|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
23-10-2006, 11:21 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Kaiserschmarren (Kayzerin karmaşası) Süre: 40-60dk Servis: 8-10 Malzemeler 5 yumurta 1 paket vanilya 200 gr un 400 ml süt Tuz 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu Bir tutam tarçın Bir miktar margarin 60 gr kuru üzüm 2 - 3 çorba kaşığı tozşeker 50 gr pudraşekeri Yapilis Tarifi Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin. Yapışmaz bir tavada bir miktar margarini eritin. Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın. Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin. Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz. Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun. Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin. Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudraşekeri serptikten sonra servis yapın. Afiyet olsun... | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/mutfak/11571-kaiserschmarren-kayzerin-karmasasi/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 11-03-2008 21:11 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |