Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Türkiye Ligleri > Milli Takım

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-02-2007, 16:44   #1
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Terim den bombalar..

Gürcistan ile yapılacak özel maç öncesi Milli Takım'ın kampta olduğu Polat Renaissance Otel'de basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, Tugay'ın jübile yapacağı yönündeki haberleri kendisinin de basından tekip ettiğini belirterek, ''Jübile için çağırıldığına basın karar verdi. Kime sordunuz, kim söyledi, bizden bir yazılı açıklama geldi mi? Hayır. Ama şaşırmamak, üzüntüyle izlememek mümkün değil'' dedi.

Daha önce Bülent Korkmaz'ın jübile yaptığını anlatan ve Bulgaristan maçı kadrosunda Bülent'in ismi yer aldığında özel durumunun not düşüldüğünü kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Her konuda hepimize ulaşıyorsunuz ama bu konuda ulaşma gereği hissetmiyorsunuz. Günlerdir herkesle biz muhatap oluyoruz, 'Güzel bir jest yapıyorsunuz' diye. Bu hem Tugay'a, hem de bize ayıp. Bu durum bizi sükutu hayale uğrattı'' ifadelerini kullandı.

''TUGAY FORMDA OLDUĞU İÇİN ÇAĞRILDI''

Tugay Kerimoğlu'nun Blackburn Rovers'taki başarılı performansı sonrası, kendisinden faydalanılmak için çağrıldığını anlatan Terim, şunları söyledi:

''Formda olan, Yunanistan ve Norveç maçlarında da çok ciddi olarak oynatmayı düşündüğümüz bir Tugay'ı kadroya çağırdık. 30 yaş üstü her oyuncuda böyle bir durumla karşılaşacaksak, her kadro açıklamasının ardından da böyle bir durum yoktur diye mi açıklama yapacağız. Tugay'ın da üzüldüğünü gördüm. Kendisi normal olarak çağrılan oyuncularımızdan biri. Takımında çok formda olduğunu gördüğümüz için faydalanabileceğimiz kadar faydalanacağız. Davet ettik ve memnun olacağını söyledi. Ben üç gündür ateş içinde yatıyorum. Ben yoksam federasyon basın bürosu ve yardımcılarım var. Eğer hakikaten bilinmesi gereken bir şey varsa, paylaşmaktan büyük zevk alırız. Bu konu böyle tezahür etti. İnşallah bir daha olmaz. Yunanistan ve Norveç maçlarında hem tecrübeli, hem de formda oyunculara ihtiyacımız var. Tugay'ın bu formu ve oyun ciddiyeti devam ettiği sürece kendisinden faydalanmayı düşünüyoruz.''

''VOLKAN'A GÜVENİYORUM''

Fatih Terim, (A) Milli Takım'da ve takımı Fenerbahçe'de yediği hatalı gollerle eleştirilerin hedefi olan Volkan Demirel'e Gürcistan karşısında da kaleyi teslim edeceğini söyledi.

Ellerinde çok önemli kaleciler olduğunu kaydeden Terim, şöyle devam etti:

''Rüştü tecrübeli ve iyi bir kaleci. Takımda olması gereken tecrübeli arkadaşlardan bir tanesi. Hiç dilemezdik ama sakatlığın da değerini ortaya çıkarmasından memnunum. 'Elimizde çok önemli Türk kalecilerimiz var. Sorunumuz yok' demiştim. Gerek Volkan, Serkan, Hakan, Tolga, Orkun, baktığımız zaman önemli kalecilerimiz var. Muhakkak ki hatalar yapılıyor. Dün de Serkan hata yapmış olabilir ama her hata yapanı kenara korsak, kalecisiz oynama tehlikesiyle karşılaşırız. Gürcistan maçında yine Volkan'ı kalede oynatacağım. Ona güveniyorum ve inanıyorum. Tabii ki kendisiyle bir takım konuşmalarımız olacak. Çok daha güvenilir ve kendisine inanan bir Volkan olarak çıkacağından emin olabilirsiniz. Hatalar yapılacaktır. Tekrarlanmaması veya aza indirilmesi önemli. Bizim Rüştü sonrası için hiçbir endişemiz yok. Hepimiz Volkan'a güveniyoruz. Kaleci sorunumuz olacağını düşünmüyorum. İnşallah Türkiye çok önemli kaleciler kazanacak.''

''RAKİBİMİZE DEĞİL KENDİMİZE BAKARIZ''

Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki Yunanistan maçıyla ilgili bir soru üzerine, önce kendi oyunlarına bakacaklarını kaydederek, ''Yunanistan'ın atak üç oyuncusu var. Biz ufak tefek yapılması gereken şeyleri tedbir olarak yapacağız ama hiçbir zaman kendi oyunumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Ben hep şöyle söylüyorum, 'Önce biz'. Her zaman önce biz sonra rakip. Genç yaşımdan beri antrenörlüğümde, rakibe tek tek tedbir alarak takımı oynatmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum. Biz istediğimiz gibi oynarsak, rakip fark etmez. Bu prensibimizi bozmadık'' şeklinde konuştu.

ANTRENÖRLER İZLEMEYE GİDECEK

(A) Milli Takım Antrenörleri Müfit Erkasap ve Metin Tekin, gruptaki rakipler Yunanistan ve Norveç'in hazırlık maçlarını izlemeye gidecekler.

Rakiplerini yakın bir şekilde izlediklerini söyleyen Fatih Terim, Metin Tekin'in Londra'daki Yunanistan-Güney Kore, Müfit Erkasap'ın ise Zagreb'deki Hırvatistan Norveç maçlarını izleyeceklerini ifade etti.

Hazırlık maçı için neden Gürcistan'ın tercih edildiğiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, ''İlişkilerimiz çok iyi. UEFA'nın verdiği takvim içinde her istediğiniz takımı da bulamıyorsunuz. Gürcistan eski Gürcistan değil. Çok ciddi bir takım. Çok farklı bir Gürcistan göreceksiniz. Uzun müddettir bizimle oynamak istiyorlardı'' dedi.

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Serdar Kurtuluş'un (A) Milli Takım'a çağrılmama nedeninin Tugay'ın çağrılması mı olduğu şeklindeki bir soru üzerine, Terim, ''Bir oyuncuyu çağırmama nedeni, bir başka oyuncu değildir. Serdar zaten Ümit Milli Takım kadrosunda. Demek ki bünyemizde ve her an bu takıma girebilir. Bir oyuncunun Milli Takım bünyesinde olması önemli. Sempati duyduğumuz veya kendi kafamızca oynamasını istediğimiz oyuncuları lanse etmeye devam edersek, kadro 150 kişi olur'' derken, Beşiktaşlı Mert Nobre'nin sakat olmaması halinde kadroya çağrılıp çağrılmayacağı için de, ''İhtimaller üzerine konuşmak doğru olmaz'' ifadesini kullandı.

''OYUNCULARIMIZI GERİLİMDEN UZAK TUTUYORUZ''

2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki kritik Yunanistan ve Norveç maçlarının takım üzerindeki stresini en aza indirmek için çaba sarf ettiklerine değinen Fatih Terim, ''Bunun bir oyun olduğunu, kazanmak kadar kaybetmenin de doğal olduğunu söylüyoruz. Neticelerin sonucunda grupta pozisyonumuzun da ne olacağını ifade ediyoruz tabii ki. Gerilimi en az seviyede tutup, kazanma isteğimizi, coşkumuzu ve hırsımızı en yüksek seviyede tutmaya çalışacağız. Puan olarak kritik. Norveç, Yunanistan ve biz tamamen bu grubun favorileri olarak göründüğümüze göre, aramızdaki maçlar 6 puanlık olacaktır. Oyuncularımıza bu gerilimi yükleyemeyiz. Sorumluluğu biz alırız. Oynamaktan zevk almalarını istiyoruz. Sorunumuz olmaz inşallah'' dedi.

''FEDERASYONUN SIKINTILARINDAN ETKİLENMEMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Futbol Federasyonu'nda yeniden seçimlere gidilmesi konusunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in uyarıları ile bazı kulüplerin oy toplayarak genel kurulu toplama çabalarının hatırlatılarak, yaşananlardan ne kadar etkilendikleri sorulması üzerine, ''Federasyonun sıkıntılarından etkilenmemeye çalışıyoruz. Aslında yadırganacak bir şey değil ama bu istikrarsızlığın istikrara dönmesini temenni ediyoruz. Biz takımımızı bunlardan etkilendirmemeye çalışıyoruz. Mümkün olduğunca olayların dışında kalıyoruz'' cevabını verdi.

İTALYA'DA YAŞANAN OLAYLAR

Fatih Terim, İtalya'da Palermo-Catania maçında yaşanan olaylar ve sonrasında gelişmelerin sorulması üzerine, dünyada stat güvenliklerinin özel şirketlere bırakılmaya başlandığını ve bu uygulamanın da son derece doğru olduğunu söyledi.

Bir polis memurunun hayatını kaybetmesi sonrası İtalya İçişleri Bakanlığı'nın artık statlar için polis görevlendirmeyeceğini açıkladığını anlatan Terim, ''En doğru karar verildi. Çünkü her yerde özel güvenlik güçleri görüyoruz. Hem devletten güvenlik al, sonra da onları taciz et. Ölümle neticelenince tepkiler böyle oluyor. Aslında İtalya, bu tür olayların çok sık tekrarlandığı bir ülke değildir ama iki Sicilya takımı Palermo ve Catania'nın maçı olunca, o sıcaklıktan dolayı bu kötü duruma düştüler. Tepkileri doğal karşılıyoruz. Halledeceklerine inanıyorum'' diye konuştu.

FIFA'NIN TÜRKİYE'YE UYARISI

Terim, FIFA'nın Türkiye'yi Futbol Federasyonu özerkliği sorunlu ülkeler listesine almasıyla ilgili olarak, ''Bir askıya alma durumu olacağını düşünmüyorum. Her şey kendi mecrasında yürür. Biz olayı irdelemeye devam edersek akıllara getiririz. Biz yabancıdan fazla kendimizi yargılıyoruz'' derken, olaylı Türkiye-İsviçre maçını hatırlatarak, ''Ağır bir ceza aldık orada. Hiçbir şey yapılmadı demiyorum ama her Türk futbolsever özel hallerde taraf olmalıdır. O günlerde hatırlıyorum 'Bu görüntüleri yayınlamamalımıydık?' denildi. Ülke meselelerinde taraf olmalıyız. Burada ülke meselesini konuşuyoruz. Ülkeye gelecek bir zarar hissediyorsak taraf olmalıyız'' diye konuştu.

Ayrıca, Emre Belözoğlu'na karşı İngiltere'deki ırkçılık suçlamasına da değinen Fatih Terim, ''Dünyada ırkçılığın olmadığı tek ülke Türkiye'dir. Yabancı oyuncular burada çok mutlu. Ben hatırlamıyorum birisine herhangi bir kişinin kötü sözü, yazısı, bakış açısı olduğunu. Halbuki bugün Avrupa'nın her yerinde ırkçılık sorun. Emre konusunda birlik olmalıyız. Dışardaki bir Türk'ün arkasında birlik olarak durmalıyız. Taraf olmalıydık. Ben bizzat gördüm Avrupa'da ırkçılık sorunlarını. Bizim futbol oynadığımız zamanlarda Türkiye'de yoktu. Ev yemeği özlemişlerdir diye evlerimize götürüyorduk. Hak etmediğimiz durumlarda beraber olmamız gerektiğini söylüyorum'' dedi.

Öte yandan, UEFA Başkanlığı görevine gelen Fransızların eski yıldızı ve önemli futbol adamı Michele Platini'nin tecrübeleriyle futbol için başarılı çözümler üreteceğine inandığını dile getiren Terim, yeniden UEFA yönetim kurulu içinde kendisine yer bulan Şenes Erzik'in önemini vurgulayarak, ''Dünyada markamız çok az. Bu markaları çoğaltmak lazım. Her branş için söylüyorum. Olan markaları da desteklemek lazım. Şenes Erzik de bunlardan birisi. Bugün rekor kırarak tekrar seçilmesi gurur oldu. Oradaki herhangi bir sıkıntısında veya probleminde de ülke olarak arkasında olduğumuzu hissettirmeliyiz. UEFA'da ve FIFA'da ne kadar insanımız olursa o kadar iyi. Bazı arkadaşlarımızın hedefi oralar olmalı'' şeklinde konuştu.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2007, 16:52   #2
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"Bizlere güvenin"


A Milli Futbol Takımı'nın genç oyuncuları Hakan Arıkan, Selçuk İnan, Aydın Toscalı ve Serkan Kırıntılı, milli forma altında başarılı olacaklarını söylediler. Milli Takım'ın kamp yaptığı Polat Renaissance Otel'de teknik direktör Fatih Terim'in ardından basın mensuplarının karşısına çıkan genç oyuncular, yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler.
Özellikle kaleci mevkii için kimsenin korkuya kapılmaması gerektiğini söyleyen Hakan Arıkan, "Gelecekte çok iyi kaleciler olacağımıza inanıyorum. Şu an gösterdiğimiz performans da ortada. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. İlerisi için sorun yaşanacağını düşümüyorum" dedi.
Selçuk İnan ve Aydın Toscalı, kadroya çağırılmalarından ötürü teknik direktör Fatih Terim ve teknik heyete teşekkür ederlerken, Serkan Kırıntılı ise, "22 yaşındayım. Kalecilikte çok genç sayılabilecek bir yaş. Bizlere güvenilmesi lazım. Güveni de hak ettiğimizi düşünüyorum. Milli Takım'ın kalesi her zaman emin ellerde. Tecrübe sadece yaşla değil, ortaya konulan oyunla da ilgilidir" ifadelerini kullandı.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 22:27 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580