Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Türkiye Ligleri > Milli Takım

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-10-2007, 10:00   #1
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Basın Yunanistan maçı için ne yazdı

Milliler, Avrupa Şampiyonası elemelerinde sahasında Yunanistan'a yenilerek ağır bir darbe aldı... Terim ve futbolcuların yuhalandığı maç için basında şu yorumlar yapıldı.

Click the image to open in full size.



Türkiye (A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Grup eleme maçında dün akşam Yunanistan'a 1-0 yenildi. Ali Sami Yen Stadı'nda alınan bu sonuçla Ay-yıldızlı ekip gruptan çıkma şansını zora soktu.

Takımda Volkan ve Aurelio spor yazarlarından tam not alırken Teknik Direktör Fatih Terim yine eleştirilerin odağı oldu. Basında çıkan yorumlar şöyle;

ÖMER ÜRÜNDÜL: HİÇBİR ŞEY OYNAMADIK (SABAH)
Arka arkaya kaybettiğimiz puanlardan sonra gruptaki şansımızı iyice zora sokmuştuk. Mutlaka kazanmamız gereken dün geceki maçta da Yunanistan karşısında 90 dakika boyunca futbol adına hiçbir şey ortaya koyamadık ve bir yenilgi daha aldık.

Dün gece sahaya çıkan kadromuzun yapısı itibarı ile çabuk, olumlu pas trafiğini sahaya yansıtması zaten mümkün değildi. Büyük bir seyirci desteği de vardı. Futbolcularımız hırslı ve mücadeleciydi ama günümüz futbolunda yalnız bunlar yeterli olmuyor. Mutlaka organize olmanız gerekiyor. Bu da bizde ne yazık ki hiç yok.


Her zaman vurguladığım bir gerçeği tekrar söylemek istiyorum: Hakan Şükür'ün alternatifi yok. Ümit Karan ve Gökhan Ünal'ın sağlam bir Avrupa takımı karşısında ne kadar çaresiz kaldıklarını gördük. Avrupa kulvarının Türkiye Ligi'ne benzemediğini artık anlamamız lazım.
Takımdaki en başarılı isim Mehmet Aurelio idi.

AHMET ÇAKAR: UTANIN! (SABAH)
Yenildiğiniz için değil 90 dakika boyunca ortaya koyduğunuz futbol için utanın. Tarihimizde sadece bir defa yenildiğimiz iddia edilen Yunanistan'a karşı rezil olduğunuz için utanın. Eğer dün gece 6-0 yenilmediysek gidin önce Yunanlı oyunculara teşekkür, sonra da Allah'a dua edin. İlk ve son gol pozisyonunu 86. dakikada bulduğunuz için utanın.

Aylardır süregelen düşüş trendimiz dün geceki skorla bizi bitkisel hayata soktu. İlk 3-4 maç sonrası grubun, belki de Avrupa'daki tüm grupların en avantajlı takımıyken şimdi Norveç'te kazanma umuduna sığınıyoruz. Kolay mı? Değil. İmkansız mı? O da değil. Ama bu Milli Takım bizi çok üzdü. Daha da önemlisi güvenimizi kaybettik. Kasım ayında çok zor iklim şartlarında Norveç'le oynayacağız. Saha avantajı onlarda, puan avantajı onlarda, soğuk hava avantajı onlarda. En kötüsü ise umutsuzluk bizde. Nasıl başaracağız, bilmiyorum. Dün geceki oyunu gördükten sonra Norveç'i yenebileceğimize de inanmıyorum. Bize yine hüsran, bize yine hasret var, bize yine esmer günler düştü.

Allah sonumuzu hayırlara getirsin. Bu ülkenin iki sene daha beklemeye tahammülü yok.

İLKER ATEŞ: HOŞÇAKAL AVRUPA (FOTOMAÇ)
Altmış yıldır hiç bir Türkiye-Yunanistan maçında böylesine traji-komik duruma düşmemiştik. Hatta, yatıp kalkıp dua etmeliyiz. Bunun nedeni her halde yarım düzine gol yememiş olmamızdır.

Koskoca ilk yarıda tek bir pozisyonumuz yoktu. Adamlar bu ilk bölümü üç farklı önde biterbilirlerdi. İkinci yarıda bir şeylerin düzelmesini bekledik. Yazık ki sahanın hiçbir yerinden ışık alamadık. Yine Yunanistan oynadı, biz her geçen saniye komik durumlarımızı devam ettirdik.

Bu gülünç futbolla, maçı kazanmamazı mucize olurdu. Aynı zamanda grupta ikinci bile olamayacağımızı kabul etmiş olduk. Artık top bizde değil. Avantajı elimizden kaçırdık. Norveç'i gidip orada yenmek güzel olur da, bana sorarsanız mümkün değil. Hiçbir konuda Avrupalı olamıyoruz. 2000 yılında tırmanışa geçen Türk futbolu, dün gece resmen iflas etti. Bizdeki yıldızların hiçbirinin maçı tek başına kurtaracak yetenekleri yok. Takım oyununu da bilmiyoruz. Demek ki peş peşe kaybettiğimiz puanların hiçbirisinde herhangi bir yanlışlık yok. Bu futbolla finallere gidersek, ayıp olur. Oynadığımız futbol Avrupa kriterlerine uymuyor.

NECATİ BİLGİÇ: TOPTAN İSTİFA (FOTOMAÇ)
Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Milli Takımımız, ilk maçlarda rakip kalecilerin büyük hatalarıyla kazandığımız puanları yavaş yavaş harcayarak, katılma şansını büyük ölçüde kaybetti. Milli Takımımız, dün akşam Ali Sami Yen Stadı'nda Yunanistan'a resmi maçlarda tarihindeki ilk mağlubiyeti de alarak stadı dolduran ve büyük destek veren taraftarların istifa sesleri arasında bütün Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Aslında istifası istenen Fatih Terim gibi onu bu göreve getiren ve bu kötü gidişi göremeyen Federasyon Başkanı ve üyelerinin de bu istifaya katılmaları gerekir.

İkinci yarıdaki Tümer, Hakan ve Arda değişiklikleri de gol getirmeyince 79. dakikada net bir ofsayt pozisyonundan yediğimiz gole cevap veremeyerek umutlarımızı Norveç maçına bıraktık.

ERMAN TOROĞLU: UYUTTULAR BİZİ... (HÜRRİYET)
SON 15 yıldır Milli Takım'ı bu kadar kişiliksiz, şahsiyetsiz ve aciz oynarken görmedim. Fatih Terim kriz yaratırken, krizin göbeğine düştü. Şimdi bir tek alternatif kaldı; Norveç'i yenmek. Yener miyiz? Yeneriz. Ama böyle bir oyunla değil.

90 dakika poziyonları saydım, dakika 65'ti Yunan takımının 11 tane kaçırdığı gol vardı veya Volkan'ın kurtardığı... Bizim pozisyonlar mı hak getire... Gören varsa söylesin. Moldova'da taçtan gol yiyoruz. Duran toptan pozisyon yiyoruz. Hem Moldova'da, hem dün gece taş devrinden kalma ofsayt taktiği yapıyoruz. Adamlar, gol attıkları pozisyonun kopyalarını golden evvel 4 tane denediler ve kaçırdılar. Ve biz akıllanmadık.

Fatih Hoca, oyunu iyi okuyamıyor. Futbolcular da kitabı iyi okuyamıyorlar. Peki, kim o zaman ders verecek? Merak ediyorum. Ders ala ala profesör olduk. Bir de vereni bulsak. Ama hala bir Norveç maçı var. Ders mi alırız, ders mi veririz bilmiyorum ama futbolda sürprize inananlardanım. O gün şemsiye belki ters döner, biz finallere gidebiliriz. Yani şansımız son zamanların moda kelimeleri, inşallahlarla, maşallahlara kaldı. Finallere gideriz inşallah, Milli Takım ve teknik adamlarına da maşallah...

Demek ki, Fatih Terim önündeki son ve tek şansını iyi kullanacak. Norveç'te ya olacak, ya olmayacak. Kimse de Türk milletini artık uyutamayacak...

Can BARTU: Daha kötüsü olamaz (HÜRRİYET)
YUNANİSTAN karşısında öyle bir Milli Takım vardı ki, bu kadar kötüsünü bugüne kadar izlemedim. Başından sonuna kadar kötü. Kendi evinde oynuyorsun. Muhteşem bir seyirci desteğini arkana almışsın. Ama sahada geziniyorsun.

Pozisyonumuz yok. Bırak pozisyonu, kaleye şutumuz yok. Koca 90 dakikada direkten dönen bir topumuz var. O kadar.

Federasyon Başkanı stres içinde. Futbolcular stres içinde. Halkımız stres içinde. Bunun da tek sorumlusu Fatih Terim. Anlaşılır gibi değil. Herkesle ters, basınla kavga içinde. Ne gerek var böyle şeylere. Bu tablo içinde bu takım nasıl top oynayacak? Problemli bir takım hüviyetine büründük. O kadar akıl almaz puanlar kaybettik ki bir çuval inciri berbat ettik.

Şimdi, Norveç'i yenmekten başka çaremiz yok. İnşaalah bunu başarırız. Ama, dün geceki görüntüye göre bu çok ama çok zor.


MEHMET DEMİRKOL: LİG'DEN KÖTÜ BİR TAKIM (MİLLİYET)
Öyle bir oyun oldu ki, kulüplerinde parıldayan bir dolu oyuncu korkunç bir oyuna hapsoldu. Hamit'e inanabildiniz mi? Bu organizasyon-suzluğa rağmen hâlâ şansımız devam ediyor. 2 maç 6 puan

Özellikle ilk yarının ve sonu 2.yarının başında yaptığı kurtarışlar, kelimenin gerçek anlamıyla kurtarıştı.
Savunmanın göbeğine kalabalığın arasına atılan toplar bizim için kaybolan bir Gökhan demekti. Onlar için ise hemen her seferinde savunmanın arkasına sarkışlar. Sürekli ofsaytı bozan 1 ya da 2 oyuncumuz vardı. Olmadı doğal olarak. Yapamadık. Uzun süredir olduğu gibi. Bunu anlamak çok kolay olmasa da yaklaşık 5 maçtır alışıldık olan da buydu.

Öyle bir oyun oldu ki, kulüplerinde parıldayan bir dolu oyuncu korkunç bir oyuna hapsoldu. Hamit'e inanabildiniz mi?
Bu organizasyonsuzluğa rağmen hâlâ şansımız devam ediyor. 2 maç 6 puan. Ve sadece lig standardına ulaşmış bir takım olsak hâlâ bu işi yapabiliriz.

RIDVAN DİLMEN: KÖTÜ OYNADIK (MİLLİYET)
Çok kötü oynadık. Pozisyonumuz bile yok. Rakibin ise beş pozisyonu var. Bizim adımıza en iyi oynayan kaleci Volkan. Rakip takımda ise kötü oynayan göremiyoruz.

Yunanistan'da beş tane hücuma çıkmayan oyuncu bulunuyor. Bizde de yetenekli oyuncularımız her topu kaybediyor. Hiç üretken değildik. İşin kolayına kaçtık, sürekli topu şişirdik. Şişirdiklerimizi de stoperler rahat rahat indirdi.

Düşüşte olan takımımızda, düşüş hızla devam ediyor. Allah'tan Norveç maçı öncesi mola geldi. Bizim bu takımımız, bu molayı iyi değerlendirip Norveç'te kazanabilecek kapasitede. İşimiz zor, ama imkansız değil.
Hakem mi? Zaten beğenmiyordum. Kötü bir maç yönetti.
__________________
TÜRKİYE KUPASI SADECE TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE
YAŞAYANLARINDIR.
cent Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-10-2007, 10:46   #2
Yavru Kartal
 
Aplok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ben ders almam veririm hee versin bakam mantıklı bi cevapp necati bilgic gibi toptan istifa bunlara ...!
__________________
Click the image to open in full size.
Aplok Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-10-2007, 11:44   #3
 
the_punshıer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

abi ne deseler haklılar böyle top oynanmaz
__________________
Click the image to open in full size.
the_punshıer Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-10-2007, 20:13   #4
 
varada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

merakla ve heycanla bekliyorum bu işin sonu nereye varacak bişey biliyorum ada guruptan cıksakta elensekte fatih hocanın azını sağa sola yamultarak konuşmaları yapacak hafif ağır abi takılacak falan filan ama artık fatih hocaya kimse takım teslim etmez eden de pişman olur ama iş işten geçer
__________________
.
varada Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 07:34 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580