![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #1 | ||
![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 2.299
Tecrübe Puanı: 20 ![]() |
![]() Minik Alman Pastaları: 20 adet Malzemeler: 1kg un 125gr margarin (yumuşak) 1 su bardağı süt 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya) 1 tatlı kaşığı tuz yarım su bardağı ılık su Hazırlanması: Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin. Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin. Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın. 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun. Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |