|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
01-08-2008, 19:17 | #1 | ||
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 2.299
Tecrübe Puanı: 19 |
KEK - 200gr. margarin - 200gr. şeker - 1 paket vanilya - 5 yumurta - 300gr. un - 1/2 paket kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) - 5-6 tatlı kaşığı kadar kakao ÜSTÜ İÇİN - 1-2 kavanoz vişne kompostosu ( 1 kavanoz suyu süzdürülmüş vişne yaklaşık 350-400gr., kavanoz içindeki vişne suyu miktarı 380-400ml - 4 paket Dr. Oetker tart jölesi - 1/2 L. süt - 100gr. şeker - 40gr. Palmin - 50gr. vanilyalı Pudding tozu - 200gr. Tereyağ veya margarin Çikolatalı Glazür: 2 yumurta, 1 1/3 nescafe fincanı pudra şekeri, 2/3 nescafe fincanı kakao, 180gr. Palmin. VEYA: 150-200gr. bitter çikolata 1- Fırını 175° C’ye ısıtın. Margarini ve şekeri birlikte çırpın. Yumurtaları teker teker yedirin. Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyin. Hamurun yarısını tepsiye(fırının kendi kare tepsisi) yayın. Diğer yarısını kakao ile karıştırarak beyaz hamurun üzerine döşeyin. Üzerini biraz düzeltin. 2- Vişnelerin suyunu süzün (suyunu bir kapta toplayın), kakaolu hamurun üzerine çok hafif bastırarak dizin. 3- 175° C’de yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Keki iyice soğutun. 4- Yaklaşık 1L. (daha az olabilir) vişne suyunu 4 tart jölesi ile kaynatın. İsterseniz biraz şeker ekleyebilirsiniz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra kenara alın. Jöleyi soğumuş kekin üzerine sürün (oldukça çabuk donuyor !). 5- 1/2 L. sütü, 100gr. şekeri ve 40gr. Palmin’i birlikte kaynatın. 50gr. toz puddingi ekleyerek hızla karıştırın. 1 dakika kadar pişirin. Kenara alıp, iyice soğutun. 200 gr. margarini köpürene kadar çırpın. Soğumuş puddingi azar azar margarine ekleyin ve çırpmaya devam edin. (Kremanın rengi açılıp, beyazlaşıyor). Jölenin üzerine sürün. Buzdolabında iyice soğutun. 6- Çikolatalı kuvertür: 2 yumurtayı çırpın, kakao ve pudra şekeri ile iyice karıştırın. Palmini eritip, incecik akıtarak ve sürekli karıştırarak kakaolu karışıma ekleyin. Puddingli katın üzerine döşeyin. Çatalla dalga şeklinde kıvrımlar yapın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Alternatif: Kuvertürü benmari usulü eriterek puddingin üzerine yayın
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
|
01-08-2008, 19:32 | #2 | ||
Banned Üyelik tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 9.862
Tecrübe Puanı: 0 | pudigle yapılan herşeyi beğenerek yerim teşekkürler... | ||
01-08-2008, 20:49 | #4 | ||
AyNaKoLiK Üyelik tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 4.036
Tecrübe Puanı: 27 | ayy ağzım mı sulandı nee
__________________ senin olduğun karanlığı sensiz aydınlıktan daha çok seviyorum.. | ||
01-08-2008, 20:49 | #5 | ||
Akademisyen Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006 Yaş: 46
Mesajlar: 1.216
Tecrübe Puanı: 19 | ben guzel yapamam ama guzel yerim ) | ||
01-08-2008, 22:26 | #6 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Ya ben güzel yaparım,güzel yerim,ne olacak halim...
__________________ | ||
01-08-2008, 23:02 | #7 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 743
Tecrübe Puanı: 17 | nerden girdim koonuya akşam akşam cnm çekti çk gzl duruoo
__________________ Aslolan Hayatsa hayatta Beşiktaş'tır ..! Ben siyahsam, sen beyaz ! Hayat siyahsa, umut beyaz ! Gerçek siyahsa, hayaLLer beyaz ! Ter temiz, bembeyaz kefenimLe, ruhumun siyahı bütünLe$ir.. Yine siyah beyaz öLürüz ..! weLhasiL ;) | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |