|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
24-10-2006, 19:06 | #111 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Krem Şantili Kabak Kabakların, kabuklarını kazıyın. Yıkayıp tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları 1 cm kalınlığında boyuna kesin. Yağlanmış tepsiye sık olarak yerleştirin. Bir kapta üç yumurtayı iyice çırpın. İçerisine krem şanti ilave ederek tekrar çırpın. Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu içerisine ilave edip karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı kabakların üzerine dökün. Geriye kalan kabaklar ile üzerini kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun. Malzemeler 1 kg kabak 3 adet yumurta 200 gr krem şanti 250 gr beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yeteri kadar tuz, karabiber, dereotu | ||
|
24-10-2006, 19:06 | #112 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Krem Peynirli Yaş Pasta Pandispanyanın hazırlanışı: Oda ısısında bekletilmiş yumurtaları şekerle beraber koyu yoğurt kıvamında çırpın. İçine vanilya ve kabartma tozu eklenmiş un ilave edip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kalıba dökün. 170 derece sıcaklıktaki fırında pişirin. Arzu ettiginiz meyve suyu ve nescafe (şekerli) ile ıslatın. Üzerine krema dökün. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servise sunun. Kremanın hazırlanışı: Jelatinleri ıslatın. Suyunu süzdürüp içine limon suyu ekleyerek ateşte eriyene kadar karıştırın, sonra ateşten alın. Ayrı bir kapte krem peynir, yumurta sarıları ve toz şekeri beraberce çırpın. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını, eritilmiş jelatinleri ve krem şantiyi de ilave ederek hepsini birbirine iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı pandispanyanın üzerine dökün. Buzdolabında bekletin. Malzemeler Pandispanya için : 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı su Kremanın malzemesi : 3 yaprak jelatin 1 kutu krem peyniri 1 kahve fincanı toz şeker 2 adet yumurta 1 paketten hazırlanmış krem şanti 1 limon kabuğu rendesi 1 limon suyu | ||
24-10-2006, 19:06 | #113 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Krem Peynirli Şeftaliler Taze şeftalilerin kabuklarım soyun, sonra dikkatlice şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin. Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın. Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın. Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın. AŞÇININ ÖNERİSİ: Şeftalinin kabuğunu kolayca soymak için, kaynamış suyun içinde 1 dakika bekletin. Malzemeler 4 taze şeftali veya 8 yarım konserve şeftali 75 gr krem peynir 3-4 yemek kaşığı yoğurt 2 damla badem esansı 2 çay kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı kıyılmış badem | ||
24-10-2006, 19:07 | #114 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Krem Peynirli Armut Tatlısı Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun. Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın. Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın. Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin. Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın. Sora ince dilimler halinde kesin. Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin. Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun. Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın. Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün. Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. Malzemeler 2 adet armut Yarım su bardağı üzüm suyu 175 gram az yağlı krem peynir 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı bal Süslemek için: 4 adet çilek Nane yaprağı | ||
24-10-2006, 19:07 | #115 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Krem Karamel Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün. Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın. Sütü ılıtın. Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin. Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın. Malzemeler 1 Su Bardağı Pudra Şekeri Vanilya 1/2 lt Süt (2 su bardağı) 2 Adet Yumurta 2 Adet Yumurta Sarısı 1/2 Su Bardağı Toz Şeker Tuz | ||
24-10-2006, 19:07 | #116 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Krem Blue Bütün malzemeyi bir tencerede çırpın. Tencereyi, sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika süreyle ısıtın. Bu sırada tenceredeki malzemeleri sürekli karıştırın. Su kaynama noktasına gelmeden ateşi kapatın. Karışımı fırına dayanaklı kaplara paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerlerine hafif toz şeker şerpiştirin. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 2-3 dakika üzerinin kızarması için bekletin. Fırından çıkardığınız kaplar soğuyunca servis yapın. Malzemeler 7 Yumurta Sarısı 1 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Süt 500 gr Krema 1 Paket Vanilya 2 Yemek Kaşığı Nişasta | ||
24-10-2006, 19:07 | #117 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kral Tacı Kuzu kafesinin sırt tarafìnı etli bölümü içe gelecek şekilde tac şeklinde dikin. Her iki yüzüne tuz, karabiber ve kekik serpin. Sarımsakları etli kısmına bıçakla delik açarak yerleştirin. Bir tencereye yerleştirip ortasına bir tabak koyun. (Pişme esnasında tacın şeklinin bozulmaması için.) Tencereye bir su bardağı sıcak su koyun. Tenceredeki suyun tamamen buharlaşması için pirzolalari pişirin. Yapmış olduğunuz tacı tencereden alin. Fırın tepsisine yerleştirip her iki tarafını da tereyağı ile yağlayın. 150 derecede 15-20 dakika daha pişirin. Pirzolalar nar gibi kızarınca iç pilavı üzerine çikararak servise sunun. İç Pilav Yapılışı Pirinci yıkayıp tuzlu ve ılık suyla 20 dakika ıslatın. Bir kaşık yağ ile fıstığı pernbe renkte kavurun. İçerisine üzüm ve zar şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin. Ciğer suyunu çekince tuz atıp ateşten alın. Kalan yağı eriterek rondodan geçirilmiş domatesi kavurun. Üzerine üç bardak et suyu ve tuzu koyup pirinci suya salın. Pilav suyunu çekince içerisine hazırladıgıniz ciğeri karıştırıp ocağı kapatın. Ağzına kağıt bir peçete koyarak 20 dakika demlendirerek servise sunun. Malzemeler 2 parça kuzu kafesi (l0'ar kalem) 1 tatlı kaşığı kekik Yeteri kadar karabiber, tuz 2 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı tereyağı İç pilav Malzemesi: 2 su bardağı pirinç 2,5 yemek kaşıği tereyağı 2-3 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzumü 3 su bardağı et suyu 2 tane domates Yarim kilo kuzu ciğeri Yeteri kadar tuz, karabiber | ||
24-10-2006, 19:08 | #118 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Közlenmiş Patlıcan Yemeği Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyın.Sarmısakları dövüp yoğurda ekleyin.Sarmısaklı yoğurdu patlıcana ilave edip karıştırın.Malzemeyi önceden ısıtılmış cam bir kaba alın. Bir tencerede kıymayı kavurun.Tuz ve karabiber serperek karıştırın. Sıcak kıymayı yoğurtlu patlıcanın üzerine yayın.Domates ve biberle süsleyerek servis yapın. Malzemeler 5 Közlenmiş Patlıcan 3-4 Diş Sarmısak 300 gr Light Yoğurt 400 gr Yağsız Kıyma Tuz,Karabiber Süsleme İçin: Bikaç Dilim Domates Sivri Biber Maydanoz | ||
24-10-2006, 19:08 | #119 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Köy Usulü Köfte Kabakları yıkayıp kazıyın.Soğanı ayıklayın.Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra bir de parmaklarınızla sıkarak suyunu çıkarın.Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin. Kıymayı, yumurtayı,yumurta sarısını,rendelenmiş peyniri,2 çorba kaşığı galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.İyice karıştırıp,una buladığınız parmaklarınızla orta boyda köfteler yapın. İyice kızdırdığınız zeytinyağında,her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Hemen servis yapın. Malzemeler 300 gr Kıyma 400 gr Kabak 50 gr Rendelenmiş Parmezan Peyniri Veya Eski Kaşar 1 Soğan 1 Yumurta 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Galeta Unu Zetinyağı Un,Tuz, Karabiber | ||
24-10-2006, 19:08 | #120 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Körili Tavuk Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın. Tavuk bonfileleri yarım saat buzdolabında beklettikten sonra buhar süzgeci veya kevgire koyun. Kevgiri yarıya kadar kaynar su dolu tencereye, oturtun. Tavuk yumuşayana kadar pişirin. Yanında istediğiniz bir garnitürle servis yapın. Malzemeler 4 adet tavuk bonfile 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı soya sosu Tuz, Karabiber | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |