![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #1 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() |
Lüfer ızgara ![]() Lüfer ızgara Malzemeler 1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ ızgara telini yağlamak için 4 Adet orta boy lüfer temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış 30 gr un 4 çorba kaşığı Yarım çay kaşığı tuz Beyazbiber 2 Adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım demet ince kıyılmış maydanoz Hazırlanışı Önce ızgarayı yakın.Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |