Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-01-2007, 18:55   #161
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PORTAKALLı TURTA

MALZEMELER

4 çorbakaşığı portakal marmelatı
(3/5 su bardağı tozşeker
1 su ardağın patates nişastası
1 limon
3 yumurta sarısı
ı paket maya
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Yumurta sarılarını, toz şekerle çırpın. Buna nişastayı, bir limonun suyunu ve mayayı ilave edip karıştırın. Bir çimdik tuz ve kar haline gelene kadar çırptığınız yumurta aklarını ilave edin. Bu karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız 80 derecelik fırına verip 45 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız tatlıyı soğumaya bırakın. Enlemesine iki eşit parçaya bölün. Kısık ateş üzerindeki bir kabın içinde ılıtıp çözdüğünüz portakal marmelatından 4 çorbakaşığı kadarını ilk kata düzgünce yedirerek süürün. İkinçi katı yerleştirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpin.Dilerseniz pudra şekerini biraz tarçınla karıştırabilirsiniz.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:55   #162
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PRATIK PIZZA

MALZEMELER

1 adet ekmek hamuru
1 kahve fincanı zeytinyağı
Kaşar peynir rendesi (1 su bardagı kadar olabilir)
ve üzerini kapatacak kadar çeşit (isteğe göre dilimlenmiş salam, mantar, sosis, sucuk, zeytin, biber, domates, maydanoz v.s)
1 yumurta
1 tutam nane
1 tutam kekik
1 tutam sumak (varsa)


HAZIRLANIŞI

Ekmek hamuruyla zeytinyağı iyice karıştırılıp birbirine yedirilir. 25-27 cm. çapında bir tepsiye düzgünce yayılır. Üzerine önce rende kaşarın bir kısmı yayılır, istenirse domates dilimleri yerleştirilir ve yumurta ve baharatlar hariç diğer istenilen malzemeler yerleştirilir. Fırına konulur iyice kurutmadan pişirilir, kalan kaşar peyniri pizzanın üzerine yayılır sonra bir yerde çırpılan yumurta ve baharatları pizzanın üzerine düzgünce dökülür. Tekrar fırına konulup yumurtaların pişmesi sağlanır. Yumurtalar piştikten sonra pizzamız hazırdır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:55   #163
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PRATIK PIZZA

MALZEMELER

Hamur malzemesi:

1 adet yumurta
75 gr margarin
2 su bardağı un
tuz kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt

Üst malzemesi :

1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
yeşil zeytin
sucuk
sosis


HAZIRLANIŞI

Un ve margarini birbirlerine yedirin, diğer malzemeleri ilave edip, hamur yapın. 30-35 cm çapındaki bir tepsiye yayıp, üzerine iki yemek kaşığı ketçap sürün. Sucuk, yeşil zeytin, kaşar peyniri rendesi ve domatesi hamurun üzerine yerleştirin. 30 dakika kadar dolapta bekletin. Bir adet yumurtayı bir su bardağı süt ile karıştırıp, hamurun üzerine dökün ve fırına sürün.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:55   #164
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PRATIK SU BÖREĞI

MALZEMELER

4 Yufka
Yaırm paket margarin
3 yumurta
250 gr beyaz peynir
Yaırm şişe süt
Maydanoz


HAZIRLANIŞI

Sütü, yumurtaları, eritilmiş ve soğumuş margarini porselen bir kaba koyarak ve karıştırın. 2 yufkayıküçük küçük didikleyerek karışıma ekleyin, peyniri ve maydanozu da ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, 45 dk. buzdolabında bekletin. Normal bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı tepsiye serin. 45 dk. sonra karışımı buzdolabından çıkartın ve tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine dökün. Yanlardan taşan yufkayı karışımın üzerine kıvırın ve diğer yufkayı karışımın üzerine koyun. Böreğin üstüne eritilmiş margarin sürüp 150C sıcaklıkta olan fırında pişirin. Börek kızarıncaya kadar fırından çıkartmayın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:55   #165
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PRATIK SU BÖREĞI

MALZEMELER

1/2 kg süt
4 adet yufka
3 adet yumurta
1 demet maydanoz
150 gr beyaz peynir
1 adet küçük margarin


HAZIRLANIŞI

Üç adet yumurtayı bir kaseye koyup iyice çırpın, üzerine ılık süt ve biraz eritip soğuttuğunuz yağı ilave edip, kanştırın. Yufkalardan ikisini ufak parçalara bolüp, bu kanşıma bulayın, daha sonra buzdolabında 15 dakika bekletin. Bir yufkayı yağladığınız bir tepsiye yayın, üzerine hazırladığınız bulamacı dökün, maydanozla beyaz peyniri de serpin,daha sonra kalan yufkayı bunların üzerine örtün. En üste iki kaşık yağ gezdirip orta hararetli fırında, üzeri kızanncaya dek pişirin
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:55   #166
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PUF BÖREĞI

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağ
3 adet yumurta
200 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Un, tuz, yumurta ve zeytin yağı iyice yoğrulur. Bir parmak kalınlığında bir yufka açılır, açılan yufkaya biraz yağ sürülüp, ikinci defa açılır. Açılan yufka bir bardak yardımıyla kesilir, ortasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konulup kapatılır ve kızgın yağda kızartılır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:56   #167
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

RAZVARUŞA

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
100 gr margarin
1 su bardağı su

Şurup malzemesi :

4 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
3 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin. Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin. Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün. Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:56   #168
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

REÇELLI MILFÖYLER

MALZEMELER

6 adet milföy hamuru
1 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı süt
250 gr reçel (arzuya göre hangi reçel tercih edilirse)
pudra şekeri


HAZIRLANIŞI

Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 220° ısıda ısıtın ve ardından hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğutun. Bu arada pudingi süt ile pişirin. Hamurları sandviç ekmeği gibi enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun. Hemen ardından da hangi reçel tercih ediliyorsa ondan her sandviçin arasına birer çay kaşığı reçel koyun. en son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:56   #169
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

SALÇALı MAKARNA

MALZEMELER

1 yarım kilo (1 paket) çubuk makarna
1 baş iri soğan
3 domates
yarım paket margarin
250 gr yağsız kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Çeyrek paket margarini tencereye koyun. Ince doğranmış soğanı öldürün. Karnıyarık içi hazırlar gibi kıymayı katın. Kıymanın yağsız olmasına özen gösterin. Kıyma suyunu salıp çeksin. Bu arada domatesleri rendeleyip tel süzgeçten geçirin, çekirdekleri ve kabukları ayırın. Kıyma kıvama gelince önce süzdüğünüz domatesleri koyun, biraz pişsinler. Tuzu, karabiberi ayarlayın. Bir bardağa yakın su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Tuzlu kaynar suda makarnayı kırmadan haşlayın. Pişip yumuşayan makarnayı bol suda yıkayıp kevgire alın. Ayırdığınız yağı bir tencerede eritin, süzülen makarnayı tencereye alın. Yağ iyice karışsın, makarnalar ısınsın. Sıcak makarnaları servis tabağına koyun, üzerine kaynamakta olan salçayı dökün.
Yanında rende kaşar veya sarmısaklı yoğurt ile servis edebirsiniz.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 18:56   #170
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

SARMISAKLI EKMEK

MALZEMELER

1 adet tas firinda pismis ekmek(Francala)
150 gr tereyagi
3-4 dis sarimsak
yarim demet taze maydanoz


HAZIRLANIŞI

Eritilmis tereyagini ve dovulmus sarimsaklari bir kabin icinde karistirin, ve buna dogranmis maydanozu ekleyin.Ekmekleri 3 cm araliklarla kesin, ekmeklerin altina ve ustune bu karisimdan surun ve bir firin tepsisine dizin 150 derecede 5 dakika altini yine ayni derecede 2 dakika ustunu kizartin, ve sicak olarak servis yapin
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 11:10 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580