|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
16-07-2009, 10:00 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 |
İsviçre'de hemen hemen içinde hiç kalori ihtiva etmeyen ve ancak 55 derecede erimeye başlayan bir çikolata üretildi. Dünyanın en kaliteli ve güzel çikolatalarını onlar üretiyor. İsviçre çikolatada yeni bir devrime hazırlanıyor. Bu ülkede çikolata üreticisi bir firma, hemen hemen içinde hiç kalori olmayan ve parmakta iz bırakmayan bir çikolata üretti. "Vulcano" adı verilen çikolata, normal çikolatalardan yüzde 90 daha az kalori ihtiva ediyor. Çikolatanın bir diğer özelliği de 55 derece sıcaklıkta ancak erimeye başlıyor olması. Gıda uzmanları önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulacak çikolatanın artık kızgın güneş altında dahi erimeyeceğini belirtiyor. Ar-Ge çalışmalarını yürüten Hans Vriens, bu çikolatanın normal çikolatalar gibi ağızda erimediği eleştirilerine karşı çıkarak, "Ürettiğimiz çikolada da diğerleri gibi ağızda eriyor. Ancak bir fark var. Bu çikolata sıcaklığın etkisiyle değil, ağızdaki tükürük yardımıyla eriyor" dedi. Hans Vriens iki yıl içinde yeni çikolatayı piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi.
__________________ | ||
|
16-07-2009, 10:04 | #2 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Neler ihtiva ediyor acaba?Neden erimiyor,inşallah içinde bizlerin de yiyebileceği maddeler vardır.Arkadaşımın eşi ataşe ve bir ay sonra 4 yıllığına İsviçre'ye gidiyorlar görev gereği...Merak ettim,iki yıl sonra ölmez sağ kalırsak sipariş veririm.
__________________ | ||
16-07-2009, 10:05 | #3 | ||
david silva Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 3.363
Tecrübe Puanı: 28 | waaaw yaa çoq muhteşem tr.de de olsa böletipler yaithal mal istemiosss
__________________ TO LİVE İS TO DİE... | ||
16-07-2009, 10:07 | #5 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Valla ya,neden onların yaptığı güzel oluyor?Biz de bir şeyler yapalım.
__________________ | ||
16-07-2009, 10:08 | #6 | ||
sayende mazoşist oldum! Üyelik tarihi: May 2008 Yaş: 39
Mesajlar: 3.511
Tecrübe Puanı: 24 | | ||
16-07-2009, 10:10 | #7 | ||
david silva Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 3.363
Tecrübe Puanı: 28 | ama daha patenti bile bizde değil en has yoğurtun patentini bile alamıoz..
__________________ TO LİVE İS TO DİE... | ||
16-07-2009, 10:11 | #8 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Tabi,o ayrı bir konu canım...Türk mutfağının üstüne yok zaten...Uluslararası yemek yarışmalarında birincilikler hep bizim. Çikolata olarak kendimizi daha geliştirebilir miyiz acaba?
__________________ | ||
16-07-2009, 10:13 | #10 | ||
david silva Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 3.363
Tecrübe Puanı: 28 | ülkernki çok lezzetli ama işte biraz daha reklam gerekio bnce..geliştirmek için daha fazla gayret etmeliler..türk kahvesininkini ble istiyolar yha
__________________ TO LİVE İS TO DİE... | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |