Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Yemek ve tatlı çeşitleri (full tarif) (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=11745)

NuraN 22-01-2007 23:37

ISPANAKLı BÖREK

MALZEMELER

4 yufka
1 baş soğan
1/2 kg ıspanak
10 adet mantar
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Bir yufkayı yayıp, eritilmiş margarini ve suyu fırçayla yufkanın her tarafına sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını üst üste gelecek
şekilde kapatıp, kat yerlerine yağ ve su sürün. Kalan kenarları katlayın. Kat yerlerini yağlayın. Elde ettiğiniz kareyi artı şeklinde kesip, dört ufak kare elde edin. Karelerin orta yerine ıspanaklı harçtan koyun. Zarf şeklinde kapatın. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin. Börekleri ters çevirip, yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Ispanağı bol su ile yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Çıkarıp, fazla sularını süzdükten sonra doğrayın. Yağı bir tencereye koyup, içine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanlar pembeleştiğinde doğranmış mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kıyılmış ıspanağı katıp,biraz çevirin. Kaşar peyniri rendesini de ilave edip, ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:37

ISPANAKLı BÖREK - I

MALZEMELER

3 adet yufka
1/2 litre süt
75 gr margarin
300 gr ıspanak
1 küçük soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet yumurta
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir


HAZIRLANIŞI

Yumurtayı çırparak süte karıştırın, margarini eritin.
Beyaz peyniri çatalla ezin. Çentilmiş soğanı ve dolma fıstığını hafifçe yağda pembeleştirin.Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın, kaynar suya batırıp, bir dakika haşlayarak çıkarın, iyice süzün. Dibi yağlanmış yapışmaz bir tepsiye veya tavaya yufkanın birini yayın, üste yağ ve yumurtalı sütten kaşıkla bolca dökün, yufkaların orta yerine gelecek şekilde ıspanağı, soğanı, fıstık ve üzümü, ezilmiş peyniri düzgünce serpiştirin. Yine yumurtalı süt ve yağ gezdirerek yufka katlarını tamamlayın. Fırında veya ocakta alt üst ederek 30 dakika pişirin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:37

ISPANAKLı KREP

MALZEMELER

Krep malzemesi :

4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta

Sos malzemesi :

1 kg süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi :

1 adet soğan
1/2 kg ıspanak
200 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi


HAZIRLANIŞI

Süt, un ve yumurtayı kanştırıp krep hamurunu hazırlayın. Bir teflon tavayı çok az yağlayıp, kızdırın. Krep hamurundan biraz döküp, tavayı hareket ettirin, sallayarak yayın, her iki tarafını da kızartın. Bu şekilde yaklaşık 5-6 adet krep elde edin. Bir tencerede sos için, yağda un kavurup, süt ve tuz ilave edin, koyulaştığına ateşten alın. Soğanla ıspanağı kavurup, beyaz peynir ilave ederek bir harç hazırlayın. Bir krep alıp üzerine sos sürün, harcını koyup, rulo yapın. Bütün krepleri bu şekilde hazırlayıp, bir tepsiye dizin. Üzerlerine kalan sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Orta hararetteki fınnda üstü pembeleşinceye dek kızartın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:37

ISPANAKLı TARTALET -I

MALZEMELER

750 gr ıspanak, yaprak kısmı
1 çorba kaşığı margarin
1 adet et suyu tableti
200 gr kaşar rendesi
1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
tuz,şeker

Hamur malzemesi :

1 adet yumurta
125 gr margarin
aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
tuz


HAZIRLANIŞI

Hamur malzemesinin tamamını, kulak memesinden az biraz daha sert kıvama gelinceğe dek yoğurup, buzdolabında dinlenmeye bırakın. Diğer yanda, bir çorba kaşığı un ve bir çorba kaşığı margarini hafifçe kavurun, içine sıcak süt ve et suyu tableti koyup beşamel sos hazırlayın, biraz daha kaynatın ve bir kenara kaldırın.
Yıkayıp, doğradığınız ıspanak yapraklarını çok az yağ ile kavurun, içine biraz tuz ve şeker ilave edin, suyunu çekene dek kaynatın ve içine daha önceden hazırladığınız beşamel sosu karıştırın. Hamuru çok ince açıp, yağladığınız tartalet kalıbına döşeyin, üzerine ıspanaklı karışımı koyun, en üste de kaşarlı harç koyup, yüzyetmiş derecedeki fırında, kaşarlar kızarıncaya dek, 30-35 dakika pişirin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:38

ISPANAKLı TURTA

MALZEMELER

300 gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak)
1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
450 gr dondurulmuş milföy hamuru
50 gr parmezan peyniri (veya eski kaşar)
100 gr tuzsuz lor peyniri
2 çorbakaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı prinç
1 su bardağı süt
1 diş sarımsak
1 yumurta
tuz, karabiber

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Bir kapta, bir bardak suyu ve bir bardak sütü bir tutam tuzla beraber kaynatın. İçine pirinci katıp kaynatmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika süreyle haşlayın. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin. Süzdükten sonra bir kaba tersyüz edin.
Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı çözdükten sonra) tuzlu suda haşlayın. Süzüp sıktıntan sonra irice kıyın. İki çorbakaşığı zeytinyağı, bir çorbakaşığı tereyağı (veya margarine) ve bir diş sarımsağa ıspanağı ilave edin. 4 dakika kadar pişirin.
Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50 gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve üç çorbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın. Tuzlayıp biberleyin. Çözülmüş milföy hamurundan iki yuvarlak pazı açın. Birinin diğerinden daha büyük olmasına özen gösterin.
Çapı 22-24 cm olan bir kalıbı yağlayın. Dibini ve çeperlerini yağladıktan sonra büyükçe açtığınız yufkayla ile kaplayın.
Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı üstüne kapatın. Çevresine hamurdan bir kordon yapın. Yüzeyini bir çatalla deldikten sonra 170 derecelik fırında 60 dakika kadar bırakın

NuraN 22-01-2007 23:38

KABAKLı ERIŞTE

MALZEMELER

350 gr erişte
8 adet küçük boy kabak
3 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
10 adet iri yapraklı frenk fesleğeni
1 çaykaşığının ucunu dolduracak kadar zerdeçal
2 diş sarımsak
tuz, karabiber

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Kabakları yıkadıktan sonra uçlarını kesin ve halka şeklinde doğrayın. Bir tavaya
koyduğunuz zeytinyağında sarımsakları öldürün, sonra yağdan çıkarın. Aynı yağa, kabakları koyup önce kavurun daha sonra hafifce altın sarısı bir renk almalarını sağlayın. Tuz ve karabiberi katıp birkaç dakika pişmeye bırakın.
Makarnayı tuzlu, bol suda, diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra kabakların olduğu tencereye boşaltın. Makarnayı haşladığınız sudan 4 çorbakaşığını bir başka kaba koyup zerdeçalı karıştırın. Bunu makarnaya katın, parçalanmış fesleğen ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika beklettikten sonra servis yapın.

NuraN 22-01-2007 23:38

KABAKLı PIDE

MALZEMELER

yarım kilo ekmek hamuru
1 adet soğan
2 adet kabak
50 gr gravyer peyniri
1 demet maydanoz
zeytinyağ
1 adet etsuyu tableti
sarımsak
tuz, karabiber

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Kabakları yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğanları soyun ve ince dilimleyin. Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın. Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte, soğanla
çevirin. Sonra kabakları ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartın.Ufaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin.
Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin. Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın . Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış kabakları yerleştirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.
Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer peyniri serpip yeniden birkaç dakika, peynir hafifçe kızarana kadar fırında bekletin. Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:38

KADAYıF BÖREĞI

MALZEMELER

1/2 kg süt
5-6 adet sosis
4 adet yumurta
1 çay bardağı su
300 gr çiğ kadayıf
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
kekik, karabiber


HAZIRLANIŞI

Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin. Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin. Kekik ve karabiberi katın. Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin. Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:38

KAKAOLU SUFLE

MALZEMELER

1/2 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
6 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI

Patates ununu derin bir kaba alın. 1 su bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın. Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin. Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Margarin’i ekleyip iyice çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın. Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin. Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün. Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:39

KARISIK PIZZA

MALZEMELER

1 Adet dondurulmuş hazır pizza hamuru
2 tatlı kaşığı sulandırılmış domates salçası yada ketçap
1 Adet sosis
5-6 dilim sucuk (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kekik
2-3 Adet ince kıyılmış mantar
1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan (isteğe bağlı)


HAZIRLANIŞI

Çözülmüş hazır pizzanın üzerine kekik ile karıştırdığınız domates salçasını sürün.
Doğranmış bütün malzemeleri hamurun üzerine yerleştirin. Peynir ve kıyılmış soğanları serpin.
Önceden ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:39

KARNıBAHAR BÖREĞI

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet küçük boy karnabahar
1.5 çay bardağı kaşar peyniri
tuz


HAZIRLANIŞI

Karnabaharı çiçek çiçek kopararak makarna gibi tuzlu suda haşlayın. Kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgün bir biçimde yerleştirin, mikserde yoğurdu, unu, yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak karıştırıp karnıbaharların üzerine dökün. Fırına verirken üzerine fındık büyüklüğünde 1-2 parça katı yağ koyarak, önceden kızdırılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:39

KARNıYARıK BÖREK

MALZEMELER

6 kişilik
3 adet yufka
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
3 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
100 gr beyaz peynir
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 demet maydanoz



HAZIRLANIŞI

Kabartma tozunu, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Karışımın yarısını yufkalardan birinin üzerine sürün. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip, kalan karışımını da bunun üzerine sürün. Üçüncü yufkayı en üste serin. 16 eşit üçgen elde edecek şekilde kesin. Her parçanın kenarına maydanoz ve peynir karışımından koyun. Önce yanları içe doğru katlayın ve sonra sigara böreği sarar gibi sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Bıçak ile karınlarını yarın. Açılan yarıklara bir dilim domates ve sivri biber koyun. Hamurların kenarına yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılan fırında üstü pembe olana kadar pişirin..
__________________

NuraN 22-01-2007 23:45

KAYMAKLı BÖREK

MALZEMELER

1 kilo yufka
1/2 kg yoğurt
4 adet yumurta
sıvı yağ
tuz


HAZIRLANIŞI

Yoğurt, yumurtalar, bir miktar sıvı yağ ve tuz bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra yağlanmış tepsiye yufkalar büzüştürülerek yerleştirilir. Yufkaların üzerine hazırlanan karışım dökülür ve heryerine iyice sürülür ve fırında üzeri kızana kadar pişirilir.

NuraN 22-01-2007 23:45

KAYSERI MANTıSı

MALZEMELER

1/2 kg un
2 adet yumurta
tuz

İç malzemesi :

250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber


HAZIRLANIŞI

Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. İki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara zeytin tanesi büyüklüğünde kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde büzün. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda bir taşım pişirip soğuk su ilave edin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:46

KAZAN BÖREĞI

MALZEMELER

100 gr kaşar rendesi
4 adet yumurta
1 adet yufka
ayçiçekyağ
tuz


HAZIRLANIŞI

Yufkayı dörde bölüp, her parçanın ortasına kaşar peynri rendesi koyun, kaşarın ortasını açıp birer yumurta kırın ve yufkayı bohça şeklinde kapatın. Daha sonra yağda, ikişer ikişer, her iki yanını kızartın. Kızarır kızarmaz tavadan alıp, servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:46

KEDI BACAĞı

MALZEMELER

1 yumurta
1 bardak yoğurt
3 kaşık karbonata
½ demet maydanoz
1.5 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince un
kızartmak için sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri karıştırıp, hamurdan parçalar koparın. Yemek tabağı büyüklüğünde açıp, kare kare keserek bol kızgın yağa atıp kızartın. Yanında domates, peynir ile servis yapabilirsiniz.
Not: Ekşimeye yüz tutmuş yoğurt ve peynirler içine konursa daha lezzetli olacaktır.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:46

KESTANELI TART

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 su bardağı un
1/2 su bardağı tozşeker
200 gr kestaneli krema
5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
tarçın

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Una 5 çorbakaşığı tozşekeri katıp, karıştırıp bir masanın üstüne yayın. Bu karışımın ortasına bir
yumurta sarısı ile eritilmiş margarin veya tereyağını yerleştirin. Tümünü karıştırıp hamur haline getirin ve altmışdakika kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra buzdolabından çıkarıp, bir tahtanın üzerine açın. Tart kalıplarını yağlayıp içlerini bu hamurla doldurun ve 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
Bu esnada bir kabın içinde tarçın ile kestaneli kremayı karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma çırpılmış yumurta akını ve artan toz şekerle hindistan cevizini ekleyin. Bunu soğumaya bıraktığınız çöreklerin içine dökün ve 180 derecelik fırında bir kaç dakika bekletin.
Çöreklerin üst kısmı altın sarısı bir renk alıncaya dek çörekleri fırında bekletin daha sonra çıkarın ve üzerlerine tarçın serpip soğumaya bırakın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:46

KıRGıZ SAMSıSı

MALZEMELER

1 yumurta
un
su
tuz
1 cay bardağı sıvıyağ
250 gr küçük doğranmış koyun eti
4 adet orta boy küçük doğranmış soğan
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamur biraz dinlendikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayrılıp açın. Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yapın.Yapılan rulo küçük parçalar halinde kesin. Küçük parçalar tek tek açılıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli verin. Yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişirin.
Harcı : Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırın. Pişirmeden çiğ olarak koyun. Bu bir kırgız yemeğidir ve kırgızlar sıvı yağ yerine kuyruk yağı kullanırlar.

NuraN 22-01-2007 23:46

KıRLANE

MALZEMELER

1 büyük kase su
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar un
100 gr beyaz peynir
1/2 paket tereyağ veya bitkisel margarin


HAZIRLANIŞI

Su, yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırın. Koyu kek hamuru kıvamına gelecek şekilde un ilave edin. İyice karışan hamuru yağlanmış orta boy tepsiye dökün. 200 Dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktığı gibi hemen bir çatal yardımıyla çapalar gibi hamuru tırtıklayın. Erittiğiniz tereyağını çapalanan hamurun üzerine dökün. Peyniri de ufalayarak
en üste dökün.

NuraN 22-01-2007 23:46

KıYMALı BÖREK

MALZEMELER

4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 bardak sıvı yağ
2 adet domates
1 yumurtanın sarısı


HAZIRLANIŞI

Ufak ufak doğranan iki adet soğan ve çarliston biberler çok az bir margarinle hafifçe çevrilir. Üzerine kıyma ilave edilir. Kıymanın rengi hafifçe değişene kadar 5 dakika kadar çevirme işlemine devam edilir. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler içe ilave edilir. Arzuya göre çok az tuz ve karabiber ilave edilir. Yağlanmış tepsiye 1 yufka bütün olarak yayılır. İkinci yufka ufak parçalar halinde didiklenir. Üzerine 2 kaşık yağ gezdirilir. Malzemenin bir kısmı serpiştirilerek didiklenen yufkanın üzerine dökülür. Aynı işlem üçüncü yufka ile de tekrarlanır ve malzemenin tamamı bu şekilde tüketilir. Tepsinin en altına bütün olarak yaydığımız yufkanın dışarı taşan kenarları böreğin üzerine kapatılır ve bir yumurtanın sarısı çırpılarak böreğin üzerine sürülür. 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Not: Pişen böreğin fırından hemen çıkarılıp ve dışarıda ılınmaya bırakılması tavsiye olunur.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:47

KıYMALı MAKARNA

MALZEMELER

Bir paket makarna,
250 gr.kıyma,
Domates salçası
Gözkararı fesleğen,
Etsu tablet,
Çeşni,
Margarin


HAZIRLANIŞI

Önce makarnayı içine tuz koyduğumuz sıcak suyun bulunduğu tencereye boşaltıyoruz ve birbirlerine yapışmasınlar diye karıştırıp içine yağımızdan bir miktar koyuyoruz. Sonra da makarnayı tekrar karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz ve ateşi de kapatmayı unutmuyoruz. Tabiki makarnamız suyunu çekerken başka bir ocağın üstüne içinde kıymamızın olduğu sahanı koyup kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıymamız kavrulurken içine 1 çorba kaşığı salça koyuyoruz. Daha sonra sırasıyla fesleğenimizi etsu tabletimizi ve çeşnimizi koyuyoruz (çesniyi fazla koymuyoruz). Sonrada makarnımıza sosunu koyup karıştırıyoruz

NuraN 22-01-2007 23:47

KıYMALı MINI KURVASAN

MALZEMELER

20 adet için
1 adet katlı hamur
2 adet yumurta sarısı
harcı için:
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
tuz
karabiber



HAZIRLANIŞI

Yağı kızıdırn, kısık ateşte soğan ile beraber dolmalık fıstık ve üzümü dolmalık fıstıklar renk alıncaya kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve ettikten sonra 3 dakika daha kavurun. Maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Hamurdan üçgenler kesin kenarına hazırlanan içi koyun. Sararak rulo haline getirin.Uçlarını ay şeklinde birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 220 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

NuraN 22-01-2007 23:47

KıYMALı PIDE

MALZEMELER

4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya (1 kibrit kutusu kadar)
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ tuzkarabiber


HAZIRLANIŞI

Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Margarini eritin. Unu derin bir yoğurma kabına dökün. Ortasını açın ve erittiğiniz margarinin bir kısmını, yumurtayı, mayali sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin. Eritilen margarinin kalanı ile biber ve soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Ateşten alıp ılınması için bırakın. Tezgaha un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 200 dereceli ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

NuraN 22-01-2007 23:47

KıYMALı PıRASA BÖREĞI

MALZEMELER

6 kişilik
1 kg pırasa
1 adet yumurta
2 adet havuç
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı margarin
250 gr kıyma
1 demet maydanoz
karabiber
tuz
hamuru için:
1adet yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı yoğurt
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1/2 çay bardağı su
tuz



HAZIRLANIŞI

Bütün hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin. Havuç ve pırasayı temizleyin, ince ince doğrayın. Bir kaşık yağı tavada kızıdırn ve sebzeleri 4 dakika kavurun. Kıymayı ekleyin 4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan ateşten alın. Maydanozları ince ince kıyın ve daha sonra bunları tuz ve biberle birlikte kıymalı karışıma karıştırın. Hamurdan beş beze hazırlayıp fırın kabından 6 cm daha geniş çapta bir yufka açın. Daha sonra yağlanmış kalıbın dibine uçları dışarı gelecek şekilde yayın. Yumurta, süt ve kalan yağı çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine gezdirin. Kalan bezelerden kalıp büyüklüğünde yufkalar açın. Bir yufkayı kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin ve hazırladığınız karışımdan gezdirin. Bir yufka ile üzerini kapatın. Üzerine pırasalı harcı dökün ve diğer iki yufkayı da aynı şekilde arasına sütlü karışımdan sürerek yerleştirin. Uçları sarkan yufkayı üzerine toplayın. Hamurşeritlerle tutturun. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıttığınız orta ısılı fırında 25 dakika pişirin.
Bu börek hazır yufka ile de yapılabilir. Bunun için 5 adet yufka yeterlidir. ayrıca böreği fırına dilimleyip koyarsanız
__________________

NuraN 22-01-2007 23:47

KıYMALı POĞAÇA

MALZEMELER

50 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardak ayçiçek yağ
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi :

kıyma
maydanoz


HAZIRLANIŞI

Iç malzemesi haricindeki malzemeyi, bir kap içinde eritip, elinizin dayanacağı kadar soğuttuktan sonra, içine un ilave edip, kulak memesi sertliğinde, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Küçük parçalara ayrıp, her bir parçayı avucunuzun içinde yassıltın, hazırladığınız kıymalı içten koyup kapatın, tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün,(arzu ederseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz) ve pişirin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:47

KOLAY BÖREK

MALZEMELER

2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
½ kalıp beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar


HAZIRLANIŞI

Yufkalar kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılır. Diğer bütün malzeme beraberce karıştırılır. Karıştırılan malzemeye yufkalar da ilave edilir. Bu karışım payreks bir kaba dökülüp bir saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından çıkarılır ve bir müddet oda sıcaklığında bekletildikten sonra 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir.

Not: Arzuya göre fırına vermeden üzerine ayrıca kaşar rendelenebilir

NuraN 22-01-2007 23:48

KOLAY MANTı

MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 kg un
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Yumurta, un ve az suyla yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirin ardından oklava ile yufka şeklinde açıp küçük karelere bölün. 2 saat kadar kurutun. Soğanı küp küp doğrayın ve tereyağında kavurun ardından üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alın. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın ve hamurları içine atıp 10-15 dakika kadar haşlayın. Haşlama işlemi bittikten sonra süzün ve servis tabağına lıp üzerine kıymalı için yayın. Onun da üzerine maydanozları küçük küçük kıyıp yayın ve servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:48

KOLAY SU BÖREGI

MALZEMELER

1 Kg yufka
250 Gr margarin
2 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
2 Adet yumurta sarısı (beyazını peynire ilave edin)
½ Demet maydanoz


HAZIRLANIŞI

Tavada margarini eritin
Yufkaların üzerine sürün
Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve üst üste koyun
Başka bir kabın içerisinde incecik kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın
Hazırladığınız bu harcı yufkaların en üstüne serpiştirin
Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra beş üçgen parçaya ayırın
sigara böreği gibi sarın
Üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin
buzdolabından çıkartıp suya batırın, önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
__________________

NuraN 22-01-2007 23:48

KÖFTELI MAKARNA

MALZEMELER

1 su bardağı fiyonk makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr kıyma
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1/2 adet limon suyu
tuz
pulbiber


HAZIRLANIŞI

Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Kıymaya baharatlarını ekleyip minik köfteler yuvarlayın. Köfteleri yağsız tavada kızartıp bir tepsiye dizin. Köftelerin üzerine makarnayı yayın. Un, yumurta, yoğurt ve limon suyunu çırpıp
makarnanın üzerine yayın. En üste fındık büyüklüğünde tereyağ parçaları yerleştirin. Fırında 10 dakika pişirin. Üzerine pulbiber ekerek servis yapın.

NuraN 22-01-2007 23:48

KÖY LOKUMU

MALZEMELER

3 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 çay bardağı zeytinyağı
3 çay kaşığı tarçın
3 adet ekmek hamuru
2 adet yumurta


HAZIRLANIŞI

Yağladığınız bir fırın tepsinin içine, ekmek hamurlarını yassıltıp dizin, içlerine ceviz ve tarçın koyup rulo yapın ve küçük parçalara kesin. Bu parçaları başka bir yağlı tepsiye dizip, üstlerine yumurta sarısı sürün, bir tutam susam serpin ve sıcak bir yerde, 60 dakika kadar kabarması için bekletin, daha sonra fırına ver

NuraN 22-01-2007 23:48

KRALIÇENIN VOLOVANı

MALZEMELER

6-8 kişi için
¾ su bardağı haşlanmış ince doğranmış mantar
¾ su bardağı haşlanmış tavuk göğsü
1 ½ su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı ve 1 tatlı kaşığı un
az tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
az karabiber
Volovanı için:
Föyöte hamuru
1 yumurta



HAZIRLANIŞI

Hazırlanmış föyöte hamurunun alt ve üstüne un serperek merdane ile yaklaşık 2 mm kalınlığında düzgünce açın. 10 cm çapında tırtıllı yuvarlak hamur kalıbı ile 12 adet hamur kesin. Altı tanesini bir tepsiye koyup üzerlerine, kenarlarına damlatmadan çırpılmış yumurta sürün. Diğer 6 hamurun ortalarını 5 cm çapında bir hamur kalıbı ile keserek delik açın. Ortası delik hamurları düzgünce diğer hamurların üzerine kapatın ve serin yerde 20-30 dakika dinlendirip üzerine, etrafına damlatmadan çırpılmış yumurta sürün. Ortadan hızlı ateşte fırında sonra orta ateşli fırında 20-25 dakika pişirin. Delik kısımların içindeki hamurları bıçağın burnu ile çıkarın. Servis ederken volovanın üzerini kapatmak üzere saklayın.
Orta ateşte bir tencereye yağı koyup kızdırın. Mantar, tavuk eti, tuzu ve biberi ilave edin. Bir kere karıştırın ve ağır ağır kaynatarak beyaz şarabı çektirin. Unu küçük bir tencereye koyup üzerine tavuk suyunu az bir miktar ekleyip bulamaç yapın. Kalan et suyunu kaynar olarak üzerine ekleyin, karıştırın ağır ateşte 5 dakika kaynatıp etli mantarlı harcın içine ilave edip karıştırın. Volovanların içerisine doldurup servis edin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:48

KREP

MALZEMELER

4 yumurta
2 su bardağı un
1su bardağı süt
1 su bardağı su
60 gr margarin (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Bütün malzeme pütürsüz bir şekilde çırpılır. Boza kıvamındaki hamurdan 1 kepçe alınarak yağsız olarak teflon tavaya dökülür. Tava eğilerek her tarafina eşit yayılır. Birkaç dakika altın sarısı olana kadar kızartılır. Çevrilir diğer yüzü de kızartılır.

NuraN 22-01-2007 23:49

KREP (kolay)

MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı erimiş tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz yada şeker (isteğe göre)


HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler iyice çırpılarak karıştırılır. Bir tavaya çok az yağ döküp kızdırdıktan sonra tavanın yüzünü kaplayacak kadar karışım dökün ve fazla kısık olmayan ateşte krepin bir yüzü kızarana kadar pişirin. Diğer yüzüde piştikten sonra servise hazırdır!

NuraN 22-01-2007 23:49

KURU BÖREK

MALZEMELER

süt
zeytinyağ
1 adet yumurta
125 gr margarin
3 çorba kepçesi un
1 kahve kaşığı karbonat
1 tutam tuz


HAZIRLANIŞI

Unun ortasını açıp, bir adet yumurta, yarım yumurta kabuğunu dolduracak miktarda zeytinyağ, süt ve tuz koyup biraz yoğurun. İki parçaya bölüp, yuvarlak ve kalınca açın. Küçük paket bir margarini ikiye bölüp, bunların üzerine kalınca sürün. Ortadan kesilmiş bir portakala benzeyecek şekilde kesip, karşılıklı üstüste koyun ve buzdolabında 35 dakika kadar bekletin. Orta boy bir tepsiyi iyice yağlayın, dinlendirdiğiniz hamuru tepsiye açın, arasına arzu ettiğiniz içi koyup, üzerine bir yumurta sarısı sürün ve kızgın fırına verin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:49

KURU MANTI

MALZEMELER

1/2 kg un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yağ
1 mama kaşığı tuz

İçi için:

250 gr tavuk veya dana kıyması
bir miktar kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabiber

Sosu için:

2 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ

Üzerine:

sarmısaklı yoğurt


HAZIRLANIŞI

Yağ, un, su ,tuz ve yumurta kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak şekilde yoğurulur. Bu hamur yumağı 3 parçaya ayrılır. Her parça üzerine un dökülerek merdaneyle açılır. 2-3 mm kalınlık yeterlidir. Çay bardağıyla bastırılarak yuvarlaklar çıkartılır.Ortalarına bir miktar etli harç konulur. 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür. (Bu kısım biraz maharet işidir) yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.150 derecelik fırında 25-30 dakika kızartılır. Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağ karıştırılır. Üzerine 2 bardak tavuk suyu eklenir. Fırında kızaran mantılar yayvan bir tencereye alınır. Sıcak durumdaki sos üzerine dökülür. Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişirilir. Arada bir karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır. Arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı da dökülebilir.

Not : Gerçekten yapılışı çok zor bir yemektir ancak yemek hazırlanıp önünüze geldiğinde ilk lokmadan sonra tüm yorgunluğunuzu unutursunuz.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:49

LAZANYA BOLONYEZ

MALZEMELER

8 kişi için:
Lazanya için:
300 gr un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı rafine yağı
1/ 4 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Bolonyez Sos için:
250 gr sığır kıyması
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
1 diş ince kıyılmış sarımsak
az tuz
az karabiber
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı salça
Beşamel Sos için:
2 ½ su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
az tuz



HAZIRLANIŞI

Lazanya için gerekli tüm malzemeyi yoğurup özlü bir hamur haline getirin. Dört eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Sonra teker teker önce merdane sonra oklava yardımıyla un serperek bıçak sırtı kalınlığından ince normal yufka gibi açın. 15 cm lik muntazam olmayan parçalara bölün. Bol kaynar suda hamurları teker teker atıp 8-10 tanesini bir defada 1 dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya çıkarın. Sonra elinizle susuz olarak bir kaba yan yana çıkarın. Yaklaşık 25-30 cm çapında bir tepsinin içini yağlayın ve bir sıra hamuru döşeyin. 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı serpin. Bu şekilde hamurları tepsinin içine yayarak döşeyip tereyağını serpin. Yalnız her üç kata beşamel ve bolonyez sostan bir miktar yayın.En üstte kalan beşamel ve bolonyez sosu yayıp üzerine peyniri serpin. Orta ateşli fırında yarım saat üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alın. 5-6 cm büyüklüğünde dilim dilim kesip servis edin.
Bolonyez sos: Tencereye yağı koyup hızlı ateşte kızdırın. Su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin ve kıyma bırakacağı suyu çeken kadar kavurun. Salçayı ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Suyu da ekleyerek yaklaşık 90 dakika pişirin. Ateşten aldığınız zaman kıymanın üzerinde yaklaşık 1,5 parmak eninde su bulunmasına dikkat edin. Pişerken gerekirse kaynar su ekleyebilirsiniz.
Beşamel sos : Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün

NuraN 22-01-2007 23:49

LIMONLU TART

MALZEMELER

1 adet limon
2 adet yumurta
1 su bardağı un
2 çorbakaşığı su
2 çorbakaşığı tozşeker
1 su bardağı pudra şekeri
6.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı
5 çorbakaşığı margarin (ya da tereyağı)

10 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Un ve yağı karıştırın. Toz şeker ve suyu katıp hamur haline getirin. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bir turta kabına koyup, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bu arada yumurtaları pudra şekeriyle çırpın, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bu karışıma eritilmiş tereyağını kattıktan sonra pişmiş hamurun üstüne yayıp 15 dakika daha pişirin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:49

LIMONLU TART -II

MALZEMELER

iki bardak un
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su badağı toz şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
150 gr margarin, eritilmiş

Jöle malzemesi :

1/3 su bardağı mısır nişastası
1/4 su bardağı limon suyu
1 adet limonun redesi
3 yemek kaşığı yağ

Üst malzemesi :

1 su bardağı şeker
3 adet yumurtanın akı


HAZIRLANIŞI

Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, kaıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin.
Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altı kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir bardak şekerle çırptığınız üç adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:50

LIMONLU TART -III

MALZEMELER

150 gr margarin
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İç malzemesi :

2 çorba kaşığı margarin, eritilmiş
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1.5 limon kabuğunun rendesi
1.5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1.5 limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, yağ, su ve kabartma tozu katıp hamuru hazırlayın ve yağladığınız bir tart kalıbına döşeyip, kenarlarını biraz yükseltin. İç malzemesini pütürsüz bir bulamaç haline getirin. Kar haline getirdiğiniz üç yumurta akını da bu bulamaça ilave edip, tümünü tart hamurunun içine boşaltın. Kalıbı soğuk fırına koyup, fırının sıcaklığını en yüksek dereceye getirin ve 40-45 dakika, üstü kahverengi kabuk gibi olana dek pişirin. Soğuduktan sonra üstüne bol pudra şekeri serpip servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:50

LIMONLU TART -IV

MALZEMELER

1 su bardağı krema
1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı limon suyu
1/2 su bardağı bisküvi, ufalanmış
3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 adet yumurta, sarıları ve aklarını ayırın


HAZIRLANIŞI

20-22 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın ve içine çeyrek su bardağı bisküvi kırığı serpin. Yumurta aklarını çırpıp, kar yapın. Azar azar şeker katın, iyice sertleşip parlak bir görünüm alıncaya dek çırpmaya devam edin. Yumurta sarıları limon rengini alıncaya kadar çırptıktan sonra yumurta aklarına ekleyin. Krema, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla birlikte dövdükten sonra, yumurtalı kanşıma katın. Kalıba boşaltın, üzerine bisküvi kırıklarını serpip, buzdolabında dondurun


Türkiye`de Saat: 07:31 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580