![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #1 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 55
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 70 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Malzemeler: 3 su bardağı köftelik ince bulgur 3 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı kimyon Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi Damak tadınıza göre, Tuz Biber salçası Pul biber Karabiber Nar ekşisi ya da limon suyu Maydonoz ve taze soğan Hazırlanışı: Bulguru kaynar su ile ıslatıp biraz tuz ekleyin. Bulguların şişmesi için kapağını kapatıp bekletin. Soğanları rendeleyin. Orta derinlikte bir tavaya sıvıyağ alıp kızdırın. Soğanlarını ekleyip kavurun ve salçaları ilave edin. Soğanlar pembeleşince ocaktan almadan önce baharatlarını ilave edin. Şişen bulgurları yoğurma kabına alıp üzerine kavrulmuş soğanı ilave edin. Çekilmiş ceviz içi ve nar ekşisini ekleyin. Malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar yoğurun. İnce kıyılmış maydonoz ve taze soğanları harca ekleyip yoğurun. Köfte harcından parçalar koparıp çiğ köfte şeklini verin. Kıvırcık ve limonla servis yapın. Afiyet olsun.
__________________ ![]() | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |