![]() |
SOSISLI KANAPE MALZEMELER 40 adet için 8 adet sosis 4 adet kare katlı hamur 2 adet yumurta sarısı(çırpılmış) HAZIRLANIŞI Kare hamuru ortadan kesin ve kenarlarına yumurta sarısı sürün. Sosisi ortasına koyun ve hamuru sosisin etrafına sarın. Üzerine tamamen yumurta sarısı sürün. Buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Sonra yaklaşık 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin ve önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. __________________ |
SOSISLI POĞAÇA MALZEMELER 10 tane soyulmuş sosis Un Yarım bardak süt Yarım bardak yoğurt Yarım bardak tereyağ Yarım bardak mısırözü yağı Bir paket kabartma tozu Bir yumurta sarısı Tuz Haşhaş tohumu HAZIRLANIŞI Süt, yoğurt, mısırözü yağı, tereyağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenerek yoğurulur. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp elde uzunlamasına açılır. Sosis, bütün olarak bu açılan hamurun içine konur, çevresi iyice sarılarak kapatılıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine konur. Her bir sosis aynı şekilde hamurla sarılıp tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çaprazlamasına haşhaş tohumlari ile süs yapılır, önceden ısıtılmış mini fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirilir. __________________ |
SOSYETE MANTıSı MALZEMELER 1 kg yufka 250 gr kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kase yoğurt 4 diş sarmısak tuz karabiber kırmızı biber HAZIRLANIŞI Önce bir tavaya sıvı yağı, kıymayı, soğanı, karabiberi ve tuzu koyarak iyice kavurun.Daha sonra her yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keserek içine süt ve yumurtayı karıştırıp serpin. Geniş kenarına kavurulan kıymalardan koyuyoruz ve sigara böreği gibi uzunlamasına sarın, sardığınız yufkayı salyangoz gibi içe kıvırın. Bütün yufkayı aynı şekilde yapıp tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın. Börek piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökün. En üzerine de yağda kavrulmuş kırmızı biberden serpin. __________________ |
SPAGETTI KıZARTMA MALZEMELER 300 gram spagetti 3-4 dilim mozzarella (veya dil peyniri) 3-4 dilim domates 2 yumurta zeytinyağı tuz 8 Kişilik HAZIRLANIŞI Spagettiyi, tuzlu bol suda yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzün. Bir kapta yumurtaları tuzla birlikte çırpın ve bir kerede spagettiyi ilave ederek iyice karıştırın. Yapışmaz bir tavada zeytinyağını kızdırıp spagettiyi koyun. Harlı ateşte on dakika kadar kızartın. Kızartmanın yapışmaması için arada bir tavayı hareket ettirin. Kızarmış spagettiyi bir tencere kapağı ya da tabak vasıtası ile servis tabağına tersyüz edin. Dil peyniri ve domates dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın. __________________ |
SPAGETTI PEŞÖR MALZEMELER 6 kişilik 500 gr (1 paket) spagetti 12 adet çiğ ve kabukları soyulmuş karides 24 adet midye içi temizlenmiş 1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan 3 diş sarımsak ezilmiş 6 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve ince kıyılmış domates 1 kahve fincanı rafine yağı 2 çorba kaşığı tereyağı 1 defne yaprağı tuz bir tutam karabiber 1 çay fincanı rende gravyer peyniri HAZIRLANIŞI Küçük bir tencereye rafine yağı koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Midyeleri ve kuşbaşı doğrayarak karidesleri ilave edin. 1-2 dakika alt üst karıştırarak sote yapıp, domatesi, defneyi, tuzu ve karabiberi ilave edip orta ateşte domatesi bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Spagettiyi bol kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzdürün. Yapışmaması için üzerin kaynar su dökün. Süzülünce tenceresine koyup üzerine tereyağını, hazırladığınız sosu ve peyniri koyunuz. İki çatalla 1-2 defa karıştırıp servis edin. __________________ |
SPAGETTI POMMODOR MALZEMELER 6 kişilik 500 gr spageti 2 çorba kaşığı tereyağı 1 avuç rende gravyer yada kaşar peyniri 7 adet orta boy kabukları soyulmuş ince kıyılmış domates 1 çorba kaşığı margarin 1 küçük soğan ince kıyılmış 1 diş sarımsak ince kıyılmış ½ defne yaprağı az tuz bir tutam toz şeker HAZIRLANIŞI Küçük bir tencerede margarin, soğan ve sarımsağı koyup orta ateşte 2 dakika kavurun. Domates, tuz, şeker ve defneyi ekleyin. Ağır ateşte domateslerin bırakacağı suyu çekinceye kadar pişirin ve ateşten alın. Spagettiyi kaynar tuzlu suda 9 dakika kadar haşlayıp süzgece boşaltın. Yapışmaması için üzerine sıcak su dökün. Tencereye tereyağı koyup kızdırın. Spagettiyi ekleyin ve iki çatalla bir kere karıştırın. Domates ve peyniri ilave edin iki çatalla karıştırıp servis edin. __________________ |
STRUDEL MALZEMELER 3 çorbakasigi portakal marmeladi 2 çorbakasigi beyaz sarap 5.5 çorbakasigi toz seker 2.5 su bardagi un 1 çaykasigi süt 1/2 paket maya 3 elma 1 armut 1 yumurta tuz 6 Kisilik HAZIRLANIŞI Armudu, elmalari soyup çekirdeklerini çikartin, küçük parçlar halinde dograyin. Bir kapta 4 çorbakasigi tozseker, tuz, maya, yumurta, un, beyaz sarap ve yumusatilmis margarini karistirin. Eger hamuru gerektigi kadar yumusamazsa bir parça su ilave edebilirsiniz. Elde ettiginiz hamuru, bir kaç milimetre kalinliginda açin. Üzerine portakal marmeladi sürün. Daha önce dogradiginiz meyveleri marmeladin üzerine yerlestirdikten sonra rulo haline getirin. Firin kabini yaglayin. Elde ettiginiz dürüm biçimindeki hamuru kaliba yerlestirin ve üzerine bir parça süt dökün. Artan tozsekeri de kattiktan sonra 170 derecede 45-50 dakika kadar pisirin. Soguduktan sonra dilimleyerek servis yapin. |
SUSAMLı TOP MALZEMELER 1/2 kg un 250 gr margarin 1 limonun rendesi 3 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri 1 kahve kaşığı kabartma tozu HAZIRLANIŞI Margarin, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ ve limon rendesini birlikte yoğurun. Un ve kabartma tozunu katıp, kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur yapın. Cevizden biraz daha ufak toplar halinde yuvarlayın, önce yumurta akına, ardından bolca susama batırıp, yağladığınız tepsiye dizin. Kızgın fırına sürüp, 15-20 dakika pişirin. |
SÜTLÜ BÖREK MALZEMELER 750 gr süt 6 adet yufka 4 adet yumurta 300 gr kaşar peyniri 1 adet küçük margarin 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Yumurtalar, eritilmiş margarin ve süt, bir kaba koyulup karıştırılır. Diğer bir kapta ince kıyılmış maydanozla, peynir ve tuz karıştırılır. Bir yufka yağlanmış tepsiye yayıldıktan sonra sütlü karışımdan dökülerek ıslatılır, diğer yufkalar da sıra ile ve büzüp tepsiye yerleştirilir ve aralarına bolca sütlü karışımdan dökülür. Maydanozlu iç böreğin orta katına yerleştirip işleme devam edilir. Son kalan yufka da ilk yufka gibi, sütlü karışımdan bolca sürülüp böreğin üzerine ters olarak kapatılır. Artan sütlü karışım dökülüp, fırına sürülür. __________________ |
SÜTLÜ BÖREK MALZEMELER 750 gr süt 6 adet yufka 4 adet yumurta 300 gr kaşar peyniri 1 adet küçük margarin 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Yumurtalar, ertilmiş margarin ve sütü, bir kaba koyup karıştırın. Diğer bir kapta ince kıyılmış maydanozla, peynir ve tuzu karıştırın. Bir yufkayı yağlanmış tepsiye yaydıktan sonra sütlü kanşımdan dökülerek ıslatılır, diğer yufkalar da sıra ile ve büzüp tepsiye yerleştirin ve aralanna bolca sütlü kanşımdan dökün, maydanozlu içi böreğin orta katına yerleştirip işleme devam edin. Son kalan yufkaya da ilk yufka gibi, sütlü kanşımdan bolca sürüp böreğin üzerine ters kapatın. Artan sütlü kanşımı döküp, fırına sürün. __________________ |
ŞEFTALILI TURTA MALZEMELER yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali 1 su bardağı tozşeker 1 paket tereyağ (veyaa margarin) 3 çorbakaşığı süt 1 su bardağı un 125 gr mısır nişastası 4 gram granüle maya 3 yumurta 50 gr dövülmüş badem 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın. Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın. Yumurtaları bir seferde katın. Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın. Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın. Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın. Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın. |
TAHINLI RULO MALZEMELER 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tahin 1 adet yufka pudra şekeri HAZIRLANIŞI Yufka serildikten sonra ceviz ve pudra şekeri hariç tüm malzemeler karıştırılıp harç hazırlanır yufkanın üzerine sürülür. Yufka rulo yapılıp 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesilir üzerine tekrar harç sürülür ve 175° fırında 20 dakikada pişer çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. __________________ |
TALAŞ BÖREĞI MALZEMELER 8 kişilik 8 adet kare katlı hamur 2 adet yumurta sarısı (çırpılmış) harcı için: 400 gr kuşbaşı kuzu eti 2 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1/2 yemek kaşığı salça 1 adet domates 1 yemek kaşığı maydanoz karabiber tuz kekik HAZIRLANIŞI Soğanı ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra içini çıkarın ve onu da küp küp doğrayın. Tereyağını kızdırın, soğanı ve etleri suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça ve 1 su bardağı suyu ilave edin ağzı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açık tutup suyu çektirin. Biber, maydanoz ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın. Hamurların kenarlarını yumurtalayın ve ortalarına da harcı koyun. Hamurun köşelerini etin üzerine kapatın. Ters çevirip üzerini de yumurtalayın. Buzdolabında 25 dakika bekletin ve önceden 220 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. __________________ |
TALAŞ BÖREğİ 2 MALZEMELER Yarım kg koyun eti 12 Adet baklava yufkası 1 küçük havuç 1 paket margarin 1 küçük kutu konserve bezelye 2 baş soğan 1 demet maydanoz 2 domates (veya 1 tatlı kaşığı domates salçası) tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Doğranmış soğanları 3 kaşık margarinde öldürün. Fındık büyüklüğünde doğranmış ete katın. Et, suyunu salıp çeksin. Kabuksuz, çekirdeksiz domatesi kıyıp 20 dakika sonra ete katın. Biraz karıştırın. Az su koyup pişirin. Etin pişmesine yakın rende havucu, yikanmış konserve bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Etler iyice pişince soğumaya alın. Margarinin geri kalanını eritin, o da soğusun. Yufkaları üstüste koyup, tam kenarından bir bıçakla uçlarından kesin. Yufkanın birini alıp, erimiş yağla, fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Bir yufka koyun üzerine, onu da yağlayalın. Iki yandan katlayın, uçlar birbirinin üzerine 2-3 parmak binip dikdörtgen olsun. Soğuyan içten alın, uç tarafa koyup muska gibi katlayarak sarın. Yağlı tepsiye koyun, üzerlerini yağlayın. Orta fınnda kızarıp kabarınca servis |
TART HAMURU MALZEMELER 250 gr un 1 adet yumurta 125 gr margarin 1 limonun rendesi 75 gr pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kabartma tozu HAZIRLANIŞI Un, kabartma tozu ve şekeri eleyip ortalarına yumurta, limon rendesi ve margarini koyun. Biraz yoğurup, 1-2- iki saat kadar üstü kapalı olarak buzdolabında dinlendirin. Bir tepsiyi yağlayıp kızgın fırında pişirin. Üzerine marmelat, fındık veya ayva rendesi koyabilirsiniz |
TATAR MANTıSı MALZEMELER soğan kıyma yoğurt tereyağ 1/2 kg un karabiber kırmızı biber 1 adet yumurta tuz HAZIRLANIŞI Un, yumurta ve bir miktar tuzu, suyla birlikte yoğurun. Islak bir bez altında 15 dakika dinlendirin. Hazır yufka kalınlığında açın. 3 santimlik paraçalara bölün. Soğanı kıymanın içine rendeleyin, karabiber ve bir miktar tuz koyun. Hazırladığınız kıymayı, nohut iriliğinde koparıp her hamur parçasının üzerine yerleştirin. Karşılıklı köşeleri üst üste getirip, bastırın, meydana gelen üçgenin iki ucunu üst üste getirip tekrar bastırın. Bu hamurları hafifçe unladığınız bir tepsiye dizin, pişerken şekillerinin bozulmaması için biraz kurumaya bırakın. Daha sonra kaynamakta olan suya atıp, 10 dakika pişirin, kepçe ile hafif sulu olacak şekilde alıp, tabaklara koyun. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli tereyağ gezdirip, servis yapın. |
TAVUK TARTALET MALZEMELER Hamur malzemesi : 350 gr un 175 gr margarin 2 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 100 ml ılık su iç malzemesi : 500 gr haşlanmış tavuk göğsü 2 çorba kaşığı mayonez 1 kutu kuşkonmaz 2 çay kaşığı limon suyu 8 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema dereotu zencefil tuz HAZIRLANIŞI Unu eleyip bir kaba boşaltın, tuz ve erimiş margarinle karıştırın. Su ve bir yumurta sarısını ilave edip, yoğurun, jelatin ya da alüminyum folyo sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin. Oniki adet eşit parçaya kesip, daha önceden yağladığınız küçük tart kaplarına merdane ile yuvarlak bir şekilde açarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıttığınız fırında on-onbeş dakika kadar pişirin. Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp, tavukla karıştırın. Zeytinyağ, limon ve zencefili birlikte çırpın, tavuğun üzerine boşaltın. Üzerini kapattıktan sonra yarım saat kadar bekletip, süzün. Krema, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ile birlikte karıştırıp, önceden pişirip ılık tartaletlerin üzerlerine kouduğunuz tavuklann üzerlerine dökün. Dereotuyla süsleyip servis yapın. __________________ |
TAVUKLU BÖREK MALZEMELER 1 kg süt 3 adet yufka 3 adet yumurta 1 paket dil peyniri 1 tavuğun göğüs eti 250 gr kaşar peyniri 1/2 su bardağı tavuk suyu HAZIRLANIŞI Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın, diğer yanda et suyu, süt ve yumurtayı çırpın, yufkanın birini didikleyip harcın içinde bir süre bekletin. Islattığınız yufka parçacıklarını alıp, yaydığınız yufkanın üzerine serpiştirin, üzerine süt ve yumurta karışımının bir kısmını dökün. Haşladığınız tavuk göğsünü didikleyerek, kaşar rendesi ve dil peyniri ile birlikte, hazırladığınız malzemenin üzerine yayın. En üst kısmını kalan yufka ile örtüp, üzerine kalan süt-yumurta karışımı sürdükten sonra orta hararetli fınnda 45-50 dakika pişin. __________________ |
TAVUKLU ÜÇGEN BÖREK MALZEMELER 4 kişilik 2 su bardağı amerikan pirinci 1/2 kg tavuk 1 adet orta boy soğan 1 bardak ince doğranmış mantar 1 bardak taze kaşar peyniri 300 gr ince doğranmış ıspanak 1/4 bardak dövülmüş fıstık 1/4 bardak ince dilimlenmiş siyah zeytin 2 baş dövülmüş sarmısak 1 küçük tatlı yeşil biber 8 adet milföy hamuru HAZIRLANIŞI Büyük bir tavaya yağ koyup kızıdırın. İçine tavuğu, soğanı ve mantarı atıp 3-4 dakika kavurun. Ateşin altını kısın, ıspanağı, peyniri, fısıtığı, zeytini, biberi ve sarımsağı ekleyip 4 dakika daha karıştırarak pişirin. Milföy hamurunu açın ve hazırladığınız harçtan koyup üçgen şeklinde kapatın. Fırını 200 derecede ısıtın ve böreklerin üzerini yağlayın. 20 dakika kadar fırınlayın ve servis yapın. __________________ |
TEFLON TAVA BÖREĞI MALZEMELER 3 adet hazır yufka peynir sıvı Yağ su HAZIRLANIŞI Orta büyüklükte bir tavayı yağlayın. Yufkalardan birini bütün olarak, kenarlarından taşacak şekilde tavaya serin. Kalan yufkaları parçalayarak bir kasede su ve yağdan oluşan sıvıyla ıslatarak tavaya koyun. Arasına peynir ilave edin. Taşan yufkaları kapatın. Orta ateşte pişirin. Altı kızarınca ters çevirin. |
TEREYAĞLı YEŞIL ERIŞTE MALZEMELER 500 gr un 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı rafine yağı 200 gr haşlanmış sıkılmış ve makinada çekilmiş ıspanak yaprağı ½ limon suyu 1 çorba kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bütün malzemeyi bir kapta yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Dörde bölüp yuvarlayın. Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 20 dakika dinlendirin. Önce merdaneyle sonra oklavayla alt ve üstüne un serperek bıçak sırtı kalınlığında açın. 4 parmak genişliğinde üst üste katlayın. Yarım santim kalınlığında kesin. Kesilen hamurları elinizle açıp uzatın. Kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayıp süzgece boşaltın. Yapışmaması için üzerine biraz kaynar su dökün. Suyu süzülünce aynı tencereye döküp üzerine hafif kızarmış 3 çorba kaşığı tereyağı ilave edip iki çatalla bir kere karıştırıp servis edin. __________________ |
TON BALıKLı TART MALZEMELER 1 su bardağı un 300 gr konserve ton balığı 4 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 300 gram olgun domates 200 gr mayonez 2 adet arpacık soğanı 20 gram kapari çiçeği 1 çaykaşığı kekik tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Yumuşamış tereyağı veya margarinle unu hızlı hızlı karıştırın. Buna bir tutam tuz ve biraz soğuk su ilave edip ekmek hamuru elde edin. Bunu otuz dakika kadar buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra oklava vasıtasıyla açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıba yerleştirin. Dibini çatalla deldikten sonra fırın kağıdıyla üstünü kaplayın ve fırında kızarırken kabarmaması için üzerine kuru fasulye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra kuru fasulyeleri ve kağıdı alıp soğumaya bırakın. Bu arada konserve suyunu süzdüğünüz ton balığını mayonezle birlikte mikserden geçirin. Oluşan kremayı hamurun yüzeyine sürün. Domatesleri yıkayıp dilimleyin, soğanları ayıklayıp halka şeklinde ince ince kesin. Tartı, domates, soğan ve kapariyle süsleyin üzerine kekik gezdirip ve bir tutam tuz attıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çıkarıp servis yapın. AFIYET OLSUN! __________________ |
TOP HAMUR MALZEMELER un sıvı yağ 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat tuz HAZIRLANIŞI Bir adet yumurta, iki yemek kaşığı yoğurt, biraz tuz, bir çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Islak bez altında 15-20 dakika kadar dinlendirin.Mümkün olduğunca az un kullanarak, merdane ile 1/2 cm genişliğinde açın, büyük bir su bardağıyla daireler çıkarın, kalan hamuru tekrar yoğurun aynı işlemi tekrarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra, kızgın ve bol sıvı yağda kızartın. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. |
TUZLU MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 3 su bardağı un 4 adet yumurta kabartma tozu beyaz peynir domates zeytin sosis sucuk biber HAZIRLANIŞI Yumurta, yoğurt ve sıvı yağın üzerine un ve karbonat ilave edip, mikserle karıştırın. Sosis, sucuk, beyaz peynir,zeytin, biber ve domates katıp, yağladığınız bir kalıba boşaltın. Sıcak fırında pişirin. |
TUZLU ÇUBUK MALZEMELER 4,5 su bardağı un 1 paket margarin 4 çorba kaşığı yoğurt 2 adet yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için) susam 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Unu yoğurma kabına dökün ve ortasını havuz gibi açıp içine margarin, yoğurt ve yumurtayı koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Çubukları yapın ve birbirine dolayıp tepsiye dizin. Üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün, susam serpin.Orta hararetli fırında pişirin. __________________ |
TUZLU ÇUBUK MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 paket margarin 1çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1yumurta alabildiği kadar un susam 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI 2 çay kaşığı şeker, süt, margarin, sıvıyağ, un, tuz, şeker ve kabartma tozu ile normal bir hamur yoğurun. Küçük parçalar koparın, çubuk şekli verin. Yumurtanın sarısını sürün susamı serpin ve fırına verin. Kızarınca fırından çıkarın ve servis yapın. |
TUZLU RULO MALZEMELER 250 gr margarin 1 bardak sıvı yağ 1 kase yoğurt 1 adet yumurta peynir ve maydanoz HAZIRLANIŞI Hamuru yoğurun ve tezgah üzerinde hafifçe açın. Üzerine peynir ve maydanoz koyarak rulo haline getirin. Üzerine yumurta sarısı ve susam dökerek fırına verin. |
VIŞNELI PAY MALZEMELER 1 kg vişne 3 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 6.5 çorba kaşığı margarin (veya tereyağ) 16 adet HAZIRLANIŞI Vişneleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisini iyice yağlayın. Margarin veya tereyağı bir kapta eritin. Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra margarin ve unu ilave ederek hamur halirie getirin. Vişneleri de kattıktan sonra tepsiye yayın. 175 derecede 8-10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra, küçük parçalar halinde kesip servis yapın. |
VIŞNELI TART MALZEMELER 750 gr vişne 1/2 su bardağı un 1 paket vişne jölesi 1/2 su bardağıtozşeker 1/2 su bardağı kepekli un 6.5 çorba kaşığı tereyağ (veya margarin) 12 Kişilik HAZIRLANIŞI Şeker ve unu karıştırın. Margarini küçük küçük doğrayarak karışımın içine katın ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış 12 adet tartalet kalıbına boşaltın. ve 200 derecede ki fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Jöleyi erittikten sonra, içi vişne ile doldurulmuş tartların üstüne boşaltın. Buzdolabında soğutup servis yapın. __________________ |
YAG MANTISI MALZEMELER 1 bardak süt Kibrit kutusu kadar pakmaya 2 yumurta Yarım su bardagı zeytinyagı un tuz İç için: 250 gr. kıyma karabiber tuz maydonoz HAZIRLANIŞI Pakmayayı sulandır.Yumurta süt tuz un katılır.Yumuşak bir hamur yapılır.Hamur bir tarafta mayalandırılır.Mayalanan hamur alınıp parçalara bölünür. 3 mm kalınlıgında açılır.Büyük karalere kesilir(5x5).Ortasına kıymalı harç konulur.Gül şeklinde kapatılır.Kızgın yzg ile kızartılır.Üzerine sarımsaklı yogurt salçalı biberli sos dökülerek servis yapılır. __________________ |
YAĞ MANTıSı MALZEMELER 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1/2 fincan sıvı yağ 3-4 damla limon suyu 1.5 çorba kaşığı yoğurt kabın aldığı miktarda un kibrit kutusu büyüklüğünde hamur mayası bir tutam tuz HAZIRLANIŞI Bir bardak ılık sütün içine, bir kesme şeker ve maya katıp kabarmaya bırakın. Malzemenin tümüyle yumuşak bir hamur hazırlayın. Kapta bulunan hamurun üzerini kalın, kuru bir bezle sarıp, bir saat kadar, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamuru, tezgahın üzerinde, yarım parmak kalınlığında açıp, bir bardak yardımıyla kesin. Kestiğiniz parçaların ortalarına, rendelenmiş soğan, kırmızı biber, tuz ve hazırladığınız çiğ kıymayı koyun. Hamurların kenarlarını çiçek şeklinde tepede birleştirin. Daha sonra, tavada kızdırılmış sıvı yağda, arada bir üstüne yağ gezdirip kızartın. Tabağa dizdiğiniz kızarmış mantıların üzerine, sarmısaklı yoğurt, yağ ile karıştırdığınız salça ve kimyonlu sosu döküp, servis yapın. |
YAĞSıZ ELMALı CEVIZLI KEK MALZEMELER 1,5 su bardağı şeker 2 bardak un 3 adet yumurta 2 adet elma ceviz tarçın kabartma tozu HAZIRLANIŞI Elmaları küçük küçük doğrayın. Bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Unu ekleyerek tekrar çırpın. Dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyip tekrar çırpın. En son elmaları ekleyin. Hamur koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz. Yağlanmış, unlanmış kalıba döküp, 185 derecede 45-50 dakika pişirin. __________________ |
YALANCı BÖREK MALZEMELER Dilediğiniz kadar tost ekmeği 2 adet yumurta 1/2 litre süt beyaz peynir maydanoz dereotu bir miktar kekik HAZIRLANIŞI Tepsiyi sıvı yağla yalayın. 1 kat tost ekmeğini dizin. Yumurtayı sütle çırpın. Bir kısmını kaşık yardımıyla bir kısmını da ekmeklerin üzerine dökün. Elinizdeki peyniri çatal yardımıyla ezip baharatlarla (maydanoz, dereotu,kekik)iyice karıştırın. Bunun da yarısını ekmeğin üzerine koyun. Bir kat daha ekmek dizin ve kalan sütlü yumurtayı tekrar ekmeklere yedirin. Kalan peyniri de üzerine koyup peynirler eriyene kadar(10 dk.) fırında tutun. |
YALANCı SU BÖREĞI MALZEMELER ½ paket fiyonk makarna 4 adet milföy hamuru 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 demet maydanoz 1 kalıp beyaz peynir yeteri kadar tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atılır, bu suda makarnalar 10 dakika haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta iki yaprak milföy hamuru merdane ile açılıp, büyütülür ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirilir. Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edilip, beraberce karıştırılır. Bu karışım hamurun üzerine dökülür. Diğer iki milföy hamuru da aynı büyüklükte açılıp kabın üzeri kapatılır ve yumurtanın beyazı ayrılıp, üzerine sarısı sürülür. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir. __________________ |
YAYLA BÖREĞI MALZEMELER 30 adet hazır baklava yufkası 2 baş soğan yarım kilo yağsız kıyma 1 paket margarin tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin. Soğanı ince doğrayın. Eriyen yağdan üç çorba kaşığı alıp, soğanları pembeleştirip, yağsız kıymayı katın. Suyunu salıp çeksin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın, kıyma kavrulsun ve bir kenara alın. Baklava yufkalarını üst üste koyun. Büyüklüklerine uygun bir tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin. Tepsinin altını yağlayıp bir yufka döşeyin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan gezdirin. Yine bir yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın. Dördüncü beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp yağı gezdirin. Onbeş yufkayı dizme işi bitince, kıymayı üzerine yayıp, yine aynı işleme devam edin. Dizme işi bitince, bu kez yufkaları kare kare kesip, kalan yağı üstünde ve kesik aralarında gezdirin, ortaya yakın ısıdaki fırına koyarak, nar gibi kızarıncaya kadar bir saat kadar pişirin. __________________ |
YEŞIL MERCIMEKLI BÜKME MALZEMELER 2 ADET YUFKA 1 KASE HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 2 KAŞIK ÇEKİLMİŞ HAŞ HAŞ HAZIRLANIŞI İlk yufka yayılıp üzerine yağ ile haş haş sürülür, ikinci yufka üzerine serilir üzerine haş haş ile yağ sürülüp önce dörde daha sonra o dört parça da, bir parça üçe bölünmek suretiyle geniş tarafına mercimekten bolca konularak sigara böreği gibi sarılır. Üzerine kalan haş haş ve yağlı karışımından sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. __________________ |
YOĞURTLU BÖREK MALZEMELER 3 yaprak yufka 3 adet yumurta 1 kg ıspanak 1 kase yoğurt 1/2 kg kıyma soğan 6 adet havuç, rendelenmiş tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Havuç rendesi, ıspanak ve soğanı kavurun. Diğer yanda tuz ve karabiber kattığınız kıymayı kavurun. Bir kat yufka üzerine, bir kat havuç, bir kat ıspanak, bir kat kıyma koyup, rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra, herbirini ortasından ikiye bölüp, alt kısımlarını koparmadan yarıya kadar dilimleyip, bir tepsiye yerleştirin. Yoğurtla yumurtaları çırpıp böreğin üstüne dökün ve fırına sürün. __________________ |
YOĞURTLU KREP MALZEMELER 2 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Harcı : 1 kuru soğan 250 gr kıyma tuz karabiber kırmızıbiber 2 kaşık margarin 1 kaşık salça yoğurt sarımsak HAZIRLANIŞI Süt ve unu karıştırın, tuzu ekleyin. Krep haline getirin Teflon tavaya bir miktar sıvı yağ damlatın ve hazırlanan krepten bir kepçe dökün. Tüm krepler bitene kadar devam edin. Harcı için kuru soğanı, margarinle kavurun. Kıymayı ve salçayı ilave edin. Baharatları ekleyin. Hazırladığınız kreplerin üzerine göz kararı (1-2 kaşık) kıyma harcından koyun. Tek tek rulo haline getirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın. __________________ |
YÖRÜK MANTISI MALZEMELER 1/2 kg dana kıyma 125 gr margarin 1 baş soğan 5 adet yufka 2 kg yoğurt sarmısak tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın. __________________ |
YUFKALı MAKARNA MALZEMELER 3 numara makarna 2 adet yufka 100 gram beyaz peynir 1 demet maydanoz 3 yumurta 1 bardak süt 2 kaşık margarin HAZIRLANIŞI Makarna hiç kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır. Yapışmaması için haşlanan suya 1-2 damla sıvı yağ ilave edilir. Haşlanıp kevgire alınan makarnaların üzerine soğuk su tutulur ve süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan kenarı yüksekçe bir fırın tepsisi ya da payreks bir kap yağlanır. Altına bir bütün yufka döşenir. Yufkanın kenarları dışarı taşırılır. 2. yufkanın sadece kenarları kesilir ve kestiğimiz kenarları tepsinin altına döşenir. Öte yandan peynir elde ufalanır. Maydanoz ince doğranır ve çırpılmış 3 yumurta, yağ 1-2 kez karıştırılır, suyu süzülmüş olan makarna da bu karışıma ilave edilir, tepsiye döşenir. Kenarları dışarı taşan yufka makarnanın üzerine örtülür ve kenarlarını kestiğimiz 2. yufka da kapak gibi tepsinin üzerine örtülür ve üzeri hafifçe yağlanıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişirilir. |
| Türkiye`de Saat: 05:55 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2