![]() |
ÖZGE PASTASı MALZEMELER l kutu krem şanti 4 paket kakaolu piknik bisküvi l paket vanilya l su bardağı doğranmış kuru kayısı l su bardağı kuru üzüm l su bardağı küçük kırılmış ceviz 2 su bardağı süt Sosu için : 1 paket kakao 2 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su (bütün hepsi bir tavada karıştırılıp pişirilecek.) HAZIRLANIŞI Bisküvilerin hepsi küçük küçük kırılır üzerine l bardak soğuk süt dökülür iyice karıştırılır, daha sonra üzerine kayısı, üzüm, ceviz ve vanilya ilave edilir ayrı bir kapta krem şanti l bardak süt ile hazırlanır. Hazırlanan krem şanti bisküvilerin içine ilave edilir iyice karıştırılıp dikdörtgen bir borcama dökülür üzerini düzeltip buzdolabına konulur pasta buzdolabında l saat kadar bekletilip sosu ılık iken üzerine dökülür istenirse hindistan cevizi ile süslenir.Buzdolabında l gece bekletilip servis yapılır. __________________ |
PAN KEK MALZEMELER 2 su bardağı un 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 4 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş 1 tutam tuz HAZIRLANIŞI Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışından yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım fiske fiske kabarmaya başladığında, altüst edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pan keki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pan keki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürüp rulo haline getirin. Pan kekleri birer birer pişirip hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın. __________________ |
PANCAKE MALZEMELER 2,5 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 yumurta 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı şeker 1 paket paking powder tuz HAZIRLANIŞI Un, tuz, yumurta ve sütü robotta karıştırın. Yağı ve şekeri ilave edip tekrar karıştırın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Tavaya çok az yağ döküp bir kepçe hamurdan alıp tavaya dökün ve yayın arkalı önlü bastırarak kızartın. Marmelatla ve reçelle birlikte yemenizi tavsiye ederim. __________________ |
PAPAZ EKMEĞI MALZEMELER 250 gr. şeker 6 yumurta 250 gr. un 1 paket kabartma tozu 1 fincan (küçük) süt 250 gr. ceviz 250 gr. Üzüm HAZIRLANIŞI Yumurta ve şekeri çok iyi çırpın ardından sırasıyla diğer malzemeler ekleyin ve 170 C sıcak fırında pişirin. __________________ |
PATATESLI KEK MALZEMELER 250 gr patates 2 su bardağı un 3 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin) 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1.5 su bardağı irmik 1 paket maya 1 su bardağı toışeker 1 çaykaşığı toz tarçın 2 yumurta Hint cevizi (müskat) 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Patatesleri yıkayın, haşlayıp soyun. Ezerek süzgeçten geçirin ve püre haline getirip bir kaba koyun. Elediğiniz unu, kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz tereyağı (veya margarini), irmiği, tozşekeri, mayayı,tarçını ve hint cevizini ilave edin. Çırpılmış yumurta sarılarını, dövülmüş cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin. Yağlanmış fırın tepsisine düzgün şekilde bu hamuru yayın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklava şeklinde kesip ılınmaya bırakın. __________________ |
PEYNIR SUFLE MALZEMELER 1 adet bayat tost ekmeği 250 gr gravyer 2 yemek kaşığı margarin 750 gr süt 4 yumurtanın sarısı Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Ekmeğin kabukları kesilir ve her iki tarafına yağ sürülür ve hafifçe yağlanmış bir payreks kaba dizilir. Ekmeklerin üzerine rendelenen peynirin yarısı serpilir ve sütle çırpılmış yumurta sarıları üzerine gezdirilir. Tekrar tost ekmeği döşenir, aynı işlem tekrarlanır. En üste rendelenmiş peynir konularak 170 derece fırında 50 dakika pişirilir. Not: 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilirse daha başarılı bir sonuç elde edilir. __________________ |
PIRINÇLI KEK MALZEMELER 4 adet Amerikan Pirinçli kek 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi 1 adet ince dilimlenmiş muz HAZIRLANIŞI Pirinçli keklerin üzerine fistık ezmesi ile muzları koyun. Değişiklikler: Pirinçli kekin üzerine eritme peyniri, mandalina veya portakal dilimleri, 1 dilim kivi, 100 gr. çilek koyabilirsiniz. Her servis 158 kalori, 6 gr. Protein, 8 gr. Yağ, 17 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 80 miligram sodyum içerir. |
PIRINÇLI KEK MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 4 su bardağı un Yarım çay bardağı soya yağı 1 su bardağı şeker 2 adet yumurta 2 adet yumurta sansı 1 çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 2 çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Önce bir tencerede pirinci 5 dakika kadar diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Pirincin suyunu süzüp derin bir kabın içerisine alın. Şeker ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. İçine soya yağı, süt, un,kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve tarçın ekleyerek katı bir hamur halini alıncaya kadar karıştırın. Karışımı hafif yağlanmış bir kek kalıbı ya da fırın kabına alın. 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. |
PIRINÇLI PASTA MALZEMELER 1 bardak hafif haşlanmış Amerikan Pirinci 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 100 gr çilek 2 adet pandispanya hamuru 1 paket krem şanti 1 paket çikolata rendesi (süslemek için) HAZIRLANIŞI Bir kabın içinde 1 bardak süt ve 1 paket krem şantiyi koyu kıvama gelinceye kadar çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Pandispanya hamurunun 1 parçasını servis tabağına alıp soğutulmuş krem şantiyi üzerine yaydırın. Yarım bardak haşlanmış pirinci de kremanın üzerine yaydırın. Üzerine hamurun ikinci parçasını yerleştirip kalan kremanın yarısını da üzerine yaydırın. Pastanın üzerini kalan pirinç ve çilek parçalarıyla süsleyin. İsteğe göre pastanın üzerini çikolata rendesiyle de süsleyebilirsiniz. __________________ |
PIRINÇLI VE BALLı KEK MALZEMELER 1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 2 su bardağı un 1 şeker kaşığı hamur kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz 2/3 su bardağı süt 1/2 su bardağı bal 1/3 su bardağı eritilmiş margarin 1 adet yumurta (çırpılmış) HAZIRLANIŞI Fırın ısısını 400 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın ve kağıt yerleştirin. Bir kabın içinde, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta, süt, bal, pirinç ve margarini iyice çırpın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince kalıba alıp yaydırın. 15-20 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Bıçak ile etrafını açıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz. (6 kişilik) Her servis 202 kalori, 4 gr protein, 6 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 1 gr doğal lif, 34 miligram kolesterol ve 239 miligram sodyum içerir. |
Portakallı Ballı Kek Malzemeler 350 Gr Un 1 Tatli KaŞiĞi Kabartma Tozu 1 Çay KaŞiĞi Toz Karanfİl 75 Gr TereyaĞ 3 Yumurta 2 Portakal 2 Su BardaĞi Bal ÜstÜ İÇİn 1 Çorba KaŞiĞi Portakal Suyu 1/2 Çay BardaĞi Bal HazirlaniŞi Portakalin KabuĞunu Rendeleyİp Suyunu Sikin. Un, Kabartma Tozu, Karanfİlİ KariŞtirin. TereyaĞi, Yumurta, 4 Çorba KaŞiĞi Portakal Suyu Ve 1 Çorba KaŞiĞi Portakal KabuĞunu KariŞtirin. Una İlave Edİp İyİce Çirpin. HazirladiĞiniz KariŞima Bali Ekleyİp KariŞtirin. Yuvarlak Bİr Kek Kalibinin Dİbİnİ YaĞladiktan Sonra Portakal Dİlİmlerİyle Kaplayin. Kek Hamurunu Kaliba BoŞaltin. 160 Derece IsitilmiŞ Firinda 1 Saat PİŞİrİn. 5 Dk.soĞumaya Birakin. Kekİ Servİs TabaĞina Ters Çevİrerek Çikarin. Portakal Suyu İle Bali KariŞtirin. HazirladiĞiniz KariŞimi FirÖayla Ilik Kekİn Üzerİne SÜrÜn. Kalanini Kekİn Üzerİne DÖkerek Emmesİnİ SaĞlayin. Portakalli Balli Kekİ SoĞuk Olarak Servİs Yapin. __________________ |
