|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
23-10-2006, 12:00 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Girne Köfte Mutfak: Türk Süre: 10-20dk Servis: 8-10 Zorluk: Kolay Malzemeler Kıyma:500 gr Galeta unu:200 gr Yumurta:1 ad Soğan:1 orta boy (rende) Karabiber:15 Kırmızı pul biber:10 gr Kimyon:10 gr Tuz:25 gr Havuç:2 ad orta boy Kaşar:200 gr Patates:4 ad haşlamalık Salça:75 gr Tereyağ:50 gr Domates:2 ad (konkase)ve jülyen doğranmış Bulyon:10 gr Süt:200 ml Yapilis Tarifi Kıymamızı normal köfte haline getirelim. Bu köfteleri sandal şekline getirdikten sonra 15 dakika fırında pişirelim. Iç harcını havuçları rendeleyelim 25 gr tereyağla soteleyelim kara biber kırmızı pul biber bulyon ekleyip soteleyelim 10 dakika yeterli orta ateşte. Patatesleri haşlayıp püre yapalım. Domates sos: domatesleri 25 gr tereyağla soteleyelim ve 50 gr salçayla kavuralım ve biaraz tuz ekliyelim ve 15 dakika kaynatalım sosumuz hazırdır. Son nokta: köftelerimizi içine yaptığımız harcı koyalım onun üstüne patates püresine kreme torbası yada kaşık yardımıyla koyalım pürenin üstüne kaşarlarımızıda serpelim ve domates sosuyla 20 pişirelim servise hazırdır. AFİYET OLSUN.. | ||
|
23-10-2006, 13:17 | #2 | ||
Banned Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 39
Mesajlar: 5.198
Tecrübe Puanı: 0 | buda güzell | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |