Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Yemek ve tatlı çeşitleri (full tarif) (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=11745)

NuraN 23-01-2007 19:07

Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir.

18x20 cm. ebadında bir fırın kabına yağlı kağıt döşenir. Kağıdın üzeri 1

tereyağı ile yağlanır. Elde edilen karışım kaba dökülür; 180 derecede

ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise

çıkarılır.



27. Ekmekli puding

Bir kapta 3 su bardağı süt* 3 yumurta* ¾ su bardağı bal* yarım limonun suyu*

4 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu* 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı tuz

karıştırılır. İçine* 4 su bardağı dolduracak kadar* iyice ufalanmış bayat

ekmek* 1.5 su bardağı rendelenmiş elma* yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

eklenip karıştırılır. Tüm karışım* yağlanmış bir kalıba koyulup 175 derecede

ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir. Bu ölçü* 6 kişiye yeter. Not:

Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir. Sade olarak veya krem şanti*

dondurma* elma sosu gibi ekler ile de servise çıkarılabilir.

(Tijen İnaltong’dan.)



28. Ekmekli krep

4 dilim bayat ekmek ufalanır; üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek

ıslatılır. 4 yumurta* 2.5 çay bardağı un ve 4 çorba kaşığı bal* ufalanmış

sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır.

Fındık büyüklüğünde tereyağı tavada kızdırılır. Hazırlanan karışımdan bir

miktar tavaya dökülür. Tava sallanarak hamurun yayılması sağlanır.

Krepin her iki tarafı da pişirilir.

Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.

Not: Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir. Ekmekli krep* komposto

ile birlikte iyi gider.

NuraN 23-01-2007 19:07

29. Bademli ekmek dilimleri

1 kutu krema ve 2 yumurta çırpılıp karıştırılır.

Bayat ekmek dilimleri krema ve yumurta karışımına batırılarak ıslatılır.

Islatılmış ekmeklerin iki tarafı da* kızdırılmış tereyağında kızartılır.

Kızarmış ekmeklerin üzerine bal sürülür. Servis tabağına dizilen ballı

ekmeklerin üzerine kıyılmış badem serpilir.



30. Çikolatalı ve ekmekli kek

3 su bardağı dolduracak kadar* ufalanmış ekmek içi* 2 su bardağı ılık sütte

yumuşaması için biraz bekletilir.

Yarım su bardağı badem iri iri doğranır.

Yarım su bardağı kuru üzüm de* yumuşaması için suya koyulup bekletilir. 1

adet küçük çikolata ince ince kıyılır.

Ekmekli süt mikserden geçirilir; 2 kahve fincanı toz şeker* 3 çorba kaşığı

kakao* 2 adet çırpılmış yumurta* doğranmış badem* kıyılmış çikolata ve

sıkılıp suyu süzülmüş kuru üzüm eklenerek iyice karıştırılır.

20x15 cm. ebadında bir fırın kalıbına yağlı kağıt döşenir; üzeri erimiş

tereyağı ile yağlanır. Hazırlanan karışım kalıba konularak 180 derece

ısıtılmış fırına verilir. 50 dakika pişirildikten sonra kek fırından

çıkarılır. Üzerine pudra şekeri serpilir. Ilıyınca* kareler halinde

kesilerek servise çıkarılır
__________________

NuraN 23-01-2007 19:07

Avunya Mantısı MALZEMELER
1/2 kg nohut
4 adet yufka
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu* soğan* et* zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp* 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp* dizin* üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp* fırında kızartın. Daha sonra* pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp* tekrar fırına verin* 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp* servis yapın.

AFIYET OLSUN!


Avcı Böreği MALZEMELER
1/2 kg süt
750 gr kıyma
kırmızı biber
3 adet yumurta
kabın aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş rendelenmiş soğan
tuz* karabiber

HAZIRLANIŞI
Kıymayı soğanla kavurup* soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp* boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün* hazırladığınız hamuru* küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp* bir tarafı kızardıktan sonra alıp* parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup* sigara böreği gibi sarın* yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın* börekleri önce galeta ununa* sonra yumurtaya bulayıp* bol yağda kızartın* sıcak olarak servis yapın.

AFIYET OLSUN!



Acılı Börek MALZEMELER
4 kişilik
2 adet ince kıyılmış taze soğan
1 diş ince doğranmış sarmısak
3 yemek kaşığı acılı sos
1 yemek kaşığı un
400 gr domates
1 1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı bira
1/4 çay kaşığı acı kırmızı biber sosu
yoğurt
2 yumurta
4 adet sosis
500 gr bezelye
500 gr küçük küçük kesilmiş pişmiş patates
1/4 su bardağı rende kaşarpeyniri
ayçiçek yağı
kesilmiş yeşil biber
dilimlenmiş turp
4 adet yufka


HAZIRLANIŞI
Taze soğanı* sarmısağı* yeşil biberleri 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Acılı sosu ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin. Domatesleri* acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 1/3'ünü katın. Bunları büyük bir kaba boşaltın. Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak üzereyken alın. Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile altüst yapın ve yağını süzün. Sosisleri* patatesleri* bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 1/4'ünü* acılı sosun 1/2'sini orta boy bir kapta karıştırın. Her yufkayı ikiye bölün. Parçaların üzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dökün ve yayın. Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın ve ortasından bir tahta kürdan geçirin. fırın tepsisine 1 bardak acılı sos dökün ve yayın. Börekleri dizin sosun geri kalanını üstüne dökün. kalan rende kaşar peynirini de üzerlerine serpin ve fırında 30 dakika pişirin. Kürdanları çıkarın üzerini ince kıyılmış taze soğan ve turp ile süsleyin.

http://www.afiyetolsun.net/images/spacer.gif

NuraN 24-01-2007 14:23

CHIMICHANGA

MALZEMELER

4 kişilik
400 gr tavuk
2 adet yufka
1/2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı un
1/2 su bardağı su
acı biber sosu
1/2 su bardağı krema
kırmızı biber
tuz
karabiber
200 gr kaşar peyniri rendesi
sıvı yağ



HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.

NuraN 31-01-2007 14:53

Garnitürlü Barbunya Balığı...
Garnitürlü Barbunya Balığı

Malzemeler:

Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kilo barbunya balığı
2 Adet kabak
2 Adet havuç
3 Adet domates
2 Adet soğan
1 Su bardağı su
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tutam kırmızı safran
1 Diş sarımsak
5 Çorba kaşığı mayonez
4-5 Dal maydanoz
3-4 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı

Balıkları temizleyip yıkayın.
Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin.
Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın.
Domatesleri dilimleyin.
Balıkları fırın kalıbına dizin.
Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin.
Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:53

Teflon Tava Pizzası...
Malzemeler:

2 Yufka
1 Çay Bardağı Süt
1 Yumurta
1 Orta Boy Sosis
100 gr Sucuk
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Kekik
1 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI :
Süt ve yumurtayı çırpın. Yağladığınız teflon tavaya, kenarları dışarıya taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak yerleştirin. Yufkanın aralarına sütlü karışımı yayın.
Diğer yufkanın yarısını da aynı şekilde tavaya yerleştirin.
Sucuk ve sosisi ince ince dilimleyip yufkaların üzerine ekleyin.
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin ve ezilmiş sarmısakla birlikte sosis ve sucukların üzerine dökün. Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Kalan yufkayı da sütlü karışımla birlikte tavaya yerleştirin. Tavanın dışına taşan yufkaları bohça şeklinde pizzanın üzerine kapatın.
Tavanın üzerini bir kapakla kapatıp hafif ateşli ocakta altı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyle ters yüz ederek diğer tarafını da pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

afiyet olsun...

NuraN 31-01-2007 14:54

Çikolatalı Çıtır tarifi...
Malzemeler :

250 gr milföy hamuru (genellikle 5 yaprak)
150 gr bitter çikolata
Bir avuc kadar fındık kırığı
2 çorba kaşığı toz şeker


Yapılışı :

Çikolatayı irice parçalar halinde kıyın. Kare şeklindeki milföy hamurlarının bir kenarına çikolata parcalarını koyarak rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu 1-1,5 santimlik halkalar oluşturacak tarzda kesin. Halkaları parmaklarınızla hafifçe yassılastırın. Derince bir kapta fındık ve şekeri karıştırın. Milfoy halkalarını bu karışıma güzelce bulayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:54

Mantıcılara
Malzemeler (4 kişilik):

2 su bardağı un

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1/2 (yarım) su bardağı ılık su

İçi için:

300 gr az yağlı dana kıyma

1 orta boy kuru soğan

5 dal ince kıyılmış maydanoz

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber



Yapılışı :

Unu tepsiye koyun, ortasını açın, yumurtayı kırın, tuzu serpin, yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayacak şekilde hamur yapın, üstüne bir bez ile kapatın ve 20 dakika bekletin.

İçi için kıymanın üstüne soğanı rendeleyin, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin, yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın.

Hamuru üçe bölün, masaya bir parça un serpin ve oklava ile 2 mm kalınlığında açın.

http://www.alevanne.com/images/manti1.jpg

3 cm'lik kareler şeklinde kesin, nohut büyüklüğündeki kıymaları içine koyun. Üçgen, bohça ya da yüzük şeklinde kapatın ve kenarlarını yapıştırın.

http://www.alevanne.com/images/manti2.jpg

http://www.alevanne.com/images/manti4.jpg


Hamur parçacılarından kelebekler yapıp bir kenara alın. Daha sonra bunları fritözde kızartıp servis yaparken ilave edebilirsiniz.

http://www.alevanne.com/images/manti3.jpg

[IMG]Tencereye 1 lt. su koyun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantıları içine atın ve 10-15 dakika pişirin.[/IMG]

http://www.alevanne.com/images/manti5.jpg

Afiyet olsun http://www.yorumla.net/images/smilies/lol.gif

NuraN 31-01-2007 14:54

Hamsi Köftesi...
Malzemeler:

1kg Hamsi
2 adet Yumurta
60gr Mısır Unu
30gr Un 1/2 demet Maydanoz
Kızartma için Sıvı Yağ
Şekil vermek için Mısır Unu
Tuz,Karabiber ,Kimyon

HAZIRLANIŞI
Balıklar ayıklanıp yıkanır. Mutfak robotunda irice çekilir. Maydanoz ince ince kıyılır. Daha sonra tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur.
Hazırlanan hamsili içe mısın unu yardımıyla ve elle oval şekil verilir.
Kızgın yağda köfteler kızartılıp kağıt havlu üzerine çıkarılarak fazla yağı emdirilir ve hemen servis yapılır
__________________

NuraN 31-01-2007 14:55

Şaraplı Dana Kzartması
Malzemeler :
50 gr. margarin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
4 dilim dana rosto
2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı şarap
1 bardak koyu krema
Karabiber
Tuz

--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Margarin ile zeytinyağını geniş bir tavada eritip içine un, tuz, biber katın, sonra dana rostoyu bu karışıma atın.


Rostoyu bir kere çevirmek suretiyle ikişer ikişer kızartabilirsiniz. Kızarmış dana rostoyu tavadan çıkartın ve sıcak olarak saklayın.


Tavanın içine limon suyunu ve şarabı koyarak kaynatın, sonra ağır ateşte 5 dakika süreyle tıkırdatın. İçine koyu kremayı katın ve kaynatmadan pişirin.


Hazırladığınız sosu dana rostonun üstüne dökün ve hiç beklemeden sıcak sıcak servis yapın.
__________________


Türkiye`de Saat: 20:27 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580