![]() |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Künefe Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın. Malzemeler 200 gr Tel Kadayıf 50 gr Tuzsuz Dil Peyniri 4 Çorba Kaşığı Tereyağı |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuzu Tandır On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın. tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domateslerl, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun. Etin piştİğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu edersenız, yanına koyacağınız iç pilav İle servıs yapabilirsiniz Malzemeler 800 gram kuzukol 2 adet havuç 2 adet soğan 1 demet maydanoz sapı 2 adet sivri biber 1 çay bardağı et suyu Sıvı yağ Tuz, karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuzu Şiş Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini, soğanı, ayçiçek yağını, defne ve kekiği karıştırın. Etleri bu marinatta 24 saat, arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın. Bu sürenin sonunda ızgarayı yakın. Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Etleri şişe dizip, her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyup, bir defa çevirerek her iki yanını da yaklaşık 7-8'er dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin. Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış tabaklarda yanında ızgarada ayrıca pişirilmiş domates ve biberle, sıcak olarak servis yapın. Domatesin etten ayrı olarak ızgara edilmesi, eti sertleştirmemesi açısından önerilir. Malzemeler 600 gr kuzu kuşbaşı 3/5 su bardağı ayçiçek yağı 1 orta boy soğan (çok ince doğranmış) 1 kurutulmuş defne yaprağı (ufalanmış) 1 çay kaşığı kekik 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgarayı yağlamak için) 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuzu Pirzolası Topkapı Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin. Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin. Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin. Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatları ilave edin. Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın. Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun. Ciğerli etsuyunu ekleyin. Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin. Sonra ateşi kısarak, suyunu çekene dek pişirin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun. Her iki tarafını kürdanla kapatın. Pirzolayı dövülmüş sarımsak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın. Çiçekyağı sürün. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Sıcak dilimleyerek, servis yapın. Malzemeler 2 adet kemikli bütün kuzu pirzola 3 diş dövülmüş sarımsak 5-6 adet kırık tane karabiber 1 tutam kekik 1 tutam biberiye Tuz, çiçekyağı İç pilavı için: 500 gram pirinç 100 gram tereyağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım şu bardağı çamfıstığı 1 adet kuru soğan 250 gram tavuk ciğeri Yarım su bardağı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz, karabiber, Yenibahar 1 demet dereotu Üç buçuk su bardağı etsuyu |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuzu Pirzolası Pane Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın. Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 1 kg kuzu pirzolası (10 adet) 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış) 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu Sos Yağı için: 3 çorba kaşığı margarin 1/4 limonun suyu 1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz 1/4 çay kaşığı tuz beyazbiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuzu Pirzola Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın. Malzemeler 8 Adet Pirzola 1/2 Çorba Kaşığı Un 4 Çorba Kaşığı Salça 12 Adet Arpacık Soğanı 12 Adet Ayva Dilimi 1/2 Çay Kaşığı Zencefil 1/2 Çay Kaşığı Kekik 10 Adet Tane Karabiber 1 Su Bardağı Su Tuz , Kekik Kızartmak İçin Sıvı Yağ |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuzu Kavurmalı Makarna Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın. Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım. Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün, servis tatırın. Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın. 1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis Malzemeler 600 gr. Sotelik Kuzu Eti 150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan 3 Diş Sarmısak 1 Adet Kereviz 1 Adet Havuç 1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.) 1 Adet Kuru Kırmızı Biber 60 gr Margarin 2 Adet Defne Yaprağı Kekik 40 gr Kuru Üzüm 1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz 1 Paket Makarna (500 gr.) 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 100 gr Kaşar Peynir |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuzu Çöp Şiş Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın. Pişirmiş olduğunuz şişleri servis tabağına alarak yanına pilav, domates ve közde pişirilmiş biber koyun. Sıcak olarak servise sunun. Malzemeler 150 gr but 20 gr tereyağı Yarım domates 3 dilim lavaş ekmegi 2 adet sivri biber |
Kuzu Ciğeri Domates Soslu Domates soslu kuzu ciğeri, besleyici bir aile yemeğidir. Patates püresi ve taze fasulye ile servis edilebilir. Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede zeytinyağı kızdırınız. Soğan ve sarmısağı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam oluncaya kadar kavurunuz. Mantar ve domatesleri katıp, arasıra karıştırarak, 2 dakika daha kavurunuz. Domates salçası, tuz, şeker ve defne yaprağını ekleyip ağır ateşte 30 dakika. sosun tencereye yapışmaması icin arasıra karıştırarak pişiriniz. (Sos cok koyu ise bir yada 2 corba kaşığı suyla inceltiniz.) Bu arada, baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini bulayarak, fazla ununu silkeleyiniz. Büyük bir tavada, tereyeğı ve zeytinyağını kızdırıp, ciğerleri azar azar katarak 6 dakika kızartınız. Ciğerleri delikli kepçeyle çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, hepsi kızarana kadar sıcak tutunuz. Bütün ciğerler kızarınca, üstlerine maydanozu serpiniz. Sosu ateşten alarak defne yaprağını çıkarıp atınız. Ciğerleri sosla birlikte servis ediniz. Malzemeler 500 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş) 30 gr (1/4 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış) 15 gr (1 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) Sosu: 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ 1 Büyük Soğan (ince doğranmış) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 125 gr Mantar (temizlenip ince dilimlenmiş) 200 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış) 75 gr Domates Salçası 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Defne Yaprağı |
Kuzu Böbreği Pilavlı Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız. Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz. Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz. Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz. Malzemeler 12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Büyük Soğan (ince doğranmış) 1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 350 gr Domates (kabukları soyulmuş) 1 Su Bardağı Kırmızı Şarap 1/2 Çorba Kaşığı Şeker 2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı Ketçap 1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber 4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuzu Böbreği Erişteli Nar gibi kızarmış, makarna kalıbına doldurulmuş, bu arpacık soğanlı böbrek yemeği, yeşil salata ile servis edilebilir. Once fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip ısıtınız. Bir tatlı kaşığı yağ ile, 600 gr'lik bilezik biçiminde kalıbı yağlayarak bir kenara bırakınız. Orta boy bir kasede, çatalla erişte, 2 çorba kaşığı eritilmiş yağ ve gravyer peyniri rendesini karıştırınız. Kasedeki erişteli karışımı yağladığınız kalıba döküp, fırına sürerek 30 dakika, nar gibi kızarıp üstü gevrekleşinceye kadar pişiriniz. Kalan iki çorba kaşığı yağı tavada ısıtınız. Yağ kızınca böbrek ve soğanları ekleyip sürekli karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız. Ateşin altını kısıp, tuz ve karabiberi serpiniz; sürekli karıştırarak 5 dakika daha, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kalıbı fırından çıkarınız. Üstüne ısıtılmış bir servis tabağı koyup ters çevirerek, erişteyi tabağa çıkarınız. Delikli kepçeyle böbrekleri ve soğanları tavadan süzüp, bilezik biçimi eriştelerin ortasına yerleştirerek servis ediniz. Malzemeler 8 Kuzu Böbreği (temizlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) 500 gr Erişte (haşlanıp, süzülmüş) 125 gr (1 su bardağı) Gravyer Peyniri Rendesi 8 Arpacık Soğanı (kabukları soyulmuş) 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber |
Kuzu Böbreği Alevli Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz. Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız. Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız. Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz. Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz. Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya. kadar ısıtınız. Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız. Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız. Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz. Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz. Malzemeler 12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 1 Çorba Kaşığı Hardal 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1/4 Su Bardağı Konyak 125 gr (1/2 su bardağı) Krema 1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış) |
Kuzu Başı Fırında4 Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağı fırında kuzu başı, ucuz ve doyurucu bir giriş yemeği olarak servis edilebilir. Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız. Büyük bir tencereye su ve tuzu koyup kaynatınız. Kuzu başlarını tencereye ekleyip, arasıra bir delikli kepçeyle üstte toplanan köpükleri alarak, tuzlu suyu tekrar kaynatınız. 45 dakika pişirdikten sonra, başları tencereden alıp bir fırın tepsisine yerleştiriniz. Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan suyu dökünüz. Tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 1/2 su bardağı suyu ve eritilmiş yağı dökünüz. Tepsiyi fırına sürüp başları, arasıra suyundan üstüne kaşıkla dökerek 20 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Başları çevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alınız. Bir kesme tahtası üstünde satırla her başı iki eşit parçaya bölüp, üstüne kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları üstünde servis ediniz Malzemeler 2 Kuzu Başı (temizlenip üstten hafifçe kırılmış) 1 Litre (5 su bardağı) Su l Tatlı Kaşığı Tuz 75 gr (5 çorba kaşığı) Tereyağı (eritilmiş) 2 Çorba Kaşığı Kekik |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuşkonmazlı Kuzu Sırtı Kuşkonmazları baharatlayın. Tereyağı ile ezmeden pişirip, tabaklara dizin. Kuzu sırtını ızgarada pişirin ve dilimleyin. Bir tavada tereyağı ile ince doğranmış dolma biberi 5 dakika kavurup, kremayı ilave edin. 1 dakika sonra, etlerin üzerine dökerek servis yapın. Malzemeler 1 kg kuşkonmaz, 150 gram kuzu sırtı, 2 adet kırmızı dolma biber, 4 çorba kaşığı tereyağı tuz Karabiber 2 çorba kaşığı krema |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuş Üzümlü Kurabiye Derince bir kaba tüm malzemeleri koyun. Malzemeleri iyice ezin. Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin.10 dakika hamuru diniendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayin. Bunlari tepsiye dizin. 200 derecede änceden ısıtılmış firinda pişirin. Malzemeler Yarım çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardaği dövülmüş ceviz içi 1 çay bardaği şeker 1 çay bardaği süt 100 gr margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuruyemişli Tatlı 1) Fırını 80 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kuru incir, kuru kayısı ve hurmayı ince ince kıyıp büyük bir kaseye alın. 2) Ceviz içi, kuru üzüm, çam fıstıgı, tarçın ve bir tutam tuz ilave edip iyice harmanlayın. Çavdar ekmeğinin içini ıslatıp ufalayın ve kuruyemiş karışımına ekleyin. Bir çorba kaşığı unu ilave edip hamur şeklinde yoğurun. 3) Hazırladığınız karışımı iki eşit parçaya bölüp her ikisine de oval ekmek şekli verin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp un serpin. Hazırladığınız hamurları tepsiye yerleştirin. 4) Meyve şekerlemelerini minik minik doğrayın. Tatlıların üzerine badem ve meyve şekerlemelerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Balı kısık ateşte biraz eritin. Tatlıları fırından çıkarınca üzerlerine fırça ile balı sürün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Malzemeler 400 gr Kuru İncir 100 gr Hurma 200 gr Kuru Kayısı 250 gr Kuru Üzüm 1 Su Bardağı Ceviz İçi 1 Su Bardağı Çam Fıstığı 1 Çorba Kaşığı Tarçın 1/2 Çavdar Ekmeği 1 Çorba Kaşığı Un 1/2 Su Bardağı Bal 1 Su Bardağı Soyulmuş Badem 1 Su Bardağı Karışık Meyve Şekerlemesi 1 Tutam Tuz KALIP İÇİN; 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Un |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün. Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak. pişirin. Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak. daha pişirin. Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak. ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın. DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin. Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin. HAZIRLAMA: Soğanların başlarını kesip, kabuklarım çıkartın. Soğanları bütün tutun. SERVİS ÖNERİLERİ: Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir. Çünkü önceden hazırlanabilir. Sıcak ekmekle sunun. Malzemeler 1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış 500 gr arpacık soğanı Tuz 225 ml beyaz şarap 125 ml su 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 3 domates, kabukları soyulup doğranmış 3 yemek kaşığı kuru üzüm 1 Çay kaşığı şeker 1/2 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı kişniş karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun. Köfte harcından ceviz Kuru Köfte büyüklüğünde parçalar alıp, parmak şeklinde yuvarlayın. Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kuru köfteleri soğuk olarak servis yapın Malzemeler Karabiber 1 kg. köftelik kıyma 1 tatlı kaşığı kimyon 2 adet haşlanmış patates 1 adet kuru soğan 1/2 demet maydanoz 1 adet yumurta 2 dilim bayat ekmek 2 su bardağı tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun. Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm, kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın. 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin. Hafif ateşte 25 dakika kaynatın. Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın. Etleri servis tabağına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış badem serperek, servis yapın. Aşçının notu: Dilerseniz haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz (kabak, patates, havuç, brokoli, kuşkonmaz vb.) Malzemeler 1 büyük tabak Göğüs 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuruüzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 adet karanfil Tuz, karabiber 3 su bardağı piliç suyu |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kuru Baklava Geniş bir kaba unu eleyerek,aktarın.Ortasını çukurlaştırın.Bu çukura yumurtaları kırın.Tuzu ve suyu ekleyin.Sert bir hamur elde edene dek yoğurun.Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bir kenarda bekletin. Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarın.12 eşit parçaya bölün.Üzerine nişasta serpin.Elinizle her bir hamur parçasını yassı hale getirin. Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın.Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.Açtığınız yufkaların büyüklüğünde bir tepsinin içini yağlayın.Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün. Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı üzerlerine serpin.Diğer yufkaları da aralarına eritilmiş tereyağı süzdükten sonra fıstığın üzerine dizin. Sonra bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın.Yine bıçakla kareler kesin.Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün.Fazla yağı tepsiyi eğerek,boşaltın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin. Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üstünden alın.Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine dökün .Şerbetini çektikten sonra servis yapın. Malzemeler 1 kg baklavalık un 3 adet yumurta ½ çorba kaşığı tuz 2 su bardağı su ½ kg nişasta 400 gr tereyağı 2,5 su bardağı antepfıstığı şerbet için: 1 kg şeker 3,5 su bardağı su |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kurdela Tatlısı Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün. Her parçayı hafifçe yassılatarak üzerine nişasta serpin. Yufka inceliğinde açın. Hamura kare şekli vermek için çevresindeki fazlalıkları kesin. Kare şeklindeki hamuru büzün. Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin. Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Peçete serilmiş tabağına alın. Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın. Antepfıstığına bulayıp servis yapın. Malzemeler 2 Yumurta 1 Çay Fincanı Süt 1 Çay Fincanı Nişasta 5 Çay Fincanı Un 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Sirke 100 gr Çekilmiş Antepfıstığı 2 Su Bardağı Sıvıyağ 1 Tutam Tuz ŞERBET İÇİN 2.5 Su Bardağı Tozşeker 2 Su Bardağı Su 2 Damla Limon Suyu |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krutonlu Çılbır Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Geniş bir tencerede suyu kaynatıp yumurtalaraı teker teker kırın. Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis tabağına alın. Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin. Karışımı yoğurdun üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. Not : Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın. Malzemeler 2 Diş Sarmısak 6 Yumurta 1.5 Su Bardağı Yoğurt 3 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Sıvıyağ 2 Çay Fincanı Kruton Ekmek 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 3-4 Dal Maydanoz Tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krokanlı Parfe Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin. Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın. Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin. Malzemeler 3 Çorba Kaşığı Konyak 3 Yumurta Akı 7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 400 gr Kremşanti 100 gr Fındıklı Krokan 300 gr Böğürtlen 6 Kokteyl Kiraz 2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı 100 gr Vişne |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krepli Kabak Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın. Krep tavası veya normal tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan bir çorba kepçesi dökerek önce altını, sonra da üstünü pişirin. 10 tane krepi bu şekilde hazırlayın. Diğer taraftan kabakları kazıyın. Yıkadıktan sonra irice doğrayın. Üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup kabakiarı yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun. Eriyince 2 kaşık un ekleyerek un kokusu gelene kadar kavurun. Kabakları ilave edin. Eze eze beraber karıştırın. Et suyunu koyun. Tuzunu ve karabiberini koyup yavaş ateşte püre haline gelene kadar pişirin. Ateşten almadan önce ince kıyılmış dereotunu ve küp küp doğranıp yağdan geçirilmiş sosisleri ekleyin. Servis tabağına bir adet krep koyup üzerine kabak püresini bolca sürün. Tekrar krep koyun ve tekrar püre koyun. 5 kat olunca en üstüne püre koyun. Kaşar peyniri rendesini serperek servise sunun. Arzu ederseniz bu şekilde iken peynirler eriyene kadar 250 derecede ısıtılmış bir fırında pişirin. Malzemeler 3-4 adet kabak 2 yemek kaşığı yağ 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu 3-4 adet sosis 100 gr kaşar peyniri Yeteri kadar tuz, karabiber 1 ölçek krep hamuru için: 3 su bardağı un 3 adet yumurta 2 su bardağı su 1 su bardağı süt Yeteri kadar tuz |
Krep Hamuru (Sufle) (Daha hafif, gevrek krepler için) Bu hamurdan yapacağınız krepler kabarık olacaktır. Bunun için Fransız Mutfağında ‘krep sufle’ adıyla sunulmaktadır. Unu derin bir kaba döküp süt, su ve tuz katarak karıştırın. Bu hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin Krepleri hazırlamadan önce hamurunuza yumurta sarılarını tek tek katın, yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Kenara ayırdığınız yumurta aklarını kar haline getirip krep hamuruna yavaş ve çeperlere yakın birkaç dairesel hareketle katın. NOT: krep, her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ayrıca elinizdeki malzemelerle değişik pratik içler hazırlayıp hemen ikram edebileceğiniz çok kolay bir hamurdur. Tatlı olarak reçel, çikolata, meyveyle doldurulabilir ve çay-kahve yanında yenilebilir, Peynir, sosis, salam, mantar, karides, kıyma, sebze gibi tuzlu içlerle birlikte ise mükemmel bir yemek olabilir. Malzemeler 2.5 çay fincanı un 5 yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı(yumuşatılmış) 1.5 su bardağı süt 3/4 su bardağı su 1 tutam tuz TATLI KREPLER İÇİN 4 kaşık şeker vanilya (limon kabuğu rendesi veya likör de olabilir) |
Krep Hamuru (Klasik) Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir. Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz. DİKKAT! Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz. Malzemeler 2.5 çay fincanı un 3 yumurta 2 su bardağı süt 1/2 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Tepsi mantısı Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur yapın. üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirin. bu arada içini hazırlayın. soğanı doğrayıp suyunu süzün. kıymaya ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin. Hamuru iki bezeye ayırıp çok ince açın. açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesin. karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştirin. her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup 200C fırında pembemsi olana kadar kızartın. 1 yemek kaşığı salçayı suyla ezip içine 2 çay kaşığı tuz atın. bunu mantıların üzerine gezdirin. (hemen servis yapmayacaksanız üzerine alimünyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin). 1lt kaynamış suyu mantıların üzerine boca edin. (bu su size fazla gelebilir ama mantılar çok su çekiyor.) tepsiyi 250C fırına koyun. su kaynama derecesine gelince fırını kapatın. sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Malzemeler hamuru: 2 su bardağı un 1 yumurta 2 çay kaşığı tuz ılık su içi: 300g kıyma 3 baş kuru soğan, çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş (sakın rendelemeyin yoksa suyu çıkar) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber ayrıca: tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 lt kaynamış su |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Fırında Galetalı - Domates Soslu Kabak Öncelikle kabakları yıkayıp soyun. Kabağın uzunluğuna göre 2 veya 3 parçaya kesin. (Yaklaşık 6 - 7 cm. boyunda olacak şekilde) Kestiğiniz parçaları da 0,5 cm'lik dilimlere ayırın. Kabakları önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Bu aşamada yağın dibindeki galeta unları yandığı için, yağı 1 - 2 defa değiştirmeniz gerekebilir. Kızarttığınız kabakları havlu peçete koyduğunuz tabağa alın. Ben her katın arasına 1 adet havlu havlu peçete koydum. Böylelikle yağı daha da emilmiş oldu. Şimdi sıra geldi domates sosunu hazırlamaya. Domatesleri ve sarımsakları hepsini birden blendırdan geçirin. Bir tavaya zeytinyağını ve püre domates - sarımsak karışımını alın. Üzerine salçayı ve tuzu da ekleyip güzelce kaynatın. Bir borcama 1 sıra kabak dizin. Üzerine bir miktar domates sosu gezdirin. Bu şekilde 3 kat hazırlayın. En üstüne de rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar serpin. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Malzemeler Malzemeler 1 kg. kabak Kaşar peyniri 1 adet yumurta Galeta unu Sosu İçin 4 - 5 adet domates 2 - 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça Tuz Zeytinyağı |
http://www.damak.net/images/spacer.gifhttp://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Soya Soslu & Susamlı Tavuk - Biber Salçalı Bezelye Soğanları piyazlık doğrayın. Tavuğun sığabileceği büyüklükte bir kaba koyun. Üzerin salça, kekik, tuz, kırmızıbiber, karabiber, soya sosunu ve zeytinyağını da ekleyip elinizle güzelce ovun. Harcın üzerine temizlenip yıkanmış bütün tavuğu koyun. Soğanlı harcın bir kısmını elinizle tavuğun üzerine koyun. En az 2 saat bu şekilde, buzdolabında bekletin. Fırın poşetine terbiyelenen tavuğu koyun. Kenarına soyduğunuz bütün patatesleri dizin. Üzerine susamları serpin ve fırın poşetinin ağzını içinden çıkan telle kapatın. Fırın poşetini iğneyle 3 - 5 yerinden delmeyi unutmayın. (Fırın poşetlerini marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz) Tavuğu bir fırın tepsisine koyun ve kızarana kadar pişirin. Arada bir alt - üst edin, kızarınca bıçak batırarak pişip - pişmediğini kontrol edin. Pişen tavuğu fırından çıkarın, poşeti yırtıp servis edin. Malzemeler 1 bütün tavuk 2 adet büyük boy soğan 1 tatlı kaşığı salça 1/2 tatlı kaşığı kekik Tuz Kırmızıbiber, karabiber 1/2 çay bardağı zeytinyağı Kişi başı 1 - 2 patates 2 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı susam |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kremalı Patates Salatası Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın. Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın. Sosu hazırlayın: Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın. Patatesleri süzün. Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin. Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin. Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın. HAZIRLAMA: Taze soğan püskülü yapmak için: Kökleri ayırın, ince dış zarı soyup yeşil kısmın büyük bölümünü kesin. Çok keskin bir bıçak kullanarak soğanın başından soğan başının dikine 2.5 cm. kalacak şekilde birkaç kesik yapın. Aynı işlemi diğer soğanlarda tekrarlayın. ALTERNATİF: Bu salata sıcak da servis yapılabilir: Küp halinde kesilmiş haşlanmış patatesi krema kapari, limon suyu, tuz ve biberle birlikte tavaya koyun. Sos kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Taze soğanı servis yapmadan önce ekleyin. AŞÇININ ÖNERİSİ: Salatayı süslemeden önce buzdolabında istediğiniz kadar tutabilirsiniz. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Malzemeler 750 gr patates, ovarak yıkanmış Tuz Sos: 150 ml krema 2 yemek kaşığı kapari, durulanıp süzülmüş 4 taze soğan, ince kıyılmış 1/2 çay kaşığı limon suyu Taze çekilmiş karabiber Süslemek için: 4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş 1 yemek kaşığı doğranmış taze nane |
http://www.damak.net/images/top_px.jpghttp://www.damak.net/images/spacer.gifhttp://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krem Şantili Kabak Kabakların, kabuklarını kazıyın. Yıkayıp tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları 1 cm kalınlığında boyuna kesin. Yağlanmış tepsiye sık olarak yerleştirin. Bir kapta üç yumurtayı iyice çırpın. İçerisine krem şanti ilave ederek tekrar çırpın. Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu içerisine ilave edip karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı kabakların üzerine dökün. Geriye kalan kabaklar ile üzerini kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun. Malzemeler 1 kg kabak 3 adet yumurta 200 gr krem şanti 250 gr beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yeteri kadar tuz, karabiber, dereotu |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krem Peynirli Yaş Pasta Pandispanyanın hazırlanışı: Oda ısısında bekletilmiş yumurtaları şekerle beraber koyu yoğurt kıvamında çırpın. İçine vanilya ve kabartma tozu eklenmiş un ilave edip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kalıba dökün. 170 derece sıcaklıktaki fırında pişirin. Arzu ettiginiz meyve suyu ve nescafe (şekerli) ile ıslatın. Üzerine krema dökün. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servise sunun. Kremanın hazırlanışı: Jelatinleri ıslatın. Suyunu süzdürüp içine limon suyu ekleyerek ateşte eriyene kadar karıştırın, sonra ateşten alın. Ayrı bir kapte krem peynir, yumurta sarıları ve toz şekeri beraberce çırpın. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını, eritilmiş jelatinleri ve krem şantiyi de ilave ederek hepsini birbirine iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı pandispanyanın üzerine dökün. Buzdolabında bekletin. Malzemeler Pandispanya için : 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı su Kremanın malzemesi : 3 yaprak jelatin 1 kutu krem peyniri 1 kahve fincanı toz şeker 2 adet yumurta 1 paketten hazırlanmış krem şanti 1 limon kabuğu rendesi 1 limon suyu |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krem Peynirli Şeftaliler Taze şeftalilerin kabuklarım soyun, sonra dikkatlice şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin. Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın. Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın. Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın. AŞÇININ ÖNERİSİ: Şeftalinin kabuğunu kolayca soymak için, kaynamış suyun içinde 1 dakika bekletin. Malzemeler 4 taze şeftali veya 8 yarım konserve şeftali 75 gr krem peynir 3-4 yemek kaşığı yoğurt 2 damla badem esansı 2 çay kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı kıyılmış badem |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krem Peynirli Armut Tatlısı Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun. Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın. Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın. Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin. Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın. Sora ince dilimler halinde kesin. Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin. Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun. Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın. Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün. Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. Malzemeler 2 adet armut Yarım su bardağı üzüm suyu 175 gram az yağlı krem peynir 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı bal Süslemek için: 4 adet çilek Nane yaprağı |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krem Karamel Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün. Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın. Sütü ılıtın. Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin. Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın. Malzemeler 1 Su Bardağı Pudra Şekeri Vanilya 1/2 lt Süt (2 su bardağı) 2 Adet Yumurta 2 Adet Yumurta Sarısı 1/2 Su Bardağı Toz Şeker Tuz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Krem Blue Bütün malzemeyi bir tencerede çırpın. Tencereyi, sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika süreyle ısıtın. Bu sırada tenceredeki malzemeleri sürekli karıştırın. Su kaynama noktasına gelmeden ateşi kapatın. Karışımı fırına dayanaklı kaplara paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerlerine hafif toz şeker şerpiştirin. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 2-3 dakika üzerinin kızarması için bekletin. Fırından çıkardığınız kaplar soğuyunca servis yapın. Malzemeler 7 Yumurta Sarısı 1 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Süt 500 gr Krema 1 Paket Vanilya 2 Yemek Kaşığı Nişasta |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kral Tacı Kuzu kafesinin sırt tarafìnı etli bölümü içe gelecek şekilde tac şeklinde dikin. Her iki yüzüne tuz, karabiber ve kekik serpin. Sarımsakları etli kısmına bıçakla delik açarak yerleştirin. Bir tencereye yerleştirip ortasına bir tabak koyun. (Pişme esnasında tacın şeklinin bozulmaması için.) Tencereye bir su bardağı sıcak su koyun. Tenceredeki suyun tamamen buharlaşması için pirzolalari pişirin. Yapmış olduğunuz tacı tencereden alin. Fırın tepsisine yerleştirip her iki tarafını da tereyağı ile yağlayın. 150 derecede 15-20 dakika daha pişirin. Pirzolalar nar gibi kızarınca iç pilavı üzerine çikararak servise sunun. İç Pilav Yapılışı Pirinci yıkayıp tuzlu ve ılık suyla 20 dakika ıslatın. Bir kaşık yağ ile fıstığı pernbe renkte kavurun. İçerisine üzüm ve zar şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin. Ciğer suyunu çekince tuz atıp ateşten alın. Kalan yağı eriterek rondodan geçirilmiş domatesi kavurun. Üzerine üç bardak et suyu ve tuzu koyup pirinci suya salın. Pilav suyunu çekince içerisine hazırladıgıniz ciğeri karıştırıp ocağı kapatın. Ağzına kağıt bir peçete koyarak 20 dakika demlendirerek servise sunun. Malzemeler 2 parça kuzu kafesi (l0'ar kalem) 1 tatlı kaşığı kekik Yeteri kadar karabiber, tuz 2 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı tereyağı İç pilav Malzemesi: 2 su bardağı pirinç 2,5 yemek kaşıği tereyağı 2-3 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzumü 3 su bardağı et suyu 2 tane domates Yarim kilo kuzu ciğeri Yeteri kadar tuz, karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Közlenmiş Patlıcan Yemeği Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyın.Sarmısakları dövüp yoğurda ekleyin.Sarmısaklı yoğurdu patlıcana ilave edip karıştırın.Malzemeyi önceden ısıtılmış cam bir kaba alın. Bir tencerede kıymayı kavurun.Tuz ve karabiber serperek karıştırın. Sıcak kıymayı yoğurtlu patlıcanın üzerine yayın.Domates ve biberle süsleyerek servis yapın. Malzemeler 5 Közlenmiş Patlıcan 3-4 Diş Sarmısak 300 gr Light Yoğurt 400 gr Yağsız Kıyma Tuz,Karabiber Süsleme İçin: Bikaç Dilim Domates Sivri Biber Maydanoz |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Köy Usulü Köfte Kabakları yıkayıp kazıyın.Soğanı ayıklayın.Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra bir de parmaklarınızla sıkarak suyunu çıkarın.Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin. Kıymayı, yumurtayı,yumurta sarısını,rendelenmiş peyniri,2 çorba kaşığı galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.İyice karıştırıp,una buladığınız parmaklarınızla orta boyda köfteler yapın. İyice kızdırdığınız zeytinyağında,her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Hemen servis yapın. Malzemeler 300 gr Kıyma 400 gr Kabak 50 gr Rendelenmiş Parmezan Peyniri Veya Eski Kaşar 1 Soğan 1 Yumurta 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Galeta Unu Zetinyağı Un,Tuz, Karabiber |
http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Körili Tavuk Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın. Tavuk bonfileleri yarım saat buzdolabında beklettikten sonra buhar süzgeci veya kevgire koyun. Kevgiri yarıya kadar kaynar su dolu tencereye, oturtun. Tavuk yumuşayana kadar pişirin. Yanında istediğiniz bir garnitürle servis yapın. Malzemeler 4 adet tavuk bonfile 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı soya sosu Tuz, Karabiber |
| Türkiye`de Saat: 04:00 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2