Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Medya

Medya Bu Bölümde Televizyon Radio vb. Beşiktaş Hakkındakı Yayınlar Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-05-2007, 21:47   #1
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şansal Büyüka şu ana kadar anlatmadıklarını, yapmadığı yorumları Dobra Dobra'da Ercan

“Kamu vicdanında mahkum oldunuz!..“


LİG TV Genel Yayın Yönetmeni Şansal Büyüka önemli açıklamalarda bulundu. Sezona damgasını vuran Şükrü Saracoğlu'nda kabloların kesilmesi olayı ile ilgili olarak Şansal Büyüka şu ana kadar anlatmadıklarını, yapmadığı yorumları Dobra Dobra'da Ercan TANER'e yaptı.



Programda bazı belgeler ortaya koyan Büyüka, güvenlik kameralarının neden zoom yapmadığına anlam veremediğini kaydederken Aziz Yıldırım'ın Olağan Mali Genel Kurul'da yaptığı açıklamaları ise talihsiz olarak nitelendirdi. G.Saray'da Feldkamp'ın takımın başına gelmesini yanlış bulduğunu değerlendiren Büyüka Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş için daha ön planda olduğunu söyledi.



ERCAN TANER: LİG TV olarak bizi en çok üzen olay kabloların kesilmesiydi. İsterseniz bu konudan programımıza başlayalım.
ŞANSAL BÜYÜKA
:
O akşam da dahil, ertesi gün ana haber bültenine katıldım ve ılımlı, yumuşak, kimseyi hedef almadan konuştum. İş yargıya intikal etti. Gördümki son genel kurulda Sayın başkan bu konuya tek taraflı yanlış bir yorum getirdi. Kamuoyunu yanlış bilgilendirdiler. Kandırdılar demiyorum. Suç savcılığa intikal etmiş. Sayın Başkan kendini hakim yerine koyarak kendi penceresinden işi yorumladı. Bu ülkede kamu vicdanı denen bir olgu var. Orada da herkes kimin ne yaptığını biliyor. Aslında cevap bile gerekmiyor ama biz sustukça yanlış anlaşılıyor. Biz doğruları ortaya koyarak işin gerçeklerini söyleyelim. F.Bahçe - Beşiktaş Fortis Türkiye Kupası'nda karşılaştı. Fenerbahçe bütün kupaları alacağız demişti. Fortis Türkiye Kupası'ndan da elendi ve hakeme tepki koydular. Bana göre de çok haklılar. Ama orada elenişin öfkesiyle, vaadlerin olmayışıyla biz de nasibimizi aldık öfke, fırça rüzgarından. Hak etmediğimiz bir şeydi. Bu sezonun en iyi maçını çekti bizim ekip. Hakemlere hırsızlar diye yüklenirken hep bizim görüntüleri kaynak gösterdiler. Biz de buna cevap verdik. Kendimize saygımız var. Kurumumuzu korumalıyız. Ben cevap verdim. Bugün de veririm. Hepimiz saygılı olmalıyız. Hepimiz insanız. Onun için hangi hırslara kapılırsanız kapılın ölçülü olmanız lazım. Biz bu cevabı verince Cuma, Cumartesi kendi yayın organlarında beni ismen ve kurumumuzu da hedef gösterdiler. Böyle olunca Pazar günü Denizli maçında birşeyler olabileceğini tahmin ettik. Biz kulübe ve federasyona akreditasyon listesi yollarız. İki noter de yazdık. Devlerin noteri... Yerinde tespit yapsınlar diye. Bu noterlere akreditasyon kartı vermedi Fenerbahçe yönetimi. Devletin noteri devletin stadına giremedi. Niye? Kendinizden korkunuz yoksa,bunları neden sokmuyorsunuz? Birşeyleri mi kaçırıyorsunuz? Neden noterler o maça sokulmadı... Şimdi olay savcılıkta. Savcılık kameraların görüntülerini istedi. Görüntüler geliyor. Savcılık bunu internet ve bilişim suçları bölümüne yolladı. Rapor burada...
Şimdi isimler.. Dinçer Ay, Savaş Yöndem, Murat Aydoğdu... Bunlar polis memurları. 6.sayfasından bir bölüm.. "Görüntüler özellikle Fenerium üst tribünü incelenmiş ama genele yönelik olarak ve zoom yapılmadan çekildiği için herhangi bir kablo kesme görüntüsü tespit edilmemiştir"
Şimdi 20.05-20.45 arası diyor rapor. Kabloların kesildiği ikinci yarıya rastlıyor. Zoom yapmadan nasıl kalıyor bunlar? Zoom yapmazsan kablo keseni nasıl göreceksiniz? Zoom yapmadan çekim yapması doğru mu? Bunlar güvenlik kamerası değil mi? Bu ne rastlantı ki hiç zoom yapmıyor. Nasıl bir tesadüf? Vay anasını... Niye? Tesadüf mü bu? Tespit et o zaman... Buyrun dersin görüntüyü biz de özür dileriz. Türkiye'de en önde gelen emniyet müdürleriyle görüştüm. Hepsi nasıl ayarlanırsa öyle çekilir dediler. Sonra da işi bizim üstümüze yüklemeye çalışırlar. Anlatacak çok şey var. Başkan diyorki kablocuları getirin. Bizim teknik müdüre söylüyor. Hayır. Hukuk benim diyor. Ama Aziz Yıldırım'ın eline kimseyi teslim etmeyiz! Bizde kablocuların ifadeleri var. Kabloyu döşeyenlerden biri 15-20 kişilik bir grubun "Bu kabloları boşuna döşüyorsunuz nasıl osa keseceğiz" dediğini söyledi ve bu ifade de savcılıkta var.
Bir başka iddia: Görevli bir profesyonel aynen şunu diyor: "F.Bahçe'nin iki yöneticisi 8 tane özel güvenlik istedi. Talimat verildi. Maç oynanırken barikat oluşturarak kabloyu kestiler" Biz bunları gündeme getirmedik. Kanıtlama şansımız yok. Bunları savcıya söyledim. Perşembe'den beri hedef gösterdiler. Yapmamışssınız belki ama yapanlar sizden esinlendiler.
"LOCA ÇIKIŞINDA KAFASINI KIRDILAR"
Fenerbahçe-Denizli maçı.. Türkiye'nin önde gelen isimlerinden birinin locasında kardeşi var. Denizli maçında. Bu kardeş locada "Zico sana da seni getireni de..." diyor. Maç bitiyor. Locanın tam çıkışında kafasını gözünü kırarak dövüyorlar. Olayın 50 tane tanığı var. Dövenlerin hepsi belli. Ama görüntülerde bu da yok. Ama adam korkuyor. Savcılığa giderek şikayet bile edemiyor. 10 gün evinden çıkamıyor. şikayet edemiyor, çünkü belki locayı alamayacak, tacizlere uğrayacak... Şehir efsanesi gibi anlatılıyor bunlar...
"RİCARDİNHO TACİZ ETTİ DEDİLER"
Ricardinho pul gibi duvara yapıştı. Güvenlik kameraları da vardı ama ATV kamerası yakaladı. Buna da provakasyon dediler. Hiç mi affedersiniz demiyorsunuz. Sonra Rico'ya yumruk atan da giti başkana rapor verdi. Tanımasa 3 dakika durabilir mi yanında başkanın, 5 metre yaklaşabilir mi? Sonra bir F.Bahçe yöneticisi çıkıp yanlış kapıdan çıktı dedi. Olur mu böyle şey? Şurası çok önemli. Güvenlik kamerası birşey ifade etmiyor. İstediğini vermiyor, istediğini veriyor. Bana göre güvenlik kamerası varsa o da polis tarafından yönetilmeli. Polis bakmalı o kameralara. Eğer stadın idaresine bırakırsanız istediğini verir. Açısını da değiştirir. O da polisin elinde olmalı..
"BEN NEDEN KABLO KESEYİM?"
Başkan diyor ki nasıl kabloları sermişler gitmişler. Koca Saracoğlu'nda kablo kanalı varda biz mi kurmadık. Her statta var. Kendi ekibimizle biz mi delik deleceğiz Saracoğlu'nda. Böyle daha az kablo kullanacağız ve onunla herşey daha kolay olacak dediler. Bize izin vermediler. F.Bahçe Stadı'ndan en ufak bir dileğimiz yok. Her kulüpten teşekkür faksı geldi bize. Biz Fenerbahçe dahil her kulübe yakın hissediyoruz kendimizi. Kimseyle alıp veremediğimiz yok ki. Ama öyle sanıyorum ki 100. yılda kupanın gitmesi, şampiyonluğun gidecek korkusu onları telaşlandırdı. Ama artık daha sağlıklı düşünmeliler. Başkanın çıkıp bu konuşmayı yapması soruşturmayı etkilemek değil mi? Üstelik bilgiler doğru değil. Ben kabloyu niye keseyim ya? Senede 196 maça kablo döşüyor o adam. Yıllardan beri bu işi yapıyor bu adam. Hiçbir maçta en ufak bsirşey olmamış. Ama hayret, hedef gösterdiğin, noteri içeri almadığın o maçta da kablo kesiliyor. Trabzon maçı İzmir'e alındı. Stada girmek için 100 milyar daha verdik. Adamlar, oteller... Deli miyiz biz? Kendi kendimizi mi cezalandırıyoruz? Hadi senaryo yazarsınız ama senaryo bile biraz inandırıcı olur. Size inanmak isteyenleri inandırabilirsiniz. Ama kamu vicdanında mahkum oldunuz...
"HEP BEN HAKLIYIM DERSEN ALLAH MISIN SEN DERLER"
Oranın güvenliği sizin göreviniz. Ben bile kestiysem beni bile yakalayacaksınız. Herkesin çoluk çocugu var. Kimseyi hedef göstermeyin Hem hukuki hem de vicdani suç işliyorsunuz ya... İnsan Allah'tan korkar.
Şimdilik bu kadar yeter. Sonuçta her takımla dostuz. Dost kalmaya özen gösteriyoruz. Her sıkıntılarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hiçbiriyle ihtilafımız yok. F.Bahçe ile de birşeyimiz yok. Ama bize karşı suçlamada bulunurlarsa biz de cevap veririz. G.Saray'ın F.Bahçe maçındaki olayları yüz karasıydı. Çirkinliğin doruğuna tırmanmış bir iş. G.Saray yönetimi çıktı komplodur, organizasyondun dedi ama özür diledi. Özür dilemek ayıp değil. Hep ben haklıyım dersem insana sorarlar sen Allah mısın diye. Her kesimi kontrol almaya çalışıyorsun. Böyle birşey olamaz. Bu üykenin en önemli kurumlarını, medyasını etki altına almaya çalışıyorsun. Ben de vatandaşım sen de vatandaşsın. Benden daha imtiyazlı değilsin. Bütün kurumlar önünde eşit haklara sahip olmamız lazım. Zaten öyle. Sonuçta ben çok talihsiz ifadeler olarak değerlendiriyorum.
"ERTUĞRUL'UN ŞANSI DAHA FAZLA"
ERCAN TANER: Beşiktaş'ta Lucescu konuşuldu. Ertuğrul Sağlam ön plana çıktı.
ŞANSAL BÜYÜKA:
Başkan Demirören'in gönlünde Lucescu var. Ertuğrul ile prensipte anlaşılmış. Ama benim anladığım kadarıyla Lucescu'dan söz alınmadı. Herşeye rağmen bir de yabancı var yedekte. Her ikisinin maliyeti arasında 4 kat fark var. Lucescu'ya bu kadar para vereceğimize Sağlam gelsin bunun yanı sıra da 2 oyuncu alalım. Bana göre Ertuğrul'un şansı daha fazla. Dilerim Ertuğrul olursa iyi bir başlangıç yapar. Beşiktaş yerli hocaların arkasında pek durmadı. Yabancılara gösterilen hoşgörü yerlilere gösterilmiyor. Ertuğrul ve yönetim bu riskleri taşıyor. Taraftar tempo tuttu diye Samet Aybaba'yı akıldan çıkaran bir yönetim Ertuğrul'a bir tepki halinde nasıl sabredecek. Kayseri 5.oldu ama Kayseri hep iyi futbol oynadı. İyi gençler de çıkardı. O bakımdan Ertuğrul Hoca Kayseri'de tam puan aldı. Futbolcuları kullanma adına iyi işler yaptılar. Dilerim sözde değil özde arkasında dururlar..
"ALİ'NİN ARKASINDA BAŞKA GÜÇLER VAR"
ERCAN TANER: Ali bilgin vakası var. Maçtan önce kamptan ayrıldı para sebebiyle...
ŞANSAL BÜYÜKA:
Ben ilk defa futbolcuların bir arkadaşlarını bu kadar eleştirdiklerini duydum. Sportif ahlakın iflasıdır bu. Yasal olarak oraya buraya göre yüzde yüz haklı olabilirsiniz ama takımın çok önemli bir maçı var. Sen orada arkadaşlarını yalnız bırakıyorsun. Olacak iş değil bu. İnanılmaz yanlış bir durum diye düşünüyorum. Bundan sonraki her adımını daha dikkatli takip edeceğim. Bana göre bu işte Ali Bigin'in kafasına girenler var. Hepsi belge olarak Antalyaspor kulübünde var. Ali Bilgin'in yaptığı girişimler var. Öyle birşey ki düz bir avukat bunu başaramaz. Ali Bilgin'in arkasında federasyonu, herşeyi bilen hukuk adamları var. Perşembe akşamı Antalya'yı terk ediyor. İstanbul'da özel bir hastanenin radyoloji bölümünden rapor alıyor. Bu rapor da bizim elimizde. Bu işte Ali'ye yol gösterenler var. Ama onlar daha fazla günaha girdiler. Bu değerler bu kadar ayak altına alınmamalı. Ali'yi bedava alsan ne olacak... Adam bu damgadan sonra nasıl oynayacak.

ERCAN TANER: Yılmaz Vural'ın intihar girişimini düşündüm demesi...
ŞANSAL BÜYÜKA:
Sevgili Gürcan iyi bir gazetecilik örneği verdi. Yılmaz hoca uç işleri sever. O şova çıktın,buraya gittin. Ama şunu kabul edelim Antalya'nın düşmesine Türkiye ağlıyor. Antalya iyi futbol oynadı bu sene. Önemli futbolcuları piyasaya çıkardı. Yılmaz Vural'ın katkısı büyüktü. Son 8 maçta 3 puan bile alamıyorsan bu son kaçınılmaz olur. NTV'de Haşmet Babaoğlu'nun ifadesini çok beğendim. Nereye kadar istediklerini yapacaklar. Beyefendi olmak ne zamandan beri cezalandırılıyor. Antalya ve Erciyes beyefendiliğin kurbanı oldu. Ama efendi, terbiyeli insanların da kazanması gerekiyor. Türk Futbolu'nda iyiler kötülerin önüne geçmeli.
"FELDKAMP'TAN SADECE TEKNİK DANIŞMAN OLUR"
ERCAN TANER: G.Saray teknik direktörlük konusundaki kararları hakkında ne düşünüyorsunuz?
ŞANSAL BÜYÜKA:
Madem Gerets ile yolları ayırmayı düşünüyordunuz da neden sözleşmeyi yenilediniz. Orada bir tazminat var. Hocaya güvenin pamuk ipliğine bağlıysa bu sözleşme niye. Sonuçta o parayı ödeyeceksiniz. Başka yerlere para bulunuyor ama buralara para harcanıyor. Ama hocayı motive etmek için bunu yaptık diyorsanız bu pahalı bir durum. Şimdi Feldkamp geliyor. Hocanın kariyerine birşey diyemeyiz. Ama çok yaşlanmış. Gelişen koşullar ile ne kadar içiçe. Fiili olarak işin içinde yok. Danışman olabilir ama teknik direktör olmaz. Geçmiş yılların kadrolarını biraraya getirerek o başarı gelmez. Anladığım kadarıyla geçmiş yönetiiclik dönemlerinde yaşadıkları altın devri bugüne almak istiyorlar. İkinci kez gelen insan da başarılı olamıyor. Tigana 1.5 yılda 3 kupa aldı. Lucescu gelsin, Sağlam gelsin? Böyle garantileri var mı? Lucescu gelirse kredi artar ama başarı garantisi olmaz. Ziya hocanın demecini gördüm "Seneye şampiyonuz" diyor. Bu kadar hedef koymayın. Önemi hedefler bunlar. Taraftarı beklenti içine sokmayın. Faruk Süren de üçüncülük sonunculuktur dedi. Tebrik ediyorum onu.
"GELEN FAKSLAR YORGUNLUĞUMUZU ATTI"
ERCAN TANER: Bir sezonu daha bitirdik.
ŞANSAL BÜYÜKA:
Çok iyi çalıştık. Çok memnunuz. Kulüplerden gelen fakslar bütün yorgunluğumuzu attı. Ben bu kameramanların sesçilerin neler çektiğini iyi biliyorum. Bizim Sedat geldi ve abi sakin ol dedi Cumartesi günü. Fenerbahçe'ye karşı tavrımız olmaz Ben deli miyim ya? O bana ne kazandırır. Onların başarızlığı bana prim getirmiyor. Ama kardeşim uzlaşma olmuyorsa yapacak birşey yok. Biz herşeye açığız. Ne var eksiğimiz var onu da bilmiyor. Bizden gün geldi pozisyon istediler hepsini koyduk. Ben Fenerbahçeli yöneticilere söyledim girmesini istediklerini görüntüleriniz varsa söyleyin dedim. Hemen koyalım dedim.Click the image to open in full size.
__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-05-2007, 21:48   #2
junior-1903
 
R€D-D€V!L-1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

sansalda fenerli ya
__________________
gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik....
R€D-D€V!L-1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-05-2007, 07:34   #3
 
kartal52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

dobra dobraymış bırakın korkağı.tepki alınca tık yoktu.sular duruldu şimdi konuşuyor.zavallı.
kartal52 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-05-2007, 07:39   #4
 
baykartalizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

şansal da fenerli ama her fenerli şansal gibi dürüst olsa.
__________________
EN BUYUK AŞK BEŞİKTAŞK
baykartalizma Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-05-2007, 08:31   #5
 
tekaşkımbjk_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

helal sana beee geröekten çok dürüst konuşmuş ama ne olursa olsun fenerli
__________________
Click the image to open in full size.
tekaşkımbjk_03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-05-2007, 11:05   #6
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

dobra olan zamanında açıklardı
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2007, 17:57   #7
Banned
 
Al Percino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
baykartalizma´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şansal da fenerli ama her fenerli şansal gibi dürüst olsa.
Dostum sen ne dürüstlüğünden bahsediyorsun?
Şansalın mı?
Hatırlayın ( hatırlayabilirseniz) ve asla unutmayın!

2000-2001 sezonu

Yer Şükrü Saraçoğlu Stadı

O Sezon büyük paralar harcayıp flaş transferler yapan Fenerbahçe ligde çok iyi top oynayıp bir çok takımı eze eze yenmişti

O Gün FB-BJK derbisinde de herkes Fenerbahçe'nin galip geleceğini düşünüyordu

fakat hesaba katılmayan Ronaldo 2 gol attı ve Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de günümüze kadar süre gelen yenilmezliğimiz başlamıştı

Ve Sonuç Fenerbahçe 1 - 2 Beşiktaş

Peki Bunda Ne Var? diyeceksin

Ne Var hatırlıyor musun?

Fenerbahçe'nin kazandığı her derbi maçtan sonra 2 saat yayın yapan Şansal ve Kankisi Dob Erman maçtan hemen sonra stada bağlandı ve Şansal şu cümleyi kurdu
"Sayın Seyirciler Bu Akşam Fazla Vaktimiz Yok Yorum Yapmayacağız Hemen Maça Geçelim"

dedi ve maraton programı maçı yayınladıktan sonra apar topar bitirildi!
Ama maçı Fb Kazansaydı eminim yine 2 saat yayın yaparlardı

İşte Bunu Yapan Senin O Dürüst Dediğin "Şansal Büyüka"

O Sevincimizi Kursağımızda Bırakan Sevinmemize Bile İzin Verilmeyen Kara Günü Unutma Unutturma!
__________________
ALLAH AFFEDER ÇARŞI AFFETMEZ!!!

BAŞBAKAN ŞEHİT YAKINLARINA "GÖREVLENDİRİLMİŞ TERBİYESİZLER" DEDİ
YETER ARTIK TÜRBAN KONUSUNU BIRAKIN
TERÖRE ÖNCELİK VERİN
DAHA KAÇ ŞEHİT VERECEĞİZ
YETER ARTIK
HÜKÜMET İSTİFA!!!

Konu Al Percino tarafından (02-06-2007 Saat 17:59 ) değiştirilmiştir..
Al Percino Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2007, 18:31   #8
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BEŞİKTAŞ'ın BEŞİKTAŞ'lıdan başka dostu yok...
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 02:42 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580