|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
23-10-2006, 11:24 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Güllaç Mutfak: Türk Süre: 40-60dk Servis: 4-6 Malzemeler 6 yaprak Güllaç 200 gr. Ceviziçi 1/2 kg. Toz Seker 1 kg. Süt Meyve sekerlemesi ve Hindistan cevizi Yapilis Tarifi Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarisini koyarak el yakacak sicakliga kadar isitin. Ceviziçini fazla ufaltmadan dövüp, hazirlayin. Güllaç yapraginin bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarim güllaci tekrar ikiye katlayarak sicak sütün içine batirip yumusamasini saglayin. Sütten çikararak tabaga alin. Ikiye katlanmis ama çeyrek güllaç görünümündeki yapragin genis tarafina dövülmüs cevizden iki kasik koyup sigara böregi gibi ama daha kalinca sarin. Hepsini ayni sekilde sararak cam tepsiye dizin. Kalan sütü kaynatip sekerini koyun. Damak tadiniza göre sekerini azaltip, artirabilirsiniz. Seker sütün içinde eriyince sicak sütü güllaç tepsisine yavas yavas dökün. Üzerine bir kapak kapatip sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çektikçe yeni süt ilave edin. Güllaçlar iyice sütlü olmali. Üzerine istege göre meyva sekerlemesi ya da hindistan cevizi tozu ile süslenebilir. Hindistan cevizi beyaz güllacin üzerinde pek belli olmasa da çok hos bir koku ve tad saglar. Sütünü iyice çekip, doyma noktasina gelen güllaç tepsisini buzdolabina koyun. Soguduktan sonra tabaklara alarak servis yapin. | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |