil, top toplayıcı olmak isterdim. Bursaspor’da oynayan futbolcuları yakından görmek ve atmosferi yaşamak en büyük hayalimdi.” Sezon başında Bursa’dan Beşiktaş’a transfer olan ve küçüklüğünde top toplayıcı olmak isteyen Serdar artık herkesin tanıdığı bir isim.
***
Maçın gidişatına göre hareket ediyorlar
Geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş-G.Saray derbisini izlerken top toplayıcı çocuklarla da konuştuk. Maçın öneminden ve stresinden hiç kimse bu çocukları görmese de onlar zor bir iş yaptıklarının farkındaydı. Ev sahibi Beşiktaş olduğu için top toplayıcılar da Siyah-Beyazlıların altyapısında oynayan oyunculardan seçilmişti. Saha kanarında toplam 10 kişilerdi ve Beşiktaş B Genç Takımı’nda forma giyen Fuat Yazıcı top toplayıcılara kaptanlık yapıyordu. Emir Alagöz’le birlikte kale arkasında yer tutan Yazıcı, maçlardan önce kendilerine oyunu soğutun veya hızlandırın şeklinde telkinde bulunulmadığını, kendilerinin ‘Her şey Beşiktaş için’ düşüncesiyle duruma göre hareket ettiklerini belirtiyordu.
F.Bahçe-Sivas maçında da top toplayıcılarla sohbet etme imkânımız oldu. Başta da ifade ettiğimiz gibi Yasin Gurbet, Dereağzı Tesisleri’nde yatıp kalkıyor ve maçlara top toplayıcı olarak geliyor. Saracoğlu’na 9 şanslı genç Sivas maçında top toplayıcılık yapmak üzere getirilmişti. 16 yaşındaki Erzurumlu Muhammet Yılmaz da B Genç Takım’da oynuyor. İkisinin hedefi de ileride A takımda sahaya çıkmak. Maç öncesi büyüklerinden herhangi bir uyarı almıyorlar. Tıpkı Beşiktaşlı top toplayıcılar gibi inisiyatif kullandıklarını söylüyorlar. Yani bu çocuklar takım önde ise işi ağırdan alabiliyor, eğer takımları gerideyse en hızlı şekilde topu oyuna sokmaya çalışıyor.
***
Asist bile yapıyorlar artık!
Geçen yıl Beşiktaş’ın Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Kayserispor’u 2-0 yendiği maçta, Siyah-Beyazlılar’ın attığı 2. golde sahadaki sporcuların dışında, 15 yaşındaki gencin de payı vardı. Kayserispor kalecisi İvankov’un taç çizgisine kadar gelerek dışarı attığı topu, sezgisiyle taç atışını kullanması için süratle Ahmed Hassan’a ileten ve İvankov yerine geçmeden Bobo’nun golü atmasında katkısı bulunan top toplayıcı Murat Bulut, Beşiktaş’ın yıldız takımında forma giyen bir sporcuydu. 1991 doğumlu Bulut, top taca çıktığında savunmada az adam olduğunu görmüş ve o an içinden ‘Bu golü atarız’ diye geçirmiş.
Evet, 90 dakikalık bir futbol maçında topla oynama süresinin toplamda 60 dakikayı geçmediği düşünülürse top toplayıcılara bu noktada ne denli büyük sorumluluklar düştüğü anlaşılacaktır. Hızlı davranırlarsa meşin yuvarlağın yeşil zeminde kaldığı süre artıyor. Tabii bu da futbola katkı sağladığı gibi mücadeleden daha çok keyif alınmasına yol açıyor. Maalesef top toplayıcıların gündeme gelmesi kimi zaman değişik şekillerde olabiliyor. Önceki hafta Beşiktaş’ın deplasmanda Konyaspor’a 2-1 yenildiği maçta Siyah-Beyazlılar’ın kaptanı İbrahim Üzülmez’in saha kenarındaki top toplayıcı çocuğa küfür etmesi kameralara yansıdı. Hatasını kabul eden Üzülmez, herkesten özür diledi.
***
Top toplayıcı, sinir gerici!
Zaman zaman top toplayıcı çocuklar, futbolcuları sinirlendirebiliyor. Birisi topu oyuna sokarken bir diğeri sahaya 2. topu fırlatıyor. Bir maçta en az 5-6 defa böyle durumlar oluşuyor. Mağlup takımın futbolcusu da oyunu soğuttuğu için tüm hıncını top toplayıcı çocuktan çıkarabiliyor. 2003 yılında Süper Lig’de Bursaspor’la Altay karşılaşıyordu. Maçın 37. dakikasında topu geciktirdiği gerekçesiyle top toplayıcıyı tokatlayan Çağdaş, kırmızı kart görerek takımını eksik bırakmıştı.
Benzer olaylar birçok maçta görülebiliyor. 2004’te 2. Lig A Kategorisi’ndeki Yimpaş Yozgatspor-Kocaelispor maçında hakem Bülent Yıldırım, taç atışı kullanmak isteyen Bülent Kaan’a topu vermeyen üç top toplayıcıyı sahanın dışına çıkartmıştı. 2004-05 sezonunda Süper Lig’de G.Saray’la Beşiktaş karşılaşırken; maçı 1-0 kazanmalarına rağmen G.Saray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, topu futbolculara geç veren top toplayıcı çocukları azarlamıştı. 2005-06’da da yine bir G.Saray-Beşiktaş derbisinde top toplayıcının attığı top kafasına gelen Beşiktaş’ın kalecisi Cordoba, bu duruma çok sinirlenmişti. Maçın hakemi de kale arkasındaki görevliye bir şeyler söyleyen Kolombiyalı file bekçisini uyarmıştı.
Geçen yıl 2. Lig B Kategorisi Yükselme Grubu’ndaki G.Birliği Asaş-Eskişehirspor maçının son bölümünde Eskişehirsporlu Erhan Namlı, yedek kulübesinden çıkarak top toplayıcı çocuğa tepki gösterince, hakem çocuğu stat dışına göndermişti.

***
Top toplayıcı kolay olunmuyor!
Geçen haftaki F.Bahçe-Sivas maçında oyunun son dakikalarına 2-2 eşitlikle girilince taraftarlar çileden çıkmıştı. Hakemin 4 dakikalık ilave süreyi işaret ettiği esnada Sivas kalecisi Petkoviç ağır hareket ediyordu. Top o anda dışarı çıkınca F.Bahçe’nin süre kazanması amacıyla hızlı davranan top toplayıcılar, sahaya aynı anda 3 top birden göndermişti. Böyle olunca da oyunun başlaması biraz daha gecikmişti. Hatta topu rastgele dışarı atan top toplayıcı, topun kale arkasındaki kameraya çarpıp geri dönmesiyle taraftarın tepkisiyle karşılaşmıştı.
Görüldüğü gibi top toplayıcılık sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Küfür ve azar işitebilir, tokat yiyebilir veya saha dışına atılabilirsiniz. Herkesi top toplayıcı yapmadıkları da herhalde bu haberimizden sonra daha iyi anlaşılacaktır. Hemen hatırlatalım 2005 yılında Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde top toplamak için İngilizce bilmek gerekiyordu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak finalde görev alacak 12 top toplayıcı çocuk seçilirken tam 4 bin başvuru yapılmıştı. Top toplayıcı adayları, tüm masrafları da ceplerinden ödemişti.



TOP TOPLAYICILAR GOL DE ATAR OLDU! 14 Eylül 2006’da Brezilya 3. Ligi takımlarından Santa Cruzense ile Atletico Sorocabana arasında oynanan maçta ilginç bir olay yaşandı. Kale arkasında görev yapan top toplayıcı, topu aut atışı yapması için kaleciye vermek yerine ayağıyla filelere gönderdi. Sorocabana kalecisi topu kaleden çıkarıp aut atışı yapmaya hazırlanıyordu ki bayan hakem Silvia Regina de Oliveira santra noktasını gösterdi. Sorocabana oyuncuları son dakikalardaki bu ilginç golle durumun 1-1 olmasına uzun süre itiraz etti. Fakat sonuç değişmedi.

Sporvizyon/Zaman
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2007, 19:49   #2
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Top Toplayıcılıktan Dünya Kupasına

Top toplayıcılıktan Dünya Kupası'na!..


Click the image to open in full size.
Futbolculuk hayali kuran gençlere, "Senden ancak top toplayıcı olur" diyenler yanılıyor... 2006 Dünya Kupası'nı kaldıran İtalyan Cannavaro, 1990'da top toplayıcıydı... Almanya'daki gururumuz Nuri Şahin, Borussia Dortmund'un Devler Ligi maçlarında saha dışına çıkan topları kovalayan isimdi...


Önemsenmeseler de takımların altyapısından seçilen top toplayıcılar skora etki edebiliyor. Takımları öndeyse işi ağırdan alıyor, yeniliyorsa topu anında sahaya yetiştiriyorlar. Kimi zaman taktik gereği sahaya iki, üç top birden atıyorlar. Bazen de futbolcuları çileden çıkarıyor, oyundan atılmalarını sağlıyorlar. Yaptıkları asistler ve goller de cabası. Geçen yıl, Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın Kayseri'ye attığı 2. golde top toplayıcının asisti etkiliydi; kaleci yerine geçmeden topu oyuna sokmuş, Bobo'ya da golü atmak kalmıştı. En ilginç maceraları ise 2006'da Brezilya'da yaşandı. 3. lig maçında top toplayıcı, topu kaleciye vermek yerine ayağıyla filelere gönderdi. Hakem de santrayı gösterdi: 1-1.
Futbolda oyuncuların ve teknik adamların dışında skora doğrudan etki edenlerin başında taraftarlar geliyor. Bu yüzden onlara '12. Adam' deniyor. Son dönemlerde yeşil sahalarda sonucu doğrudan etkileyenlere top toplayıcılar da eklendi. Tuttukları takım öndeyse yavaş, gerideyse hızlı hareket eden, bazen taktik veren, bazen de asist bile yapan(!) top toplayıcılar, futbolun '13. Adam'ları.
Yasin Gurbet, 16 yaşında Antalyalı bir genç. F.Bahçe’nin altyapısına seçilince ailesinin yanından kopup İstanbul’a gelmiş. Sürekli kalabileceği bir yakını da olmadığı için Dereağzı Tesisleri’nde günlerini geçiriyor. B Genç Takım’da forvet mevkiinde oynayan Gurbet’in en büyük hedefi, altyapıdaki diğer gençler gibi ileride F.Bahçe olmasa bile bir Süper Lig takımında forma giyebilmek. Yasin Gurbet, idmanlar ve okulun dışında kalan zamanlarda F.Bahçe’nin düzenlediği etkinliklerde görev alıyor. Bu görevlerden biri de Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maçlarda top toplamak. Sahadaki mücadeleyi yakından izleyen Gurbet ve arkadaşları hem kendilerini geliştiriyor hem de para kazanıyor. Çünkü F.Bahçe, bu gençlere maç başına 15 YTL ücret ödüyor.
Futbolcu olmak isteyenlere ‘Senden ancak top toplayıcı olur!’ gibi kırıcı bir söz söylenmesi, belki de hayallerin önüne çok erken set vurulması anlamına geliyor. Zaten ülkemizde top toplayıcıların genellikle futbolu pek bilmeyenlerden oluştuğu düşüncesi hakim. Her ne kadar basit bir iş gözüyle bakılsa da takımların altyapılarındaki oyunculardan seçilen top toplayıcılar, maç içindeki davranışlarıyla galibiyete veya mağlubiyete direkt etki edebiliyor. Yani taraftarlara ‘12. Adam’ dendiği futbolda ‘13. Adam’ nitelemesini en çok onlar hak ediyor.
Bazen topu oyuna geç sokmaları, yavaş hareket etmeleri, bazen de ikisinin, üçünün birden sahaya top fırlatması dikkatleri bu gençler üzerine çekiyor. Peki, bazı maçların seyrini bile değiştiren top toplayıcılar kimlerden oluşuyor? Yaşları 13 ila 16 arasında değişen top toplayıcılar, Süper Lig veya Avrupa maçlarında istisnalar dışında ev sahibi takımların altyapısında oynayan oyunculardan seçiliyor. Yıldız kategorisinde mücadele eden ve gelecekte büyük bir futbolcu olmanın hayaliyle yanıp tutuşan gençler, 2 yıla yakın top toplayıcılık görevini zevkle yerine getiriyor. Beğenildikleri takdirde sırasıyla B Genç, A Genç ve PAF (Profesyonelliğe Aday Futbolcular) takımda forma şansı bulan gençler, A takıma yükselmek için top toplayıcılıktan itibaren basamakları yavaş yavaş çıkıyor.
Top toplayıcı Cannavaro
Sistem sadece Türkiye’de böyle değil aslında. Yurtdışında da günümüzün birçok ünlü yıldızı kariyerinin ilk döneminde top toplayıcılık yapmış oluyor. Örneğin, İtalyan futbolcu Fabio Cannavaro... Almanya 2006’da Dünya Kupası’nı havaya kaldıran Cannavaro, kısa boylu olmasına rağmen çok iyi bir savunma oyuncusu. Dünya Kupası’ndaki performansı tecrübeli defansa çok sayıda ödül kazandırdı. Cannavaro’nun bilinmeyen özellikleri arasında uzun süre top toplaması gösterilebilir. İtalya’nın ev sahipliği yaptığı 1990 Dünya Kupası’nda top toplayıcı olan Cannavaro, bu olaydan bir yıl sonra da Napoli’de Maradona ile idmanlara çıkmaya başlıyordu. Almanya’daki gururumuz Nuri Şahin de saha çizgilerinin dışına kaçan topları yakalamada çok hızlıymış! Çocukluğunda Borussia Dortmund forması giyeceği günleri rüyalarında gören milli futbolcu, Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid ve Arsenal’a karşı oynadığı karşılaşmalarda top toplayıcılığı yapmış.
Top toplayıcılığın bazıları için ne kadar üst düzey bir hedef olduğunu Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş’tan dinleyelim: “Küçükken futbolcu değil, top toplayıcı olmak isterdim. Bursaspor’da oynayan futbolcuları yakından görmek ve atmosferi yaşamak en büyük hayalimdi.” Sezon başında Bursa’dan Beşiktaş’a transfer olan ve küçüklüğünde top toplayıcı olmak isteyen Serdar artık herkesin tanıdığı bir isim.
Maçın gidişatına göre hareket ediyorlar
Geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş-G.Saray derbisini izlerken top toplayıcı çocuklarla da konuştuk. Maçın öneminden ve stresinden hiç kimse bu çocukları görmese de onlar zor bir iş yaptıklarının farkındaydı. Ev sahibi Beşiktaş olduğu için top toplayıcılar da Siyah-Beyazlıların altyapısında oynayan oyunculardan seçilmişti. Saha kanarında toplam 10 kişilerdi ve Beşiktaş B Genç Takımı’nda forma giyen Fuat Yazıcı top toplayıcılara kaptanlık yapıyordu. Emir Alagöz’le birlikte kale arkasında yer tutan Yazıcı, maçlardan önce kendilerine oyunu soğutun veya hızlandırın şeklinde telkinde bulunulmadığını, kendilerinin ‘Her şey Beşiktaş için’ düşüncesiyle duruma göre hareket ettiklerini belirtiyordu.
F.Bahçe-Sivas maçında da top toplayıcılarla sohbet etme imkânımız oldu. Başta da ifade ettiğimiz gibi Yasin Gurbet, Dereağzı Tesisleri’nde yatıp kalkıyor ve maçlara top toplayıcı olarak geliyor. Saracoğlu’na 9 şanslı genç Sivas maçında top toplayıcılık yapmak üzere getirilmişti. 16 yaşındaki Erzurumlu Muhammet Yılmaz da B Genç Takım’da oynuyor. İkisinin hedefi de ileride A takımda sahaya çıkmak. Maç öncesi büyüklerinden herhangi bir uyarı almıyorlar. Tıpkı Beşiktaşlı top toplayıcılar gibi inisiyatif kullandıklarını söylüyorlar. Yani bu çocuklar takım önde ise işi ağırdan alabiliyor, eğer takımları gerideyse en hızlı şekilde topu oyuna sokmaya çalışıyor.
Asist bile yapıyorlar artık!
Geçen yıl Beşiktaş’ın Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Kayserispor’u 2-0 yendiği maçta, Siyah-Beyazlılar’ın attığı 2. golde sahadaki sporcuların dışında, 15 yaşındaki gencin de payı vardı. Kayserispor kalecisi İvankov’un taç çizgisine kadar gelerek dışarı attığı topu, sezgisiyle taç atışını kullanması için süratle Ahmed Hassan’a ileten ve İvankov yerine geçmeden Bobo’nun golü atmasında katkısı bulunan top toplayıcı Murat Bulut, Beşiktaş’ın yıldız takımında forma giyen bir sporcuydu. 1991 doğumlu Bulut, top taca çıktığında savunmada az adam olduğunu görmüş ve o an içinden ‘Bu golü atarız’ diye geçirmiş.
Evet, 90 dakikalık bir futbol maçında topla oynama süresinin toplamda 60 dakikayı geçmediği düşünülürse top toplayıcılara bu noktada ne denli büyük sorumluluklar düştüğü anlaşılacaktır. Hızlı davranırlarsa meşin yuvarlağın yeşil zeminde kaldığı süre artıyor. Tabii bu da futbola katkı sağladığı gibi mücadeleden daha çok keyif alınmasına yol açıyor. Maalesef top toplayıcıların gündeme gelmesi kimi zaman değişik şekillerde olabiliyor. Önceki hafta Beşiktaş’ın deplasmanda Konyaspor’a 2-1 yenildiği maçta Siyah-Beyazlılar’ın kaptanı İbrahim Üzülmez’in saha kenarındaki top toplayıcı çocuğa küfür etmesi kameralara yansıdı. Hatasını kabul eden Üzülmez, herkesten özür diledi.
Top toplayıcı, sinir gerici!
Zaman zaman top toplayıcı çocuklar, futbolcuları sinirlendirebiliyor. Birisi topu oyuna sokarken bir diğeri sahaya 2. topu fırlatıyor. Bir maçta en az 5-6 defa böyle durumlar oluşuyor. Mağlup takımın futbolcusu da oyunu soğuttuğu için tüm hıncını top toplayıcı çocuktan çıkarabiliyor. 2003 yılında Süper Lig’de Bursaspor’la Altay karşılaşıyordu. Maçın 37. dakikasında topu geciktirdiği gerekçesiyle top toplayıcıyı tokatlayan Çağdaş, kırmızı kart görerek takımını eksik bırakmıştı.
Benzer olaylar birçok maçta görülebiliyor. 2004’te 2. Lig A Kategorisi’ndeki Yimpaş Yozgatspor-Kocaelispor maçında hakem Bülent Yıldırım, taç atışı kullanmak isteyen Bülent Kaan’a topu vermeyen üç top toplayıcıyı sahanın dışına çıkartmıştı. 2004-05 sezonunda Süper Lig’de G.Saray’la Beşiktaş karşılaşırken; maçı 1-0 kazanmalarına rağmen G.Saray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, topu futbolculara geç veren top toplayıcı çocukları azarlamıştı. 2005-06’da da yine bir G.Saray-Beşiktaş derbisinde top toplayıcının attığı top kafasına gelen Beşiktaş’ın kalecisi Cordoba, bu duruma çok sinirlenmişti. Maçın hakemi de kale arkasındaki görevliye bir şeyler söyleyen Kolombiyalı file bekçisini uyarmıştı.
Geçen yıl 2. Lig B Kategorisi Yükselme Grubu’ndaki G.Birliği Asaş-Eskişehirspor maçının son bölümünde Eskişehirsporlu Erhan Namlı, yedek kulübesinden çıkarak top toplayıcı çocuğa tepki gösterince, hakem çocuğu stat dışına göndermişti.
Top toplayıcı kolay olunmuyor!
Geçen haftaki F.Bahçe-Sivas maçında oyunun son dakikalarına 2-2 eşitlikle girilince taraftarlar çileden çıkmıştı. Hakemin 4 dakikalık ilave süreyi işaret ettiği esnada Sivas kalecisi Petkoviç ağır hareket ediyordu. Top o anda dışarı çıkınca F.Bahçe’nin süre kazanması amacıyla hızlı davranan top toplayıcılar, sahaya aynı anda 3 top birden göndermişti. Böyle olunca da oyunun başlaması biraz daha gecikmişti. Hatta topu rastgele dışarı atan top toplayıcı, topun kale arkasındaki kameraya çarpıp geri dönmesiyle taraftarın tepkisiyle karşılaşmıştı.
Görüldüğü gibi top toplayıcılık sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Küfür ve azar işitebilir, tokat yiyebilir veya saha dışına atılabilirsiniz. Herkesi top toplayıcı yapmadıkları da herhalde bu haberimizden sonra daha iyi anlaşılacaktır. Hemen hatırlatalım 2005 yılında Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde top toplamak için İngilizce bilmek gerekiyordu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak finalde görev alacak 12 top toplayıcı çocuk seçilirken tam 4 bin başvuru yapılmıştı. Top toplayıcı adayları, tüm masrafları da ceplerinden ödemişti.
TOP TOPLAYICILAR GOL DE ATAR OLDU!
14 Eylül 2006’da Brezilya 3. Ligi takımlarından Santa Cruzense ile Atletico Sorocabana arasında oynanan maçta ilginç bir olay yaşandı. Kale arkasında görev yapan top toplayıcı, topu aut atışı yapması için kaleciye vermek yerine ayağıyla filelere gönderdi. Sorocabana kalecisi topu kaleden çıkarıp aut atışı yapmaya hazırlanıyordu ki bayan hakem Silvia Regina de Oliveira santra noktasını gösterdi. Sorocabana oyuncuları son dakikalardaki bu ilginç golle durumun 1-1 olmasına uzun süre itiraz etti. Fakat sonuç değişmedi.
Sporvizyon
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2007, 20:15   #3
 
The_Black_One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

adamlar altyapıdayken yapabilirler top toplayıcılık
__________________
Click the image to open in full size.
The_Black_One Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2007, 20:53   #4
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tam bir başarı öyküsü
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2007, 11:36   #5
Banned
 
MeTaLliCaBeneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

valla cok yetenekli olan biri de cok kolay batiyo yetenegi olmayan da bir anlik iyi oyunla kendini gelistirip buyuk takimlarda oynayabiliyo
__________________
Father, Father, Father, Father,
Father Into your hands I commend my spirit,

Father into your hands
Why have you forsaken me,
In your eyes forsaken me,
In your thoughts forsaken me,
In your heart forsaken me ...
MeTaLliCaBeneR Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-03-2007, 20:56   #6
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bende yapmıştım bi zamanlar
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 07:05 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580