Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-01-2007, 19:05   #411
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

beyaz soslu ıspanaklı rosto Click the image to open in full size. Gereçler:500 gr nuar 250 gr ince doğranmış börttürülmüş ıspanak 1 adet havuç2 kaşık yoğurt 2-3 kaşık un 3 diş sarmısaak bir tutam feslihen bir kaç maydonoz Click the image to open in full size. Yapılışı:nuarı temizleyerek yatay olarak ortasını delin deldiğiniz yerden havucu gecirin pişirmek üzere tencereye atın üzerini kapatacak şekilde su ilave edin diğer tarafta sos için bir tecereye yağ koyun biraz kızdırın ve unu ilave edin sararınca biraz soğuk su ile sosu açın içine yoğurdu atın karıştırarak yedirin sonra içine ince doğranmış ıspanakları atn ve bir iki taşım kaynatın pişmiş nuarın üzerindeki yağ ve sinirleri alın ve dikey olarak yarım santik kalınlığında büyük d*ilimler halinde kesin ve tepsiye dizin sosun üzerine fesliğeni atarak karıştırın sonra tepsiye dizdiğiniz etlerin üzeri kapanacak şekilde sos verin önce ocağın üzerine alın tepsiyi orda 10 dk kaynatın kontrollu bir şekilde daha sonra orta ateşli fırına alarak dinlendire dinlendire rostoların üzeri hafif kızarana kadar pişirin fırından alın maydonozla süsleyin ve sıcak sevis yapın Click the image to open in full size. Servis Önerileri: yanında patates kızartması veya patetes püreside verebilirsiniz doğrarken içindeki havucun dağılmamasına dikkat edilmeli Click the image to open in full size. Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): nuar sert etlerden biridir pişip pişmediğini içindeki havuçtan öğrenebilirsiniz
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:05   #412
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bitlis Köftesi Tarifi Malzemeler
  • Soğan 3 orta boy
  • Kıyma (yagsız* iki kez çekilmiş) 2 su bardağı
  • Sıvı yağ 1/4 su bardağı
  • Yumurta 1 adet
  • Pirinç 1/3 su bardağı
  • Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı
  • Su 3 1/2 su bardağı
  • Tuz 2 tatlı kaşığı
  • Nar 1/2 orta boy
  • Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı
  • Bulgur (köftelik) 2 1/3 su bardağı
Yapılışı

Soğanı soy* yıka* ince ince doğra* yağın yarısı ile birlikte tencereye koy* kapağı kapat* kısık ateşte* ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür. Pirinci yıka* soğana ekle bir iki kez çevir* 3/4 su bardağı sıcak su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz koy* karıştır. kaynayınca ateşi kıs* suyunu çekene değin 10-15 dakika pişir. ocağı kapat. Nar taneleri ve kara biberi ekle* karıştır. Bulguru geniş bir kaba koy* üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslat* 10 dakika üzeri kapalı olarak beklet. Kıyma* yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elastik bir yapı kazanıncaya değin* yaklaşık 15-20 dakika yoğur. Üzerine kurumaması için nemli bir bez ört. Hamurdan eli ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopar* yuvarla. Eli hafif ıslatarak ortalarını çukurlaştır* kenarlarını baş ve işaret parmakları arasına al* döndürüp hafifçe bastırarak kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde incelt. İçlerine hazırlanan pirinçli karışımdan koy* kaynat* üzerine süzgeci yerleştir* kapat. Köfteleri delikli süzgece al. Tencereye kalan suyu ve tuzu koy* kaynat* üzerine süzgeci yerleştir* kapağı kapat. Kaynayan suyun buharı ile köfteleri 25-30 dakika haşla. Servis tabağına al. Haşlama suyuna kalan yağ ve kırımızı biberi koy* kaynat ve köftelerin üzerine gezdir.

Porsiyon adedi: 6
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:05   #413
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Cerkes Pİrzolari
ÇERKES PİRZOLASI
İçindekiler

Koyun ya da
dana pirzola: 750 Gr
Patates: 2 BB
Yumurta: 2 adet
Margarin:3 YK
Galeta unu: Yeteri kadar
Tuz: Yeteri kadar
Kara biber: 1 ÇK
Yapılışı

1- Pirzolalar yassı bir kapta bir bardak suyla haşlanır.
2- Haşlanmış patatesler rendelenerek püre haline getirilir* tuz ve kara biber katılır.
3- Pirzolalar teker teker önce püreye* sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulanır.
4- Tavada kızdırılmış margarinde kızartılır* sıcak servis yapılır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:05   #414
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bursa Lokumu MALZEMELER
1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 adet patates
2 kaşık tahin
1/2 lt süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz

HAZIRLANIŞI
Bira mayası* süt* toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın* 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates* biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın* yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz* biraz toz şeker* tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp* rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup* öylece pişirilir sonradan kesilir* ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin* üzerlerine yumurta sansı sürün* susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:05   #415
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bayat ekmekle yapılan 30 çeşit yemek... 1. Ekmek kavurması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile

kavrulur.

Ekmekler kavrulurken* 1 çay bardağı soğuk su* üzerine serpilir. İyice

karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.


2. Papara

Bayat ekmekler* çukur bir kaba kuşbaşı doğranır.

Halka halka doğranmış soğan* tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından

tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür.

Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine

dökülür.


3. Tirit

Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir.

Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir. Sonra

üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür. Dileyen* kıyılı maydanoz

veya sumak serpebilir.


4. Ekmek süpürgesi

(Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi)

Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir.

Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından

sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da* bir tavada yağ ile kavrulan salça

ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir.


5. Ekmek oğması

Bayat ekmeklerin içi -istenirse* kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta

eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp

ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden

karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt

çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir. Ilınınca

yenilir.


6. Yalancı paça

Küçük küpler şeklinde doğranan soğan* tencerede* 1 yemek kaşığı tereyağı ile

kavrularak pembeleştirilir. Üzerine salça ilâve edilerek eritilir. Dövülmüş

2 diş sarımsak* 1 limonun suyu* tuz* kırmızı toz biber ve et suyu katılır.

Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur. Kıtırlaşınca*

çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:06   #416
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

7. Kalacuş

Bayat ekmek* küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur.

Kıyılmış soğan* tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar

kavrulur.

Çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su* yağ ve soğanın bulunduğu

tavaya eklenir.

Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra* oluşan karışım derin kapta bulunan

doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır.

Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.



8. Ekmekli omlet

4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır.

8 yumurta* 2.5 su bardağı süt* tuz ve muskat karıştırılıp* iyice çırpılır.

Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış

kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır.



9. Ekmek karıştırması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır.

3 yemek kaşığı margarin bir tencerede eritilir. Erimiş tereyağına kaşık ucu

ile salça koyulur. Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak pişirilir.

Ardından karabiber serpilir. Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık

ateşte biraz karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler

yumuşatılır.

Ekmek karıştırması* cacık veya salata ile yenilebilir.



10. Yumurtalı ekmek aşı

Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır.

Piyaz doğranmış soğan* bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile

pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay bardağı su eklenip birkaç

dakika kaynatılır.

Doğranmış ekmekler* soğanlar ile karıştırılıp tavanın kenarlarına çekilir.

Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır. Üzerine tuz ve karabiber ekilir.

Tavanın kapağı kapatılarak* yumurtaların pişmesi beklenir.

4 diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına

alınır. Üzerine* tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı* bozulmadan

çıkarılır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:06   #417
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

1 çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber hafifçe

yakılır. Biberli yağ* yemeğin üzerine gezdirilir.



11. Ekmekli ezme

2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa

koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu

süzülerek ufalanır.

Ufalanmış ekmekler* 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş

sarımsak* 2’şer yemek kaşığı zeytinyağı* yoğurt* limon suyu ve

1’er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır.

Elde edilen karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul biber ekilir.

Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir.

Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir.



12. Bayat ekmek köftesi

Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba

alınır. 100 gr. kıyma* 1 baş soğan rendesi* kimyon* köfte baharı* tuz ile

yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır.

Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çay

yanında yenilebilir.



13. Peynirli bayat ekmek köftesi

1 adet bayat ekmek* üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır.

İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2

yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz* köfte baharı ve pul

biber katılır. Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır.

Köfteler önce una* sonra çırpılmış yumurtaya* daha sonra galeta ununa

bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise

çıkarılır.



14. Bayat ekmek pizzası

Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un

serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır.

4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt* 1 paket kabartma tozu* yarım çay

bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar çırpılıp ekmeklerin üzerine

dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda buzdolabında bir gün

bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir.

Fırına verilmeden önce* üzerine dilimlenmiş sucuk* salam veya sosis

yerleştirilir. Domates* biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların

üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.



15. Dilim pizzası

Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür. Yumurta* beyaz peynir veya

çökelek* maydanoz ve pul biber karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca

sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de eklenebilir.

Dilimler* peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:06   #418
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

16. Ketçaplı dilim pizzası

Bayat ekmek dilimleri* yağlanmış tepsiye dizilir.

1 çorba kaşığı salça* 1 çorba kaşığı ketçap* 2 yumurta* 1 tatlı kaşığı kekik

ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır. En son ezilmiş beyaz peynir katılır.

Karışım* ekmek dilimlerinin üzerine sürülür.

Dilimler* orta ısılı fırında* pembeleşene kadar kızartılıp* sıcak sıcak

servise çıkarılır.



17. Dilim kayganası

2-3 yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat

ekmek dilimleri arkalı önlü bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda

kızartılır.



18. Sarımsaklı ekmek (Tiyriti)

Bayat ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır.

2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında 1-2 çevrilir. Bolca toz kırmızı biber*

bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su eklenip hemen ateşten alınır. Ekmek

dilimleri üzerinde gezdirilir.


19. Bayat ekmek kanepesi

Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça* yarım çay bardağı sıvı yağ* 1 tatlı

kaşığı kekik* yarım çay bardağı süt* 200 gr. ezilmiş beyaz peynir* 2 yumurta

iyice karıştırılır.

Bu karışım* kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür.

Dilimler* fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.

Kızartılmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine

de 2 ince dilim sosis yerleştirilir.

Kanepeler* kürdanlı olarak servis tabağına alıp* soğutmadan* kıvırcık marul

yaprakları eşliğinde servise çıkarılır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:06   #419
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

20. Tutmaç

3 su bardağı toz şeker* aynı miktarda su ve yarım limon suyu karıştırılıp

kaynatılır. Elde edilen şurup soğumaya bırakılır.

Bayat ekmek küp küp doğranır.

Zeytinyağı* tavada yakılmadan kızdırılır.

Doğranmış ekmekler* çırpılmış yumurtaya bulanarak* kızgın yağda peyderpey

kızartılır. Kızaran ekmekler şuruba atılır.

Bir yandan kızartma işlemi sürdürülürken* öte yandan şurubu çeken ekmekler

servis tabağına çıkartılır. Kızartma işlemi bitince* servis tabağına

çıkarılmış ekmekler üzerine tarçın* susam* badem* ceviz* fındık* gül suyu

serpilir. Hafifçe karıştırılır. İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine

gezdirilir.




Tatlılar


21. Bayat ekmek tatlısı

Bayat ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır. 1 ekmek için 2

su bardağı toz şeker ile 2 su bardağı su kaynatılır. ¼ limonun suyu eklenir.

Elde edilen şerbet* soğutulduktan sonra ekmek dilimlerinin üzerinde

gezdirilir. Mevsim meyveleri ekmek dilimlerinin üzerine dizilir.

Not: Reçeli sulandırıp kıtırlaştırılan bayat ekmek dilimlerinin üzerinde

gezdirmek sureti ile de tatlı yapılabilir. Bunu krem şanti ile süslemek de

mümkündür.



22. Sütlü bayat ekmek tatlısı

1.5 bayat ekmeğin içi derin bir kaba ufalanır. Üzerine 1.5 su bardağı süt

gezdirip karıştırılır.

Yarım saat bekletildikten sonra ekmek içleri el ile sıkılıp süt süzülür.

Buna eritilmiş 3 çorba kaşığı margarin* 3 yumurta ve 1 çorba kaşığı toz

şeker eklenip karıştırılır.

Yüksek kenarlı bir tepsi yağlanır. Hazırlanan karışım tepsiye 1.5 cm.

kalınlığında olacak şekilde dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında 40

dakika pişirilir. Şişip kabaracak olursa* bıçak ile birkaç yerinden delinir.

Tatlı fırında pişerken* bir tencerede 1 su bardağı toz şeker* aynı miktarda

su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır. Fırından çıkarılan tepsi üzerine

gezdirilerek dökülür.

Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimlenir. Hindistancevizi veya iri

kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır.

(Lezzet’den.)
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 19:06   #420
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

23. Ekmek helvası

Bir tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi* yarım su

bardağı erimiş margarin veya tereyağında sürekli karıştırılarak* hafif bir

esmerlik alana kadar kavrulur.

Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp

ılıtılır. Vanilya eklenir.

Ilık süt şerbeti* ekmekli malzemeye katılır. Tencere kapağı kapalı olarak 15

dakika beklenir. Tane tane olan helva* servis tabağına alınıp çekilmiş antep

fıstığı ile süslenir.



24. Vişneli ekmek tatlısı

Bayat ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce

kesilerek çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya

ayrılır; fırın tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar

kızartılır.

1 kg. toz şeker* 5 su bardağı su* bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır.

Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg. vişne* şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır.

Vişne taneleri bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne şurubu* soğumadan*

kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi

ağır ateşte tutularak* içindeki şurup* koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra

tepsi hafifçe sallanarak* ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice içmesi

sağlanır. Şurup koyulaşınca* tepsi ateşten alınıp soğutulur.

Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir. Üzerine krema veya kaymak koyulur.

Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir.



25. Üzümlü ekmek tatlısı

1 büyük salkım siyah üzüm ayıklanıp yıkanır; taneleri ortadan ikiye

bölünerek çekirdekleri çıkartılır.

Yarım bayat ekmek* küp şeklinde doğranarak üzümler ile karıştırılır.

Hazırlanan karışım* yağlanmış kalıba dökülür.

1 kahve fincanı elenmiş un bir kâseye konulur. Üzerine yarım su bardağı toz

şeker* 1 çimdik tuz* çırpılmış 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı süt eklenir.

Bu karışım da tahta bir kaşık ile karıştırılıp kalıba dökülür.

Kalıba dökülmüş tüm karışım* 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika

pişirilir. Fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Üzerine pudra şekeri

döküldükten sonra dilimlenerek servise çıkarılır.



26. İncir ve ballı ekmek turtası

1 adet bayat ekmek bir kâseye ufalandıktan sonra 2.5 su bardağı süt ile

ıslatılır. 20 dakika kadar bekletilerek yumuşatılır.

8 adet kuru İncir suda bekletilerek yumuşatılır. Yumuşadıktan sonra suyu

süzülen incirlerin her biri 5-6 dilim halinde kesilir.

2 kaşık tereyağı tavada eritilir.

4 yumurta çırpılarak* eritilmiş 2 kaşık tereyağı* 3 çorba kaşığı bal ve

sütlü ekmek ile mikserde karıştırılır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 22:33 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580