![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #161 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PORTAKALLı TURTA MALZEMELER 4 çorbakaşığı portakal marmelatı (3/5 su bardağı tozşeker 1 su ardağın patates nişastası 1 limon 3 yumurta sarısı ı paket maya tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını, toz şekerle çırpın. Buna nişastayı, bir limonun suyunu ve mayayı ilave edip karıştırın. Bir çimdik tuz ve kar haline gelene kadar çırptığınız yumurta aklarını ilave edin. Bu karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız 80 derecelik fırına verip 45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız tatlıyı soğumaya bırakın. Enlemesine iki eşit parçaya bölün. Kısık ateş üzerindeki bir kabın içinde ılıtıp çözdüğünüz portakal marmelatından 4 çorbakaşığı kadarını ilk kata düzgünce yedirerek süürün. İkinçi katı yerleştirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpin.Dilerseniz pudra şekerini biraz tarçınla karıştırabilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #162 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PRATIK PIZZA MALZEMELER 1 adet ekmek hamuru 1 kahve fincanı zeytinyağı Kaşar peynir rendesi (1 su bardagı kadar olabilir) ve üzerini kapatacak kadar çeşit (isteğe göre dilimlenmiş salam, mantar, sosis, sucuk, zeytin, biber, domates, maydanoz v.s) 1 yumurta 1 tutam nane 1 tutam kekik 1 tutam sumak (varsa) HAZIRLANIŞI Ekmek hamuruyla zeytinyağı iyice karıştırılıp birbirine yedirilir. 25-27 cm. çapında bir tepsiye düzgünce yayılır. Üzerine önce rende kaşarın bir kısmı yayılır, istenirse domates dilimleri yerleştirilir ve yumurta ve baharatlar hariç diğer istenilen malzemeler yerleştirilir. Fırına konulur iyice kurutmadan pişirilir, kalan kaşar peyniri pizzanın üzerine yayılır sonra bir yerde çırpılan yumurta ve baharatları pizzanın üzerine düzgünce dökülür. Tekrar fırına konulup yumurtaların pişmesi sağlanır. Yumurtalar piştikten sonra pizzamız hazırdır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #163 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PRATIK PIZZA MALZEMELER Hamur malzemesi: 1 adet yumurta 75 gr margarin 2 su bardağı un tuz kabartma tozu 2 çorba kaşığı yoğurt Üst malzemesi : 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi 2 yemek kaşığı ketçap 1 su bardağı süt 1 adet yumurta yeşil zeytin sucuk sosis HAZIRLANIŞI Un ve margarini birbirlerine yedirin, diğer malzemeleri ilave edip, hamur yapın. 30-35 cm çapındaki bir tepsiye yayıp, üzerine iki yemek kaşığı ketçap sürün. Sucuk, yeşil zeytin, kaşar peyniri rendesi ve domatesi hamurun üzerine yerleştirin. 30 dakika kadar dolapta bekletin. Bir adet yumurtayı bir su bardağı süt ile karıştırıp, hamurun üzerine dökün ve fırına sürün.
![]() | ![]() |
![]() | #164 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PRATIK SU BÖREĞI MALZEMELER 4 Yufka Yaırm paket margarin 3 yumurta 250 gr beyaz peynir Yaırm şişe süt Maydanoz HAZIRLANIŞI Sütü, yumurtaları, eritilmiş ve soğumuş margarini porselen bir kaba koyarak ve karıştırın. 2 yufkayıküçük küçük didikleyerek karışıma ekleyin, peyniri ve maydanozu da ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, 45 dk. buzdolabında bekletin. Normal bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı tepsiye serin. 45 dk. sonra karışımı buzdolabından çıkartın ve tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine dökün. Yanlardan taşan yufkayı karışımın üzerine kıvırın ve diğer yufkayı karışımın üzerine koyun. Böreğin üstüne eritilmiş margarin sürüp 150C sıcaklıkta olan fırında pişirin. Börek kızarıncaya kadar fırından çıkartmayın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #165 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PRATIK SU BÖREĞI MALZEMELER 1/2 kg süt 4 adet yufka 3 adet yumurta 1 demet maydanoz 150 gr beyaz peynir 1 adet küçük margarin HAZIRLANIŞI Üç adet yumurtayı bir kaseye koyup iyice çırpın, üzerine ılık süt ve biraz eritip soğuttuğunuz yağı ilave edip, kanştırın. Yufkalardan ikisini ufak parçalara bolüp, bu kanşıma bulayın, daha sonra buzdolabında 15 dakika bekletin. Bir yufkayı yağladığınız bir tepsiye yayın, üzerine hazırladığınız bulamacı dökün, maydanozla beyaz peyniri de serpin,daha sonra kalan yufkayı bunların üzerine örtün. En üste iki kaşık yağ gezdirip orta hararetli fırında, üzeri kızanncaya dek pişirin
![]() | ![]() |
![]() | #166 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PUF BÖREĞI MALZEMELER 3 su bardağı un 1 su bardağı zeytinyağ 3 adet yumurta 200 gr beyaz peynir 1 demet maydanoz yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Un, tuz, yumurta ve zeytin yağı iyice yoğrulur. Bir parmak kalınlığında bir yufka açılır, açılan yufkaya biraz yağ sürülüp, ikinci defa açılır. Açılan yufka bir bardak yardımıyla kesilir, ortasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konulup kapatılır ve kızgın yağda kızartılır.
![]() | ![]() |
![]() | #167 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | RAZVARUŞA MALZEMELER 2.5 su bardağı un 1 su bardağı süt 100 gr margarin 1 su bardağı su Şurup malzemesi : 4 su bardağı toz şeker 1/2 limonun suyu 3 su bardağı su HAZIRLANIŞI Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin. Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin. Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün. Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #168 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | REÇELLI MILFÖYLER MALZEMELER 6 adet milföy hamuru 1 paket vanilyalı puding 2,5 su bardağı süt 250 gr reçel (arzuya göre hangi reçel tercih edilirse) pudra şekeri HAZIRLANIŞI Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 220° ısıda ısıtın ve ardından hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğutun. Bu arada pudingi süt ile pişirin. Hamurları sandviç ekmeği gibi enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun. Hemen ardından da hangi reçel tercih ediliyorsa ondan her sandviçin arasına birer çay kaşığı reçel koyun. en son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin.
![]() | ![]() |
![]() | #169 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | SALÇALı MAKARNA MALZEMELER 1 yarım kilo (1 paket) çubuk makarna 1 baş iri soğan 3 domates yarım paket margarin 250 gr yağsız kıyma 1 çorba kaşığı domates salçası tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Çeyrek paket margarini tencereye koyun. Ince doğranmış soğanı öldürün. Karnıyarık içi hazırlar gibi kıymayı katın. Kıymanın yağsız olmasına özen gösterin. Kıyma suyunu salıp çeksin. Bu arada domatesleri rendeleyip tel süzgeçten geçirin, çekirdekleri ve kabukları ayırın. Kıyma kıvama gelince önce süzdüğünüz domatesleri koyun, biraz pişsinler. Tuzu, karabiberi ayarlayın. Bir bardağa yakın su ekleyip kısık ateşte pişirin. Tuzlu kaynar suda makarnayı kırmadan haşlayın. Pişip yumuşayan makarnayı bol suda yıkayıp kevgire alın. Ayırdığınız yağı bir tencerede eritin, süzülen makarnayı tencereye alın. Yağ iyice karışsın, makarnalar ısınsın. Sıcak makarnaları servis tabağına koyun, üzerine kaynamakta olan salçayı dökün. Yanında rende kaşar veya sarmısaklı yoğurt ile servis edebirsiniz.
![]() | ![]() |
![]() | #170 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | SARMISAKLI EKMEK MALZEMELER 1 adet tas firinda pismis ekmek(Francala) 150 gr tereyagi 3-4 dis sarimsak yarim demet taze maydanoz HAZIRLANIŞI Eritilmis tereyagini ve dovulmus sarimsaklari bir kabin icinde karistirin, ve buna dogranmis maydanozu ekleyin.Ekmekleri 3 cm araliklarla kesin, ekmeklerin altina ve ustune bu karisimdan surun ve bir firin tepsisine dizin 150 derecede 5 dakika altini yine ayni derecede 2 dakika ustunu kizartin, ve sicak olarak servis yapin
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |