![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #411 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | beyaz soslu ıspanaklı rosto ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #412 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bitlis Köftesi Tarifi Malzemeler
Soğanı soy* yıka* ince ince doğra* yağın yarısı ile birlikte tencereye koy* kapağı kapat* kısık ateşte* ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür. Pirinci yıka* soğana ekle bir iki kez çevir* 3/4 su bardağı sıcak su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz koy* karıştır. kaynayınca ateşi kıs* suyunu çekene değin 10-15 dakika pişir. ocağı kapat. Nar taneleri ve kara biberi ekle* karıştır. Bulguru geniş bir kaba koy* üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslat* 10 dakika üzeri kapalı olarak beklet. Kıyma* yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elastik bir yapı kazanıncaya değin* yaklaşık 15-20 dakika yoğur. Üzerine kurumaması için nemli bir bez ört. Hamurdan eli ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopar* yuvarla. Eli hafif ıslatarak ortalarını çukurlaştır* kenarlarını baş ve işaret parmakları arasına al* döndürüp hafifçe bastırarak kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde incelt. İçlerine hazırlanan pirinçli karışımdan koy* kaynat* üzerine süzgeci yerleştir* kapat. Köfteleri delikli süzgece al. Tencereye kalan suyu ve tuzu koy* kaynat* üzerine süzgeci yerleştir* kapağı kapat. Kaynayan suyun buharı ile köfteleri 25-30 dakika haşla. Servis tabağına al. Haşlama suyuna kalan yağ ve kırımızı biberi koy* kaynat ve köftelerin üzerine gezdir. Porsiyon adedi: 6
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #413 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Cerkes Pİrzolari ÇERKES PİRZOLASI İçindekilerKoyun ya da Yapılışıdana pirzola: 750 Gr Patates: 2 BB Yumurta: 2 adet Margarin:3 YK Galeta unu: Yeteri kadar Tuz: Yeteri kadar Kara biber: 1 ÇK 1- Pirzolalar yassı bir kapta bir bardak suyla haşlanır. 2- Haşlanmış patatesler rendelenerek püre haline getirilir* tuz ve kara biber katılır. 3- Pirzolalar teker teker önce püreye* sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulanır. 4- Tavada kızdırılmış margarinde kızartılır* sıcak servis yapılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #414 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bursa Lokumu MALZEMELER 1 tatlı kaşığı bira mayası 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta sarısı 2 adet patates 2 kaşık tahin 1/2 lt süt çörek otu ceviz içi 1 kg un susam tarçın bahar tuz HAZIRLANIŞI Bira mayası* süt* toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın* 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates* biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın* yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz* biraz toz şeker* tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp* rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup* öylece pişirilir sonradan kesilir* ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin* üzerlerine yumurta sansı sürün* susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #415 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bayat ekmekle yapılan 30 çeşit yemek... 1. Ekmek kavurması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken* 1 çay bardağı soğuk su* üzerine serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir. 2. Papara Bayat ekmekler* çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan* tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür. 3. Tirit Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir. Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir. Sonra üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür. Dileyen* kıyılı maydanoz veya sumak serpebilir. 4. Ekmek süpürgesi (Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi) Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir. Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da* bir tavada yağ ile kavrulan salça ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir. 5. Ekmek oğması Bayat ekmeklerin içi -istenirse* kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir. Ilınınca yenilir. 6. Yalancı paça Küçük küpler şeklinde doğranan soğan* tencerede* 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavrularak pembeleştirilir. Üzerine salça ilâve edilerek eritilir. Dövülmüş 2 diş sarımsak* 1 limonun suyu* tuz* kırmızı toz biber ve et suyu katılır. Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur. Kıtırlaşınca* çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #416 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 7. Kalacuş Bayat ekmek* küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur. Kıyılmış soğan* tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su* yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra* oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır. Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir. 8. Ekmekli omlet 4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır. 8 yumurta* 2.5 su bardağı süt* tuz ve muskat karıştırılıp* iyice çırpılır. Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır. 9. Ekmek karıştırması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. 3 yemek kaşığı margarin bir tencerede eritilir. Erimiş tereyağına kaşık ucu ile salça koyulur. Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak pişirilir. Ardından karabiber serpilir. Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık ateşte biraz karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler yumuşatılır. Ekmek karıştırması* cacık veya salata ile yenilebilir. 10. Yumurtalı ekmek aşı Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır. Piyaz doğranmış soğan* bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay bardağı su eklenip birkaç dakika kaynatılır. Doğranmış ekmekler* soğanlar ile karıştırılıp tavanın kenarlarına çekilir. Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır. Üzerine tuz ve karabiber ekilir. Tavanın kapağı kapatılarak* yumurtaların pişmesi beklenir. 4 diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınır. Üzerine* tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı* bozulmadan çıkarılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #417 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 1 çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber hafifçe yakılır. Biberli yağ* yemeğin üzerine gezdirilir. 11. Ekmekli ezme 2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu süzülerek ufalanır. Ufalanmış ekmekler* 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak* 2’şer yemek kaşığı zeytinyağı* yoğurt* limon suyu ve 1’er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır. Elde edilen karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul biber ekilir. Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir. Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir. 12. Bayat ekmek köftesi Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba alınır. 100 gr. kıyma* 1 baş soğan rendesi* kimyon* köfte baharı* tuz ile yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çay yanında yenilebilir. 