Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31-01-2007, 14:55   #431
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Arab Aşı...
Malzemeler:

Temizlenmis bir bütün tavuk. 4 yemek kasigi bugday unu.
Yeteri kadar misir unu.
Nar yada erik sosu
tuz

Yapılışı:

Tavuk bol suyla haslanir.Tencereden alinip didiklenir ve kemiklerinden ayrilmis tavuk etleri tekrar tencereye tavuk suyuna konur.Diger tarafta tavada bugday unu kisik ateste karistirarak kavrulur.Sonra iki kepce tavuk suyu eklenir corba haline gelince tavuk tenceresine ilave edilir.Ve tuzu eklenir.Arzu ettiginiz kadar nar sosu, yada erik sosu (3-4 yemek kasigi yeterli olur)eklenir.Hamurunun hazirlanisi ise; orta boy tencerenin yaridan fazlasi suyla doldurulur ve tuz atilir.Kaynadiktan sonra yavas yavas misir unu dökerken bir taraftan durmadan karistirilir ki bezelesip yapismasin.Kek hamuru kivamina gelinceye kadar un eklenir.Sonra 10-15 dak.pisirilir.Büyükce bir tepsiye pismir hamur dökülür ve üstü düzlenir.Biraz soguduktan sonra dilimlenip servis tabagina alinir.Üzerine arzu edildigi kadar arabasi dökülür, afiyet olsun.püf noktasi hamurun kivami ve nar yada erik sosunun konma ayari,

afiyet olsun.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:55   #432
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hollanda Bisküvisi
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
175 gram tereyağı
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı: Unu eleyin ve ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin. iyice karıştırın. Hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru üç eşit parçaya bölün. Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın. Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur rulolarını da şekerle yuvarlayın. Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin.

Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında 15 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
Afiyet Olsun...
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:56   #433
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

çilekli,üzümlü ve kivili kek
Click the image to open in full size.

malzemeler:
180 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1/2 su bardağı kurutulmuş çilek
1/2 su bardağı kurutulmuş kivi
1 su bardağı kuru üzüm
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
100 ml süt
HazırlanışıPudra şekeri ve oda sıcaklığındaki margarini pürüzsüz bir hâl alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin.
Küçük parçalara bölünmüş kivi, çilek ve üzümü ekleyin.
Un, kabartmatozu ve sütü yavaş yavaş ekleyerek takta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış kalıba döküp, önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.



afiyet olsun
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:56   #434
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ağlayan kek
MALZEMELER
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:56   #435
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alman Kurabiyesi
Malzemeler:
350 gram tereyağı
5 bardak un
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı kremşanti
2 yumurta sarısı
100 gram toz şeker

Yapılışı: Yağı unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında acın. 6.5 cm çapında ortası 2.5 cm çapında kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Servis yapın.
Afiyet Olsun...Click the image to open in full size.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:57   #436
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Patatesli Yaz Salatası:

4 orta boy taze patates
2 orta boy domates
2 sivri biber
4-5 taze soğan
1/4 demet maydanoz ve taze nane
6-7 yeşil zeytin

Sosu için:
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
yarım limonun suyu
yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı hardal
1 diş ezilmiş sarmısak
yarım çay kaşığı pul biber, tuz.


HAZIRLANIŞI:
Patatesleri yıkayın, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, süzüp üzerlerine soğuk su koyun. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın, küp şeklinde doğrayın. Sivribiberlerin saplarını kesin, çekirdeklerini boşaltın, halka şeklinde doğrayın. Taze soğanın kabuğunu soyun, püskülünü kesin, yuvarlak doğrayın. Maydanoz ve naneyi ayıklayın, saplarını atın, yapraklarını kıyın. Patatesleri sudan çıkartıp soyun, ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Domates, sivri biber, taze soğan, maydanoz, nane ve yeşil zeytini katın, karıştırın. Bir kaseye zeytinyağı, sirke, limon suyu, toz şeker, hardal, sarmısak, pul biber ve tuzu koyun, çatalla iyice çırpın, salataya döküp karıştırın. Bu salataya isterseniz konserve veya salamura balık, haşlanmış et veya tavuk, küp seklinde kesilmiş peynir gibi yiyecekleri ile koyabilir, ayrıca turşu, turp ve marul da ilave edebilirs

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:58   #437
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Danimarka Kurabiyesi
Malzemeler:
2.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı badem (ince çekilmiş)
6 yemek kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
yaklaşık 1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı minik parçalanmış badem
tarçın

Yapılışı: Un, çekilmiş badem, yağ ve şekeri karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat bekletin. Unlanmış düz bir yerde 3mm kalınlığında açıp bir rulo yapın. Rulolardan yıldız şeklinde parçalar kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp tarçını ve kalın çekilmiş olan bademi serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 8 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:58   #438
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Browni
malzemeler:
200 gram margarin
1/2 bardak kakao
2 bardak şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 bardak un
2 yumurta
1/2 bardak ceviz

Yapılışı: Margarin ve kakaoyu bir tencereye koyun. Kısık ateşte eritin. Şeker ve vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.

Unu tencereye eleyerek alın. Karıştırıp yumurtaları ekleyin ve çırpın. Dövülmüş cevizleri ekleyin.

Dikdörtgen şeklinde, yüksek kenarlı bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Kek kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın
Afiyet Olsun...
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:59   #439
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kurdela Tatlisi
malzemeler:
5 çay fincanı un
2 yumurta
1 çay fincanı süt
1 çay fincanı nişasta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
100 gram çekilmiş antepfıstığı
2 su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
şerbeti için
2,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu

Yapılışı: Unun ortasını havuz gibi açın. Süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra 5 parçaya bölün. Her parçayı hafifçe yassılatın ve üzerine nişasta serpin. Yufka inceliğinde açın. Hamura kare şekli vermek için etrafındaki fazlalıkları kesin.

Kare şeklindeki hamuru büzün. Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin. Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Peçete serdiğiniz bir tabağına alın.

Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın. Antepfıstığına bulayıp servis yapın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-01-2007, 14:59   #440
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alman Pastası
Pandispanya Malzemeleri:
3 yumurta
3 kahve fincani toz seker
2 cay kasigi kaşığı limon kabuğu rendesi
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Türk kahvesi fincanı kullanılacak.

Muhallebi malzemeleri:
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
Türk kahvesi fincanı kullanılacak.

Yapılışı:

26-28 cm çapındaki kalıp yağlanır ve yağlı kağıt yerleştirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Kalıba dökülür. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir, üzeri kızarmıyor ve yaklaşık 30 -35 dakika yeterli oluyor. Pandispanyayı pişirirken muhallebiyi hazirlayin.

Muhallebinin Yapılışı:

Un, şeker, süt karıştırılır, homojen bir karışım elde edilir. Ocağın üzerinde karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca altı hafif ayara getirilir ve tereyağ ilave edilir. Tereyağı tamamen eridikten sonra ocaktan alınır. Vanilya katılır tekrar karıştırılır.

Pandispanya piştikten sonra 2-3 dakika bekletin kalıptan ve yağlı kağıttan çıkarın. Servis yapacağınız tabağa aktarın ve pandispanyayı tam ortasından (alt-üst) ikiye ayırın.

Muhallebi ılısın, kaşıkla karıştırarak topaklanmış ise açın. Pandispanyanın alt bölümüne yayın, heryere gelecek şekilde düzeltin. 1-2 dakika bekleyin muhallebi biraz yoğunlaşsın (aksi taktirde aradan akabiliyor), üst pandispanyayı muhallebinin üzerine yavasca koyun.

Pastanızın üzerine tel süzgece koyacağınız pudra şekerini serpin, dilimleyerek servis yapın..

Hatırlatma:
Pastanızı hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında , üzerini naylon streç folyo ile örterek (folyo gergin olmamali) ve pudra şekeri koymadan saklayın.Servis yapacağınız zaman pudra şekeri serpin.
Pudra şekerini tüm pastanın üzerine serpebileceğiniz gibi, pastaya serpmeden herbir dilimin üzerine ayrı olarak da dökebilirsiniz.
Afiyet olsun...
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 11:06 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580