PORTAKALLı KEK MALZEMELER 250 gr un 100 gr süt 250 gr şeker 3 adet yumurta 200 gr margarin 1 portakalın suyu 1 paket kabartma tozu 1 portakalın kabuğun rendesi HAZIRLANIŞI Şeker ve yağı iyice karıştırın, yumurtaları birer birer ilave edin. Sırasıyla, önce un ve kabartma tozu, ardından portakal suyu, süt veportakal kabuklarını da karıştırın. Bunları yağladığınız bir tepsiye boşaltın ve normal ateşte 55-60 dakika pişirin. __________________ |
PORTAKALLI PASTA MALZEMELER 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 2 adet portakal 1 çay fincanı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları katılaşana kadar çırpın. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip iyice karıştırın Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. NOT: Hamurun kalıba yapışmaması içn, kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin. __________________ |
PRATIK PROFITEROL MALZEMELER 1 büyük örgü paskalya çöreği 1 şişe süt 3 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1,5 paket kakao 1 yemek kaşığı margarin Dövülmüş ceviz HAZIRLANIŞI Tencerede, süt, şeker, kakao ve un karıştırılır. Ocakta fokurdayıncaya dek pişirilir. İçine margarin katılarak çırpılır ve ılınınca yumurta sarısını eklenir ve yeniden çırpılır. Borcama, paskalya çöreklerini küçük parçalar halinde doğranıp, ceviz içinin bir kısmı serpilir. Hazırlanılan puding dökülür ve karıştırılır. Ceviz içi serpilip, buzdolabında bekletilir. (Hazır puding ile de yapılabilir.) |
PUDINGLI PASTA MALZEMELER 3 petibör büskivi 1 piyale puding 1 şişe süt isteye göre hindistan cevizi yada ceviz HAZIRLANIŞI İlk başta pudingi hazırlamak için 1 şişe sütü tencereye boşaltın ve pişene kadar karıştırın sonra bisküvileri cam kare bir kaba dizin sonra pudingin yarısını boşaltın sonra yine dizin sonra yine boşaltın ve hazır... __________________ |
RENATA TURTASı MALZEMELER 100 gr meyve şekerlemesi 100 gr sütlü çikolata 800 gr vanilyalı dondurma 1 çorbakaşığı antep fıstığı 3 bardak krem şanti 1 fincan süt yeterli miktarda bisküvi 3 kadeh likör HAZIRLANIŞI Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın. 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır. Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin. Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın. Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin. Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün. En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 6 saat kadar bekletin. Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin. Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir. __________________ |
RO-KOKO MALZEMELER MALZEMESI : 1 paket krem şanti 2 paket kakao 1 adet yumurta 1 avuç içi kadar fındık 3 su bardağı süt veya su HAZIRLANIŞI Krem şanti üç su bardağı süt veya su ile çırpılır ve katılaşması için buzdolabına konulur. Daha sonra iki paket bisküvi küçük parçalar halinde derince bir kaba kırılır. Dolaptaki krem şanti yumurta ile biraz daha çırpılır ve kırık bisküvilerin içine fındıkla beraber ilave edilir. Harmanlaşıncaya kadar yavaşça karıştırılır ve arzu edilen kaba boşaltılarak buzdolabına konulur. __________________ |
RULO PASTA MALZEMELER 5 yumurta 8 çorba kaşığı un 8 çorba kaşığı şeker 1 kabartma tozu 1 paket puding (istediğinizden, tavsiyem muzlu) HAZIRLANIŞI Şekerle yumurta çırpın, puding hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 170 derecede, 25 dakika pişirin. Pudingi hazırlayıp pasta hamurunun üstüne döküp, rulo haline getirin. __________________ |
SAKıZLı PASTA MALZEMELER ½ paket margarin 1 su bardağı un 1 litre süt 1 adet damla sakızı 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket kakaolu bisküvi 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz HAZIRLANIŞI Margarini eritin, sürekli karıştırarak unu ekleyin. Pembeleşen una sütü azar azar ve karıştırarak ilave edin. Süt kaynamaya başladığında dövülmüş damla sakızını , şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın, yüksek devirli mikserle 5 dakika karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum folyoyu döşeyin. Üzerine un halindeki bisküviyi yayın ve onun da üzerine muhallebi ve ardından dövülçüş ceviz yada fındığı yayın. Soğuması için serin bir yerde bekletin. Soğuyunca rulo haline getirin. Fındık ve cevizle süsleyin Düzgün kesilmesi için buzlukta 20 dakika bekletin. __________________ |
SEVTAP PASTASI MALZEMELER 2yumurta 250gr margarin 500gr nişasta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı toz şeker 2 kaşık un HAZIRLANIŞI Yumurta ve şeker erimiş yağ ile çırpılır.Sonra diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve yuvarlatılarak yağlanmamış tepsiye dizilr.Beyazken fırından çıkarılır. __________________ |
SÜTLÜ KEK MALZEMELER 4 yumurta 1 bardak sıvı yağ 1 bardak margarin 1 bardak süt 4,5 bardak un 1 paket kabartma tozu 3 bardak toz şeker 1 kaşık kakao HAZIRLANIŞI Yumurta ile toz şekeri mikserleyin.İçine sütü ve yağları ilave edin. Sonra unu ilave edinve en son kabartma tozunu ilave edin. Üstüne limon sıkın, kabına bosaltıp 45 dakika pişirin. İsteyen ceviz ve üzümde ilave edebilir. __________________ |
ŞARLOT PASTA MALZEMELER 1 kg kedi dili(Pastaneden alınacak) 1 paket krem şanti süt (krem şanti için) 1 su bardağı şekerli süt (kedi dilini ıslatmak için) 1/2 kg muz HAZIRLANIŞI Büyük kase borcama kedi dillerini dizin. Şekerli sütle kedi dillerinini uç kısımlarını ıslatın. Sütle karıştırdığınız krem şantiyi sürün ve tekrar süte batırıp ıslattığınız kedi dillerini dizin. Krem şanti sürüp muzları dizin. Borcam dolana kadar bu şekilde dizin ve buzlukta 1 saat bekletin. Çıkarttıktan sonra borcamı ters çevirin üzerine krem şanti ve muzla süsleyin. İçine değişik meyveler koyarak da yapabilirsiniz. |
TAHINLI KEK MALZEMELER 2 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı tahin HAZIRLANIŞI Yumurtalar ile şekeri iyice beyazlaşana kadar mikserle cırpın. Yoğurdu, sıvıyağı ve yarım su bardağı tahini de ekleyıp çırpmaya devam edin. En son kabartma tozu ile unu eleyerek çırpma kabına ekleyip cok az çırpıp yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıba döküp 175°C ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kekin üstüne yarım su bardağı tahini iyice dağıtın. Tahinin üstüne hiç boşluk kalmayacak şekilde toz şeker serpip soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın. __________________ |
TAHINLI KEK MALZEMELER 125 gr margarin 2 yumurta 2 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 4 yemek kaşığı tahin 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya. HAZIRLANIŞI Margarini eritin. Yumurta, şeker, vanilya, yoğurt, tahin ve erimiş yağı sırayla çırpın. Un ve kabartma tozunuda ekleyerek çırpın. Yağlanmış tepsiye elde ettiginiz hamuru dökün. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin.(çabuk pişen bir kek, bıçak batırıp piştiğini anlayın.) Kek piştikten sonra üzerine tahin sürün ve toz şeker serpin. __________________ |
TRAMISU MALZEMELER 3 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı şeker 1 adet vanilin 1 adet labne peyniri 2 su bardağı süt Sosu için : 2 çorba kaşığı likör 2 su bardağı sıcak su 2 tatlı kaşığı nescafe 2 çorba kaşığı şeker 1 adet altın kek HAZIRLANIŞI Sosun hazırlanışı : 2 bardak kaynatılmış suyu bir kabın içine koyunuz. İçine 2 tatlı kaşığı nescafe,2 çorba kaşığı likör, 2 çorba kaşığı şeker koyup, karıştırıp soğutmaya alınız. Kremanın hazırlanışı: Bir tencerenin içerisine 3 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un, 1 adet vanilin, 2 bardak süt ve 4 çorba kaşığı şekeri ekleyip, mikserde karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip tekrar mikserde karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sosla kekin her iki bölümünüde iyice ıslatın. Kekin alt tarafını ıslattıktan sonra hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını kekin üzerine dökün. Islatmış olduğunuz kekin üst tarafını da üzerine ekleyin. Kremanın diğer yarısını da üzerine dökün. Kremayı iyice yaydıktan sonra üzerine nesquik serpiştirip soğutmaya alın. __________________ |
ÜZÜMLÜ VE BADEMLI KEK MALZEMELER 8 kişilik 1 su bardağı yoğurt 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı badem HAZIRLANIŞI Çırpma kabında yumurta, şeker ve yağ ve yoğurdu çırpın. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.Kuru üzümü yıkayın ve hafifçe unlayarak kek hamuruna ilave edin, karıştırın. Üzerine bademleri serpin ve 150 dereceli fırında 40 dakika pişirin. __________________ |
VAN PASTA MALZEMELER Kek İçin : 3 yumurta 1 bardak şeker 1 bardak un 1 paket kabarrtma tozu 2 yemek kaşığı yağ 2 yemek kaşığı kakao Kreması İçin : 1/2 lt süt 1/2 paket sana 1 paket vanilya 1.5 su bardağı şeker 6 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı hindistan cevizi. Sosu İçin : 1 bardak su 2 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un HAZIRLANIŞI Kek pişirilip ikiye bölünür. Kreması hazırlanır ( Krema için verilen malzemelerin hepsi tencereye konulup koyu bir hal alana dek pişirilir). Hazırlanan krema kesilen kekin yarısına dökülür ve diğer parçasıyla kapatılır. Üzerine bir naylon poşet geçirilir buzlukta krema sertleşene kadar brakılır. Sosu için su , kakao, şeker, un koyu kıvama gelene dek pişirilir. Ilık hale gelince kekin üzerine dökülür. __________________ |
VISKILI KEK MALZEMELER 4 adet yumurta 1.5 su bardağı süt 3 kahve fincanı un 3 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı viski 3 kahve fincanı şeker 1.5 çay kaşığı kabartma tozu Sos malzemesi : 2 kahve fincanı toz şeker 1 tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı kakao 2 paket vanilya 4 su bardağı su HAZIRLANIŞI Sos malzemesi ve süt haricinde kalan diğer malzemeyi yoğurup, pişirin. Piştikten sonra üzerine soğuk süt dökülüp üç saat kadar bekletin. Daha sonra sos malzemesini de karıştırıp biraz daha pişirin. Kek dilimlerinin üzerine bu sostan döküp, servis yapın. |
VIŞNELI CHEESE CAKE MALZEMELER 1 paket bisküvi 2/3 yumuşak margarin 1 kavanoz tamek vişne kompostosu 1 krem beyaz peynir 1 küçük paket krema 3 kaşık yoğurt 3 yumurta 3 fincan toz şeker HAZIRLANIŞI Bisküvileri iyice ezip un haline getirin. Yumuşak margarin ile yoğurup kasnaklı kalıba bastırarak yayın. Beyaz krem peyniri, kremayı, yoğurdu, yumurtaları ve toz sekeri 2-3 dakika çırpıp bisküvilerin üzerine dökün. Fırında 40-45 dakika pişirin. Vişne kompostosunu 1 kaşik nişasta ile jöle kşvamşna gelinceye kadar kavurmak suretiyle pişirin.Vişneler örselenmesin diye son anda ilave edin. Fırından çıkardığınız pastanın üstüne dökün. (ikiside ılık olsun) Daha sonra 2-3 saat buzdolabinda bekletip servise sunun. |
VIŞNELI KEK MALZEMELER 2 paket yulaflı bisküvi 4 çorba kaşığı tereyağı 1.5 su bardağı şeker 1 çay kaşığı vanilya 2 kutu krem peynir 3 adet yumurta 400 gr vişne HAZIRLANIŞI Bisküvileri iyice ufalayın, tereyağı eritip, birlikte bir kalıba yayın. Üstüne vişneleri, eşit aralıklarla yerleştirin. Peynir, yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle krema haline getirin, vişnelerin üzerine dökün. 200 derecelik fırında, 40-45 dakika pişirin. __________________ |
YAĞSıZ KEK MALZEMELER 5 adet yumurta 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı şeker 3 su bardağı un 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya HAZIRLANIŞI Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Karışıma sütü ilave ederken kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. İyice çırpın. 5 dakika kadar beklemeye bırakın daha sonra yağladığınız tepsiye veya kalıba dökün fırına sürün 30-35 dakika pişirin. |
YASSı KURABIYE MALZEMELER 1 paket yağ bir çay fincanı un 2 paket pudra şekeri yarım kilo böğürtlen yarım kilo nişasta HAZIRLANIŞI Hepsini bir kapta karıştırarak fırına atın. 1 saat sonra nar gibi kızarmış kurabiyeleri servis edebilirsiniz. __________________ |
ZEYTINLI PARMEZANLI KEK MALZEMELER 250 gr un 4 adet yumurta 1 bardak su (yada beyaz şarap) ½ su bardağı zeytin yağı 200 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış) 200 gr parmesan (yada eski kaşar) Bir paket kabartma tozu Tuz HAZIRLANIŞI Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın. Derin bir kabın içerisinde, un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın. Hazırladığınız harçın içerisine, yumurtaları kırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın. Zeytinleri, parmesan veya kaşarı ilave edin. Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikatlı olun. Bu keki iştah açıcığı yada ana yemek olarak salata eşliğinde servis yapılabilirsiniz. __________________ |
Ay çöreği Bir tencerede ceviz, süt, yenibahar, tarçın, ufalanmış bayat ekmek ve toz şekeri karıştırın. Milföy hamurlarını bastırarak biraz inceltin. Hazırladığınız harcı hamurun çapraz iki köşesini birleştirecek şekilde koyun. Harçsız bir köşeden başlayıp, harçsız köşeye doğru kıvırarak katlayın. Uçlardaki iki köşeyi birbirlerine doğru kıvırarak ay şekli verin. Üzerlerine yumurta sürüp, hafif yağlanmış bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. * 10 adet milföy hamuru * 1 su bardağı ceviz ve fındık içi * Yarım kahve fincanı süt * 1 çay kaşığı yenibahar * 1 çay kaşığı tarçın * 3 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek * Yarım su bardağı tozşeker * 1 adet yumurta |
Çay Sofralarınız İçin Tarifler Benekli bisküvi * 2 su bardağı un * 110 gram margarin * 1 su bardağı şeker * 1 adet limon kabuğu rendesi * 1 adet yumurta * 50 gram pasta çikolatası ve kuş üzümü Unun ortasına margarini koyun. İki bıçak ile margarini kıyın. İyice ufalanınca şeker, limon rendesi ve çırpılmış yumurtayı katıp, malzemeyi birbirine yedirin. 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım santim kalınlığında merdane ile açın. 7,5x 4 santimlik dikdörtgen hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Dikdörtgen hamurların ortasına bıçağın tersiyle kesmeden çizgi yapın. Domina taşları gibi damla çikolata veya kuşüzümü ile noktalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tepsiden boşaltın ve çabuk soğumasını sağlayarak servis yapın. |
Çikolatalı kek * 1 adet hazır kek * 1 büyük paket bitter çikolata * 1 orta boy beyaz çikolata * Yarım su bardağı ceviz * 1 adet muz * Hindistancevizi Keki ikiye bölün. Bir su bardağıyla kesip, 9 adet yuvarlak kek çıkarın. Bitter çikolata ve beyaz çikolatayı ayrı kaplara koyun. Benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları çatalla hafifçe karıştırın. 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş acı çikolatayı sürün. Bir miktarını ayırın. Yarım su bardağı cevizi incecik dövün. Çikolata sürdüğünüz keklerin üzerine ceviz koyun. Üzerlerine beyaz çikolata ekleyin. Muzu dilimleyip, üzerine dizin. Beyaz çikolatalı kekleri, diğer keklerin üzerine koyun. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyin. __________________ |
Çikolatalı ve Cevizli Kek Malzemeler: 4 yumurta 1,5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 200gr tereyağı 10-15 adet madlen sütlü çikolata 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu (~1 tatlı kaşığı) 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz Hazırlanması: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çikolatalardan üç-dört tanesini sonradan eklemek üzere ayırıp kalanı tereyağı ile birlikte eritin. Yoğurdu ekleyip çırmaya devam edin. Çikolatalı tereyağını da ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu kaba eleyin (henüz karıştırmayacaksınız). Ayırdığınız çikolataları minik parçalara kırın. Cevizle beraber un+kabartma tozunun üzerine serpin. Tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın |
KRALİÇE PASTA MALZEMESİ 1 adet hazır kek 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt Tart hamuru için: 125 gram margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 kabartma tozu 1 vanilya 12 yemek kaşığı un Üzeri için: 1 su bardağı kayısı 1 su bardağı kiraz 1 su bardağı çilek 2 yemek kaşığı pudra şekeri TARİF 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü mikserde çırpıp buzdolabında bekletin. Tartoletleri için margarini, yoğurt, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamuru 20 dakika beklettikten sonra tartolet kalıplarına incecik yayın. 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Diğer yanda hazır keki enlemesine ikiye bölün. Kekin alt parçasının üzerine krem şanti sürün. Meyvaların yarısını 2 kaşık pudra şekeriyle karıştırın. Krem şantili kekin üzerine dizin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üst kısmın her yanına spatula yardımıyla krem şanti sürün. Tartoletlerin içine krem şanti doldurun. Meyvaları da ilave edip kekin üzerine sıralayın. __________________ |
Çikolatalı Islak Kek Malzemeler 100 gr margarin 1 su bardağı esmer şeker 3 yumurta 5 kahve fincanı un 2 çay kaşığı kabartma tozu 1.5 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı tarçın 140 gr hurma 85 gr rendelenmiş bitter çikolata 50 gr ceviz içi Sosu için: 175 gr margarin 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı esmer şeker Hazırlanışı: * Margarini oda ısısında yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta, margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz içini ekleyip karıştırın. * Yuvarlak kek kalıbının içine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız hamuru ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın. * Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırarak 10 dakika benmari usulü pişirin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın. __________________ |
Üzümlü krep Derin bir kapta öncelikle yumurtaları çırpın. Sütü ve unu iyice ilave edip, çırpmaya devam edin. Teflon tavaya bu sıvı hamurdan bir kepçe döküp, arkalı önlü kızartın. İçine kuşüzümü ve konserve vişne koyun. Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın. Not: Krep hamurlarının kalınlığını küçük ya da büyük çaplı bir tava seçerek ayarlayabilirsiniz. Tavalarınız çok yeni değilse, krepleri pişirmeden önce 2 çay kaşığı kadar margarin koyun. Bu tatlıya çikolatalı sos yapmak istiyorsanız, 100 gram bitter çikolata ve 125 gram sütlü çikolatayı benmari usulü eritip, hazırlanan kreplerin üzerine dökebilirsiniz. MALZEMELER * 7 adet yumurta * 1 çay bardağı süt * 1 kahve fincanı un * 1 avuç kuşüzümü * 50 gram konserve vişne * Vanilyalı dondurma __________________ |
Türkiye`de Saat: 17:54 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2