![]() |
Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir. 18x20 cm. ebadında bir fırın kabına yağlı kağıt döşenir. Kağıdın üzeri 1 tereyağı ile yağlanır. Elde edilen karışım kaba dökülür; 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise çıkarılır. 27. Ekmekli puding Bir kapta 3 su bardağı süt* 3 yumurta* ¾ su bardağı bal* yarım limonun suyu* 4 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu* 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı tuz karıştırılır. İçine* 4 su bardağı dolduracak kadar* iyice ufalanmış bayat ekmek* 1.5 su bardağı rendelenmiş elma* yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi eklenip karıştırılır. Tüm karışım* yağlanmış bir kalıba koyulup 175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir. Bu ölçü* 6 kişiye yeter. Not: Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir. Sade olarak veya krem şanti* dondurma* elma sosu gibi ekler ile de servise çıkarılabilir. (Tijen İnaltong’dan.) 28. Ekmekli krep 4 dilim bayat ekmek ufalanır; üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek ıslatılır. 4 yumurta* 2.5 çay bardağı un ve 4 çorba kaşığı bal* ufalanmış sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır. Fındık büyüklüğünde tereyağı tavada kızdırılır. Hazırlanan karışımdan bir miktar tavaya dökülür. Tava sallanarak hamurun yayılması sağlanır. Krepin her iki tarafı da pişirilir. Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır. Not: Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir. Ekmekli krep* komposto ile birlikte iyi gider. |
29. Bademli ekmek dilimleri 1 kutu krema ve 2 yumurta çırpılıp karıştırılır. Bayat ekmek dilimleri krema ve yumurta karışımına batırılarak ıslatılır. Islatılmış ekmeklerin iki tarafı da* kızdırılmış tereyağında kızartılır. Kızarmış ekmeklerin üzerine bal sürülür. Servis tabağına dizilen ballı ekmeklerin üzerine kıyılmış badem serpilir. 30. Çikolatalı ve ekmekli kek 3 su bardağı dolduracak kadar* ufalanmış ekmek içi* 2 su bardağı ılık sütte yumuşaması için biraz bekletilir. Yarım su bardağı badem iri iri doğranır. Yarım su bardağı kuru üzüm de* yumuşaması için suya koyulup bekletilir. 1 adet küçük çikolata ince ince kıyılır. Ekmekli süt mikserden geçirilir; 2 kahve fincanı toz şeker* 3 çorba kaşığı kakao* 2 adet çırpılmış yumurta* doğranmış badem* kıyılmış çikolata ve sıkılıp suyu süzülmüş kuru üzüm eklenerek iyice karıştırılır. 20x15 cm. ebadında bir fırın kalıbına yağlı kağıt döşenir; üzeri erimiş tereyağı ile yağlanır. Hazırlanan karışım kalıba konularak 180 derece ısıtılmış fırına verilir. 50 dakika pişirildikten sonra kek fırından çıkarılır. Üzerine pudra şekeri serpilir. Ilıyınca* kareler halinde kesilerek servise çıkarılır __________________ |
Avunya Mantısı MALZEMELER 1/2 kg nohut 4 adet yufka 1/2 kg kuşbaşı et 1 adet büyük soğan 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı zeytinyağ HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslattığınız nohudu* soğan* et* zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp* 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp* dizin* üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp* fırında kızartın. Daha sonra* pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp* tekrar fırına verin* 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp* servis yapın. AFIYET OLSUN! Avcı Böreği MALZEMELER 1/2 kg süt 750 gr kıyma kırmızı biber 3 adet yumurta kabın aldığı kadar un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 baş rendelenmiş soğan tuz* karabiber HAZIRLANIŞI Kıymayı soğanla kavurup* soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp* boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün* hazırladığınız hamuru* küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp* bir tarafı kızardıktan sonra alıp* parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup* sigara böreği gibi sarın* yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın* börekleri önce galeta ununa* sonra yumurtaya bulayıp* bol yağda kızartın* sıcak olarak servis yapın. AFIYET OLSUN! Acılı Börek MALZEMELER 4 kişilik 2 adet ince kıyılmış taze soğan 1 diş ince doğranmış sarmısak 3 yemek kaşığı acılı sos 1 yemek kaşığı un 400 gr domates 1 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 su bardağı bira 1/4 çay kaşığı acı kırmızı biber sosu yoğurt 2 yumurta 4 adet sosis 500 gr bezelye 500 gr küçük küçük kesilmiş pişmiş patates 1/4 su bardağı rende kaşarpeyniri ayçiçek yağı kesilmiş yeşil biber dilimlenmiş turp 4 adet yufka HAZIRLANIŞI Taze soğanı* sarmısağı* yeşil biberleri 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Acılı sosu ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin. Domatesleri* acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 1/3'ünü katın. Bunları büyük bir kaba boşaltın. Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak üzereyken alın. Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile altüst yapın ve yağını süzün. Sosisleri* patatesleri* bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 1/4'ünü* acılı sosun 1/2'sini orta boy bir kapta karıştırın. Her yufkayı ikiye bölün. Parçaların üzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dökün ve yayın. Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın ve ortasından bir tahta kürdan geçirin. fırın tepsisine 1 bardak acılı sos dökün ve yayın. Börekleri dizin sosun geri kalanını üstüne dökün. kalan rende kaşar peynirini de üzerlerine serpin ve fırında 30 dakika pişirin. Kürdanları çıkarın üzerini ince kıyılmış taze soğan ve turp ile süsleyin. http://www.afiyetolsun.net/images/spacer.gif |
CHIMICHANGA MALZEMELER 4 kişilik 400 gr tavuk 2 adet yufka 1/2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı domates suyu 1 tatlı kaşığı salça 1 kahve fincanı un 1/2 su bardağı su acı biber sosu 1/2 su bardağı krema kırmızı biber tuz karabiber 200 gr kaşar peyniri rendesi sıvı yağ HAZIRLANIŞI Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun. |
Garnitürlü Barbunya Balığı... Garnitürlü Barbunya Balığı Malzemeler: Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Kilo barbunya balığı 2 Adet kabak 2 Adet havuç 3 Adet domates 2 Adet soğan 1 Su bardağı su 5 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tutam kırmızı safran 1 Diş sarımsak 5 Çorba kaşığı mayonez 4-5 Dal maydanoz 3-4 Adet taze soğan sapı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Balıkları temizleyip yıkayın. Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin. Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın. Domatesleri dilimleyin. Balıkları fırın kalıbına dizin. Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin. Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin. Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın. __________________ |
Teflon Tava Pizzası... Malzemeler: 2 Yufka 1 Çay Bardağı Süt 1 Yumurta 1 Orta Boy Sosis 100 gr Sucuk 100 gr Kaşar Peyniri Rendesi 1 Adet Domates 1 Çorba Kaşığı Kekik 1 Diş Sarmısak 1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ HAZIRLANIŞI : Süt ve yumurtayı çırpın. Yağladığınız teflon tavaya, kenarları dışarıya taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak yerleştirin. Yufkanın aralarına sütlü karışımı yayın. Diğer yufkanın yarısını da aynı şekilde tavaya yerleştirin. Sucuk ve sosisi ince ince dilimleyip yufkaların üzerine ekleyin. Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin ve ezilmiş sarmısakla birlikte sosis ve sucukların üzerine dökün. Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kalan yufkayı da sütlü karışımla birlikte tavaya yerleştirin. Tavanın dışına taşan yufkaları bohça şeklinde pizzanın üzerine kapatın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatıp hafif ateşli ocakta altı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyle ters yüz ederek diğer tarafını da pişirin. Sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun... |
Çikolatalı Çıtır tarifi... Malzemeler : 250 gr milföy hamuru (genellikle 5 yaprak) 150 gr bitter çikolata Bir avuc kadar fındık kırığı 2 çorba kaşığı toz şeker Yapılışı : Çikolatayı irice parçalar halinde kıyın. Kare şeklindeki milföy hamurlarının bir kenarına çikolata parcalarını koyarak rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu 1-1,5 santimlik halkalar oluşturacak tarzda kesin. Halkaları parmaklarınızla hafifçe yassılastırın. Derince bir kapta fındık ve şekeri karıştırın. Milfoy halkalarını bu karışıma güzelce bulayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın. __________________ |
Mantıcılara Malzemeler (4 kişilik): 2 su bardağı un 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) su bardağı ılık su İçi için: 300 gr az yağlı dana kıyma 1 orta boy kuru soğan 5 dal ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı : Unu tepsiye koyun, ortasını açın, yumurtayı kırın, tuzu serpin, yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayacak şekilde hamur yapın, üstüne bir bez ile kapatın ve 20 dakika bekletin. İçi için kıymanın üstüne soğanı rendeleyin, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin, yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın. Hamuru üçe bölün, masaya bir parça un serpin ve oklava ile 2 mm kalınlığında açın. http://www.alevanne.com/images/manti1.jpg 3 cm'lik kareler şeklinde kesin, nohut büyüklüğündeki kıymaları içine koyun. Üçgen, bohça ya da yüzük şeklinde kapatın ve kenarlarını yapıştırın. http://www.alevanne.com/images/manti2.jpg http://www.alevanne.com/images/manti4.jpg Hamur parçacılarından kelebekler yapıp bir kenara alın. Daha sonra bunları fritözde kızartıp servis yaparken ilave edebilirsiniz. http://www.alevanne.com/images/manti3.jpg [IMG]Tencereye 1 lt. su koyun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantıları içine atın ve 10-15 dakika pişirin.[/IMG] http://www.alevanne.com/images/manti5.jpg Afiyet olsun http://www.yorumla.net/images/smilies/lol.gif |
Hamsi Köftesi... Malzemeler: 1kg Hamsi 2 adet Yumurta 60gr Mısır Unu 30gr Un 1/2 demet Maydanoz Kızartma için Sıvı Yağ Şekil vermek için Mısır Unu Tuz,Karabiber ,Kimyon HAZIRLANIŞI Balıklar ayıklanıp yıkanır. Mutfak robotunda irice çekilir. Maydanoz ince ince kıyılır. Daha sonra tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur. Hazırlanan hamsili içe mısın unu yardımıyla ve elle oval şekil verilir. Kızgın yağda köfteler kızartılıp kağıt havlu üzerine çıkarılarak fazla yağı emdirilir ve hemen servis yapılır __________________ |
Şaraplı Dana Kzartması Malzemeler : 50 gr. margarin 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 4 dilim dana rosto 2 çorba kaşığı limon suyu 4 çorba kaşığı şarap 1 bardak koyu krema Karabiber Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Margarin ile zeytinyağını geniş bir tavada eritip içine un, tuz, biber katın, sonra dana rostoyu bu karışıma atın. Rostoyu bir kere çevirmek suretiyle ikişer ikişer kızartabilirsiniz. Kızarmış dana rostoyu tavadan çıkartın ve sıcak olarak saklayın. Tavanın içine limon suyunu ve şarabı koyarak kaynatın, sonra ağır ateşte 5 dakika süreyle tıkırdatın. İçine koyu kremayı katın ve kaynatmadan pişirin. Hazırladığınız sosu dana rostonun üstüne dökün ve hiç beklemeden sıcak sıcak servis yapın. __________________ |
Türkiye`de Saat: 20:27 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2