Yemek ve tatlı çeşitleri (full tarif) Mantar Çorbası Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın. Mantarları temizleyip ayıklayın. Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin. Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun. Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin. Et suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak. kadar pişirin. Çorbayı bir süzgeçten geçirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.Servis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın. Malzemeler 1 Adet Soğan 1 Demet Maydanoz 150 gr Mantar 2 Su Bardağı Et Suyu Tuz, Karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Levrek Buğulama Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, mantarları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra saplarının uç kısımlarını kesin ve mantarları kurulayın. Biberi halka halka doğrayın. Domatesleri, kabuklanm soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra,iri zar biçimi doğrayın. Yarım limonun kabuğunu soyup ince halka dilimler halinde kesin. Orta boy bir tavada tereyağı orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca mantar ve yeşil biberi koyun. Sık sık karıştırarak 2 dakika sote edin. Domatesi ve tuzu ilave edip,yine ara sıra karıştırarak 1 dakika pişirin. Şarabı katıp 1 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kremayı ilave edip karıştırın. Cam kaba levrek filetolannı yerleştirin. Üzerine,hazırladığınız domates sosunu dökün. Sosun da üzerine limon dilimlerini ve defne yaprağını yerleştirip sıcak fınna sürün. 20 dakika pişirip fırından çıkarın. Sıcak olarak servis edin. Malzemeler 2 Orta Boy Levreğin Filetoları 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 16 Adet Orta Boy Mantar 1 Sivri Biber 4 Orta Boy Domates 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1/3 Bardak Sek Beyaz Şarap 2 Çorba Kaşığı Krema Orta Boy Bir Limonun Yarısı 1 Defne Yaprağı |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Lahana Çorbası Lahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım. Zar şeklinde doğradıktan sonra bir taşım kaynatalım. Bir tencereye tereyağını koyup kızdıralım. Önce ince ince doğradığımız soğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavuralım. Rendelenmiş havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine un serpelim. Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfili ilave ederek çorbamızı 45 dakika pişirelim. İnmesine yakın tuzunu ayarlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim. Çorbayı ateşten alıp, ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyalım. Kaselere aktardıktan sonra çorbaların üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirelim. Arzuya göre üzerine bir miktar dereotu koyarak servis yapalım. Not: Lahana son derece besleyici ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir. Malzemeler 1 Kg Lahana 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Adet Soğan 200 gr. Pırasa 1 Adet Havuç 1/4 Su Bardağı Un 2 Adet Karanfil 2 Çorba Kaşığı Krema 2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi Tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuşkonmaz Çorbası 1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın. Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın. Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin. Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın. Malzemeler 1/2 kg Kuşkonmaz Haşlamak için : 1 litre su 50 gram tuz 1 limonun suyu 50 gram şeker 70 gram un, 75 gram margarin 1 adet orta boy soğan, Bir tutam dereotu 2 çorba kaşığı çiğ krema, tuz |
Kuru Fasulyeli Makarna Çorbası Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirin ve bir taşım kaynatıp süzün. Havuç, kereviz ve soğanı küp küp doğrayın. 5 bardak suyu tencerede kaynatın. Fasulye ve havucu ilave edin. Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca kereviz ve soğanı ekleyip haşlayın. Tuz serpip makarnayı ilave edin ve kapağı yarı açık olarak pişirin. Çorba koyulaşınca zeytinyağı ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 125 gr boru makarna 1 su bardağı kuru fasulye 1 havuç 1 küçük kereviz 1 soğan 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz |
Kulak Çorbası Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvı yağda hafifçe kızartın. Hamurunu hazırlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin. Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynayınca, kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları katın. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin. Daha sonra tencereyi ateşten alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin. Malzemeler 200 gr Yağsız Kıyma 1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur) 1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber Hamur İçin: 1 Su Bardağı Un 1 Çay Bardağı Tuz 1 Adet Yumurta Biraz Ilık Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Kg Kemik Üzerine: 2 Kg Yoğurt 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1/2 Çorba Kaşığı Nane |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Lebeniye Çorbası Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin. Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın. Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın. Malzemeler Malzemeler: Köfte için: 250gr kıyma 1 kuru soğan, rendelenmiş tuz karabiber Köfteleri kızartmak için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Çorba için: 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut yarım su bardağı pirinç yarım kg yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı un, silme Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nane |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kremalı Yerelması Çorbası Yerelmasını temizleyip yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayıp kaynamakta olan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Sütü azar azar ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sıcak suyu ekleyip kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Haşlanmış yerelması ve kremayı tencereye ilave edip 8-10 dakika daha kaynatın. Çorbayı ateşten alıp çorba kaselerine paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 1/2 kg Yerelması 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Çorba Kaşığı Un 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Sıcak Su 1 Kahve Fincanı Krema 4 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi Tuz, Karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kremalı Tavuk Çorbası Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun. Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın. Süt kremasını ilave edip çorbayı 1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Karidesler ayıklanmış ise sırt kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Ardından yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin. Çöp şişlere değişmeli olarak tavuk eti, domates ve karidesleri dizin. Üzerinde limon suyu gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp çöp şişleri 1-2 dakika kadar pişirin. Maydanoz ve naneyi yıkayıp ayıklayın. Süsleme için birkaç yaprak ayırın. Kalanı sütle birlikte püre haline getirin. Karışımı çorbaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirip servis tabakarına alın. Çöp şişleri tabakların üzerine yerleştirip taze baharatlarla süsleyin. Malzemeler 0.75 lt Tavuk Suyu 200 gr Tavuk Göğsü 1 Soğan 3 Çorba Kaşığı Margarin 2 Çorba Kaşığı Un 200 gr Süt Kreması Tuz, Karabiber Rendelenmiş Limon Kabuğu 3 Çorba Kaşığı Limon Suyu 12 Karides (dondurulmuş) 8 Kiraz Domates 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Demet Maydanoz Birkaç Nane Yaprağı 1 Kahve Fincan Süt 8 Çöp Şiş |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kremalı Mantar Çorbası Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin. 3.5 su bardağı suyu ekleyin. Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin. tencereyi ocaktan alın. Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın. Malzemeler 7-8 Adet Mantar 1/2 Soğan 125 gr. Margarin 2 Çorba Kaşığı Un 1/2 Su Bardağı Süt 1 Et Suyu Tableti 3.5 Su Bardağı Su 1/2 Paket Krema Tuz Üzerine: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı |
Körili Şalgam Çorbası Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün. Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin. Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak. pişirin. (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın.) Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin. Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin. Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın. Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin. Öneri: Köri'nin tadım daha kuvvetli istiyorsanız, 3-4 çay kaşığı kullanabilirsiniz. Malzemeler 500 gr küçük şalgam Tuz 25 gr margarin veya tereyağı 1 küçük soğan, iyice rendelenmiş 2 çay kaşığı köri 600 ml tavuk suyu 1 çay kaşığı şeker Yarım limonun suyu Taze öğütülmüş karabiber 150 ml krema 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz (Süslemek için) |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kızılcıklı Tarhana Çorbası Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirinceye kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk suda tarhanayı ezip tuzla birlikte soğanları ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin. Sarmısakları havanda dövün. Çorbayı ateşten indirmeden önce sarmısağı ekleyip bir iki taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 1 Adet Soğan 1/2 Çorba Kaşığı Margarin 4 Su Bardağı Soğuk Su 5 Çorba Kaşığı Kızılcıklı Tarhana 5 Diş Sarmısak Tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kıymalı Tarhana Çorbası Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin. 4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin. Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin. Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun. Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin. Malzemeler 1 çay bardağı hazır tarhana 1 yumurta büyüklüğünde kıyma 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 yemek kaşığı salça 4 su bardağı su veya et suyu Yeteri kadar tuz Arzuya göre nane |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Karalahana Çorbası Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim. Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini ayarlayalım. Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım. Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım. Malzemeler 1 Demet Karalahana 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Salça Su Tuz , Karabiber 2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu 1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 İşkembe Çorbası Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz). Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım. Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim. Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim) Malzemeler 1 Kg İşkembe (temizlenmiş) 2 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta Sarısı 1 Limon Suyu 1 Fincan Sirke 3-5 Diş Sarmısak Tuz, Kırmızı Biber 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için) |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Hindili Diplomat Çorbası Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın. Eriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun. Sebzeleri küp doğrayın. Şehriye ile soğana ilave edin. 2-3 dakika sote edin. Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin. Tuzuı katın. Kaynayınca ateşi kısın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyin. Yumurta sarısı turşu suyu ile çırpın. Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Servise hazırdır. Malzemeler 1 adet ufak hindi 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tel şehriye 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet kereviz 4 adet salatalık turşusu 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı turşu suyu 2 su bardağı su, tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Güveçte Buğday Çorbası Buğday ve mısırı temizleyip bol suyun içine atın, ıslanıp iyice kabarsınlar. Derin bir tencerede 2 kaşık yağı eritin. 2 baş soğanı da çok ince doğrayın. Tencereye koyup hafifçe pembeleştirin. 6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyup buğday ve mısırı ilave edin. Biraz tavuk etini içine didikleyin. Hepsini iyice pişirin. Bol limon suyu ilavesiyle servise sunun. Malzemeler 6 su bardağı tavuk suyu 1 kahve fincanı buğday 1 kahve fincanı mısır 2 yemek kaşığı margarin 2 baş soğan 1 adet limon Biraz tavuk eti (beyazından) |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Füme Balık Çorbası Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri küp doğrayın.Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın. Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin. 10-15 dakika pişirin. Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin. Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın. Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekieyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. Malzemeler 1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto 2 Taze Soğan 4 Su Bardağı Su 2 Ortaboy Patates 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Çay Bardağı Pirinç 3-4 Dal Maydanoz, Tuz |
Fıstık Çorba Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun. Malzemeler 50 gr dolmalık fıstık 5-6 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un Yeteri kadar tuz Terbiyesi için : 1 adet yumurta sarısı Yarım limon Üzeri için : 1 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar kırmızı biber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Fırınlanmış Domates Çorbası Biberleri çekirdeklerini çıkarıp, domatesleri kabuklarını soyup ikiye bölün. Biberleri kabuğu, domatesleri ise kesik tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin, şeker, tuz ve karabiber serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirir Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Yanmamasın dikkat ederek kavurun. Biber, domates ve et suyunu ilave ederek kaynatın. Çorba soğuduktan sonra blendırda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Isıtıp servis yapın. Malzemeler 6 adet dolmalık kırmızıbiber 8 adet domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet soğan 1 dişsarmısak 4 su bardağı et veya tavuk suyu Tuz, Karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Fener Balığı Çorbası Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun.İri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin. Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Un ve suyu ilave edip karıştırın. Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. 2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 1 kg. fener balığı (fileto) 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet yapraklı kereviz 1/2 çay bardağı zeytinyağı 3 su bardağı su Tuz,Karabiber Terbiyesi için: 1 yumurta sarısı 1 adet limon 1 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı un |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Ekzotik Tavuk Çorbası Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun. Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin. Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış yufkaların suyunu süzün. Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın. Malzemeler 1 lt Tavuk Suyu 150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü 1 Küçük Soğan Ceviz Büyüklüğünde Zencefil 4 Çorba Kaşığı Soya Yağı 1/2 Demet Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Soya Sosu 2 Yufka 1 Havuç 1 Sap Pırasa 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Tuz, Karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Ekşili Pırasa Çorbası İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin. Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökerek servise sunun. Malzemeler 1 Adet Pırasa 3 Adet Taze Fasulye 1 Adet Havuç 1 Adet Patates 1 Adet Kereviz 2 Adet Yumurta Sarısı 1,5 Kase Yoğurt Yeteri kadar tuz, su 1,5 Yemek Kaşığı Un 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı Yarım limon Üzeri için : 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Ekmekli Soğan Çorbası Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz. Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun. Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın. Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın. Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin. Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin. Çorbayı tabaklara paylaştırın. Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın. Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz. Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir. Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz. Önerimiz kimyon, nane veya hintcevizi. Malzemeler 3 Soğan 1 Kahve Fincanı Margarin 1 Demet Taze Soğan 1 Somun Bayat Ekmek 1 lt Et Suyu Tuz, Karabiber, Kekik |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Dövuk Mısır Çorbası Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin. Aynı suyun içerisinde bekletin. Ertesi gün 2 saate yakın iyice yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp içine ilave edin. Yağı kızdırıp üzerine gezdirin. Nane ile süsleyerek servise sunun. Malzemeler 1 Su Bardağı Dövuk Mısır 1 Çay Bardağı Dondurulmuş Mısır Yeteri kadar su, tuz 2 Komposto Kasesi Yogurt 1,5 Tatlı Kaşığı Un Üzeri için: 2 Yemek Kaşıgı Tereyağı Yeteri Kadar Nane |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Domates Soslu Çorba Ön hazırlık plarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Süzüp büyük bir tencereye aktarın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Hızlı ateşte yarım saat kaynatın ve süzün. Aynı tencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi, ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu, kabağı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin. Arpa şehriyeyi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden alın. Sosu hazırlamak için kabuğu soyulmuş domatesi, sarmısağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra aktarın. Blendırı çalıştırmaya başladığınızda zeytinyağını azar azar ekleyin. Çorbayı servis yapacağınız bir kaseye aktarın. Üzerine bu sosu gezdirip, sıcak servis yapın. Malzemeler 1 Su Bardağı Kuru Fasulye 1 Çay Kaşığı Tuz 15 Adet Taze Fasulye 1 Adet Havuç 1 Adet Kabak 1 Çay Kaşığı Karabiber 8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye Sos İçin 1 Adet Domates 3 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı 4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Balık Çorbası RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın. Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin. ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın. Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın. Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin. Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin. kaynak:yemekport Malzemeler 500 gr. Levrek 500 gr. Dil Balığı 500 gr. Mezgit 12 Kabuklu Salma Midye 1 Ufak Istakoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Büyük Soğan 2 Pırasa 2 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Domates 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1/2 Limonun Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Defne Yaprağı 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran Tane Karabiber RUY SOS MALZEMESİ 3 Patates (haşlanmış) 1 Tutam Safran 3 Diş Sarmısak 1 Su Bardağı Zeytinyağı 3 Yumurta Sarısı (Çiğ) 2 Yemek Kaşığı Salça Tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 TAVUKLU BAMYA ÇORBASI Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın. 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün. Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum) Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın. *Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz. Kaynak:yemekgunlugum Malzemeler 1 tavuk butu 100 gr bamya kurusu 1.5 çay bardağı şehriye 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber tuz 2 litre soğuk su yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için) |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın. Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz. Malzemeler 1 lt Et Suyu 3 Yemek Kaşığı Un 2 Yemek Kaşığı Yoğurt 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Limon Suyu 2 Yumurta Sarısı 1 Su Bardağı Süt 1 Kahve Kaşığı Pulbiber Süsleme için: Kruton Ekmek |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Yoğurt Çorbası Ön hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım. Yoğurdu derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek karıştıralım.Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim. Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Malzemeler 1 Su Bardağı Nohut (akşamdan ıslatılmış) 1 Çay Kaşığı Karbonat 1 Su Bardağı Yoğurt 1/2 Su Bardağı Un 2 Adet Yumurta Sarısı 5 Su Bardağı Su 1 Adet Tavuk Suyu Tableti 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane |
Yayla Çorbası Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 10 Su Bardağı Et Suyu 1 Su Bardağı Pirinç 5-6 Su Bardağı Un 125 gr Tereyağı veya Margarin 250 gr Yoğurt 2 Yumurta Sarısı 2 Çay Kaşığı Kekik Tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Top Tarhana Çorbası Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim. Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulur. Malzemeler 2 Parça Tarhana 1/2 Su Bardağı Nohut 1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti 1 Adet İri Domates 5 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Margarin Tuz, Tane Karabiber 10 Su Bardağı Su |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Terbiyeli Paça Çorbası Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin. Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın. Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur. Malzemeler Paça Malzemesi 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) 4 Su Bardağı Su Tuz Terbiye Malzemesi 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta 1 Limon Suyu 6 Çorba Kaşığı Sirke 6 Diş Sarmısak |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Taze Tarhana Çorbası Domatesleri ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp yıkayın. Hepsini irice doğrayın. Üzerine yoğurt ve un ekleyerek blenderden geçirin. Pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuz koyup yavaş ateşte 20 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını kızdırın. Pul biber ekleyerek çorbaya ilave edin. Servis tabagına alın. Üzerine yıkanmış ince kıyılmış maydanoz serpip servise sunun. Malzemeler 2 adet domates 2 adet kırmızı sivri biber 2 adet yeşil sivri biber 2 adet havuç 1 su bardagı yoğurt Yarım su bardağı un 5 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Yeteri kadar tuz Yarım demet maydanoz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Tavuklu ve Mısırlı Çorba Tavuk etini ince ve kısa şeritler halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz, ufalanmış tavuk bulyon ve 1 çorba kaşığı su serpip elinizle harmanlayın. 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Mısır nişastasını su ile karıştırıp tavuketine ilave edin ve tekrar karıştırın. Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tavuk etli karışımı ve mısırı ilave edin. Yumurta sarısını çırpıp sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavuketleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Malzemeler Yarım tavuk göğüs fileto 1 yumurta akı 1 yumurta sarısı 5 su bardağı tavuk suyu 3-4 çorba kaşığı mısır nişastası 1 tavuk bulyon 3 çorba kaşığı mısır Yarım çay bardağı su tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Tavuklu Paça Çorbası 2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim. İçine yarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım ve soğumaya bırakalım. Tavukları didikliyerek küçük parçalara ayıralım. 5 su bardağı tavuk suyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim. Çorbamızı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım. Sarmısağı dövelim veya ince ince doğrayalım. Çorbanın inmesine yakın dövülmüş sarmısağı, tuz ve yarım limon suyunu ekleyelim. 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdıralım. İçine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın üzerine gezdirelim. Çorbamızı maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutmadan servis yapalım. Malzemeler 1 Adet Haşlanmış Didiklenmiş tavuk Göğsü 1/2 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Margarin 5 Su Bardağı Tavuk Suyu 1/2 Limon Suyu 4-5 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çorba Kaşığı Margarin Bir Miktar Tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Tavuklu Mercimek Çorbası Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun. İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun. Malzemeler 2 adet haşlanmş tavuk budu 1 adet doğranmış soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek 1 yemek kaşığı pirinç Yarım havuç rendesi 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un Üzeri için : 1 su bardağı tavuk suyu 3 dilim tost ekmeği 1 kaşık toz biber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Tavuklu Dumpling Çorbası Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın. Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın. Malzemeler 225 gr Tavuk Kıyma 1 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu 2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz 1 Çay Kaşığı Şeker 2 Adet Yumurta Akı 4 Su Bardağı Tavuk Suyu 1 Adet Yufka 2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi) Tuz, Karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın. Harlı ateşte bir taşını kaynatın. Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave edin. 30-45 dakika kadar pişirip,zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın. Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın. Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın. Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatın. Tuz ve biberini kontrol edin. Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 3 çorba kaşığı margarin 100 gr soğan, pırasa ve kereviz karışımı (ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış) 6 çorba kaşığı un 5 su bardağı tavuk suyu (sıcak) büke garni 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 50 gr tel şehriye 1 tavuk göğsü (haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış) 2 orta boy konkase domates |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Tavuk Suyu 1- Soğanları soyup ikıye bölün. Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın. Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın. 2-Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun. Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın. Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır. Köpüğü dikkatilce çorbanın üzerinden alın. Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın. 3-Tavuğu çorbanın içinden alın. Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin. 4-Tavuğun etini kemiklerinden ayırın. Önce kanat ve butlarını ayınn. Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin. ÖNERİ Çorbayı Dondururken: Eğer sadece az miktarda tavuk suyuna ihtiyacınız varsa kalanı dondurabilirsiniz. Bunun için çorbanın soğumasını bekleyin. Et ve suyu ayrı ayrı kaplara alarak dondurun. Dondurulmuş çorbayı buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz. Kullanmadan bir gece önce buzdolabına alın. Tavuk suyunu tatlandırırken: Tavuk suyuna çeşitli baharatlarla değişik tatlar verebilirsiniz. Örneğin zencefil, köri, acı biber, nane, kekik gibi baharatlardan yararlanmayı deneyin. Malzemeler 2 Soğan 2 Büyük Havuç 2 Sap Pırasa 1 Bütün Tavuk Tuz, Karabiber Taneleri |
Türkiye`de Saat: 23:03 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2