17-01-2007, 16:30
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Feb 2006
Mesajlar: 2.248
Tecrübe Puanı: 22  |
Malzemeler İçi içinÜstü içinHazırlanışı - Yağ küp küp doğranır.
- Bütün malzemeler bir araya getirilip yağ eriyinceye kadar yoğurulur.
- 1 saat kadar hamur köpük köpük olana kadar mayalanır.
- Peynir ezilip içine kıyılmış maydanoz ilave edilir.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır.
- Açılan hamura peynirli içten konulup kapatılır.
- Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Çörekotu ve susam serpilir.
- Tepside 15 dakika daha mayalandıktan sonra önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
 |
| |