![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Keşkek MALZEMELER 1 adet gerdan Yarım kilo aşurelik buğday 1 baş soğan Az tuz, karabiber 1,5 litre su (6 su bardağı) 2 yemek kaşığı tereyağı Çay kaşığının ucuyla kırmızı biber HAZIRLANIŞI Gerdan 1,5 saat kadar, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra bir kepçeyle tencereden alınır. Diğer tarafta aşurelik buğday et suyuna atılır, 1-2 kere tahta bir kaşıkla çevrilir. Suyu az ise üzerini 1 parmak örtecek kadar su ilave edilir. Yeterince tuz konur. Ilınmış olan gerdan ince ince didiklenir, yemeğin içine atılır ve dövermiş gibi buğdayla etin birbirine yedirilmesi sağlanır. Koyulaştığı zaman servis tabağına alınır. Üzerine tereyağında eritilmiş kırmızı biber dökülür. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |