![]() |
Kolay Pizza (3-4 kişilik) Malzeme Listesi: 3 kaşık tepeleme yoğurt 2 kaşık tepeleme sıvı yağ (ay çiçek yağı) 1 yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu un (yaklaşık 10-11 yemek kaşığı) 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı su ile açılacak 1 tatlı kaşığı kekik, fesleğen rende kaşar peyniri isteğe bağlı sucuk, mantar dilimleri, sosis, zeytin... Yapılışı: Hamuru yoğurun, hafif elinize yapışabilir unlu bir tezgaha alın . Hamuru ikiye veya üçe bölün (ben üçe böldüm). Merdane ile herbir bezeyi yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde 1-1,5 cm kalınlıkta açın, teflon tavada kısık ateşte hamuru arkalı önlü pişirin.Pizza hamurlarınızı pişirip fırın tepsisine alın, üzerine açılmış salçayı eşit miktarda dağıtın, kaşar peyniri rendesini bolca serpin.Ekstra olarak her bir pizzanın üzerinden 1-1,5 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.. Eğer başka materyaller ilave edecekseniz (mantar, biber gibi) çok ince dilimler halinde hazırlayın, çünkü hamur zaten pişmiş olduğu için kısa sürede pizzanız fırından çıkıyor. Fırında 180 derecede kaşar peynirleri eriyip çok hafif pembeleşene kadar 15-20 dakika tutun. Afiyet olsun... |
Havuçlu ve Tarçınlı Kek Malzeme Listesi: 2 yumurta yarım su bardağı toz şeker 100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı) 1 adet orta boy havuç yarım çay bardağı kıyılmış ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yapılışı: Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın. Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin. Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın. 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltın.Daha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın. Uyarılar: Bu hamuru 25x9 cm. lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 26-28 cm. yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor. 26-28 cm. lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın. Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun. Afiyet olsun... |
Doğum Günü Keki Malzeme Listesi: Kek Malzemesi: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1,5 su bardağı buğday nişastası, yarım su bardağı un 1 paket şekerli vanilin Yapılışı: Şeker ve yumurtaları 1-2 dakika çırpın, diğer malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış fırın kabınıza (26-28cm) dökün ve 170 derecede 5-6 dakika önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin(pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin). 1 paket krem şantiyi ve ya pasta kremasını hazırlayın, kekin arasına ve üzerine kaplamak için kullanılacak. Mevsim meyvelerinden ince dilimler hazırlayın. Kek ılıdıktan sonra keki ikiye ayrırın. Iıyınca ikiye ayırdığınız kekin arasına krem şantiden dökün. Hazırladığınız meyveleri serpin ve kekin ikinci katını da üzerine kapatın.Krem şanti ile üst ve yanları da kapatın. Pastanın yanlarını süslemek için ince kesilmiş badem dilimleri kullanıldı, siz arzu ettiğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz. Hatırlatma: -Bu kek 4 katlı olarak hazırlandı , o yüzden iki ölçü kek malzemesi kullanıldı. Afiyet olsun... |
Tiramisu Malzeme Listesi Kakaolu hazır pandispanya veya 1 kutu kedi dili bisküvi dili bisküvi ile Muhallebi 1 kutu labne peyniri 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı şeker 1/2 litre süt 2 yumurtanın sarısı Üzeri için kakao ve pandispanya veya kedi dili bisküvileri ıslatmak için 1 su bardağı ılık süt, içine 1 tatlı kaşığı şeker , 1 tatlı kaşığı nescafe (kedi dili bisküviler bazen fazla süt içebiliyorlar o yüzden duruma göre sütlü karışımı arttırabilirsiniz) Yapılışı: Un , şeker , süt karıştırın, yumurta sarılarını karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, kaynayınca ocağı kısın ve içine 1 kutu labne peyniri de koyarak hızlıca karıştırın ve ocağı söndürün. Pandispanyanın iki katını da sütlü karışım ile ıslatın veya bisküvi kullanacaksanız bisküvileri sütlü karışıma iki tarafını da sırayla batırmak suretiyle (hızlı hareket edin bisküviler dağılmasın) ıslatın ve kalıbın içine yan yana yerleştirin.Bisküvilerin yarısı alt kata yarısı üst kata konulacak. Alt kat pandispanyanın üzerine (veya bisküvilerin) muhallebinin yarısını dökün ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın (veya ikinci sıra bisküvileri ıslatarak dizin) tekrar kalan muhallebiyi dökün. En son üzerine kakaoyu çay süzgecinden geçirerek eleyin süsleyin. Buz dolabında soğutun , dilimleyerek servis yapın.. Hatırlatma: Eğer misafirleriniz kalabalıksa pandispanyaları tek kat olarak hazırlayabilirsiniz . Tek kat pandispanyanın üzerine muhallebi ve diğer pandispanyanın üzerine kalan muhallebiyi döküp kakao ile süsleyin ve iki ayrı tiramisunuz olsun. Afiyet olsun... |
Yoğun Çikolatalı Kek Malzeme Listesi: 200 gram bitter çikolata 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik un 200 gram tereyağı 1/2 (1 tatli kasigi) paket hamur kabartma tozu Yapılışı: Tereyağı ocakta kısık ateşte eritin, içine çikolatayı parçalayın ve her ikisinin de erimesini sağlayın, ocak kuvvetli olmasın çikolatanız tencereye yapışabiliyor (isterseniz bu işlemi mikrodalga fırında da yapabilirsiniz) Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın, kabartma tozunu katın ve ılımış tereyağlı çikolatayı ilave edin çırpın. Unu katın , homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Tabanını tereyağı ile yağladığınız kalıba kek malzemenizi dökün, 170 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalıbı soğuk ve ıslak bezin üzerine koyun 1-2 dakika tutun, kekin kenarlarını kalıptan ayırdıktan sonra servis tabağına ters çevirerek alın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. NOT:Bu kek alıştığımız keklerden farklı olarak özellikle çikolata tutkunlarına önerebileceğim bir çeşit. Afiyet olsun.... |
Baharatlı Popcorn Malzemeler: - 6 su bardağı yağsız patlamış mısır - 2 yemek kaşığı şeker - 2 yemek kaşığı su - 1 çay kaşığı tarçın - 1/2 çay kaşığı muskat - 1/2 çay kaşığı zencefil Yapılışı: - fırın tepsisine aliminyum folyo yayıp üzerine patlamış mısırları dökün. - Bir kasede su, şeker ve baharatları karıştırın. Kaşıkla mısırların üzerine gezdirin. Kaşıkla karıştırarak tüm mısırların kaplanmasını sağlayın. - 175 derece ısıtılmış fırında arada bir iki defa karıştırarak 15 dakika pişirin. - Fırından çıkarıp büyük bir kaseye aktarın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun __________________ |
mercimek salatası Malzemeler: 2 su bardağı mercimek 5 kuru soğan 5 diş sarmısak 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı fuz 1 kahve fincanı sirke 1 çay bardağı sıvıyağı 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı hardal 2 katı yumurta 1 domates 1 salatalık 2 sivri biber 1 Tutam maydonoz 1/2 limon suyu HAZIRLANIŞI : Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün. Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın. Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve sadatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz. __________________ |
tavuklu patates salatası MALZEMELER 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış) 3 orta boy patates 2 tatlı kaşığı mayonez 1 büyük kase yoğurt 5 yaprak kıvırcık salata 1 diş sarımsak tuz karabiber HAZIRLANIŞI Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber |
Batırık MALZEMELER 2,5 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 1,5 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 2,5 Tatlı kaşığı tuz 1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 Tatlı kaşığı kimyon HAZIRLANIŞI Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin. Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydi~ehir e aittir. Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır. NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur. |
Beşamel soslu patlican musakka... Malzemeler: 350 gr kıyma 1,5 kg patlican 5 adet domates 8 adet sivribiber 3 diş sarımsak 3 adet kuru soğan 2 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 tane yumurta 1,5 çorba kaşığı un 0.5 maydonoz 1,5SUBARDAĞI SIVI YAĞ Yapılışı: PATLİCANLAR SOYULUR.UZUNLAMAYA İNCE DİLİMLER HALİNDE DİLİMLENİR,TUZLU SUDA BEKLETİLİR.SOĞANLAR KÜP KÜP DOĞRANIR.4 DOMATES SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANIR.BİBERLERİN ÇEKİRDEKLERİ TEMİZLENİP İNCE İNCE DOĞRANIR.8 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ İLE SOĞANLAR KAVRULUR. KIYMA İLAVE EDİLİR.DAHA SONRA DOĞRADIĞIMIZ 5ADET SİZRİ BİBERVE DOMATESLR İLAVE EDİLİR.DAMAK ZEVKİNE GÖRE TUZ VE KARABİBER İLE TATLANDIRILIR.HAZIRLADIĞIMIZ BU HARÇ PİŞİNCEOCAKTAN İNDİRİLİR VE BEKLETİLİR.ÖNCEDEN DİLİMLENMİŞ PATLİCANLARDURULANIP KURULANDIKTAN SONRA KALAN SIVI YAĞDA AZ KIZARTILIR.ISIYA DAYANIKLI CAM KABA BİR SIRA KIZARTILMIŞ PATLİCAN DİLİMLERİ BİR SIRA HAZIRLADIĞIMIZ HARÇTAN KONULUR. PATLİCANLAR VE HARÇ BİTENE KADAR BÖYLE DEVEM EDİLİR.DERİN 1 KAPTA SÜT YUMURTA SU VE UN ÇIRPILIR VE YEMEĞİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.AYIRMIŞ OLDUĞUMUZ BİR DOMETES AY ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE KALAN(3)BİBER İLE SÜSLENİR VE YEMEK FIRINA VERİLİR.ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. Servis Önerileri: FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ YEMEĞİ PORSİYONLARA BÖLÜNÜR ÇOK İNCE DOĞRADIĞIMIZ MAYDONOZLAR İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR. __________________ |
Erikli Dolma MALZEMELER 250 gr yağlı kıyma 2 adet patlıcan ½ kg kabak 6 adet dolmalık biber 125 gr asma yaprağı ½ kg domates 1 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı margarin ½ kg can eriği 2-3 adet soğan ½ baş sarımsak ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın. __________________ |
Çikolatalı ve Portakallı Brovni 1 portakal (yıkanıp 8 parçaya bölünmüş) 115 gr toz şeker 2 yumurtanın beyazı (Çırpılmış) 30 ml yoğurt 115 gr elenmiş un 25 gr kakao 10 ml kabartma tozu Üzeri için biraz pudra şekeri Hazırlanışı Önce fırını 180 dereceye getirin. Kare bir tepsiyi yağlayın. Portakal dilimlerini bir tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yavaş yavaş (portakallar yumuşayana kadar) 30 dakika kaynatın. Sonra süzgeçten süzün, iyice süzülen portakalları ezerek püre haline getirin. Bu meyve özü, şeker, yumurtanın beyazı ve yoğurdu yuvarlak bir kapta mikserle iyice karıştırın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karıştırın, bunu biraz önce çıptığımız karışıma ekleyip, yağlanmış tepsiye dökün. Kabarıp içi pişene kadar, aşağı yukarı 30 dakika pişirin. 5 dakika kadar soğumasını bekleyip, keki kalıbından çıkarın. 9 eşit parçaya bölün, üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun... |
Gönül tatlısı.. Çok güzel bir tatlı tarifi.Herkesin mutlaka tatmasını tavsiye ederiz. Malzemesi: 1 adet lekesiz gönül. 1 adet açık yürek. 500 gram güler yüz. 250 gram tatlı dil. 100 gram hürmet. 1 çorba kaşığı sevgi, 1 çay kaşığı hoşgörü. 1 su bardağı iyi niyet. 1 tutam samimiyet. 1 Ölçek dürüstlük. Göz kararı saygı. Hazırlanışı: Gönül'ü duygu taşına atıp güler yüz ile karıştır. Ağzında yumuşattığın tatlı dili üzerine ilave ederken, sevgi ve saygıyı ince ince üzerine ekle. Hürmet, iyi niyet ve hoşgörüden meydana gelen şurubu da buna kat. Samimiyet ölçüsünde parçalara bölerek dürüstçe hayata diz ve yüreğinde pişmesini bekle. Yüreğinde pişirdiğin bu sevgi tatlısını karnın acıkınca değil,ruhun acıkınca ye. Ruhumuzun ihtiyacı insani güzel his ve duygulardır. Umarım onları koruyabilen insanlardan oluruz. Güler yüz ve Mutluluk sizlerle olsun. __________________ |
çiçek Böreği Malzemeler: 3 adet yufka, 150 gr. beyaz peynir, 1/2 demet maydanoz, 1 adet yumurta, 1.5 su bardağı sıvı yağ. Yapılışı: Beyaz peyniri ezin. İçine kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Yumurtayı kırıp, peynire katın. Börek harcını hazırlayın. Yufkaları tek kat serin. Bir su bardağı ağzı veya tırtıklı bisküvi kalıbı ile parçalar kesin. Üç yufkaya da bu işlemi uygulayın. Kestiğiniz yufkaların her katına 1/2 çay kaşığı harç koyup beş hamur parçasını tamamlayın. En üstteki yufkaya, harç koymadan parmağınızla ortasına bastırın. Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız börekleri çevirerek, pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun |
Mantarli Tepsi Böreği Malzemeler: 5 adet yufka, 750 gr mantar, 4 adet kuru soğan, ½ su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 adet yumurta, 1 yemek kaşığı tuzot, 2 yemek kaşığı çörek otu. Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ince kıyıp soğana ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın. Süt, kalan sıvı yağ, yumurtalar ve yoğurdu iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisini yufkayı bir kat serin. Karışımdan fırçayla sürün. 3 yufkayı tekrarlayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan yufkaları karışımı sürerek bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. |
Patatesli Börek Malzemeler: 3 adet yufka, 6 adet patates, 250 gr. kaşar peyniri, 1 çay bardağı süt, Tuz, kırmızı pul biber, 2 adet yumurta, 2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ. Yapılışı: Patatesi haşlayıp püre haline getirin. Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kırmızıpul biber ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları püreye katın. Yumurta beyazlarını çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kısmına püre koyun. Yuvarlak kenarlarına yumurta beyazı sürün. Rulo hilane getirin. 5 cm. eninde kesin. Kızdırılmış yağda kızartın. Afiyet olsun... |
Dilimlenmiş Portakal ve Zeytinli Salata 3 portakal (Soyulmuş) 1 diş sarımsak (Soyulmuş, ince kıyılmış) 30 ml sızma zeytinyağı 2,5 ml kırmızı biber 1,25 ml kimyon 1,25 ml tuz 1,25 ml şeker Çok az acı biber 175 gr siyah zeytin 30 ml maydanoz (İnce kıyılmış) Hazırlanışı Portakalların beyaz kısımlarını soyun. Sarımsak, yağ, kırmızıbiber, kimyon, şeker, tuz, şeker ve biberi ilave edip, salata kabında iyice karıştırın. Üzerine portakal parçalarını ve zeytinleri dizin, kaşık yardımı ile biraz karıştırıp, üzerini maydanoz ile süsleyip, servis yapın. Afiyet olsun... |
Meyveli Prenses Tatlısı MALZEMELER 6 kişilik 1 adet muz 2 adet şeftali 15 adet vişne 10 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı nişasta 5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker HAZIRLANIŞI Şeftalileri soyduktan sonra dilimleyin. Küçük bir tencereye alın, 1 çay bardağı su ve bir çorba kaşığı toz şeket ekleyip 4 dakika kadar pişirin. Çukur bir tencerede mısır nişastası, tozşeker, irmik ve sütü kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra düz bir kalıba dökün, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini muz, vişne ve şeftali dilimleri ile süsleyin AFİYET OLSUN |
Tavuklu Patlıcan Kebabı Malzemeler Yarım kilo tavuk eti 6-7 Diş sarımsak 4-5 Adet sivri biber 2 Adet domates 5 Adet patlıcan 2 Çorba kaşığı margarin 1 Tatlı kaşığı tozşeker Tuz Hazırlanışı :
|
yuvarlama http://www.antep.net/yemek/yuvarlama.jpg M a l z e m e l e r 500 gr. pirinç 300 gr. yağsız çiğköftelik et 1 baş kurusoğan 500 gr. kemikli yada parça et 1 bardak nohut 3 bardak süzülmüş yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaş. un Yeteri kadar su Yağ,nane,tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir.Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur.Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır __________________ |
Soslu Et Malzemeler 1 Koyun kolu 2 Çorba kaşığı un 2 Su bardağı et suyu 2 Su bardağı su 4-5 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı sirke 2 Çorba kaşığı yoğurt 2 Çorba kaşığı tereyağı Yarım demet dereotu Tuz, kırmızı biber Hazırlanışı * Koyun kolunun etini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayın. * Etleri ısıtılmış çelik tencereye alıp, hiç yağ ve su koymadan ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek pişirin. * Etler bıraktıkları suyu iyice çekince tuzunu ayarlayın. * Etletin üzerine üç parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. * Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana dek pişirin. * Etleri delikli kepçe ile alıp, kapaklı bir kap içinde bekletin. * Bir tencereye dövülmüş sarımsak, un, et suyu, sirke, yoğurt, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak koyulaşana dek pişirin. * Sosu servis yapmadan önce etlerin üzerine dökün. * Tereyağını eritip, içinde kırmızı biberi kızdırın. * Biberli yağı soslu etin üzerine gezdirip, servis yapın. __________________ |
Kuzu Haşlama Malzemeler 6 Adet kuzu incik 2 Adet soğan 3 Adet patates 1 Adet havuç 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 1 Adet limon suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı * Kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye koyun. * Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın. * Başka bir tencerede margarini eritin. * İçine rendelenmiş havuçları koyun ve 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun. * Unu serpiştirerek ilave edin ve biraz daha karıştırın. * Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve et suyunu tencereye ilave edin. * Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. * Limon suyunu dökün, tuzunu ayarlayın ve karabiber serpiştirin. * Kaynadığında oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp, atın. * Patatesler yumuşadığında servis yapın. __________________ |
Pirzolalı Patates Malzemeler Yarım kilo patates Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 Adet et suyu tableti 1 Tutam maydanoz Pirzolalar için : Yarım kilo pirzola 2 Adet domates 1 Adet sivri biber 1 Tatlı kaşığı kekik Tuz, karabiber Hazırlanışı * Patatesleri soyup, yıkayın. * Bir tencereye alın ve sıvıyağı ekleyin. * İçine et suyu tabletini katın. * Kısık ateşte kendi halinde kızartın. * Ateşten indirmeden önce üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpin. * Sallayarak karıştırın. * Kızgın tavada pirzolaları yağsız olarak kızartın. * Başka bir tavada ince doğranmış domatesleri ve biberleri pişirin. * Üzerlerine pirzolaları dizin. * Tuz, karabiber ve kekik serpin. * Etleri ters yüz ederek 10 dakika pişirin. __________________ |
Kağıtta Ciğer Malzemeler Yarım kilo karaciğer 2 Diş sarımsak 1 Tatlı kaşığı kekik 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber 1 Tabaka yağlı kağıt Hazırlanışı * Ciğeri kuşbaşı doğrayıp bol suda yıkayın. * Süzgece alıp suyunu tamamen süzün. * Sarımsağı ince ince kıyıp tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. * Hazırladığınız karışımı ciğere ilave edip, karıştırın. * Bir tabaka yağlı kağıdı 4 eşit parçaya bölün. * Kağıt parçalarını fırın tepsisine yerleştirin. * 1 Çorba kaşığı sıvıyağ ile kağıtların her tarafını yağlayın. * Ciğerli karışımı 4 eşit parçaya bölüp, kağıtların içine doldurun. * Küçük parçalara ayrılmış margarini paylaştırın ve kağıtları açılmayacak şekilde paket yapın. * Önceden 250 derecede ısıtılmış fırına verip, 15-20 dakika kadar pişirin. * Ciğer paketlerini servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. |
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Malzemeler 1 Adet kuzu budu 1 Tatlı kaşığı biberiye 1 Adet soğan 1 Kahve fincanı mısırözü yağı 1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 3 Adet haşlanmış havuç Tuz, karabiber Hazırlanışı * Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın. * Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün. * Etin üzerine bıçakla çeltikler atın. * Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın. * İple her yerinden sıkıca bağlayın. * Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. * Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın. * Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın. * Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın. * Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. * Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. * Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. * Dilimleyerek servis yapın. |
Arnavut Ciğeri Malzemeler 1 Adet koyun ciğeri Yarım su bardağı un 1 Su bardağı sıvı yağ 2 Adet soğan Yarım demet maydanoz Tuz Hazırlanışı * Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. * Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. * Yağı kızdırın. * Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. * Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. * Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın. __________________ |
Yoğurtlu Et Malzemeler 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr kuşbaşı et 1 Adet yumurta 2 Su bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber Hazırlanışı * 3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın. * Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun. * Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin. * Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın. * Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın. * Orta boy bir fırın kabına etleri yayın. * Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. * Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın. __________________ |
Kuzu Kol Kızartma Malzemeler 1 Adet kuzu kol 2 Yemek kaşığı sıvıyağ 1 Yemek kaşığı salça 1-2 Diş sarımsak Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı * Yağ, tuz, karabiber, kekik, salça ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. * Eti fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız karışımı sürün. * Kalan sosu fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. * Pişme sırasında arada bir sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. * Suyu azalmışsa etin üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz. * Etin üzeri kızarınca fırın ısısını azaltıp pişirmeye devam edin. * Fırını kapatıp 5-6 dakika sonra çıkartın. * Pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapın. __________________ |
Meksika Bifteği Malzemeler Yarım kilo biftek Yarım kilo taze fasulye 4-5 Adet sivri biber 2 Çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kırmızı biber Hazırlanışı * Öncelikle biftekleri bıçakla çizerek içlerinin daha iyi pişmesini sağlayın. * Tuz ve karabiber serpin. * Yağın yarısını tavaya alın. * Yaü eridiğinde biftekleri arkalı önlü hafifçe pişirin. * Pişirdiğiniz biftekleri servis tabağına alın. * Diğer yandan, sivri biberleri ince doğrayıp bifteklerin kenarına alın. * Fasulyeleri de çok az su ile haşlayıp, bifteklerin yanına dizin. * Kalan tereyağını eritip, kırmızı biberi ilave edin. * 1 dakika kızdırıp, biberli yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis yapın. __________________ |
africa kahveleri Sayfa BaÅŸlığınız africa usulu mantarlı tavuk snitzeli deneyin birde..:) |
saol paylaşım için |
saol |
| Türkiye`de Saat: 20:45 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2