13. Peynirli bayat ekmek köftesi 1 adet bayat ekmek* üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz* köfte baharı ve pul biber katılır. Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler önce una* sonra çırpılmış yumurtaya* daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır. 14. Bayat ekmek pizzası Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır. 4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt* 1 paket kabartma tozu* yarım çay bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar çırpılıp ekmeklerin üzerine dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda buzdolabında bir gün bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir. Fırına verilmeden önce* üzerine dilimlenmiş sucuk* salam veya sosis yerleştirilir. Domates* biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir. 15. Dilim pizzası Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür. Yumurta* beyaz peynir veya çökelek* maydanoz ve pul biber karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de eklenebilir. Dilimler* peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #418 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 16. Ketçaplı dilim pizzası Bayat ekmek dilimleri* yağlanmış tepsiye dizilir. 1 çorba kaşığı salça* 1 çorba kaşığı ketçap* 2 yumurta* 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır. En son ezilmiş beyaz peynir katılır. Karışım* ekmek dilimlerinin üzerine sürülür. Dilimler* orta ısılı fırında* pembeleşene kadar kızartılıp* sıcak sıcak servise çıkarılır. 17. Dilim kayganası 2-3 yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat ekmek dilimleri arkalı önlü bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır. 18. Sarımsaklı ekmek (Tiyriti) Bayat ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır. 2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında 1-2 çevrilir. Bolca toz kırmızı biber* bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su eklenip hemen ateşten alınır. Ekmek dilimleri üzerinde gezdirilir. 19. Bayat ekmek kanepesi Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça* yarım çay bardağı sıvı yağ* 1 tatlı kaşığı kekik* yarım çay bardağı süt* 200 gr. ezilmiş beyaz peynir* 2 yumurta iyice karıştırılır. Bu karışım* kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür. Dilimler* fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştirilir. Kanepeler* kürdanlı olarak servis tabağına alıp* soğutmadan* kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #419 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 20. Tutmaç 3 su bardağı toz şeker* aynı miktarda su ve yarım limon suyu karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen şurup soğumaya bırakılır. Bayat ekmek küp küp doğranır. Zeytinyağı* tavada yakılmadan kızdırılır. Doğranmış ekmekler* çırpılmış yumurtaya bulanarak* kızgın yağda peyderpey kızartılır. Kızaran ekmekler şuruba atılır. Bir yandan kızartma işlemi sürdürülürken* öte yandan şurubu çeken ekmekler servis tabağına çıkartılır. Kızartma işlemi bitince* servis tabağına çıkarılmış ekmekler üzerine tarçın* susam* badem* ceviz* fındık* gül suyu serpilir. Hafifçe karıştırılır. İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine gezdirilir. Tatlılar 21. Bayat ekmek tatlısı Bayat ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır. 1 ekmek için 2 su bardağı toz şeker ile 2 su bardağı su kaynatılır. ¼ limonun suyu eklenir. Elde edilen şerbet* soğutulduktan sonra ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Mevsim meyveleri ekmek dilimlerinin üzerine dizilir. Not: Reçeli sulandırıp kıtırlaştırılan bayat ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirmek sureti ile de tatlı yapılabilir. Bunu krem şanti ile süslemek de mümkündür. 22. Sütlü bayat ekmek tatlısı 1.5 bayat ekmeğin içi derin bir kaba ufalanır. Üzerine 1.5 su bardağı süt gezdirip karıştırılır. Yarım saat bekletildikten sonra ekmek içleri el ile sıkılıp süt süzülür. Buna eritilmiş 3 çorba kaşığı margarin* 3 yumurta ve 1 çorba kaşığı toz şeker eklenip karıştırılır. Yüksek kenarlı bir tepsi yağlanır. Hazırlanan karışım tepsiye 1.5 cm. kalınlığında olacak şekilde dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Şişip kabaracak olursa* bıçak ile birkaç yerinden delinir. Tatlı fırında pişerken* bir tencerede 1 su bardağı toz şeker* aynı miktarda su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır. Fırından çıkarılan tepsi üzerine gezdirilerek dökülür. Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimlenir. Hindistancevizi veya iri kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır. (Lezzet’den.)
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #420 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | 23. Ekmek helvası Bir tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi* yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağında sürekli karıştırılarak* hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur. Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti* ekmekli malzemeye katılır. Tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika beklenir. Tane tane olan helva* servis tabağına alınıp çekilmiş antep fıstığı ile süslenir. 24. Vişneli ekmek tatlısı Bayat ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır; fırın tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 kg. toz şeker* 5 su bardağı su* bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg. vişne* şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır. Vişne taneleri bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne şurubu* soğumadan* kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak* içindeki şurup* koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak* ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice içmesi sağlanır. Şurup koyulaşınca* tepsi ateşten alınıp soğutulur. Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir. Üzerine krema veya kaymak koyulur. Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir. 25. Üzümlü ekmek tatlısı 1 büyük salkım siyah üzüm ayıklanıp yıkanır; taneleri ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılır. Yarım bayat ekmek* küp şeklinde doğranarak üzümler ile karıştırılır. Hazırlanan karışım* yağlanmış kalıba dökülür. 1 kahve fincanı elenmiş un bir kâseye konulur. Üzerine yarım su bardağı toz şeker* 1 çimdik tuz* çırpılmış 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı süt eklenir. Bu karışım da tahta bir kaşık ile karıştırılıp kalıba dökülür. Kalıba dökülmüş tüm karışım* 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Üzerine pudra şekeri döküldükten sonra dilimlenerek servise çıkarılır. 26. İncir ve ballı ekmek turtası 1 adet bayat ekmek bir kâseye ufalandıktan sonra 2.5 su bardağı süt ile ıslatılır. 20 dakika kadar bekletilerek yumuşatılır. 8 adet kuru İncir suda bekletilerek yumuşatılır. Yumuşadıktan sonra suyu süzülen incirlerin her biri 5-6 dilim halinde kesilir. 2 kaşık tereyağı tavada eritilir. 4 yumurta çırpılarak* eritilmiş 2 kaşık tereyağı* 3 çorba kaşığı bal ve sütlü ekmek ile mikserde karıştırılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |