![]() |
HAVUÇLU PASTA MALZEMELER 1 kg havuç 1 paket bisküvi yeterli miktarda ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı hindistan cevizi. HAZIRLANIŞI Havuçlar temizlendikten sonra iri olarak rendelenir ve orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra içine şeker ilave edilir ve suyu çekilinceye kadar pişirilir. İçine kırılmış bisküvi ve ceviz içi ilave edilir. Serin bir ortamda soğutulur ve küçük parçalara bölünerek toplar haline getirilir. Üzerine hindistan cevizi koyularak buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servis yapılır |
HURMALı PAY MALZEMELER 125 gr. margarin 1 adet yumurta sarısı 1 çay fincanı esmer şeker Yarım çay fincanı dövülmüş ceviz 15-16 adet hurma 1 su bardağı un 125 gr. krem peynir 1-2 çorba kaşığı pudra şekeri HAZIRLANIŞI Hamur için eritip soğuttuğunuz margarin ile şekeri krema haline getirin. Yumurtayı ekleyip çırpın. Cevizi ve unu karıştırıp, elinizle yoğurun. Top haline getirip, streç filmle sarın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir kata üzerine çıkana kadar su koyup, bir taşım kaynatın. Hurmaları blendırdan geçirip, krema haline getirin. Krem peynir ile iyice karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsinizi alüminyum folyo ile döşeyin. Hamurun yarısını bu kaba alın. Üzerine hazırladığınız peynirli hurmalı karışımı aktarın. Diğer hamur parçasını da üzerine yayın. Sonra ısıtılmış fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpip, servis yapın. __________________ |
INCIRLI KEK MALZEMELER 65 gr tereyağ 2 su bardağı un 3 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tarçın 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 su bardağı doğranmış incir HAZIRLANIŞI İncir, ceviz, yağ ve tarçını, suyla bir taşım kaynatıp, soğutun. Üç adet yumurtayı şekerle çırpın, un ve kabartma tozu ilave edin. Bu karışımı, kaynatılıp soğutulmuş malzeıne ile karıştırın. Orta hararetli fırında pişirin. __________________ |
ISLAK KEK MALZEMELER 4 yumurta 2 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un kabatma tozu vanilya HAZIRLANIŞI Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir. __________________ |
KABAKLI KEK MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ 1.5 su bardağı şeker 4 yumurta 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 tane orta boy kabak (yeşil) 1 tatlı kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Kabaklar rendenin ince tarafıyla rendelenir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Tüm malzemeler karıştırılarak, yağlanmış kek kalıbına dökülür ve yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. __________________ |
KABAKLı KEK MALZEMELER MALZEMELER : 1.5 su bardağı şeker 2.5 su bardağı un 3 yumurta 1 çorba kaşığı tarçın 2 orta boy kızartma kabağı 1 paket kabartma tozu HAZIRLANIŞI Kabaklar iyice yıkanıp kabukları ile rendelenir. Tüm malzeme karıştırılıp pişince kesilerek üzerine pudra şekeri serpilir. __________________ |
KAHVALTı KEKI MALZEMELER 1/2 bardak Amerikan soya unu 1,5 bardak buğday unu 1 bardak şeker 1/2 bardak soya margarini 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı karbonat 1/4 çay kaşığı tuz 1/2 bardak ayran 1 bardak siyah kuru üzüm 3 adet yumurta HAZIRLANIŞI Şeker ve soya margarinini krema haline gelene dek çırpın. İçine yumurtaları tek tek ilave edip tekrar karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri içine atıp iyice harmanlayın. Hamur akıcı ve yumuşak bir hale geldiğinde tepsiye dizdiğiniz küçük kek kağıtlarının içine birer kaşık hamur akıtın. Önceden 190 °C ısıtmış olduğunuz fırına verin. İsteğe göre üstüne pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. __________________ |
KAKAOLU CEVIZLI KEK MALZEMELER 2 su bardağı şeker 4 su bardağı un 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta vanilya kabartma tozu kakao isteğe bağlı olarak ceviz. HAZIRLANIŞI Yumurta, şeker, sıvı yağ ve yoğurdu şekerler eriyinceye kadar çırpın. Diğer yanda unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin.Çırpılan karışıma ilave edin. Kabarcıklar çıkana kadar çırpın ve kakaoyu ekleyin . Sonra tepsiye alin, üzerine ceviz koyun fırına verin. |
KAKAOLU ISLAK KEK MALZEMELER 4 adet yumurta, 1 paket margarin 1 su bardağı yoğurt 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket pirinç unu 1 paket kakao 1 su bardağı şekerli ılık süt HAZIRLANIŞI Yumurta, yoğurt ve şeker birarada mikserle çırpılır. Buna eritmiş olduğunuz margarini ilave ederek bir süre daha karıştırın. Daha sonra pirinç unu ve kabartma tozunu da katarak karıştırın, daha sonra 1 paket kakaoyuda ilave ederek 20 dk. karıştırın. Karıştırma bitince önceden yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 180 dereceli fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Keki tabağa aldıktan sonra üzerine şekerli ılık süt dökülür. İsteğe göre üzerini kakao veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. __________________ |
KAKAOLU KEK MALZEMELER MALZEMELER : 4 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1/2 bardak sıvı yağ 3/4 bardak süt 2,5 bardak un 1 palet vanilya 1/2 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı kakao HAZIRLANIŞI Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, yağ, vanilya, kabartma tozu, un ilave edilir. Kek hamurunun yarısını kalıba dökün, diğer yarısına kakao ilave edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. __________________ |
KAKAOLU KEK MALZEMELER 1 su bardağından bira fazla toz şeker 1 paket margarin (veya tereyağ) 1 çorbakaşığı kakao 4 su bardağı un 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı maya süt tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Oda sıcaklığında çözülmüş tereyağını (veya margarini) ufak ufak doğrayıp bir kaba koyun. Mikser ile birkaç dakika kaırıştırın. Tozşekeri ve yumurtaları katıp, karışım beyaz bir köpük haline geleinceye dek karıştırmaya devam edin. Unu, bir paket mayayı, bir tutam tuzu ve gerekirse biraz sütü ilave edin. Karışımı, krema halini alana dek karıstırın. Karışımı ikiye ayırın ve birine kakaoyu karıştırın. Kek kalıbını önce yağlayıp, una bulayın. Yağlı, yumurtalı, şekerli karışımı, kalıbın dibine yayın. Kakaolu karışımdan bir kat döktükten sonra malzemeler tükenene dek sırayla bu katları tamamlayın. Bir spatülayla yardımıyla üstünü düzeltin ve önceden ısıttığınız 180 derecelık fırında 40 dakika kadar pişirin. Turtayı soğuttuktan sonra servis tabağına koyup servis yapın. __________________ |
KAKAOLU KEK -I MALZEMELER 5 kaşık kakao 4 adet yumurta 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 2 su bardağı şeker 1 büyük paket margarin 1 çay fincanı kabartma tozu HAZIRLANIŞI Margarin, şeker, kakao ve sütü karıştırıp, bir taşım kaynatın. Bu karışımdan bir çay bardağı alıp, bir kenara ayırın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırın ve 2 su bardağı un ilave edin. Yumurtaların aklarını kar haline getirip,hamura katın. Bunu, yağladığınız bir kalıba döküp, hafif ateşte altmış dakika pişirin. Ilıkken, üzerine önceden ayırdığınız bir çay bardağı kakaolu kanşımı gezdirin. Soğuduğunda servis yapın. __________________ |
KAKAOLU KEK- II MALZEMELER 1 su bardağı mısır nişastası 2 yemek kaşığı nescafe 4 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı şeker 250 gr margarin 1 su bardağı un 1 paket vanilya 5 adet yumurta HAZIRLANIŞI Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı eritip, karıştırın ve tekrar biraz daha çırpın. Diğer malzemeyi de katın, kek kalıbına döküp, pişirin. Piştikten sonra, kek ılıkken üzerine iki su bardağı soğuk süt dökün. __________________ |
KAKAOLU KEK -III MALZEMELER 3 adet yumurta 250 gr margarin 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 su baradağı süt 1 bardak toz şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu HAZIRLANIŞI Kek kalıbını margarinle yağlayın, kalan margarini bir kapta eritin. Derin bir mikser kabına, şeker, kakao, erimiş margarin ve bir bardak ılık süt ilave edip, mikserle karıştırın. Bu karışımdan bir bardak alıp, bir kenara ayırın. Kalan kanşıma iki bardak un, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve 3 adet yumurta ilave edin. Mikserle iyice çırptıktan sonra kalıba boşaltın. Orta hararette ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınızda, önceden ayırdığınız bir bardak karışımı kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis yapın. __________________ |
KAYıSıLı PASTA MALZEMELER 125 gr margarin 150 gr kuru ceviz 15 çorba kaşığı un 2 adet yumurta sarısı yarım paket kuru kayısı bir tutam tuz HAZIRLANIŞI Un, yumurta, margarin ve tuzu karıştırıp, hamur yapın. Kızgın fırında, yağladığınız bir tart kalıbında pişirin. Diğer yanda kuru kayısıyı şerit şerit kesin, çekilmiş kuru cevizle karıştırın, pişmiş tartın içine koyup, servis yapın. __________________ |
KAYNARSULU KEK MALZEMELER MAZLEMESİ : 6 yumurta 2 su bardağı şeker 3 su bardağı un 1 su bardağı kaynar su 1/2 su bardağı margarin 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya HAZIRLANIŞI Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra yağ ve suyu ilave edin, dövülmüş ceviz içini malzeme içine karıştırın. En son un, vanilya ve kabartma tozunu koyup, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 derecelik fırında pişirin.(pişme süresi; 35 dakika)(yumurtalar oda sıcaklığında ve un mutlaka ince elekte elenmelidir, daha iyi sonuç olabilmeniz |
KEDI DILI PASTA MALZEMELER 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı margarin 1 paket Krem şanti 250-300 gr kedi dili. HAZIRLANIŞI Süt, kakao, nişasta, şeker, margarin hepsini karıştırın, ocağın üstünde muhallebi kıvamında pişirin. Kedi dilinin üstüne krem şanti sürün, diğer kedi dilinin düz olan kısmını üstüne kapatın. Muhallebi bitene kadar aynı işlemi her kedi dili için tekrarlayın.Düz bir tepsiye yan yana dizin. Üzerine yapılan muhallebiyi dökün. Dolap da dinlendirin ve servis yapın. __________________ |
KESTANELI PASTA MALZEMELER 1 kg kestane 6 adet yumurta 1 paket krem şanti 125 gr sana 150 gr bitter çikolata HAZIRLANIŞI Kestaneyi haşlayıp, ayıklayın. Daha sonra robottan geçirin. 6 yumurtanın sarılarını ve şekeri kestanelere ilave edip mixerden geçirin. Yumurta aklarını kar haline getirdikten sonra, bu karışıma ilave edin. Yandan açılan kelepçeli kalıba koyup fırında 150 derecede yarım saat pişirin. Çikolatayı ve margarini benmari usulü eritin. Soğuyan kestaneyi ikiye kesin. Arasına çikolata sosunu sürün. En üstüne de krem şantiyi sürün. |
KOLAY FONDON MALZEMELER 250 gr tatlı bisküvi 250 gr margarin 1 su bardağı sıvı yağ 3 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı dövülmüş fıstık 7-8 yemek kaşığı hindistan cevizi HAZIRLANIŞI Yağ ile şekeri karıştırın. Krema haline getirin. İçine dövülmüş bisküvi, fıstık, kakao konularak yoğurun. Hamurdan küçük toplar yapıp hındıstan cevizine batırın, buzdolabında bekletin. |
KOLAY KEK MALZEMELER 1 adet yumurta 2 paket vanilya aldığı kadar un 3 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı badem içi 4 çorba kaşığı toz şeker 1 paket (küçük) margarin 1 adet limon, kabuğunun rendesi HAZIRLANIŞI Yumurtaları kırıp, bir kalıba boşaltın, şeker ilave edip, köpürene dek çırpın. Yoğurt katıp, karıştırın. Diğer bir kaba bir miktar un, vanilya, kabartma tozu ve çekilmiş badem koyup karıştırın ve diğer kanşıma katın. Kalan malzemeyi de ekleyip karıştırdıktan sonra, kek kalıbını iyice yağlayın ve hamur kalıbına döküp orta hararetli fırında, 45-50 dakika kadar pişirin. __________________ |
KREM PEYNIRLI RULO KEK MALZEMELER Kek icin : 3 yumurta 2 corba kaşığı sıvı yağ 1/2 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı vanilya 3 tatlı kaşığı kakao Krema icin : 1 paket (1/2 kg) tuzsuz krem peynir 1 bardak pudra şekeri 50 gr. tereyağ 1 tatlı kaşığı vanilya 1/2 bardak hindistan cevizi HAZIRLANIŞI Yumurtaları ve şekeri mikserde iyice çırpın, unu, sıvı yağı ve kakaoyu ekleyin. En sonunda kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Fırınınızı önceden 350 dereceye ayarlayın. Büyükçe bir tepsiye alüminyum folyo yayın ve folyoyu sıvı yağla yağlayın. Ve akıcı olan kek hamurunu tepsiye dökün, 10-13 dakika pisirin. Bir paket tuzsuz krem peyniri, 50 gram tereyağı, bir tatlı kaşığı vanilyayı ve bir bardak pudra sekerini mikserle ayrı bir kapta karıştırın. Ve en son hindistan cevizini ekleyin. Keki folyo lle birlikte tepsiden çıkarın. Ve soğumasını bekleyin. Kek soğuduktan sonra bu kremayı kekin içine yayın ve keki rulo şeklinde sarın üzerine pudra sekeri ilave edin. __________________ |
KREM ŞANTILI KEK MALZEMELER 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1/2 su bardağı süt 1/2 sıvı yağ 1 paket kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya HAZIRLANIŞI Kek karışımını büyük boy borcama dökerek 175 derecede pişirin. Kreması için 2 fincan un, 2 fincan şeker 1/2 su bardağı süt pişirin. 1 su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi karıştırın. Soğuyan krema ile iyice çırpılarak sıcak kekin üzerine dökün. Servis yapılırken üzerine sıcak çikolata sosu dökün. __________________ |
KÜRDANLı TOP MALZEMELER 3 paket pötübör bisküvi 1 yumurta 1/2 paket margarin 3 yemek kaşığı kakao 1 avuç ceviz (fındık da olabilir) 1 çay bardağı süt 1,5 çay bardağı şeker HAZIRLANIŞI Bisküvileri bir kapta ezin.Diğer yandan yağı bir tavada eritin. Daha sonra diğer malzemeleri (yağ dahil)sırayla bisküvinin üzerine döküp, güzelce yoğurun. Bisküvi, malzemelerle iyice özleştikten sonra kulak memesi kıvamına gelmiş hamurdan küçük parçalar koparın ve ceviz büyüklüğünde elinizde yuvarlayın. Hazırlamış olduğunuz topları hindistan cevizine güzelce bulayıp üzerine kürdanları dikin. Toplarınız servise hazırdır. |
LEMONTAIN MALZEMELER 3 adet yumurta 250 gr margarin 2 bardak sade kek un 1 bardak şeker sosu için; 1,5 su bardağı süt 1 bardak pudra şekeri 4 çorba kaşığı kakao 150 gr hindistan cevizi HAZIRLANIŞI Margarini eritip yumurta, şeker ve unu karıştırarak bir kek hamuru yapın ve pişirin. Pudra şekeri, süt ve kakaoyu karıştırıp bir sos yapın. Pişen keki kare parçalara kesip, sosa teker teker batırın. Hindistan cevizine bulayın. Küp şeklinde servise hazır kekleri afiyetle yiyin. __________________ |
LIMONLU BAVARUAZ MALZEMELER 3 adet jelatin 3 yumurta 2 limonun suyu ve 2 limon kabuğunun rendesi 1 paket (250 gram) krem şanti 1 çay bardağı tozşeker HAZIRLANIŞI Jelatinler bir çay bardağı ılık suda 15 dakika kadar bekletilir. Diğer taraftan yumurta ve şeker 10-15 dakika kadar mikserde çırpılır. Limonun suyu, rendesi erimiş jelatin ve krem şanti eklenip 1-2 dakika daha mikserde çırpılır ve derince bir kaseye konulup buzdolabında soğutulur ve soğuk olarak servis yapılır. __________________ |
LIMONLU KEK MALZEMELER 4 adet yumurta 1 limonun suyu 125 gr margarin 2 su bardağı un 1/2 limonun rendesi 1.5 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya HAZIRLANIŞI Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın, erimiş margarini ilave edip biraz daha çırpın. Sonra diğer malzemeleri de katıp, yağladığınız kek kalıbına dökün ve orta hararette pişirin. __________________ |
LIMONLU KOLAY KEK MALZEMELER 3 adet yumurta 1.5 nescafe fincanı toz şeker 1/2 paket margarin 3 nescafe fincanı un 1 paket vanilya 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi üzeri için pudra şekeri HAZIRLANIŞI Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri karıştırın ve önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. |
LOR PEYNIRLI PASTA MALZEMELER İki paket eti kakaolu bisküvi 250 gr tuzsuz lor peyniri 1 su bardağı süt 2 bardak toz şeker 1 yumurta 150 gr margarin HAZIRLANIŞI Bisküvilerin yarısını sütle ıslatıp yağlı kağıt üzerine üç sıra halinde dizin. Loru, yumurtayı, şekeri ve eritilmiş margarini mikser yardımı ile karıştırıp krema yapın. Elde ettiğiniz kremayi bisküvilerin üzerine dökün. Bir sıra biküviyi aynı şekilde üzerine dizin ve ikinci sıradaki bisküvilerin üzerine tüm malzemeyi yayın. Dilerseniz içine meyvalar da koyabilirsiniz. Kenarda kalan bisküvileri kaldırarak bir üçgen haline getirin ve buzlukta dondurun. Hiç kimse içindekinin lor oldugunu anlamayacaktır |
LORLU KEK MALZEMELER 100 margarin 1 adet yumurta 200 gr tatlı bisküvi 1 adet limonun rendesi 2 su bardağı lor peyniri 3 yemek kaşığı kaymak 2 çay kaşığı vanilya pudra şekeri reçel HAZIRLANIŞI Bisküvileri çukurca bir kapta, tahta kaşıkla ezin. 100 gr margarini eritin ve bir yumurtanın sarısı ile köpük haline gelinceye dek çırpın. Ezilmiş bisküvileri iyice yedirerek ilave edin. Karışımı 23-25 cm çapında bir kek kalıbına boşaltılıp üstünü düzeltin. Lor peyniri, vanilya, pudra şekeri ve limon suyu ve rendesini iyice karıştırın. Diğer bir kapta kaymağı çırpın, yumuşatıp, peynire ilave edin. Hepsini krem haline gelinceye dek çırpın. Kanşımı, hazırladığınız bisküvi ezmesinin üzerine yayın. Buzlukta 60 dakika kadar dondurun. Servis yapmadan önce, üzerine vişne, çilek, ahududu reçellerinden dökebilirsiniz. __________________ |
MALTA KÖŞKÜ MALZEMELER 10 kişilik 10 adet Malta Eriği 1 kg süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı tozşeker 6 adet kakaolu bisküvi 100 gr margarin vanilya sosu için: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1.5 çorba kaşığı mısır nişastası 1.5 çorba kaşığı kakao HAZIRLANIŞI Erikleri cam kaseye yerleştirin. Başka bir kapta da irmik, süt, vanilya, margarin ve şekeri kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra bu karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin. Sos malzemesi için suyla nişastayı eritin. Kakao ve süt ekleyin, koyulaşıncaya __________________ |
MEYVELI KEK MALZEMELER 125 gr toz seker 125 gr margarin 3 yumurta 150 gr un 1 cay kasigi kabartma tozu 1 cay bardagi kuru uzum 1 cay fincani ceviz 1 tatli kasigi tarcin 1 tatli kasigi karanfil 1 tatli kasigi yeni bahar 1 tatli kasigi hindistan cevizi rendesi 2 rendelenmis havuc dilediginiz kadar meyva sekerlemesi HAZIRLANIŞI Sekeri ve margarini bir kap icinde mikserle kremamsi bir gorunus elde edene kadar karistirin, ardindan yumurtalari ekleyin, unu 2 defa eleyin tum baharatlari, cevizi, sekerlemelri, havuc rendesini ekleyin ve karistirin, kabartma tozunu ekleyin, didortgen derin bir kalibi yaglayin ve unlayin, ve kaliba kek hamurunu dokun, onceden isitilmis 165 derecelik firinda 35 dakika pisirin, ve pistikten 15 dakika sonra bir aliminyum folya yardimiyla sarin, bu sekilde 30 dakika bekledikten sonra buz dolabinda 3 saat bekletin ve servis yapin __________________ |
MEYVELI KEK MALZEMELER 4 adet yumurta 1.5 su bardağı un 1 su bardağı şeker 200 gr margarin, eritilmiş 3 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı vanilya 1 tutam tuz HAZIRLANIŞI Şeker, tuz ve eritilmiş margarini çırpın, yumurta ilave edip, un ve diğer malzemeleri katın. Üzerine limon ya da portakal kabuğu rendeleyin, bir kahve fincanı kuru üzüm, portakal ve incir şekerlemesi koyup, biraz ceviz rendesi serpin. 15 dakika harlı, daha sonra 40 dakika normal ateşte pişirip, fırından alın. Üzerine hafif toz şeker serpip, servis yapın. __________________ |
MINI PASTA MALZEMELER 6 su bardağı un 1/2 margarin 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 2 yumurta Hindistan cevizi HAZIRLANIŞI 5 su bardağı un ile margarin karıştırılır. Sıvı yağ ile beraber 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı, şeker, yoğurt, kabatma tozu ilave edilir. Sonra geriye kalan un ilave edilerek yuvarlak, biraz basık şekil verilir. Önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırılır, tepsiye dizilir firıına verilir. Hindistan cevizleri yanık yanık olana kadar pişirilirilik servis yapılır. __________________ |
MıSıR UNLU KEK MALZEMELER 3 Yumurta 1.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 3 su bardağı mısır unu (elenmiş) 1 paket kabartma tozu kuru üzüm HAZIRLANIŞI Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Sırasıyla yağ, süt, mısır unu ve kabartma tozu katın, karıştırın. Üzümleri ayıklayıp unlandıktan sonra hamura ilave edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve toz şeker serpilmiş kek kalıbına bosaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. __________________ |
MUZLU CEVIZLI TOP KEK MALZEMELER 1-1/2 su bardağı un 1 su bardağı Amerikan Pirinç Kepeği 1/2 su bardağı şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 3 büyük püre haline getirilmiş muz 3 yumurtanın akı az çırpılmış 3 yemek kaşığı bitkisel yağ 1 çay kaşığı vanilya özü 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi HAZIRLANIŞI Un, pirinç kepeği, şeker, kabartma tozu ve tuzu büyük derin bir kaseye koyun. Muz, yumurta akı, yağ ve vanilya özünü ilave edin ve kuru maddeler ıslanıncaya kadar karıştırın. Ceviz içini ilave edin ve bu karışımı yoğurduktan sonra yuvarlak toplar yapın. 220 derecedeki fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tepsiden çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve sonra servis yapın. 12 adet top kek Her servis 188 kalori, 4 gr. Protein, 7 gr. Yağ, 31 gr. Karbonhidrat, 3 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 132 miligram sodyum içerir. |
bu kadar tarifler güzel de bunların kaçını yapabiliyorsun ? :) |
MUZLU PASTA MALZEMELER 1 litre süt 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket petibör bisküvi 2 adet muz 4/3 margarin HAZIRLANIŞI Süt, şeker ve un bir tencereye konur, sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. İçerisine vanilya atılır ve tekrar karıştırılır. Ocaktan alınır biraz ılık olunca içine margarin konulur ve mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bir kat bisküvi ve bir kat krema koyulur ve üzerine de halka halka doğranmış muzlar konur. Bu şekilde dizmeye malzemeler bitene kadar devam edilir. Soğuduktan sonra servis yapılır. |
MUZLU PAY MALZEMELER 125 gr margarin 125 gr un bir tutam tuz 1 yumurta 5 corba kasigi toz seker 1 paket muzlu puding 5 yumurta beyazi yarim su bardagi pudra sekeri HAZIRLANIŞI Unu ve tuzu birlikte eleyip ortasini acin ve margarini kucuk kucuk dograyip ilave edin ve yogurun, buna sekeri ve yumurtayi ekleyin ve puruzsuz bir hamur olana dek yogurun.Pudingi uzerinde yazilan sekilde hazirlayin, bu arada yumurta beyazlarini isiya dayanikli bir kabin icine dokun ve sicak su dolu baska bir kabin icine oturtun, mikserle hizlica cirpin ve azar azar pudra sekerini ekleyin, bu sekilde 4-5 dakika cirpin, daha sonra sicak sudan cikarin ve 15 dakika mikserle cirpin, kati ve kar gibi gorunen bir krema elde edeceksiniz. Hamuru bir pay kalibina yerlestirin, kenarlarini kivirn ve catalla, bir kac yerinden delin, ve onceden isitilmis firinda 15 dakika pisirin (Kizarmamasi gerekiyor) pisen ve soguyan payin ustune hazirladiginiz, pudingi dokun ve guzelce yayin, onun ustunede buzdalbinda soguttugunuz, kremayi dokun, soguk olarak servis yapin __________________ |
MUZLU YALANCı TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELER 1 kg süt 2 adet muz 1,5 bardak toz şeker 2 fincan un 1 vanilya 1 paket kakaolu piknik bisküvi HAZIRLANIŞI Sütü derin bir tencereye boşaltın, içine unu, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Karışımı ağır ateşte karıştırarak pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp, mikser ile iyice çırpın. Daha sonra herhangi bir tepsiye bisküvileri dizin. Dizdiğiniz bisküvilerin üstüne muhallebiyi boşaltın. Soğuduktan sonra kareler halinde kesin. Muzları salatalıkları böler gibi ince inci bölün. Böldüğünüz muzları karelerin köşesine koyup spatula ile kapatın |
NAZLı PASTACıKLAR MALZEMELER 1 paket milföy hamuru (6 adet) 1 paket krem şanti 1/2 çay bardağı süt 2 orta boy muz 100 gr pudra şekeri HAZIRLANIŞI Milföy hamurları iki eşit parçaya bölünerek 180 °C fırında renkleri kızarmayacak şekilde pişirilir. (Yani yaklaşık 5 dakika) Diğer tarafta muzlar yuvarlak yuvarlak dilimlenir. 1 paket krem şanti ile süt mikserde oldukça koyu kıvama getirilir. Hamurlar fırından alınır birkaç dakika soğumaya bırakıldıktan sonra her bir adet hamur, aralarından (katmerlerinden) ayrılır. Pudre şekerine bulanır. Aralarına önce krem şanti sürülür ev 3 adet muz dilimi dizilerek diğer katı kapatılır. Üzerlerine tekrar pudra şekeri gezdirilir, servis tabağına dizilir. |
Türkiye`de Saat: 05:09 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2