![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #431 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Arab Aşı... Malzemeler: Temizlenmis bir bütün tavuk. 4 yemek kasigi bugday unu. Yeteri kadar misir unu. Nar yada erik sosu tuz Yapılışı: Tavuk bol suyla haslanir.Tencereden alinip didiklenir ve kemiklerinden ayrilmis tavuk etleri tekrar tencereye tavuk suyuna konur.Diger tarafta tavada bugday unu kisik ateste karistirarak kavrulur.Sonra iki kepce tavuk suyu eklenir corba haline gelince tavuk tenceresine ilave edilir.Ve tuzu eklenir.Arzu ettiginiz kadar nar sosu, yada erik sosu (3-4 yemek kasigi yeterli olur)eklenir.Hamurunun hazirlanisi ise; orta boy tencerenin yaridan fazlasi suyla doldurulur ve tuz atilir.Kaynadiktan sonra yavas yavas misir unu dökerken bir taraftan durmadan karistirilir ki bezelesip yapismasin.Kek hamuru kivamina gelinceye kadar un eklenir.Sonra 10-15 dak.pisirilir.Büyükce bir tepsiye pismir hamur dökülür ve üstü düzlenir.Biraz soguduktan sonra dilimlenip servis tabagina alinir.Üzerine arzu edildigi kadar arabasi dökülür, afiyet olsun.püf noktasi hamurun kivami ve nar yada erik sosunun konma ayari, afiyet olsun.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #432 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Hollanda Bisküvisi Malzemeler: 1,5 su bardağı un 175 gram tereyağı 1 adet yumurta akı 1 paket vanilya 1/2 paket kabartma tozu 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı toz şeker Yapılışı: Unu eleyin ve ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin. iyice karıştırın. Hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya bölün. Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın. Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur rulolarını da şekerle yuvarlayın. Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında 15 dakika kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet Olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #433 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | çilekli,üzümlü ve kivili kek ![]() malzemeler: 180 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri 3 adet yumurta 1/2 su bardağı kurutulmuş çilek 1/2 su bardağı kurutulmuş kivi 1 su bardağı kuru üzüm 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 100 ml süt HazırlanışıPudra şekeri ve oda sıcaklığındaki margarini pürüzsüz bir hâl alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Küçük parçalara bölünmüş kivi, çilek ve üzümü ekleyin. Un, kabartmatozu ve sütü yavaş yavaş ekleyerek takta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp, önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. afiyet olsun
![]() | ![]() |
![]() | #434 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Ağlayan kek MALZEMELER 4 yumurta 3 fincan şeker 3 fincan un 1,5 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı süt 1 paket kabartma tozu kreması : 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti sosu: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı kakao HAZIRLANIŞI Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün. Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
![]() | ![]() |
![]() | #435 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Alman Kurabiyesi Malzemeler: 350 gram tereyağı 5 bardak un 1 tatlı kaşığı maya 1 yemek kaşığı kremşanti 2 yumurta sarısı 100 gram toz şeker Yapılışı: Yağı unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında acın. 6.5 cm çapında ortası 2.5 cm çapında kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Servis yapın. Afiyet Olsun... ![]()
![]() | ![]() |
![]() | #436 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Patatesli Yaz Salatası: 4 orta boy taze patates 2 orta boy domates 2 sivri biber 4-5 taze soğan 1/4 demet maydanoz ve taze nane 6-7 yeşil zeytin Sosu için: 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sirke yarım limonun suyu yarım çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı hardal 1 diş ezilmiş sarmısak yarım çay kaşığı pul biber, tuz. HAZIRLANIŞI: Patatesleri yıkayın, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, süzüp üzerlerine soğuk su koyun. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın, küp şeklinde doğrayın. Sivribiberlerin saplarını kesin, çekirdeklerini boşaltın, halka şeklinde doğrayın. Taze soğanın kabuğunu soyun, püskülünü kesin, yuvarlak doğrayın. Maydanoz ve naneyi ayıklayın, saplarını atın, yapraklarını kıyın. Patatesleri sudan çıkartıp soyun, ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Domates, sivri biber, taze soğan, maydanoz, nane ve yeşil zeytini katın, karıştırın. Bir kaseye zeytinyağı, sirke, limon suyu, toz şeker, hardal, sarmısak, pul biber ve tuzu koyun, çatalla iyice çırpın, salataya döküp karıştırın. Bu salataya isterseniz konserve veya salamura balık, haşlanmış et veya tavuk, küp seklinde kesilmiş peynir gibi yiyecekleri ile koyabilir, ayrıca turşu, turp ve marul da ilave edebilirs __________________
![]() | ![]() |
![]() | #437 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Danimarka Kurabiyesi Malzemeler: 2.5 su bardağı un 1 yemek kaşığı badem (ince çekilmiş) 6 yemek kaşığı margarin 1 yumurta sarısı yaklaşık 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı minik parçalanmış badem tarçın Yapılışı: Un, çekilmiş badem, yağ ve şekeri karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat bekletin. Unlanmış düz bir yerde 3mm kalınlığında açıp bir rulo yapın. Rulolardan yıldız şeklinde parçalar kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp tarçını ve kalın çekilmiş olan bademi serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 8 dakika pişirip servis yapın. Afiyet Olsun
![]() | ![]() |
![]() | #438 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Browni malzemeler: 200 gram margarin 1/2 bardak kakao 2 bardak şeker 1 tatlı kaşığı vanilya 1 bardak un 2 yumurta 1/2 bardak ceviz Yapılışı: Margarin ve kakaoyu bir tencereye koyun. Kısık ateşte eritin. Şeker ve vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Unu tencereye eleyerek alın. Karıştırıp yumurtaları ekleyin ve çırpın. Dövülmüş cevizleri ekleyin. Dikdörtgen şeklinde, yüksek kenarlı bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Kek kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın Afiyet Olsun...
![]() | ![]() |
![]() | #439 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Kurdela Tatlisi malzemeler: 5 çay fincanı un 2 yumurta 1 çay fincanı süt 1 çay fincanı nişasta 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı sirke 100 gram çekilmiş antepfıstığı 2 su bardağı sıvıyağ 1 tutam tuz şerbeti için 2,5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2 damla limon suyu Yapılışı: Unun ortasını havuz gibi açın. Süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra 5 parçaya bölün. Her parçayı hafifçe yassılatın ve üzerine nişasta serpin. Yufka inceliğinde açın. Hamura kare şekli vermek için etrafındaki fazlalıkları kesin. Kare şeklindeki hamuru büzün. Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin. Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Peçete serdiğiniz bir tabağına alın. Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın. Antepfıstığına bulayıp servis yapın.
![]() | ![]() |
![]() | #440 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Alman Pastası Pandispanya Malzemeleri: 3 yumurta 3 kahve fincani toz seker 2 cay kasigi kaşığı limon kabuğu rendesi 4 kahve fincanı un 1 kahve fincanı su 1 çay kaşığı kabartma tozu Türk kahvesi fincanı kullanılacak. Muhallebi malzemeleri: 1,5 kahve fincanı un 1,5 kahve fincanı şeker 2,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı Türk kahvesi fincanı kullanılacak. Yapılışı: 26-28 cm çapındaki kalıp yağlanır ve yağlı kağıt yerleştirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Kalıba dökülür. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir, üzeri kızarmıyor ve yaklaşık 30 -35 dakika yeterli oluyor. Pandispanyayı pişirirken muhallebiyi hazirlayin. Muhallebinin Yapılışı: Un, şeker, süt karıştırılır, homojen bir karışım elde edilir. Ocağın üzerinde karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca altı hafif ayara getirilir ve tereyağ ilave edilir. Tereyağı tamamen eridikten sonra ocaktan alınır. Vanilya katılır tekrar karıştırılır. Pandispanya piştikten sonra 2-3 dakika bekletin kalıptan ve yağlı kağıttan çıkarın. Servis yapacağınız tabağa aktarın ve pandispanyayı tam ortasından (alt-üst) ikiye ayırın. Muhallebi ılısın, kaşıkla karıştırarak topaklanmış ise açın. Pandispanyanın alt bölümüne yayın, heryere gelecek şekilde düzeltin. 1-2 dakika bekleyin muhallebi biraz yoğunlaşsın (aksi taktirde aradan akabiliyor), üst pandispanyayı muhallebinin üzerine yavasca koyun. Pastanızın üzerine tel süzgece koyacağınız pudra şekerini serpin, dilimleyerek servis yapın.. Hatırlatma: Pastanızı hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında , üzerini naylon streç folyo ile örterek (folyo gergin olmamali) ve pudra şekeri koymadan saklayın.Servis yapacağınız zaman pudra şekeri serpin. Pudra şekerini tüm pastanın üzerine serpebileceğiniz gibi, pastaya serpmeden herbir dilimin üzerine ayrı olarak da dökebilirsiniz. Afiyet olsun...
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |