Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Yemek ve tatlı çeşitleri (full tarif) (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=11745)

disappear 24-10-2006 19:09

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Körili Sebze
Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Kabak ve soğanı dilimleyin. Sarımsağı dövün. Sıvıyağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin. Bir kaç saniye çevirerek kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün. Ateşi kısıp kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler
2 Orta Boy Patates

2 Havuç

2 Kabak

1 Soğan

2 Diş Sarmısak

1 Taze Yeşilbiber

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Çay Kaşığı Kimyon

1 Parça Karnabahar Çiçeği

1 Çorba Kaşığı Bezelye

1 Çorba Kaşığı Köri

1 Su Bardağı Su

disappear 24-10-2006 19:09

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Körili Kıyılmış Tavuk
Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Küçük doğranmış acı yeşil biberi ve 3 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Orta dereceli ateşte yaklaşık 10 dakika tahta kaşıkla sürekli çevirerek, soteleyin. Isıyı biraz arttırdıktan sonra kıyılmış tavuğu ekleyin. Pişene dek sürekli çevirin. 2 çorba kaşığı köri ve bir tutam acı kırmızıbiberi ekleyin. Çok az tuz ve bir kase mısır tanesini ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine haşlanmış pirinç ve ince kıyılmış taze kişniş serperek, servis yapın.
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım acı yeşil biber
3 diş dövülmüş sarımsak
400 gram kıyılmış yağsız tavuk eti
2 çorba kaşığı köri
1 tutam acı kırmızıbiber
1 kase mısır tanesi, tuz
Üzerine :
Yarım kase haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı taze kişniş

disappear 24-10-2006 19:09

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Körili Hindi
Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını sonra diğer yarısını kuvvetli ateşte margarin ile iyice kavurun. Tuz karabiber katın. Ateşten alın. Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Yoğurdu un ile karıştırın ve tavaya katın, karıştırın. Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayın. Elmayı yıkayın, kabuğu ile birlikte ince ince dograyın, yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alın ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın.
Malzemeler
1 Adet Soğan

1 Diş Sarmısak

1 Adet Kuru Kırmızı Biber

600 gr Hindinin Göğüs Eti (veya tavuk göğüs eti)

2 Yemek Kaşığı Margarin

Tuz, Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Köri

1 Su Bardağı Tavuk Suyu

300 gr Yoğurt

2 Yemek Kaşığı Un

1 Demet Taze Soğan

1 Adet Kırmızı Elma

4 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz


disappear 24-10-2006 19:09

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Köpoğlu
1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.
Malzemeler
1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz

disappear 24-10-2006 19:09

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Köfteli Zümrüt Pilavı
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı köfte baharatını, ufalanmış bayat ekmek içini ve tuzu bir kapta karıştıralım. Malzemeler özleşene dek yoğuralım. Uzun yada yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım. 1- Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım. Kevgire alarak, suyunu süzelim. Sonra ince ince doğrayalim. 2- Tencereye yağı alıp eritelim. Küçük doğranmış soğanları ilave edelim. Şeffaflaşana dek kavuralım. Sonra ıspanakları ekleyelim. Yumuşayana dek kavuralım. Ayrı bir tencerede yağı kızdıralım. Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkaç su yıkadığımız ve iyice süzdüğümüz pirinci ilave edelim. Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım. Tuzu, bir buçuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ilave edelim. Çok az suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. 3- Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Bu arada köfteleri teflon tavada arkalı önlü kızartalım. Pilavı ateşten aldıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek, demlendirelim. Pilava sekil vermek için bir kek kalıbına boşaltalım. Ters çevirerek, servis tabağına alalım. Köfteleri üzerine dizerek, sıcak servis yapalım.
Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Köfte için:
300 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı köfte baharatı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Pilav için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su

disappear 24-10-2006 19:09

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Köfteli Salata
Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin. Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin. Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın. Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin. Köfteleri ızgarada 15-20 dak. pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun. Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın. Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin. Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın. Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın. ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz. SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir. Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz. Mantarları, domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın.
Malzemeler
500 gr yağsız kıyma.

4 iri mantar, dörde bölünmüş

2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1/4 çaykaşığı mercanköşk

50 gr bayat ekmek içi

1 yumurta, çırpılmış

2 domates, sekize bölünmüş

1 küçük kıvırcık, doğranmış

1 yeşil biber, halka doğranmış

1/2 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için

MARİNAT İÇİN:
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı limon suyu

1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber


disappear 24-10-2006 19:10

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Köfteli Makarna
Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta ve peyniri kariştirin. Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Izgarada kızartın. Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın. Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
1 Paket Yumurtalı Spagetti
250 gr Dana Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
2 Su Bardağı Domates Ezmesi
2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi
2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı
3-4 Dal Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz


disappear 24-10-2006 19:10

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Köfteli Kereviz
Bir tabağın içerisine ince kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, kıyma, tuz ve kimyonu koyun. Üzerine yumurta kırarak iyice yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz köfte hamurunu kereviz büyüklüğünde yuvarlayın. Kerevizleri derince soyup, etrafına kararmaması için limon sürün. Üzerine su koyarak çok az haşlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Haşlanan kerevizleri ortadan ikiye bölüp ortalarını hafifce çukurlaştırın. Üzerlerine hazırlanan köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine yuvarlak doğranmış domates dilimi ve küçük doğranmış sivri biberi koyarak tepsiye dizin. 250 derece sıcaklığındaki fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. İçerisine soğan ve sıvı yağ ilave ederek sote yapın. Yumuşamaya başlayınca üzerine bezelye ilave edin. Servis tabağına sebzelerle yerleştirip servise sunun.
Malzemeler
3 adet orta boy kereviz

2 adet küçük boy havuç

2 adet patates

2 yemek kaşığı bezelye

1 baş küçük soğan

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı su

Yarım limon

Yeteri kadar tuz

Köfte için

350 gr kıyma

1 baş soğan

2 dilim bayat ekmek içi

2 adet domates

1 adet yumurta

1 adet sivri biber

Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon

disappear 24-10-2006 19:10

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Köfteli Kebap
Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın. Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin.
Malzemeler
2 milföy hamuru

30 gr antep fıstığı

1 çay bardağı kaşar rendesi

1 yumurta sarısı susam

Çörekotu

Köfte Malzemesi:
500 gr dana kıyma

4 biber (ince doğranmış)

1/2 demet maydanoz

6 diş sarmısak

1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)

Tuz, karabiber

disappear 24-10-2006 19:10

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Köfteli Ispanak Yemeği
Ispanakları bol suyla yıkayalım.Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Köfte için,ince bulguru bir kaba alalım.Üzerine soğanı rendeleyelim.Kıymayı,tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak,bilye iriliğinde köfteler yapalım.Köfteleri sıvı yağda kızartalım. Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp,kızdıralım.Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.Şeffaflaşana dek kavuralım.Ispanakları ekleyelim. Ispanaklar yumuşayana dek tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim. Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.Tencereye aktaralım.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp,köfteleri ilave edelim.Hafifçe ateşte pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.
Malzemeler
1 Kg Ispanak
Köftesi İçin:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Soğan
200 gr Yağsız Kıyma
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1/2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

disappear 24-10-2006 19:10

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Köfteli Brüksel Lahanası
Brüksel lahanalarını bir tencereye alın. Kapağı açık tencerede 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve süzün. Diğer tarafta köftenin bütün malzemesini karıştırarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırarak köfteleri kızartın. Sos için nişasta, köri, tuz, biber ve sütü karıştırın. Fazla kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin. İçine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Fırın kabınızı yağlayıp lahana ve köfteleri düzgün olarak sıralayın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
1/2 kg Brüksel Lahanası

300 gr Köftelik Kıyma

1 Soğan

1 Diş Sarmısak

2 Çorba Kaşığı Ufalanmış Ekmek İçi

1 Çorba Kaşığı Soya Sosu

1 Yumurta

Karabiber, Tuz

Kızartma İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

SOS MALZEMESİ
1 Su Bardağı Süt

1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası

1 Çay Kaşığı Köri

1/2 Su Bardağı Kaşar Rendesi

Karabiber, Tuz

disappear 24-10-2006 19:10

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kopsiya
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp geniş bir tepsiye dizin. hamsilerin üzerine tuz serpip bir kat daha hamsi dizin. Bu işlemi hamsiler bitinceye kadar sürdürün. Limon suyunu hamsilerin üzerine dökerek serin bir yerde bir gün bekletin. Zeytinyağı ve limonla servis yapın.
Malzemeler
500 gr Hamsi
4 Limon
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tuz

disappear 24-10-2006 19:11

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kolay Pizza
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Mantarları dilimleyip tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kıymayı ilave edip karıştırarak kavrmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber, kekik, tuz serpin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Kepek ekmeklerini fırın tepsisine dizin.Hazırladığınız kıymalı karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Herbir dilimin üzerine birer çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpip orta ısılı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
12 Dilim Kepek Ekmeği

200 gr Yağsız Dana Kıyma

200 gr Mantar

2 Sivribiber

1 Soğan

1 İri Domates

3-4 Diş Sarımsak

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

12 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşarpeyniri

Tuz, Karabiber, Kekik


disappear 24-10-2006 19:11

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kolay Mantı
Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun. Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir servis tabağına alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine pul biber ekleyerek kavurun. Mantı makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler
1 paket mantı makarna

250 gr kıyma

1 baş soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı yoğurt

3 diş sarımsak

5 su bardağı su

Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber

disappear 24-10-2006 19:11

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Kolay Lahmacun
Soğanı yemeklik doğrayın. Kıyma, 2 yemek kaşağı yağ ve salça ile kavurun. Tuz ve karabiber iiave edin. Kalan yağ, yoğurt ve yumurtayı karaştırın. Yufkanın birini yayıp bu karışımdan sürün. 4'e bölün. Sigara böregi gibi yaraya kadar saran. İki ucunu birleştirin. Üçgenin ucunu içine alarak tutturun. Tabanına biraz yufka koyarak güçlendirin ve içini kayma ile doldurun. 1 sivri biber ve domates dilimi koyarak orta ısılı farında pişirin. Sıcak olarak servise sunun. Arzuya göre acı kırmızı biber de koyabilirsiniz.
Malzemeler
4 adet yufka

7-8 tane sivri biber

2 adet domates

500 gr kıyma

2 baş soğan

Yeteri kadar tuz, karabirer

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

disappear 24-10-2006 19:12

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kolay Kazandibi
Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın. Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın. Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin. Üzerine pudra şekeri eleyin. Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın. Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin. 1 tepsi 4-5 kez sarılabilir. Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun.
Malzemeler
1 su bardağı un

1.5 su bardağı şeker

1 lt süt

1 paket vanilya

50 gr margann

100 gr ince kıyılmış findık içi

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı pudra şekeri


disappear 24-10-2006 19:12

Kokteyl Sos
Mayonez, konyak, ketçap ve acı biber sosunu karıştırın. Kokteyl sosu, deniz ürünleri ve deniz ürünleriyle hazırlanmış salatalarla servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 küçük kavanoz mayonez
1 çorba kaşığı konyak
5 çorba kaşığı ketçap
2-3 damla acı biber sosu


BeRkHaN 28-10-2006 22:17

gürcan kanka seni alan kız yaşadı:D sen bu tariflerin hepsini yapsan 1 sene aç kalmazsınız:):)

NuraN 22-01-2007 23:26

AÇMA

MALZEMELER

1 bardak ılık su
1 paket yaş maya
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
un
yumurta


HAZIRLANIŞI

1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin.Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyun. Bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin.Yapılan hamuru 1 saat bekletin sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak şekil verin.Tepsiye yuvarlak şekilde koyulduktan sonra yumurta sarısı sürün.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:26

ARTMUTLU TART

MALZEMELER

4 armut
1.5 su bardağı un
yarım paket tereyağı(veya margarin)
2 yumurta sarısı
1 limon
50 gr armut marmelatı
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sek beyaz şarap
1 çay bardağı kanyak
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın.
Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın.
Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın. Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın. Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:27

AVCı BÖREĞI

MALZEMELER

1/2 kg süt
750 gr kıyma
kırmızı biber
3 adet yumurta
kabın aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş rendelenmiş soğan
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Kıymayı soğanla kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün, hazırladığınız hamuru, küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan sonra alıp, parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup, sigara böreği gibi sarın, yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın, börekleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya bulayıp, bol yağda kızartın, sıcak olarak servis yapın.

NuraN 22-01-2007 23:27

AVUNYA MANTıSı

MALZEMELER

1/2 kg nohut
4 adet yufka
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağ


HAZIRLANIŞI

Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın.

NuraN 22-01-2007 23:27

AYRANLı ÇÖREK

MALZEMELER

3 su bardağı un
½ paket margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı koyu ayran
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz


HAZIRLANIŞI

Margarini tavada eritinve ılınmasını bekleyin. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kabe koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve pütürüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru eliniz de açıp içine peynirharcından koyun. İkiye katlayıp tekrar top yapın. Fırın tepsisini yağlayıdıktan sonra hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-28 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

NuraN 22-01-2007 23:27

BADEMLI TART

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı viski
200 gr çekilmiş badem
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu


HAZIRLANIŞI

Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. Bademler, un ve köpürtülmüş yumurta aklarını da ilave edip, tart kalıbına dökün. Orta hararette pembeleşinceye dek pişirin. Fırından çıkınca biraz bekletip üzerine, viski, portakal suyu ve şekerli karışımı gezdirin. Üzerine alüminyum folyo örtüp, buzdolabında bir gün bekletin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:27

BALıKLı - MıSıRLı BÖREK

MALZEMELER

75 gr brokoli
1.5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
1 adet çırpılmış yumurta
3 çorbakaşığından un
450 gr miliöy hamuru
1.5 su bardağı süt
100 gr ton balığı
50 gr taze kaşar
150 gr mısır
tuz, karabiber

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Biraz tuzlu suda brokoliyi üç dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra kurumaya bırakın. Yağı bir sos kabında eritin, unu ilave edip bir dakika pişirin ve ateşten alın. Sütü ekleyip üç dakika daha karıştırarak pişirin.

NuraN 22-01-2007 23:27

BIBER SOSLU BÖREK

MALZEMELER

4 kişilik
1 çay bardağı pirinç
2 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
1 demet maydanoz
1 su bardağı galeta unu
1 fincan kuru nane
2 bardak soya yağı
kırmızıbiber
karabiber
tuz



HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü haşlayın ve etlerini didin. Pirinci de haşlayın. Tavuk eti, kuru nane, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu iyice karıştırın. Yufkaları sigara böreği şeklinde kesin ve hazırladığınız harcı bunlara doldurup sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın soya yağında galeta ununa batırarak kızartın. Üzerine yağda yaktığınız kırmızıbiberi dökün, servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:27

BIBERLI - DOMATESLI MAKARNA

MALZEMELER

500 gr makarna
600 gr domates
4-5 çorbakaşığı zeytinyağı
3 adet büyük boy sivribiber
3-4 adet defne yaprağı
2 çorbakaşığı kekik
6 yaprak frenk fesleğeni
4 diş sarımsak
tuz, karabiber

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yumuşadığı zaman çıkarıp bir kenarda bekletin.
Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın.
Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağ, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karsbiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin.
Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin. Ilık
__________________

NuraN 22-01-2007 23:28

BIBERLI VE MANTARLı PIZZA

MALZEMELER

1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 adet yumurta (çırpılmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı domates sosu veya salçası
1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı
1/4 çay kaşığı sarmısak tozu
1/4 çay kaşığı mercan köşk
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri
60 gr ince doğranmış biber
1 çay bardağı taze mantar
1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz


HAZIRLANIŞI

Pirinç, yumurta ve kaşar peynirini bir kase içinde kanştırın. Tabanı tereyağ ile yağlanmış pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 4 dakika pişirin. Diğer tarafta domates sosu, fesleğen yaprağı, sarmısak tozu ve mercan köşkü karıştırın. Bu karışımı pişen pirincin üzerine yayarak dökün. Parmesan peynirini serpin. 1 çay bardağı mozarella peyniri, biber ve mantarı kat kat pizzanın üzerine yerleştirin. En ütüne geriye kalan mozarella peyniri ile maydanozu serpin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin ve sonra servis yapın.

Her servis 322 kalori, 16 gr. Protein, 19 gr. Yağ, 21 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 104 miligram kolesterol ve 850 miligram sodyum içerir.

NuraN 22-01-2007 23:28

BIHTI

MALZEMELER

1 lt su
250 gr un
şeker
ceviz
250 gr yağ




HAZIRLANIŞI

1 litre su kaynatılır ve çok az tuz atılır. Kaynayan suya 250 gr un atılır, koyulaşana kadar arıştırılarak pişirilir.Tepsiye küçük lokmalar halinde dökülür. Üzerine şeker ve ceviz ekilir.
250 gr yağ kızdırıp üzerine dökülür.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:28

BILECECIK MANTıSı

MALZEMELER

1 baş soğan, rendelemiş
1/2 kg koyun kıyması
2 adet yumurta
1 kg un
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin.
Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:28

BOL KALORILI PRATIK MAKARNA

MALZEMELER

bir paket sevdiğiniz tür makarna
125 ml mis veya pınar hazır krema
iki dilim jambon
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
dereotu


HAZIRLANIŞI

Makarna suyuna kaynamadan zeytinyağı ve tuzunu atın. Makarnayı ala dante oluncuya kadar pişirin.
Hafifçe ıslak kalacak şekilde süzün.
Başka bir tarafta derince bir kap içine kremayı boşaltın ve ince şeritler halinde kesilmiş jambonlarla karıştırın.
Makarnayı çukur tabaklara servis yapın. Herkes istediği ölçüde alıp makarna ile karştırabilir.
Üstüne az miktarda dereotu koyarak servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:28

BOLONYES SOSLU SPAGETTI

MALZEMELER

6 kişi için
500 gr spagetti
250 gr sığır kıyması
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
1 diş ince kıyılmış sarımsak
az tuz
1 tutam karabiber
1 yaprak defne
2 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
bir avuç rende gravyer peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
az adaçayı



HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun. Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp 1.5-2 saat pişirin. İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir. Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin. Spagettiyi bol kaynar tuzlu suda 9 dakika haşlayıp süzün. Üzerine yapışmaması için biraz sıcak su dökün. Bir tencereye adaçayı ve tereyağını kızdırın, spagettiyi ekleyin. İki çatalla bir kere karıştırıp yanında ayrı olarak bolonyez kıyması ve peynir ile servis edin.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:28

BÖRECIK

MALZEMELER

2 adet yufka
½ paket taze kaşar
1 adet haşlanmış patates
Karabiber
Kızartmak için yağ


HAZIRLANIŞI

Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.

Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:29

BULGURLU - CEVIZLI BÖREK

MALZEMELER

3 yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
5-6 kaşık eritilmiş margarin
5-6 kaşık yoğurt


HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince doğrayın. kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-Margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
___

NuraN 22-01-2007 23:29

BULGURLU BÖREK

MALZEMELER

hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
nane


HAZIRLANIŞI

Önce iç malzemesini hazırlamalısınız. Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın. Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın. Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın.Hamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin. Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın. Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın. Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5-6 dakika dinlendirip servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:29

BURSA LOKUMU

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 adet patates
2 kaşık tahin
1/2 lt süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz


HAZIRLANIŞI

Bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sansı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın

NuraN 22-01-2007 23:30

CEVIZLI AY ÇÖREGI

MALZEMELER

4 Adet milföy hamuru
1 Su bardağı ceviz içi
2 Adet portakal kabuğu rendesi
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı süt
½ Su bardağı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI

Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin. Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin. Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin. Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:30

CEVIZLI TART

MALZEMELER

vanilya
margarin
krem şanti
3 adet yumurta
125 gr çikolata
1/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı ceviz
1 paket yulaflı bisküvi, ufalanmış
tuz


HAZIRLANIŞI

Bisküviler, iki çorba kaşığı şeker ve iki parmak erimiş yağı payreks bir kaba yerleştirip, kızgın fırında 7-8 dakika kızartıp, soğutun. Diğer malzemeyi karıştırıp, fırından çıkardığınız kabın üzerine dökülün ve tekrar fırına sürün. Otuz dakika pişirdikten sonra, üzerinde krem şanti ile servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:30

ÇABUK SPAGETTI

MALZEMELER

6 adet olgun domates
400 gr çubuk makarna
1 demet fesleğen
2 diş sarmısak
zeytiğnyağ
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencereye küp şeklinde doğradığınız domatesleri, zeytinyağı, sarımsakları, fesleğeni, tuz ve biberi kayup pişirin.
Diğer tarafta makarnaları, bol tuzlu suda 12 dakika kadar haşlayıp, süıün. Süzdüğünüz makarnaları servis tabağına koyun, üstüne de hazırladığınız domatesli sosu döküp servis yapın.
__________________

NuraN 22-01-2007 23:30

ÇEMENLI BÖREK

MALZEMELER

2 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Bir çay bardağı suyu sıvı yağ ile karıştırın. Yrısını yufkaların arasına kalanını da üzerine sürün. Ardından yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Tüm şeritleri ortalarından ikiye bölün. Bir kapta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini karıştırın. Hazırlanan bu harcı kesilen şerit parçalara bölün ve yufkaları muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin ve 200° ısılı fırında yeteri kadar pişirin.
__________________


Türkiye`de Saat: 09:45 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580